Jump to content

Фрезия

Пользователи
  • Content Count

    415
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Фрезия last won the day on November 9 2020

Фрезия had the most liked content!

About Фрезия

  • Rank
    Профи
  • Birthday 10/28/1979

Информация

  • Город
    Сімферополь
  • Настоящее имя
    Ірина

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. М'якуш дуже ніжний, справді, і смачний, вперше печу такий. Ой, Наталю, дякую за такі приємні слова! 🥰І за твою допомогу! Бо ти мені тиждень роз'яснювала, поки мені трохи дійшло, що робити з моєю закваскою з холодильнику. Досвіду ведіння при кімнатній температурі нуль. І от я трохи зрухалася з місця. І в мене з'явилося бажання пекти різний хліб на заквасці. А раніше я пекла за одним рецептом, міняючи види борошна і насіння. А тепер, коли закваска буває готовою до замісу і зранку, і ввечері, то з'явилося більше можливостей, і є бажання. А ще хліб - це один із моїх ресурсів в цій довгій окупації Криму. 🇺🇦
  2. Доброго вечора! Хочу показати вам батон молочний, рецепт відрізняється, але схожого не знайшла. Подивіться, будь-ласка, як думаєте закваска вже нормально підіймає тісто? Якось знавці по хлібних порах визначають, але в батоні мені важко вияснити це. Мені здалося, що батон мав би бути ширшим. І ще, я, напевно, не правильно зробила на початку. В рецепті було опари 210 г (15 закваски ЛМ, 100 мука, 100 вода),яку залишити на 10-12 год. А я додала 210 г вже готової закваски що піднялася, 100% гідратації і замісила тісто. Це я що таке втнула? Але смачний получився)
  3. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Доброго ранку! Наталю, мені тепер переходити на іншу схему 1 частина закваски, по 2 частини муки і води? чи вже можна добавляти як до хліба потрібно? Чи ще чекати? Погодувала вчора в 6 вечора, і вона тільки зранку почала опускатися.
  4. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Я просто переводжу свою майже 2 річну закваску з холодильника на постійне проживання за його межами. )) В мене нема такого досвіду, я пекла заквасочний хліб, але нічого не викидала. Тому я пристосовуюся, і свою рідну закваску так просто не можу залишити). А Наталя вже мені допомагає, бо я не відстаю, і так по кроку допетраю що й до чого. Але якщо щось піде не так, то нову зроблю. Місце проживання справжнє. Дякую за пораду!
  5. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Хочу уточнити. Якщо почне спадати, то знову частину викинути, а частину погодувати? Тепер постійно треба буде частину викидати?
  6. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Вже намітила) така гарна баночка з резиночками. Дякую дуже! Потім ще покажу, як виникне питання, вибач, що займаю твій час і в цій темі моя галерея закваски.
  7. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Наталю, ось така вона через 5 годин. Як вважаєш? Які мої подальші дії?
  8. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Вже подивилась, це все що виросло, сліди на пару міліметрів і все. Температура 26, вчора була 28
  9. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Наталю, привіт! Хотіла в особисті написати, але щось фото не можу там показати. Пару разів зробила, як ти порадила. Як думаєш це нормально вона підійшла чи ні? Це ввечері і 2 фото сьогодні зранку.
  10. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Щиро дякую! Біжу все переробляти)
  11. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Дякую за терпіння! Я теж спробую тоді з в/с, раз таке у мене твориться. А коли мені хліб вже можна пекти, якщо зараз відберу частину 80 г, решту викину, додам воду, муку по 80 г. Як підніметься ще не варто тісто починати? Ще раз такі кроки зробити?
  12. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Я чомусь так зрозуміла з твоїх слів
  13. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Це таким чином її повністю обновлю? А яке борошно мені брати, пшеничне цільнозернове?
  14. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Наталю, привіт! Воду і борошно до всієї закваски в банці.
  15. Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Доброго дня! Я знову за допомогою). Вже 3 дні печу дріжджовий хліб, дуже скучила за заквасочним. Додавала своїй заквасці зранку і ввечері по 10 г води і борошна пшеничного цз. Дня 3. Тому що за 3 рази, нічого особливо не змінювалося. І родзинки ще там є. Ось така вона сьогодні зранку, банка 1 л. Підкажіть, як далі діяти? Я так розумію, що слабка вона. Скільки тепер додавати? Частину закваски треба викинути, щоб її далі годувати і не розоритися на борошні? Я щось не розумію яку кількість мені потрібно залишити. Ще мені порадили годувати її не самою цз мукою, а 50/50, але не уточнили, якою. Що ніби не можна однією цз. Це дійсно так?
×