Ингредиенты:
Тепла вода - 300 мл
Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
Цукор - 1 ст.л
Пшеничне борошно - 270 г
Житнє борошно - 230 г
Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
Сіль - 1,5 ч.л.
Яблучний оцет 2 ст.л.
Олія - 3 ст.л.
Метод
Дріжджі змішати з водою
Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
Залишити на 1 годину для підйому.
Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
На смак солодкувато- кисленький, смачно)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002