Jump to content
Sign in to follow this  
My Ukraine Cook

Чебуреки - простий рецепт тіста. Слоєні, хрумкі та з соковитою начинкою

Recommended Posts

Ингредиенты:

тісто:
500 г борошна
250 мл води
100 г вершкового масла
1 ст.л горілки
0,5 ч.л солі
начинка:
400 г фарш
1 шт цибулина
50 мл води
спеції: сіль, перець, базилік
вихід: 8 шт чебуреків

зображення_viber_2022-07-01_10-52-12-776.jpg

Метод

В мисці просіваємо борошно, додаємо сіль, вливаємо воду і починаємо перемішувати.

Коли борошно повністю вбере воду, додаємо розтоплене вершкове масло. Продовжуємо заміс до моменту, коли тісто повністю перестане липнути до рук. Замотуємо тісто в плівку і кладемо в холодильник на 1 годину.


Готуємо начинку. Перемелюємо м’ясо і цибулю на м’ясорубку, додаємо воду та спеції (сіль, перець, базилік), гарно перемішуємо. Даємо настоятись, поки тісто охолоджується.
Ділимо тісто на 8 рівних частин, починаємо формувати чебуреки: шматочок тіста скочуємо в кульку, тонко розкочуємо в коло, викладаємо начинку на одну половину, другий накриваємо і добре придавлюємо пальцями та виделкою по краю тіста. І так формуємо чебуреки з усього тісту.
На пательню наливаємо олію, так щоб чебурек при смаженні був покритий олією. Добре розігріваємо та обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору. Потім викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
Смачні, слоєні, хрумкі чебуреки готові)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×