Jump to content
Sign in to follow this  
Фрезия

Різдв'яне мигдальне печиво "Кураб'єдес"

Recommended Posts

Ингредиенты:

  1. Масло вершкове (кімнатної температури)- 250 г
  2. Цукрова пудра (110г  +100г для покриття)- 210 г
  3. Коньяк (ром)-50 г
  4. Борошно пшеничне - 450г 
  5. Розпушувач тіста-1/2 ч.л.
  6. Ваніль
  7. Мигдаль 100 г (підсмажити і  подрібнити крупно)

 

161662358_IMG_20190104_1953021.thumb.jpg.481ffedf3f5d6280bced93d3caec68c5.jpg

Дуже смачне традиційне грецьке печиво, яке  готується дуже швидко! 

Кількість порції: 30 штук

 Спосіб приготування

Збити міксером масло, поступово додаючи цукрову пудру-110 г, до однорідної пишної маси. Додати коньяк і перемішати.

Просіяти борошно з пекарським порошком і ваніллю. 

Поступово додати борошно  до масла, збитого з пудрою,  потім  додати мигдаль.

Знову  замісити, розділити тісто на частини. Тісто не повинно бути  дуже крутим, вже після додавання горіхів, якщо буде необхідність, додати борошно.

Розділити на однакові 30 шматочків ( у мене 35) і зробити кульки 3-4 см в діаметрі.

Викласти на деко, застелене  пекарським папером, на відстані один від одного. Випікати при 180  15-20 хвилин.

Повністю охолодити і обкачати в цукровій пудрі.

Дуже ніжне і ароматне печиво, яке просто тане в роті. А з часом ( через 10 днів спостережень)  стає ще смачнішим!

Схоже печиво випікають  кримські татари, в їх національній кухні назва Кураб'є.  Ті, які  спробували це  мигдальне печиво, оцінили смак.

1159825877_IMG_20190104_1954281.thumb.jpg.b6b64537bb0a31b0e083ddeaeaa76773.jpg

Рецепт від  natapit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вкуснотища!:smilie_essen: Ирочка, чтоб наблюдать за ним 10 дней, наверно ведро их нужно напечь, а этой порции хоть бы на день хватило:smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Це печиво врятувало те, що  були інші види випічки на Різдво:smile: Тому воно спокійно собі лежало, по одному тягнули, звичайно, і сьогодні ще виявились ці смачні залишки

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×