Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Кетчуп на зиму без крохмалю та довгого уварювання

Recommended Posts

Ингредиенты:

Вага овочів вказана в очищеному вигляді
5 кг помідор
500 г солодкого перцю
500 г кисло-солодких яблук
10 шт. зубчиків часнику
5 ст.л. цукру
1 ст.л. солі
1/3 ч.л. чорного меленого перцю
1/3 ч.л. меленого коріандру
3 шт. лаврового листа
3 шт. горошинок духмяного перцю
3 шт. гвоздики
2 ст.л. оцет

зображення_viber_2022-08-26_10-57-51-494.jpg

 

Метод

- Підготуємо овочі, їх треба перемити та очистити. Помідори, солодкий перець, яблука та часник нарізаємо невеликими шматочками. Складаємо все у велику каструлю. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 30 хвилин. Далі вимикаємо вогонь, беремо сито, кладемо його зверху на овочеву масу і натискати, крізь дірочки почне набиратись сік, який треба вичерпувати половником окремо у посуд(цей сік не виливайте, до нього можна додати спеції, закип’ятити, проварити не більше 5 хвилин і законсервувати, виходить смачний томатний сік).
- Коли вибрали гарно рідину, перебиваємо масу блендером до однорідності(якщо блендера немає, перемелюємо на м’ясорубку 2 рази). Далі беремо сито, кладемо його на каструлю, накладаємо перебиту масу в сито і перетираємо його лопаткою крізь сито. Це потрібно для того, щоб маса була однорідна, без насіння та шкірочок.
- До перетертого кетчупу додаємо сіль, цукор, лавровий лист, перець духмяний, гвоздику, чорний мелений перець, мелений коріандр(спеції ви можете змінювати і додавати за своїм смаком). Гарно перемішуємо і ставимо на вогонь доводимо до кипіння, помішуючи проварюємо 20 хвилин. Далі виливаємо оцет, проварюємо ще пару хвилин і знімаємо з вогню. Гарячий кетчуп розливаємо по стерилізованих баночках і закатуємо. Кожну баночку перевертаємо верх дном, вкутуємо ковдрою й залишаємо до повного охолодження. Далі зберігаємо у прохолодному місці.
Кетчуп домашній готовий)
Процес приготування у відео рецепті:

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×