Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты:

Для тіста:

Борошно - 3 стакани

Сіль

Яйце - 1 шт. (за бажанням)

Олія - 3 ст. ложки

Кип'яток - 1 стакан

 

Для фарша:

Фарш м'ясний любий - 300 гр.

Цибуля - 120 гр.

Льодяна вода - 0.5 -1 стакан

Сіль, перець, зелень кропу

 

20230212_195716.thumb.jpg.6b59d988d8555eaa950789e9ab6d9b03.jpg

 

Метод

 

Змішати в мисці борошно, сіль. Якщо додавати яйце - то на цьому етапі, гарно змішати. Влити олію, залити кип'ятком, добре все вимішати. Спочатку місити дерев'яною ложкою, потім, як тісто вже трішки вихолоне - гарно вимісити руками. Замотати в плівку, залишити відпочивати. Фактично, це класичне заварне тісто на вареники пельмені, манти.

Для фаршу цибулю дуже дрібно порізати, змішати з м'ясним фаршем, додати сіль, перець, кріп і добряче відбити. Далі поступово підливати льодяну воду і продовжувати відбивати. Я ставлю миску з фаршем в кухонну раковину, підбираю фарш в мисці знизу і з силою кидаю його назад в миску. В раковину ставлю для того щоб мінімізувати потім прибарання на кухні) Знаю, що фарш ще вимішують міксером, але я звикла гепати ним вручну на всю кухню) Фарш має буди однорідним і рідкуватим.

Тісто розкатати відносно тонко, приблизно міліметра 2 товщиною, вирізати кружальця. На середину покласти фарш, я люблю м'яса побільше, але тоді важче буде зліплювати) Спочатку скласти кружальце пополам, як на вареник. Поставити заготовку на стіл загорнутими краями догори, центр залишити незаліпленим, далі зліпити по обидва краї від центру, але краї залишаються поки відкритими. Пальцями, вгорі біля заліпленого краю, придавити тісто до столу, склеїти боки перпендикулярно до верхнього шва. Виходить такий циліндрик з швами по коротчих краях. Вусики цих швів з'єднати між собою вздовж довших країв. (Фух, пишу, і аж сама впріла від такого опису процесу :) Насправді все набагато легше і простіше. Вся суть і принцип формовки - залишити в тісті місце для м'ясного соку, для його кипіння і парування, в сенсі виходу пари. Спробую прикріпити якесь відео з ютюбу, нехай пробачать мені його автори, що нарушу їх авторські права, а то, відчуваю, що з моїм описом ніхто не наважиться ліпити ті манти)

Готові манти викласти в пароварку на невеликій відстані один від одного, варити на пару 30 хвилин.

Прихований текст

Ось знайшла людський опис з фотографіями) https://etnosoft.com.ua/recipe/yak-lipyty-manty-krasyvo-j-pravylno-pokrokove-foto/ 

Моє фото зараз взагалі недосконале і не передає правильної форми мант, це я надивилася в інстаграмі відео з ліпкою різних квіточок, але результат як то кажуть "очікування & реальність" :) Потрібно буде наліпити нормальних людських класичних мант і замінити фото.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Як же хочеться хоч одну оту мантинку з мисочки, і байдуже, як вона скручена:504664076:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×