-
Публікації
1 784 -
Зареєстрований
-
Відвідування
-
Days Won
17
Тип публікації
Профілі
Статьи
Форум
Галерея
Календар
Усі публікації користувача Pitochka
-
Я зі своїм полосатиком) зазвичай не встигаю з фото, а сьогодні - як ніколи))) Смачно!)
-
Ингредиенты: Креветки 1кг Вершкове масло 50 гр Соєвий соус 2-3ст ложки Приправа до риби 2-3 ч ложки Кріп ( у мене сушений) за смаком Часник 4-5 середніх зубчика Дуже швидкий і смачненний рецепт На пательні розтопити масло і висипати креветки. Можна повністю не розморожувати. Через хвилину - дві додаємо соєвий соус, ще тримаємо пару хвилин. Постійно помішуємо Додаємо приправи, кріп і часник через чеснокодавку. Даємо потомитися ще 5хвилин - і готово.
-
Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом
Pitochka додав тему в Сладкая выпечка в масле
Ингредиенты: Тісто : Борошно - 0,5 кг Яйце 1 шт Дріжджі пресовані 25 гр Цукор 1,5 ст ложки Сіль 0,5 ч ложки Ванільний цукор 1 ч ложка Молоко 250 гр Олія 1,5 ст ложки Коньяк 2 ст ложки Крем: Молоко 250 гр Яйця 1шт Цукор 125гр Ванільний цукор 1 ч ложка Борошно 1,5 ст ложки Олія для обсмаження Принесла вам рецепт смачненних пончиків) Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час. Готується швидко, не заморочлииво Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!) -
Ингредиенты: На 2 хлібини вагою у 700 гр кожна нам необхідно: Борошно 1 кг Дріжджі сухі швидкі ( в мене Львівські) 11гр Вода (молоко/сироватка/залишки сметани тощо) - 600гр Олія ( вершки/сметана/смалець) - 30гр Сіль - 2/3 ст ложки Цукор - 2 ст ложки Метод Рецепт супер простий, можливо, буде для вас знайомим, бо інгредієнти максимально доступні ( дякую ЗСУ) і не забирає багато часу і зусиль. Для швидкості приготування хліба ( а швидкість у наш час дуже важлива, бо підлаштовуємося під графіки світла), я нагріваю невелику кількість води до 35' ( щоб пальцю було комфортно😄) і додаю дріжджі, гарненько розміщую і залишаю, щоб подружилися. В борошно додаю сіль, цукор, олію. Вливаю розведені дріжджі і залишок рідини. Змішуємо. Тісто має бути пружнім, але не "забитим", не липнути до рук, достатньо м'яким. Вимішую вручну хвилин 7-10. Залишаємо підходити на 1,5 години. Має збільшитися у 2 рази. Обминаємо, ділимо тісто навпіл, формуємо і на розстройку ,на 1 годину. Я ставлю у нагріту духовку, попередньо з розприскувача роблю водяну баню Як тільки піднялося - духовку на 200 ', випікаю 10 хв з парою ( знову-таки розприскувача в поміч), потім зменшую температуру до 180' , на 20 - 25 хв. Хліб м'який, тонка, хрумка скоринка, легко-солодкий смак. Загальний час приготування 3-3,5 години. Довго не черствіє, ну, а сухарі з нього - бомбезні))) Якість фото бажає кращого, але робилося під час вимкнення світла, під фонарики двох телефонів) Але все одно - Слава Україні!!!!🇺🇦 InShot_20230118_185856632.mp4
-
дівчатка, дякую за теплі словасьогодні напекла трохи) пампушки не всі дожили до фотосесії)))
-
І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального)))) єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!))) мабуть, найсмачніший з кексів) Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні! пішла пекти)
-
Оксаночко, дякую, що нагадала в Телеграм про цей кетчуп. Теж бачила його у Люби на фб, але так і забула про нього🤦 Зробила, смакота неймовірна😍 робила пів порції - МАЛО!!! Від себе - було занадто солодко, то додала більше оцту. Наступного разу поменше перцю - мені занадто пекучий ) але дуже смачний, густий, яскравий. Гарний рецепт!
