Перейти до вмісту
Iza

Гарбузово-лимонний кекс

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто:

Цедра з одного лимону - 1 шт 

Гарбуз -  300г

Кефір - 250г

Цукор - 150г

Розпушувач - 2 ч.л.

Манна крупа - 270 г

Сироп:

Сік одного лимона 

Вода - 120мл

Цукор - 100 г 

 

Форма 22см

332567993_741904664299484_9203719640564273578_n.jpg

 

Метод

Тісто:

З   лимона зняти цедру і вичавити весь сік.

Гарбуз  потерти на мілкій терці, до нього додати  цедру лимону,  кефір,  цукор,  розпушувач і  манну крупу.  Все швидко замісити, вилити в форму.

На фото форма 22см.

332206830_743229067200082_9083190103952237263_n (1).jpg

Випікати при 180* 30-35 хв. до сухої шпажки.

Поки кекс печеться робимо 

Сироп:

Лимонний сік.  цукор, воду  довести до кипіння, проварити пару хвилин. Сироп готовий. 

Коли пиріг спікся, не виймаючи з форми просочити сиропом. Я  спочатку добре змочила сиропом, потім ще по-трошку, коли попередня порція ввібралась. І так використати увесь сироп. (Не потрібно одразу весь виливати, тоді пиріг розповзеться.) Дати трішки вистигнути  і вже можна їсти.

Можна додати родзинки. 

332394318_1393245708159551_7363169644839363271_n (1).jpg

Якщо зробити у формі більшого діаметра,  кекс вийде низеньким, як на одній з фото. 

332197964_1186732208873395_1480191210553183595_n (1) (1).jpg

Дуже хочу рекомендувати гарбузовий кекс, точніше гарбузово-лимонний.

Робила його вже кілька разів, усі в захваті.

332521058_693300732590423_7923631283162428760_n (1).jpg

 

Київ - Украіна

Війна росії  з Україною

День 374

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Чесно кажучи, дуже вагалася готувати цей кекс чи ні, бо прочитавши рецепт і не побачивши тут ні яєць, ні масла, ні навіть борошна я не могла зрозуміти, а що ж із цього вийде :f-0-146:. Сьогодні побачила, що мій останній гарбуз почав псуватися, я все таки вирішила ризикнути і спекти його, добавила родзинки. Хотілося ще яйця кинути, але вирішила від рецепта не відступати :girl_dough:

Вийшов дуже цікавий за смаком кекс, вологий, я такі люблю. Єдине, що коли сироп наливала зверху, то ножем проколювала кекс і вливала у отвори сироп, щоб краще просочився.

Ще півгарбуза залишилося, то знов спечу цей кекс, поки що це кращий рецепт з утилізації гарбуза. 

Ірина, дякую за такий гарний рецепт :smile6:.

 

 

IMG_20230305_155610.jpg

IMG_20230305_181641.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
22 години тому, Olima сказав:

 

Ірина, дякую за такий гарний рецепт :smile6:.

 

Я дуже рада, що вам сподобався! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Сьогодні знов пекла цей кекс, залишилося ще півгарбуза, і я не стала нічого вигадувати, а вирішила знов пекти його. В цей раз у мене не було кефіру, то я замість нього додала домашньої  сметани, яка вже давненько стоїть в холодильнику. На сметані кекс вийшов більш пухкішим і м'якшим, сироп відразу впитався всередину. 

Залишаю цей рецепт на наступний рік до нового врожаю гарбузів.

 

IMG_20230306_200721.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я так тримала думку - треба пристроїти залишки гарбузи, що і не звернула увагу на відсутність яєць, масла, якби не подальші обговорення.

І тепер вже до потреби пристроїти ту гарбузку додалась цікавість - як же так?))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Алла, спробуй. Не пожалкуєш. Єдине, я би додала трохи олії, це якщо в тебе кефір або сметани трохи додай.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Точно, не пожалкувала!

20230310_113105.thumb.jpg.ec3e8dcccb1e0b05b82338335355dc57.jpg

Хоча дуже сумнівалася, що вийде щось)) так ми вже звикли до яєць, жиру))

Мені він дуже нагадує манник.

Гарбуза була заморожена кубиками. Дрібно покришила ножем і ще пом'яла вилкою. Звісно, то не блендерна гомогенізація) шматочки є. Та все-одно вийшло смачно!!!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дуже незвичайне поєднання, я взагалі гарбуз полюбляю, але в такому рецепті ще не пробувала. Ви молодець)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×