-
Публікації
5 -
Зареєстрований
-
Відвідування
Bookmarks
-
Глазур шоколадна проста
Глазур шоколадна простаИнгредиенты:
7 ст.л. цукру
3 ст.л. молока
2 ст.л. какао
50 г сливочного масла
Метод
Варити 3 хвилини цукор + молоко + какао.
Добавити 50 г сливочного масла, розмішати.
Застигає швидко!
Це в мене глазур на еклери, подобається, смачна.
Замість молока можно добавити воду, але смак буде трохи інакший.
Украіна
Дніпро
Війна росії з Україною
День 544
-
Гарбузовий кекс із родзинками та цитрусовою заливкою
Гарбузовий кекс із родзинками та цитрусовою заливкоюИнгредиенты:
ТІСТО:
гарбуз 200 г
борошно 200 г
цукор 200 г
яйця курячі 2 шт.
масло вершкове 100 г
родзинки 1 склянка
розпушувач 1 ст. ложка
цукор ванільний 20 г
сіль щіпка
СИРОП:
вода 150 мл
цукор 4 ст. ложки
апельсин 1\3 шт.
лимон 1\2 шМетод
Гарбуз попередньо нарізати на кубики і запекти в духовці до готовності. Подрібнити запечений гарбуз у неоднорідне пюре.
Розм'якшене вершкове масло збити з цукром. Додати борошно та розпушувач із сіллю.
Додати пюре з гарбуза. Добре збити.
Додати яйця і все ще раз добре збити. Додати промиті та висушені родзинки. Добре вимішати.
Викласти тісто в змащену маслом форму для кексів. ( Можна випікати як одним великим кексом, так і маленькими порційними кексами) 50 хвилин при 180*С до сухої палички. Обов'язково перевірте сухою паличкою чи пропечений кекс, якщо паличка виходить волога, то ще випікайте кекс 10-15 хвилин.
Для сиропу апельсин і лимон порізати кружальцями. Додати цукор та воду. Кип'ятити на малому вогні 5 хвилин до невеликого загусання сиропу.
Готовий випечений кекс проколоти дерев'яною паличкою наскрізь і залити зверху порціями весь сироп, розподіляючи його по всій поверхні кексу. Дати вистояти кексу 1-2 години.
На цей раз я не просочувала сиропом кекс, а покрила лимонною глазур'ю.
Гарбуз сорту Хоккайдо, тому такий яскравий колір у тіста. Гарбуз попередньо запекти в духовці або в мікро без додавання води. 200 гр - вага вже запеченого гарбуза.
Україна
Кривий Ріг
Війна росії з Україною
День 607