My Ukraine Cook 178 Опубліковано: 5 жовтня, 2022 Ингредиенты: 850-900 г борошна 300 г гарбузового пюре 300 мл молока 11 г дріжджів 100 г меду 0,5 ч.л. солі 50 мл олії 1 шт яйце для змащування Метод - Промиваємо та очищаємо від шкірочки гарбуз, нарізаємо на шматочки, заливаємо водою і ставимо варитись до готовності, далі коли гарбуз звариться, робимо пюре, залишаємо до охолодження теплого стану. - Готуємо тісто: в місці з’єднуємо молоко(обов’язково нагріте до теплого стану), мед, гарбузове пюре, сіль, олію. Перемішуємо щоб маса стала однорідною. Окремо просіюємо борошно, до нього додаємо дріжджі, перемішуємо. Далі додаємо борошно до рідини і замішуємо м’яке тісто(замішуйте не менше 10-15 хвилин). Кладемо в миску, присипану борошном, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. Тісто повинно збільшитись у 2 рази. - Коли тісто підійшло, виймаємо його з миски, обминаємо, щоб з нього вийшли зайві пухірці. Розділяємо на частини(кількість шматочків залежить від того якої величини у вас форма для хліба). У мене форми середнього розміру, я розділяю тісто на 3 частини. Присипаємо поверхню борошном, кожний шматочок тіста розкачуємо в пласт, шириною одинаково з довжиною форми, далі тісто скручуємо в рулет, й гарно защіпуємо краї. Кладемо сформований хлібець у змащену олією форму, швом вниз. І так формуємо всі хлібці. - Накриваємо сформовані хлібинки і залишаємо підходити на 20-30 хвилин, тісто повинно збільшитись у 2 рази. - Змащуємо яйцем поверхню тіста, розігріваємо духовку на 160 градусів і випікаємо 50 хвилин , до готовності. Орієнтуйтесь по своїй духовці - Після випікання, хліб достаємо з форми, накриваємо і даємо охолоджуватись. Далі подаємо до столу. Процес приготування у відео рецепті: 1 lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах