Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Смажені пиріжки з яблуками на кефірі

Recommended Posts

Ингредиенты:

тісто:
750 г борошна
500 мл кефір
1 ч.л. соди
2 ст.л. цукру
щіпка солі
начинка
6 шт. великих яблук
100 г цукру
олія для смаження

изображение_viber_2022-09-07_11-45-10-190.jpg

Метод

-          Готуємо тісто, в миску виливаємо підігрітий кефір до теплого стану. До нього додаємо сіль, 2 ст.л. цукру, перемішуємо. Окремо просіюємо борошно до нього додаємо соду, перемішуємо. Потім борошно невеликими частинами додаємо до кефіру і замішуємо м’яке і еластичне тісто. Кладемо його до миски, присипану борошном, накриваємо рушником і ставимо відпочити на 20 хвилин.

-          Готуємо начинку, яблука промиваємо, просушуємо. Натираємо на грубій терці, викладаємо на друшляк який ставимо у миску. Це потрібно для того, щоб з яблук стікав зайвий яблучний сік.

-          Коли тісто відпочило, розрізаємо його на 3 частини, з одним працюємо, дві інші кладемо назад до миски і накриваємо рушником. Присипаємо поверхню борошном, розкатуємо шматок тіста в качалку, і нарізаємо бажано рівні шматочки. Розкатуємо кожний шматочок в коло, не тонко.

-          На кожне коло викладаємо яблука присипаємо цукор приблизно 1 ч.л. цуру, і защіпуємо краї, таким чином формуючи пиріжок( защіпуйте краї так, щоб не попала начинка в шов).

-          Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію викладаємо пиріжки швом вниз. Обсмажуємо з обох сторін до золотистого кольору з обох сторін, на середньому вогні. Готові пиріжки викладаємо у миску, і подаємо до столу.

Пиріжки з яблуками готові)

Процес приготування у відео рецепті:

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×