-
Ингредиенты: Баклажани - 5кг Вода - 2л Цукор - 1 склянка Оцет - 0,5 л Часник - 200 гр Червоний болгарський перець - 7 шт Гірка перчина - 1 шт Олія - 0,4 л Метод 5 кг баклажан помити, порізати на невеликі шматочки , посолити і залишити на 2години. На м'ясорубці перемолоти часник, перець та додати олію. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Вогонь прикручуємо і лишаємо томитися. В кастрюлі змішати воду, оцет і цукор, закип'ятити. З баклажанів злити рідину, закидуємо в окріп приблизну кількість. на 1 банку. проварюємо хвилин 8-10 Зварені баклажани, викладаємо частинами в стерилізовані банки, злегка приминаємо і прослоюємо нашою киплячою підливкою. Закриваємо кришками і під ковдру) Я пришвидшила процес, і перемолола інгрідієнти на заливку в блендері і отримала мутну кашку, якщо на м'ясорубці , то буде прозора рідина з частинками перцю і часника. Дуже раджу обирати стареньку кастрюльку, бо підливка має специфічний запах і смак) Має смак солодко-кислий з гостринкою і ароматом часнику. супер до м'яса чи картопельки)
- 2 відповіді
-
- гострібаклажани
- синенькі
-
(і ще %d)
Теги:
-
Користуйся на здоров'я) Я зберігаю в квартирі. Поправка - банки на фото закриті спеціальними капроновими кришками для консервування. Запах болгарського перцю і часнику. Одного разу зробила в каструлі, якою частіше використовую, то потім готувала в ній - я відчувала легкий присмак. Тому попереджаю, що суміш досить ароматна Я завжди робила на м'ясорубку, вперше цього разу на блендері, за смаком - різниці не помітила. Вихід - приблизно 5-6 літрових банок, в залежності від соковитості баклажан і перця.
- 2 відповіді
-
- гострібаклажани
- синенькі
-
(і ще %d)
Теги:
-
Ингредиенты: Перець Болгарський - 10 кг Помідори - 10 кг Оцет - 300 гр Цукор - 3 скл Олія - 3 скл Сіль - 6 ст ложок Чорний перець горошок Метод Помідори перемелюємо на сік, заливаємо у велику кастрюлю. Чистимо перець, нарізаємо смужками і додаємо до соку. Засипаємо всі інші інгрідієнти і ставимо на вогонь. Від моменту закипання варимо 15-20 хвилин. На дно кладемо 2-3 горошинки чорного перцю Швидко розливаємо по стерилізованих банках і закривємо. Обов'язково укутуємо мінімум на 6-8 годин. З цієї кількості продуктів виходить 18-19 літрових банок
-
Добрий ранок! Дівчата, а підкажіть, чи є у кого в Борисполі знайомі кондитери, які роблять фігурки з мастики?
-
Ингредиенты: 500 мл молока теплого (кефіру, води) 50 г живих дріжджів 120 г цукру 120 г олії рослинної 1 ч. л. солі 1 кг борошна Рецепт давній, швидкий і зручний. Опару робимо з молока, дріжджів і цукру, лишаємо хвилин 20, щоб піднялося. А потім додаємо всі інгредієнти і вимішуємо м'яке, еластичне тісто. Залишаємо на 1-1,5годин і формуємо вироби. Випечене тісто має солодкуватий смак, ніжне, м'яке. Довго не черствіє. З цієї порції виходить досить багато виробів, то я зразу готую і рулети з маком, і піццу, пампушки та їн. Потім пакую в пакети і в морозилку - дуже зручно на сніданок дістати , нагріти в мікрохвильовці і маємо швидко свіжу випічку до кави)
-
Христос воскрес!!! Цього року робила по Дарії Цвек, саме Львівську бабу. Але просто у вигляді пасок). З замісу на 200 гр дріжджів отримала 10 шт по 350 гр і одненьке малятко на 200 гр) Третину звичайного борошна замінила на борошно з вмістом білка 12,5. Заміс робила вручну. Сухофрукти в мене - родзинки, курага і журавлина, вимочені в коньяку і апельсиновій цедрі Паски зберігала просто на столі, прикриті плівкою, то через 5 днів лишилися м'якими. Рецепт досить легкий, і смачний) InShot_20230415_231647917.mp4 InShot_20230415_231647917.mp4
-
Це щось неймовірне! В мене постійно біда з тими дрібними детальками! Знали б ви, скільки ріжок і носиків залишилися у формах, коли я виймала з форм... Дякую за класний рецепт!😍
-
Пельмени (вареники, манты, ...)
