Перейти до вмісту

ІринаТ

Пользователи
  • Публікації

    44
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача ІринаТ

  1. Ингредиенты: Помідори Сіль Спосіб приготування Перекрутити помідори через м"ясорубку, поставити варитися. З моменту закипання варити 20 хв (якщо маса дуже густа - додати трошки води). Тоді додати сіль з розрахунку 1 ст.л. на 1 л томату (суміш буде соленою). В чисті банки розкласти помідори, залити гарячим томатним соком, поставити стерилізуватися на 15-20 хв. Закрити кришками, перевернути догори дном, вкутати до повного остигання. З 1 кг помідорів виходить приблизно 1 л соку (залежно від сорту помідорів). Примітки Мені зручно закривати в літрові банки. Чудово їдять діти (страва без оцту). Зручно використовувати помідори для пасти до спагетті та в інших стравах. Виявляється, в такий спосіб в помідорах зберігається якнайбільше корисних речовин. Джерело: багаторічний родинний рецепт Перевод
  2. Ингредиенты: Морква - 1,5кг Цибуля середня - 1 шт. Капуста - 0,5кг Помідори - 0,5кг Духмяний перець Чорний перець горошком Лавровий лист Сіль Спосіб приготування Моркву і капусту потерти на терці з отворами середнього розміру, припустити на невеликій кількості олії. Порізати невеликими кусочками помідори, цибулю порізати дрібно. Додати до моркви з капустою, посолити як овочі при тушкуванні. Закрити кришкою і тушити 20 хв. Через 15 хв додати приправи. Розкласти по банках (зручно в півлітрові) і стерилізувати 15 хв. Закрити кришками, перевернути догори дном, вкутати поки не охолонуть. Примітки З цієї порції виходить 5-6 півлітрових банок. Дуже зручно використовувати взимку для приготування супу, особливо, коли в хаті малі діти і хочеться зекономити час на готування. Мені подобається те, що заправка не містить оцту. Незважаючи на те, добре зберігається (перевірено - стояла в погребі до весни). Рецепт взятий за адресою:
  3. Дуже дякую за поради!!!! Квіти в торті, коли наприклад це горщик з квітами.
  4. ІринаТ

    Пляцок "Три бажання"

    Ну тоді це точно це пляцок, а торт. По висоті не підходить під вищезазначені параметри
  5. ІринаТ

    Пляцок "Три бажання"

    Ингредиенты: Маковий корж Мак - 200г Яйця - 2 шт. Цукор - 4 ст.л. Ізюм - 25г Горіхи - 5-6 шт. Апельсинові цукати - 1 ст.л. Сирний корж Сир - 500г Сметана - 2 ст.л. Ванільний пудинг - 1 пачка (або 2-3 ст.л.крохмалу) Апельсинові цукати - 3 ст.л. Ізюм - 100г Яйця - 3 шт. Цукор - 5 ст.л. Шоколадний корж Яйця - 4 шт. Мука - 8 ст.л. Какао - 4 ст.л. Сода - 2/3 ч.л. Сіль Цукор - 6 ст.л. Крем Сметана - 200г Кава розчинна - 1 ч.л. Яйце - 1 шт. Мука - 1 ч.л. Цукор - 4 ст.л. Масло - 200 г Спосiб приготування Маковий корж Мак запарити і перемолоти на м"ясорубці з найдрібнішим ситом разом з горіхами (за рецептом тричі, але не бачу такої необхідності). Додати ізюм, цукати, цукор і яйця, добре вимішати. Сирний корж Сир розтерти зі сметаною і цукром (я роблю це в комбайні за допомогою ножа). Додати яйця, цукати, пудинг (або 2-3 ст.л.крохмалю і ванільний цукор) та ізюм. Все добре вимішати. Шоколадний корж Білки добре збити з цукром, додати жовтки, муку, какао і розпушувач ( в рецепті сказано"соду", я замінюю порошком до печива). Форму 15*30см вистелити пергаментнийм папером, викласти макову масу, зверху сирну, а потім шоколадну. Випікати 35-40 хв. при температурі 190 градусів. Коли охолоне, розрізати вертикально на 2 коржі. На одну частину (маком догори) намазати крем. Зверху - другу частину маком вниз. Крем Сметану змішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Охолодити. Масло кімнатної температури збити міксером і по-трохи додавити сметанкову масу, збивати до пухкого стану. Примітки Мені був потрібний круглий торт, брала 1,5 порції по рецепту і випікала двома коржами. Вихід - 3 кг. Крем надзвичайно смачний, дуже ніжний за рахунок кавового смаку. До макового коржа на мій смак хочеться більше цукру і я б не давала ізюму (ізюм буде в сирному коржі). Апельсинові цукати заміняла на лимонну цедру, теж зовсім непогано. В цілому роботи багато, але результат того вартий. Смачного!!!! Рецепт -
  6. Дівчатка, як ви оцінюєте ( в грошовому вимірі) квіточки такого плану (фото неякісне, вибачте, з мобільного)?
  7. ІринаТ

