Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Фокача з помідорами. Італійський хліб

Recommended Posts

Ингредиенты:

тісто:

300 мл води

450-480г борошна

2 ч.л. цукру

4 ст.л. оливкової олії

1 ч.л. солі

7г сухих дріжджів

начинка:

томати чері,

морська сіль,

розмарин,

оливкова олія

форма 30 см або 30*40

изображение_viber_2022-09-05_13-44-58-571.jpg

-       Готуємо тісто, в миску просіюємо борошно, до нього додаємо сіль, цукор, дріжджі перемішуємо. Далі виливаємо воду(обов’язково нагріту до теплого стану не вище 30 градусів) та оливкову олію (4ст.л.). Починаємо заміс тіста( не менше 15 хвилин), тісто повинно вийти м’яким та еластичним. Кладемо його у миску змащену олією, або присипану борошном, накриваємо і ставимо в тепле місце на 60 хвилин, тісто повинно збільшитись у 2 рази.

-       Коли тісто підійшло, беремо протвінь (30*40см або круглий 30 см не більше), змащуємо олією, викладаємо туди тісто, не обминаючи, щоб зберегти пухірці які утворились при підніманні. Змащуємо пальці рук в олію і починаємо розтягувати тісто по всьому протвіню. Далі накриваємо і даємо підійти в теплому місці 20 хвилин.

-       Коли тісто підійшло нарізаємо помідорки чері навпіл, і розрізом вниз кледемо на тісто і вдавлюємо пальчиком. І так заповнюємо хаотично по всьому тісту. Зверху розкладаємо розмарин та посипаємо за смаком морською сіллю. Збризгуємо оливковою олією, щоб при випіканні розкрити аромати спецій.

-       Розігріваємо духовку на 220 градусів і випікаємо до готовності 25 хвилин. Далі достаємо з духовку, даємо охолонути і подаємо до столу)

Фокача з томатами готова)

Процес приготування у відео рецепті:

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×