Iza 42 Опубліковано: 4 березня, 2023 Ингредиенты: Тісто: Цедра з одного лимону - 1 шт Гарбуз - 300г Кефір - 250г Цукор - 150г Розпушувач - 2 ч.л. Манна крупа - 270 г Сироп: Сік одного лимона Вода - 120мл Цукор - 100 г Форма 22см Метод Тісто: З лимона зняти цедру і вичавити весь сік. Гарбуз потерти на мілкій терці, до нього додати цедру лимону, кефір, цукор, розпушувач і манну крупу. Все швидко замісити, вилити в форму. На фото форма 22см. Випікати при 180* 30-35 хв. до сухої шпажки. Поки кекс печеться робимо Сироп: Лимонний сік. цукор, воду довести до кипіння, проварити пару хвилин. Сироп готовий. Коли пиріг спікся, не виймаючи з форми просочити сиропом. Я спочатку добре змочила сиропом, потім ще по-трошку, коли попередня порція ввібралась. І так використати увесь сироп. (Не потрібно одразу весь виливати, тоді пиріг розповзеться.) Дати трішки вистигнути і вже можна їсти. Можна додати родзинки. Якщо зробити у формі більшого діаметра, кекс вийде низеньким, як на одній з фото. Дуже хочу рекомендувати гарбузовий кекс, точніше гарбузово-лимонний. Робила його вже кілька разів, усі в захваті. Київ - Украіна Війна росії з Україною День 374 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 180 Опубліковано: 5 березня, 2023 Чесно кажучи, дуже вагалася готувати цей кекс чи ні, бо прочитавши рецепт і не побачивши тут ні яєць, ні масла, ні навіть борошна я не могла зрозуміти, а що ж із цього вийде . Сьогодні побачила, що мій останній гарбуз почав псуватися, я все таки вирішила ризикнути і спекти його, добавила родзинки. Хотілося ще яйця кинути, але вирішила від рецепта не відступати . Вийшов дуже цікавий за смаком кекс, вологий, я такі люблю. Єдине, що коли сироп наливала зверху, то ножем проколювала кекс і вливала у отвори сироп, щоб краще просочився. Ще півгарбуза залишилося, то знов спечу цей кекс, поки що це кращий рецепт з утилізації гарбуза. Ірина, дякую за такий гарний рецепт . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Iza 42 Опубліковано: 6 березня, 2023 22 години тому, Olima сказав: Ірина, дякую за такий гарний рецепт . Я дуже рада, що вам сподобався! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 180 Опубліковано: 6 березня, 2023 Сьогодні знов пекла цей кекс, залишилося ще півгарбуза, і я не стала нічого вигадувати, а вирішила знов пекти його. В цей раз у мене не було кефіру, то я замість нього додала домашньої сметани, яка вже давненько стоїть в холодильнику. На сметані кекс вийшов більш пухкішим і м'якшим, сироп відразу впитався всередину. Залишаю цей рецепт на наступний рік до нового врожаю гарбузів. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 9 березня, 2023 Я так тримала думку - треба пристроїти залишки гарбузи, що і не звернула увагу на відсутність яєць, масла, якби не подальші обговорення. І тепер вже до потреби пристроїти ту гарбузку додалась цікавість - як же так?)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 180 Опубліковано: 9 березня, 2023 Алла, спробуй. Не пожалкуєш. Єдине, я би додала трохи олії, це якщо в тебе кефір або сметани трохи додай. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 13 березня, 2023 Точно, не пожалкувала! Хоча дуже сумнівалася, що вийде щось)) так ми вже звикли до яєць, жиру)) Мені він дуже нагадує манник. Гарбуза була заморожена кубиками. Дрібно покришила ножем і ще пом'яла вилкою. Звісно, то не блендерна гомогенізація) шматочки є. Та все-одно вийшло смачно!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Фросина232 7 Опубліковано: 19 березня, 2023 Дуже незвичайне поєднання, я взагалі гарбуз полюбляю, але в такому рецепті ще не пробувала. Ви молодець) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах