Справжня господиня 3 445 Опубліковано: 22 березня, 2023 Ингредиенты: Опара: 100 мл тёплой воды 1- 2 ст. л. сахара 15-17 г свежих дрожжей 100 г муки Тесто 1 яйцо 10 г ванильного сахара 20 г сливочного масла мягкого или олії, можно пополам 40-50 г сметаны 0,5 ч. л. соли 200 г муки Начинка 300-350 г вишни или других фруктов (**300г буде в самий раз) 80 г сахара (** 100 г) 1 ст. л. кукурузного крахмала (**я дала 1,5 ст.л. картопляного) *50 г сиропа на пропитку и блеск готового пирога. Спочатку робимо опару за вказаними продуктами, залишаємо її на 15-20 хвилин. Опара загусла, піднялась трошки, додаємо в неї все потрібне. Замішуємо м*яке тісто, накриваємо и даємо піднятися у три рази. В мене підійшло за годину в теплій духовці. Поки тісто підходить, варимо начинку. Вишню без кісточок я з морозилки всипала в каструльку, посипала цукром и гріла до гарячого, потім трошки пробила блендером и всипала крохмаль. Мої примітки з (**), крохмаль який був, він зараз не дуже цупкий, тому сиплю завжди більше. Ото було в самий раз! І вишні треба 300г, бо всипала 350 і залишилася начинка. Далі робимо як показує Оксана в ролику нижче, бо я не фоткала. Тільки я розділила тісто пополам и розкачувала по одному куску, так набагато легше. Форма в мене є кірпічиком з бляхи (жестяная белая), розмір 28х11, я в неї іноді печу хліб і кекси. Вистлала її пергаментом і викладувала ті рюші. Заняття на швидкість і акуратність))), бо всі руки в вишні))) Розстоювала в теплій духовці хвилин 25-30, далі пекла при 180 град. спочатку 30 хв, але донце було біле, тому переставила на нижню полицю в духовці і включила нижній тен. Зверху треба прикривати фольгою, бо та вишня швидко підсмажилася. Пеклося в мене десь 45-50 хвилин, дивіться по своїй духовці і по донцю. Як підрум*янилося, то вже готово, пропеклося. Як витягнула його з духовки, то кисточкою помазала зверху рідиною від абрикосового варіння, як раз була відкрита банка. Вчора не встояла і відірвала бочок, смачнюще!!! Ну а вже сьогодні ми з Вовою відірвалися! Моя порада: не відривати шматки (а руці так і тягнуться це зробити!), а як охолоне, то різати гострим ножем під кутом на скибки. Бо відірвані шмати бруднять руки, хоча потім їх так смачно облизувати)))) Цей рецепт на днях побачила в ютубі, він мені снився дві ночі! Я дуже полюбляю вишневу начинку, а тут ще й така краса спечена. Це ж моє, оті витребеньки з тіста! Я буду тепер дуже часто цей пиріг пекти, треба з маком зробити, Вова забажав. Рецепт з розряду шедеврів!!! ну то на мій смак. Тісто взагалі без слів! Ну і мої не дуже красиві фотки Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 27 березня, 2023 Рюшики видались на славу!! Одним розрізом модна любуватись, а уявляю, як воно на смак 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 1 квітня, 2023 Светік, ти ж Справжня господин, завжди шедевры. Смачні. 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах