Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты:

Опара: 100 мл тёплой воды

1- 2 ст. л. сахара

15-17 г свежих дрожжей

100 г муки 

Тесто

1 яйцо

10 г ванильного сахара

20 г сливочного масла мягкого
или олії, можно пополам

40-50 г сметаны

0,5 ч. л. соли

200 г муки

Начинка 

300-350 г вишни или других фруктов
(**300г буде в самий раз)

80 г сахара (** 100 г)

1 ст. л. кукурузного крахмала
(**я дала 1,5 ст.л. картопляного)

*50 г сиропа на
пропитку и блеск готового пирога.

Screenshot_31.png

Спочатку робимо опару за вказаними продуктами, залишаємо її на 15-20 хвилин.

Опара загусла, піднялась трошки, додаємо в неї все потрібне. Замішуємо м*яке тісто, накриваємо и даємо піднятися у три рази. В мене підійшло за годину в теплій духовці.

Поки тісто підходить, варимо начинку. Вишню без кісточок я з морозилки всипала в каструльку, посипала цукром и гріла до гарячого, потім трошки пробила блендером и всипала крохмаль.

Мої примітки з (**), крохмаль який був, він зараз не дуже цупкий, тому сиплю завжди більше. Ото було в самий раз!

І вишні треба 300г, бо всипала 350 і залишилася начинка.

Далі робимо як показує Оксана в ролику нижче, бо я не фоткала. Тільки я розділила тісто пополам и розкачувала по одному куску, так набагато легше.

Форма в мене є кірпічиком з бляхи (жестяная белая), розмір 28х11, я в неї іноді печу хліб і кекси. Вистлала її пергаментом і викладувала ті рюші. Заняття на швидкість і акуратність))), бо всі руки в вишні)))

Розстоювала в теплій духовці хвилин 25-30, далі пекла при 180 град. спочатку 30 хв, але донце було біле, тому переставила на нижню полицю в духовці і включила нижній тен. Зверху треба прикривати фольгою, бо та вишня швидко підсмажилася. 

Пеклося в мене десь 45-50 хвилин, дивіться по своїй духовці і по донцю. Як підрум*янилося, то вже готово, пропеклося.

Як витягнула його з духовки, то кисточкою помазала зверху рідиною від абрикосового варіння, як раз була відкрита банка.

Вчора не встояла і відірвала бочок, смачнюще!!!

Ну а вже сьогодні ми з Вовою відірвалися!

Моя порада: не відривати шматки (а руці так і тягнуться це зробити!), а як охолоне, то різати гострим ножем під кутом  на скибки. Бо відірвані шмати бруднять руки, хоча потім їх так смачно облизувати))))

Цей рецепт на днях побачила в ютубі, він мені снився дві ночі! Я дуже полюбляю вишневу начинку, а тут ще й така краса спечена. Це ж моє, оті витребеньки з тіста! Я буду тепер дуже часто цей пиріг пекти, треба з маком зробити, Вова забажав.

Рецепт з розряду шедеврів!!! ну то на мій смак. Тісто взагалі без слів!

Ну і мої не дуже красиві фотки

20230322_093402.thumb.jpg.15e4f8881881d62e5602d441f4dc9dee.jpg20230322_104523.thumb.jpg.31c581168c29925373401cf9f6d0fe44.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Рюшики видались на славу!!

Одним розрізом модна любуватись, а уявляю, як воно на смак:1485846184:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Светік, ти ж Справжня господин, завжди шедевры. Смачні.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×