Pitochka відповів в тему справжня господиня в Вареники / Пельмени / Манты
О!!! Оце я розумію - взяв у руки - маєш вєщ!)))) Гарненькі, акуратні, видно, що тісто ніжне! Дякую за рецепт, обов'язково спробую😍 -
Дякую, дівчатка😘 маю надію, вам смакуватиме😍 Дякую, що допомогли оформити рецепт, бо зараз лише з телефона, а в ньому багато функцій чомусь не видно... 😏
-
Поділюся своїм досвідом сушіння картоплі. Процес затратний за часом, але того варте. Сушу в електричній духовці, з трохи відкритими дверцятами. Одже, на два листа потрібно приблизно 3кг картоплі. Кажу приблизно, бо, десь так поміщається у моє "мірне" відерце). Чистимо, гарненько миємо і нарізаємо слайсами. Я це роблю вручну. Пробувала на комбайні - занадто тонко. Картопля в мене постійно у воді - необхідно вимити максимально крохмаль, бо при сушці буде сіріти. Але тут багато залежить від сорту. Якщо багато крохмалю - лишаю у воді на ніч, а вже потім остаточно промиваю. Далі - промиваемо нарізані скибочки 3,4,5 рази до чистої водички. Промивати потрібно під проточною водою. З друшляком добре не вийде, перевірено. Поки промиваю, на плиту ставлю каструлю води. Як закипить - засипаю картоплю у окріп і проварюю до напівготовності, хвилин 5. Але знову ж таки, час залежить від сорту. Можливо знадобиться менше часу. Слайси стають трохи м'якші. Проціжуємо. Деко застилаю пергаментом і висипаю картоплю ще гарячою. Вона буде волога, але то нічого страшного, все висохне. Ставимо в духовку на 125 градусів, на 1,5 годин. Трохи відчиняємо дверцята. Потім перемішуємо. Ставимо температуру на 100. І сушимо ще 5 годин. Кожну годину перемішуємо картоплю. Фото десь з середини процесу І в результаті маємо ось таку красу) В мішечку -1,2кг сушеної. Це десь біля 6 кг свіжої . Чому я так наголошую на якісному промиванні картоплі - різні сорти, різні по якості на виході. З права - саме крохмальна картопля, яка відстоювалася ніч у воді. І все одно, на жаль має відтінок сіруватий(
-
Дякую, Оксаночка) От я і не знала раніше То все для хлопчиків на зсу 🇺🇦 Нічого, все буде Україна!!!
-
Ингредиенты: Персики Вода Сахар - по вкусу Способ приготовления В первую очередь нам необходимо подготовить персики .Фрукты хорошо промываем, стараясь смыть "ворс". Выкладываем в широкую кастрюлю, заливаем водой . Вода должна покрывать персики выше на палец. Сверху - кладем грузом неглубокую тарелку, чтоб не всплывали. Ставим на огонь и даем прокипеть 5-8 минут. Дальше выключаем и оставляем остывать. Еще теплыми чистим персики от кожицы, разрезаем пополам и вынимаем косточку. В воду, в которой варились наши персики, добавляем сахар по вкусу. Сироп должен быть насыщенным, густым и слегка тягучим. Если визуально видно, что сиропа маловато - доливаем немного воды. Сироп ставим на огонь и доводим до кипения. А тем временем - раскладываем очищенные персики по стерильным банкам, заливаем кипящим сиропом и закатываем. Обязательно переворачиваем банки и укутываем одеялом минимум на сутки. Примечания В ингредиентах я не указала количество сахара и воды, тк точно сказать не могу - все на глазок. В этот раз я консервировала 8 кг персиков, понадобилось около 6-7 литров воды и 3 -4 поллитровые баночки сахара. Но весь сироп я не использовала, около 3-4 литров у меня осталось - пустила на компоты. Выход из такого количества - 8 банок по 0,5л, 3 банки по 1л, 1 банка 0, 750л. Рецепт, конечно, немного заморочливый, но результат того стоит.
- 7 відповідей
-
- сироп
- консервация
- (і ще %d)
-
Ингредиенты: Морковь - 1кг Уксус - 4-5 ст. л. Сахар - 3 ст.л. Соль - 1 ч. л. Подсолнечное масло - 0,5 стакана Чеснок - 1 большая головка Кориандр молотый - 1,5 ч.л. Черный перец молотый - 1ч. л. Красный перец - на кончике ножа. Способ приготовления Натереть на спец терке морковь, чеснок измельчить в чесночнице. Засыпать и залить все ингредиенты в морковь и банально перемешать ))) Все! Оставляем на сутки, двое, трое - чем дольше стоит, тем становиться вкуснее))) Примечание У нас на форуме уже есть подобный рецепт корейской морковки от Джу - очень интересный и необычный. Но решила выставить и свой вариант в честь своей свекрови - невероятной куховарки. Именно она, по большому счету, и научила меня готовить. У нее в арсенале невероятно большой запас вкусных рецептов, которыми всегда со мной делиться. Скажу чесно, як молода господинька))), в свое время перепробовала массу разных рецептов корейской морковки. Но вернулась все-таки к старому и неоднократно проверенному рецепту своей свекрови)))
-
