Справжня господиня 3 356 Опубліковано: 6 вересня (змінено) Обіцяла розповісти про заготівлю в банках Рис із овочами, ділюся своїм досвідом. Таку заготівлю роблю дуже багато років. Перекуштувала кілька рецептів, зупинилася на одному. У всіх рецептах пропонують варити рис до напівготовності та потім доварювати його з овочами разом. Але скільки я не робила так, рис у томатному середовищі все одно залишався альденте. Я не люблю такий рис, тому почала робити інакше. Читаємо уважно рецепт та технологію, відпадуть зайві питання. помідори 2 кг морквина 1 кг цибуля 1 кг перець болгарський 10 шт. (Приблизно 1 кг) цукор 1 скл. сіль 1 ст.л. з гіркою олія соняшникова. 0,3-0,5 л рис сухий 2 скл. оцет 9% 50-70 мл Після довгих експериментів рис беру сюди лише пропарений і відварюю його до повної готовності. Помідори треба лише міцні, тверді, стиглі. Я беру сливки. Ріжу помідори на кубики, моркву тру на велику тертку, цибулю напів і чверть кільцями, перець шматочками. Все змішати в каструлі, додати сіль, цукор, масло і тушкувати 30-40 хвилин, додати готовий рис, довести до кипіння, проварити 5-7 хвилин. Додати оцет і довести до кипіння. Розкласти гарячим по банкам і закатати. Вихід 5 літрів. Усі. Я під час тушкування овочів одночасно у мультиварці відварюю рис. Потім залишається його гарячим додати до овочів. Все швидко виходить. Дуже люблю цю консерву, завжди готова їжа під рукою. А напередодні зими без світла та з електроплитою… подвійно цінно! Всім смачного! Змінено 7 вересня користувачем Справжня господиня 1 цифра reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах