Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Хліб Гарбузово-медовий який, довго не черствіє

Recommended Posts

Ингредиенты:

850-900 г борошна

300 г гарбузового пюре

300 мл молока

11 г дріжджів

100 г меду

0,5 ч.л. солі

50 мл олії

1 шт яйце для змащування

зображення_viber_2022-10-05_15-01-25-081.jpg

Метод

-       Промиваємо та очищаємо від шкірочки гарбуз, нарізаємо на шматочки, заливаємо водою і ставимо варитись до готовності, далі коли гарбуз звариться, робимо пюре, залишаємо до охолодження теплого стану.

-       Готуємо тісто: в місці з’єднуємо молоко(обов’язково нагріте до теплого стану), мед, гарбузове пюре, сіль, олію. Перемішуємо щоб маса стала однорідною. Окремо просіюємо борошно, до нього додаємо дріжджі, перемішуємо. Далі додаємо борошно до рідини і замішуємо м’яке тісто(замішуйте не менше 10-15 хвилин). Кладемо в миску, присипану борошном, накриваємо  і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. Тісто повинно збільшитись у 2 рази.

-       Коли тісто підійшло, виймаємо його з миски, обминаємо, щоб з нього вийшли зайві пухірці. Розділяємо на частини(кількість шматочків залежить від того якої величини у вас форма для хліба). У мене форми середнього розміру, я розділяю тісто на 3 частини. Присипаємо поверхню борошном, кожний шматочок тіста розкачуємо в пласт, шириною одинаково з довжиною форми, далі тісто скручуємо в рулет, й гарно защіпуємо краї. Кладемо сформований хлібець у змащену олією форму, швом вниз. І так формуємо всі хлібці.

-       Накриваємо сформовані хлібинки і залишаємо підходити на 20-30 хвилин, тісто повинно збільшитись у 2 рази.

-       Змащуємо яйцем поверхню тіста, розігріваємо духовку на 160 градусів і випікаємо 50 хвилин , до готовності. Орієнтуйтесь по своїй духовці

-       Після випікання, хліб достаємо з форми, накриваємо і даємо охолоджуватись. Далі подаємо до столу.

 

Процес приготування у відео рецепті:

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×