Ингредиенты: На 3-литровую кастрюлюСвинина - 500-700гр Фасоль - пол стакана Борщевой буряк- 1шт (с кулак) Картошка - 4-5 средних Лук - 1 большая Морковка - 1 шт Перец болгарский - 1 шт Капуста - жменя нашинкованной Помидоры - 4-5 средних Сало - 100-150 гр Масло подсолнечное - 3-4 ст.л Томат-паста - 2ст.л. Соль, сахар, перец, лаврушка укроп Немного душевного тепла и патриотизма))) Способ приготовления Готовить борщ мы начинаем накануне - на ночь замачиваем фасоль.Утром наливаем половину кастрюли воды , закладываем мясо, фасоль и ставим на огонь. Одной рукой поглядываем на бульон и снимаем пену, а второй - режем соломкой буряк. Даем прокипеть минут пять и закладываем нашу свеклу. Обязательно в кипящую воду!!! Иначе приобретет серый цвет, а должен быть беловатого!!!После закипания - прикручиваем огонь на минимум. Бульон должен томиться как холодец - тогда борщик выйдет прозрачным. Оставляем на огне минимум на час. Тем временем чистим и нарезаем кубками картошку, режем лук квадратиками, трем на терке морковь и помидоры, шинкуем болгарский перец и капусту,. Режем на небольшие кусочки сало. Периодически заглядываем в кастрюлю - следим за мясом - если оно свободно отделяется от косточки - значит можно продолжать закладку овощей. Высыпаем картошку, можно добавить огонь, как закипит - снимаем пенку и добавляем 1/3 лука и морковки (сырых). Снова делаем меньше огонь, готовим до полу готовности картошки - высыпаем капусту и болгарский перец.. Сразу же ставим на огонь сковороду с салом - вытапливаем жир. Вынимаем шкварочки, добавляем масло подсолнечное, добавляем оставшиеся лук и морковку - жарим до золотистого цвета. Добавляем помидоры томат пасту, даем прокипеть минуты 3 - выливаем в кастрюлю. И тут начинается самое интересное - добавляем соль, перец,лаврушку, укропчик. Если борщ получился кисловат - регулируем сахаром. Примечание Дольше писала, чем готовила))) Хочу подчеркнуть, что использую только БОРЩЕВОЙ БУРЯК, ни в коем случае не винегретный!!!! Цвет блюда - помидорно-красный. Кстати, помидоры можно использовать, кроме свежих - маринованные, квашенные, замороженные, томатный сок, томат из лечо и пр. , в общем все, что есть в наявности)))По поводу мясо - очень люблю борщик на свинных ребрышках - выбираю небольшие, без жира. Очень неплохо, если у вас есть просто косточки и немного мякоти - кости дают абалденный навар!!! Борщ по этому рецепту готовят на кировоградщине несколько поколений, при чем, моя свекровь родом из противоположного района от моего - но рецепт совершенно такой же))) Могу готовить борщик без фасоли, или без буряка, но от этого он не перестает быть любимым Борщем!!!
- 52 відповіді
-
- первые блюда
- Борщ
- (і ще %d)
-
Девочки, привет) подскажите, пойдет мокрое безе в серединку торта? Если прослоить его фруктами- ягодами, как думаете растает? Стоит ли добавлять желатин?
-
Ингредиенты: Лук репка - 1 шт. Морковка - 1 шт. Сметана - 300г Растительное масло - 4-5 ст.л. Соль - по вкусу Смесь перцев - по вкусу Чеснок сухой - по вкусу Способ приготовления Промыть пупы и очистить от жира и нарезать небольшими кусочками . Нарезать мелко лук, морковку натереть на терку. На разогретую сковороду с маслом высыпать овощи и прожарить до мягкости и легкого подрумянивания. Добавить мясо и оставить на несколько минут. Пупы пустят сок и немного уменшатся. Как выкипит жидкость - дать подрумянится немного и залить водой. Накрываем крышкой сковороду и оставляем тушиться на медленном огне около 1,5 часа. периодически подливаем водичку, если выпариться. По истечении времени - пробуем на мягкость - если жуется еще с трудом - даем еще протушиться минут 20-30 до готовности. Добавляем сметану, соль, перец и чеснок - у меня был сухой. Даем прокипеть пару минут и блюдо готово. Примечания Рецепт был навеян непростым экономическим положением))) Из всей курицы - пупы , наверное, самая недорогая часть))))) Блюдо получилось, на удивление очень изысканным, и даже мой привереда-муж не понял, из чего приготовлена подлива)). Решил, чтоя так неэкономно использую язык))) Напоминает по вкусу, кстати.))) Очень неплохо с кашами. Но можно и просто с хлебушком и соленым огурчиком под рюмашечку. Приятного аппетита !
- 9 відповідей
-
- субпродукты
- подлива
-
(і ще %d)
Теги:
-
МК лепка из мастики животных и персонажей (источник- интернет)
Pitochka відповів в тему Юля в Мастичные фигурки
-
Часто, увидев торт на просторах интернета, мы задаемся вопросом Как это сделано?!!! В этой теме предлагаю собирать фото и видеоматериалы по украшению тортов - не отдельных фигурок или элементов, а в целом. Ведь в работе кондитера немаловажную роль играют знания по правильному креплению деталей на торт, по окраске мастики, по созданию общей композиционной гармонии.