Перейти до вмісту
Справжня господиня

Рис із овочами

Recommended Posts

Обіцяла розповісти про заготівлю в банках Рис із овочами, ділюся своїм досвідом.
Таку заготівлю роблю дуже багато років. Перекуштувала кілька рецептів, зупинилася на одному.
У всіх рецептах пропонують варити рис до напівготовності та потім доварювати його з овочами разом. Але скільки я не робила так, рис у томатному середовищі все одно залишався альденте. Я не люблю такий рис, тому почала робити інакше.
Читаємо уважно рецепт та технологію, відпадуть зайві питання.
помідори 2 кг
морквина 1 кг
цибуля 1 кг
перець болгарський 10 шт. (Приблизно 1 кг)
цукор 1 скл.
сіль 1 ст.л. з гіркою
олія соняшникова. 0,3-0,5 л
рис сухий 2 скл.
оцет 9% 50-70 мл
Після довгих експериментів рис беру сюди лише пропарений і відварюю його до повної готовності.
Помідори треба лише міцні, тверді, стиглі. Я беру сливки. Ріжу помідори на кубики, моркву тру на велику тертку, цибулю напів і чверть кільцями, перець шматочками.
Все змішати в каструлі, додати сіль, цукор, масло і тушкувати 30-40 хвилин, додати готовий рис, довести до кипіння, проварити 5-7 хвилин. Додати оцет і довести до кипіння. Розкласти гарячим по банкам і закатати.
Вихід 5 літрів.
Усі.

Я під час тушкування овочів одночасно у мультиварці відварюю рис.  Потім залишається його гарячим додати до овочів. Все швидко виходить.
Дуже люблю цю консерву, завжди готова їжа під рукою. А напередодні зими без світла та з електроплитою… подвійно цінно!
Всім смачного!

Змінено користувачем Справжня господиня

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×