Перейти до вмісту
Коник

Торт «Черепаха»

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто

6 яєць

2 стакани цукру

2,5-3 стакани борошна

1 ч. л. соди +оцет

 

Крем

200 г масла вершкового

1 стакан цукру

2 пачки (900 г) сметани

 

Глазурь

2 ст. л. какао

0,5 стакану цукру

4 ст. л. молока

100 г вершкового масла

large.1194450756_325026434_1555568828255983_8051243763684193514_n.jpg

Метод

Яйця збити з цукром, якщо потужність міксера не велика, для кращої повітряності тіста, жовтки відділити від білків і збити окремо 6 жовтків з 1 склянкою цукру і 6 білків з однією склянкою цукру, обережно їх з’єднати разом. Обережно додати частинами просіяне борошно і соду погашену оцтом, дивимось по своєму борошну може знадобитись 2,5-3 склянки, щоб тісто не було забите.

large.828338313_Screenshot_29.jpg

 

large.Screenshot_30.jpg

Деко вистелити пергаментом і на нього мокрою чайною ложечкою викладати тісто, за один раз на деко викладати 16 кружечків тіста.

large.1154212338_Screenshot_29.jpg

Випікати в духовці при 180 градусах 3-5 хвилин, дивіться по готовності (сірником). В процесі випічки вони розповзуться в млинець, не лякайтесь).

Крем

Збила масла з цукром, додала сметану

Викладаємо млинці на блюдо, мастимо кремом

Варимо глазурь

Змішати всі інгредієнти і довести до кипіння, можна додати 1 ст. л любого алкоголю, охолодити і залити черепаху.

Блюдо розраховано на 6 дек по 16 млинців. Можна випекти 5 млинців більшого розміру, для голови і ніг черепахи.

 

large.1633951878_322296175_587955783159731_2431980603158747499_n.jpg

Рецепт мені дала співробітниця на роботі, Віолетта, за що їй окремо дякую.

Млинці виходять дуже смачні, поки не бачила, дитина тягала, тому кількість їх зменшилась. Крем також дуже смачний і цікаве поєднання сметани з маслом, ніколи раніше такий крем не робила. Торт дуже смачний.

Фото від Оксани искусницаЯ. Мій перший черепаховий первісток виглядав не дуже естетично і апетитно)) через погану якість фотографії. Покажу згодом.

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лєн, так, підтримую, смачнючий!!!   Але досить забутий... чомусь. Дякую, що нагадала. 

Колись і  я робила Черепашку  на замовлення  Отака вийшла 

 

photo_2023-01-12_13-30-34.jpg

photo_2023-01-12_13-30-33.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Для когось забутий, а хтось вперше такий бачить!

Здається, він ідеальний для домашнього чаювання - щоб не заморочуватись із формами, рівними краями.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Так. Для домашнього чаювання. Зараз покажу свого первістка))). Фото 2009р.

large.Screenshot_29.jpg

 

Можна зробити такий варіант. Фото – інтернет.

large.111000965-800x800.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 13.01.2023 в 02:42, конек сказав:

Так. Для домашнього чаювання. Зараз покажу свого первістка))). Фото 2009р.

 

 

а от мені  такий, домашній варіант подобається! Діти точно будуть раді не просто круглому тортику, а черепашці. 
 

В 13.01.2023 в 01:24, Алцьона сказав:

Для когось забутий, а хтось вперше такий бачить!

Здається, він ідеальний для домашнього чаювання - щоб не заморочуватись із формами, рівними краями.

Спробуй! Він дуже смачний! Кожний млинець просочений кремчиком, ммммммм! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×