Ингредиенты:
Перець Халапеньо
Маринад:
1л води
1 склянка цукру
2 ст.л солі
100гр оцту
3-4 ст л олії
Метод
Можна додавати солодкий перець, цибулю-порей, шалот або ріпчасту. Халапешки бажано збирати в технічній стиглості, він тоді менш гострий.
Перець нарізаємо кружальцями товщиною десь 3мм. Чистити від насіння чи ні - вирішуйте для себе самі. З насінням - гостріший, але чистити від насіння значно довше)) Солодкий перець я сажу тоненький довгенький - саме для того, щоб так само кружальцями його додавати в цю заготовку. Цибуля теж кружальцями (тому бажано її брати довгу вузьку, порей - ідеально)
Маринад закип'ятити, закидаємо туди порізані овочі, з моменту закипання з овочами проварюємо 5-6 хвилин, розкладаємо в банки, закатуємо. Все
Я банки напихаю щільно, тому мені цього маринаду вистачає на досить велику кількість перцю. Це я до того, що на два кущики можна навіть третю частину маринаду робити))
В принципі, так можна закрити і просто солодкий перець, без гострого.
Мої Халапешунчики Вибрала два відра. Завтра буду закривати.
Оля-Olima! Дякую за фото!
Україна
Київщина
Війна росії з Україною
День 529