    Цветочная мастика Т.Хегай

    В мене не виходила добра мастика поки не побачила ось це відео: http://u-samovara.ru/?p=3029. Особливий там той нюанс, що коли все виливаєш в миску з пудрою, треба міксером дуже добре збити все, що рідке, аж тоді вимішувати з пудрою. Коли почала так робити - легко виходить мастика. Брала і желатин Dr.Oetker і нашу Мрію коли не мала. Виходить мастика така ніби трохи крихка всередині, але взяти невеликий шматочок, змастити кулінарним жиром руки і добре розімнути-розігріти - виходить м"якесенька і дуже тоненько розкачується. Я правда ніколи не була на курсах, не знаю яка точно має бути. Виходить в мене з неї ось таке (квіточки):
  8. ІринаТ

    Разделка теста

    А мені сподобалось ще й це відео (на жаль, не можу вставити відео - даю посилання: https://www.facebook...85267358377649/
  9. ІринаТ

    Пляцок "Три бажання"

    Ой справді, щось мене "переклинило" зранку. Пляцки на Галичині - це або вироби без крему (наприклад "Крухий пляцок"з яблуками) або все, що випечено в квадратній формі. Просто на всі свята люди принаймні донедавна, особливо по селах, дуже багато пекли. І робили це у великих квадратних бритванках (формах), різали різні пляцки квадратиками і викладали на один кльош (блюдо). Той самий виріб випечений з нагоди Дня народження в круглій формі, оздоблений краще - це вже торт.
  10. ІринаТ

    Пляцок "Три бажання"

    Вибачте за назву, щось не звернула на це увагу. А ще поясніть мені будь ласка, чим вони відрізняються - пляцки від тортів. Я думала, що пляцокі - це те, що без крему. А як насправді?
  11. Добре, що блищить! Дякую за інформацію стосовно фрошу та w5.
  12. Так, знаю. Але принаймні без ароматизаторів і ще якихось компонентів, від яких посуд скрипить. Тому теж цікавий ваш досвід, що б таке обрати нешкідливе, щоб і по ціні прийнятно, і якісно
  13. Розкажу теж про свій досвід. Для мене важлива максимальна безпечніть, тому спочатку користувалась Sodasan - погано відмиває. Потім перейшла на Klar - краще, але так, як би хотілося. Досить непоганий Емвей. Тепер зупинилась на порошку Домол ( у Ватсонсі продається) - задоволена: посуд дуже чистий, запаху ніякого немає, посуд не скрипить (як від Somat, наприклад)
  14. ІринаТ

    Помідори у власному соці

    Я чомусь боюся не стерилізувати. Так можна робити , коли в рецепті є оцет. А коли нема - я б не ризикнула. А може у Вас ключ поганий, не дотягує до кінця, повітря потрапляє і починаються непотрібні процеси. Я як закриваю банку, перехиляю догори дном і пробую по контуру пройтись серветкою, якщо щось пропускає, з"являються крапельки.
  15. Вибачте, що не відповіла відразу - не мала інтернету. Капуста підходить будь-яка. Заправку використовую наступним чином: можна відварити фасольку, картопельку, додати заправку - готова перша страва. Або якесь м"ясо, фрикадельки - додаємо баночку заправки, і не треба витрачати час на підготовку овочів. Дуже виручає, коли часу обмаль.
  16. ІринаТ

    DSCN0367

    З альбому Консервація

  17. Дякую за розуміння і за все, що ви на цьому форумі робите!!!
×