Akvarel 861 Опубліковано: 15 вересня, 2017 Ингредиенты: Кізіл 1,5кгВода 2,5стЦукор 1стСіль 1,5ст лОцет яблучний 100млГвоздикаПерець духм'янийЛавровий лист Вродив у нас кізіл цього року на славу. Для узвару посушили, родичам роздали і ще залишилося. Шкода було щоб пропало. Тому надибала в інтернеті рецепт "українських оливок". По смаку на класичну оливку не дуже схоже, але як закусочка під м'яско з горілочкою дуже смакує. :)Кізіл помити, перебрати, переспілі ягоди відкинути (можуть потріскатися). Кожну ягоду проколоти зубочисткою.На баночку об'ємом 300мл кладемо 1 бутон гвоздики, 2шт перцю та половинку лаврового листка. Викладаємо ягоди кізілу.Маринад: в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор та оцет. Доводимо до кипіння та кип'ятком заливаємо кізіл в банках. Стерилізуємо 10хв.Смачного! 8 lissaKi, Фрезия, Мариночка та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lissaKi 3 626 Опубліковано: 15 вересня, 2017 Хочу такое сделать. А сколько банок на выходе получилось? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 15 вересня, 2017 4баночки, 300грамові 1 lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах