Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 26.06.2024 in all areas

  1. 7 points
    Справжня господиня

    Фезелек

    Ингредиенты: Кабачки Цибуля Сметана магазинна 100г або більше Сіль Борошно або крохмаль Часник Кріп Метод На сковорідці присмажуємо цибулю до легенької рум'яності, не даючи засмажити. Як цибуля дійшла до потрібної кондиції, вивалюємо до неї натертий на великій тертці кабачок-кабачки, солимо і на середньому вогні тушкуємо це хвилин 25-30. Туди додаємо магазинської ріденької сметани грам 100 або більше. Залежить від бажання. Сметана потрібна саме магазинна з кислинкою, всякі там прісні йогурти-шмогурти не дуже звучать. Ну, або йогурт із кислинкою. Тушимо далі, зрідка помішуючи, хвилин 5-10. Якщо вийшло дуже багато рідини, то можна додати трохи борошна або крохмалю для зв'язування. Але страва повинна бути доволі рідкою, бо її в Угорщині їдять ложкою. Охочі можуть для пікантності всипати часник. І в кінці обов'язково кріп, ось неодмінно кріп! Жодних там петрушок, тільки кріп! Все. На фото це ще ніхто не їв! Просто у страви такий непрезентабельний вигляд, що не скажеш про його смак. Я спеціально поклала порцію на тарілку яскравішу для привернення уваги, інакше всі просто пройдуть повз. Страва з Угорщини популярна на Західній Україні, звідки мене з нею і познайомили багато років тому. Кабачки. Вони самі, моїм чоловіком палко кохані. Рецепт дуже простий. Здавалося б, фігня фігней. Але це тааак смачно! Готую цей Фезелек уже років 10, чоловік їсть, як підірваний! Навіть нелюбителі кабачків це їдять, тільки треба змусити зняти пробу. На фото я сьогодні утилізувала туди 4 величезні печериці. Вова сказав, що сковорідку він їстиме завтра один. Смачно ж! Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 855
  2. 5 points
    Ингредиенты: Тісто Борошно 250 г Цукор 2 ст. Сіль щіпка Розпушувач 3 ч. л. (10г) Олія раф. 70 г Окріп 100 мл Метод Тісто замісити - до борошна додати цукор, сіль, розпушувач, перемішати, влити олію і влити окріп (можна просто дуже гарячу воду). Замісити тісто ложкою, як трохи охолоне, вимісити рукою. Покласти на холод 30 хвилин. Абрикоси проварити з крохмалем та цукром. Далі сформувати галету прямо на тефлоновому листі на деку, викласти начинку, загорнути краї. Випікати за 200 град. без конвекції режим верх-низ приблизно 25-30 хвилин. Галетний бум! Ось таку галету спекла сьогодні, встигла у віконце, коли була електроенергія. Поки ходила за планшетом для фото, чоловік встиг відхопити шматок до чаю. Тісто виходить дуже смачним, м'яким, пишним. Начинки можна будь-які, зазвичай роблю, з чим знайшла. Всім смачного! Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 855
  3. 4 points
    lana19

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Кто не знал, знайте! Я вам сейчас расскажу, откуда готовилось пыльное нападение. Холодильник lg У него при работе немного греются стенки. Но стенки стали греться прям сильно. Я заметила еще в прошлом году. Муж сказал, что все нормально. Просто лето и ему жарко. В этом году я не выдержала и пошла спрашивать Гугл. Гугл накидал мне 1500 видео и прям так и сказал - Ты шо!! мыть немедленно, избавиться от пыли срочно! перерасход электроэнергии. Сгорит компрессор. Муж уехал по делам. Я перевернула холодильник. Открутила нижнюю кришку.....мысленно проорала Ааааааааа. Бо там был глобальный пылевой писец. Я не знала, что внутри надо периодически чистить. У кого сзади на холодильнике есть решетки, поищите в Гугл , как чистить. Успела прочитать, что пыль на них тоже влияет на перерасход эл. энергии и нагрузку на холодильник. Видео Самсунг
  4. 4 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Вчора поки писала відповідь, на сервері вимкнули світло, тому відправила вже сьогодні після того як повечеряли жареними цукіні з соусом зі сметани, кропу та часничку. До цукіні була вчорашня тушена курка. Пригостили мене свіжими молоденькими домашніми цукіні - яка це смакота, вони аж солодкі! Я сама з'їла подвійну порцію, до курки навіть черга не дійшла. Ніколи не розуміла, як люди умудряються худнути на кабачах)
  5. 4 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Значить так) вчора у нас не було світла з 15.00 до 22.00. Багатоповерховий будинок, все на електриці. На вечерю був салат з капусти, огірків, кропу, консервованої кукурудзи, болгарського перцю і заправлений сметаною. До салату сосиски, купований свіжий чорний хліб, на десерт ягоди, морозиво. Після десятої вечора з'явилося світло я швиденько зварила молоду картоплю в молоці і зажарила мюнхенські ковбаски на обід. Сьогодні ввечері прийшла з роботи - світла вже не було. Повечеряли салатом з руколи, салату, огірка, в'ялених помідорів, з базиліком, моцарелою, петрушкою, залишками вчорашньої кукурудзи, заправленого соусом з гіркої гірчиці, гірчиці в зернах, олії, меду, лимонного соку та часничку. До салату знову були сосиски (за бажанням :) ), купована чабата і вино. На десерт абрикоси і морозиво. З'явиться світло - стушу курку на завтра. В принципі, для нас зараз не проблема відсутність світла на вечір. Ми влітку майже не їмо всяких гарнірів як там каші, картопля, от кабачки не можна приготувати - це так, не зручно, любимо овочі гриль, поки не можемо зробити, замінюємо салатами. Стараюся продукти купувати і готувати не багато, щоб з'їсти за раз і готую щось швидке в основному і порційне - ковбаски, курячі стегенця, тушені пупки в скороварці, свинячий язик знову ж таки в скороварці. На гарнір огірки/помідори чи салат. В минулий зимовий блекаут у нас зламався холодильник( Тепер хвилююся за новий, бо кожного року міняти холодильники дорогувато і бажання геть немає. А температура в ньому без електроенергії піднімається за 6 годин до 10 градусів в холодильній камері і до -10 в морозильній, правда, швидко і опускається до встановленої, але такі гойдалки точно не на користь техніці. Влітку мені блекаут легше переживати, хоч і жара без кондиціонера, зате довгий світловий день, багато ягід, овочів, фруктів. А от взимку і депресивніше, і гарячого чогось випити чи з'їсти проблема. Та я коли починаю нити - відразу нагадую собі, що це я в своїй квартирі, сплю в своєму ліжку, а хлопцям та дівчатам в окопах хоч взимку, хоч влітку в неймовірну кількість раз тяжче фізично, ніж мені. Головне аби вони там вистояли, а мені нити і жалітись нічого, бо не дай Бог, прийдуть до нас московити, тоді точно не про їжу будемо думати(
  6. 4 points
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Дівчата, пригощайтеся варениками-пиріжками з лохиною. Ще була молода картопля та вже пішли свої кабачки, то насмажила їх з майонезом та часничком.
  7. 4 points
    Забула написати, чому їм морозиво. Я ж зараз як мала дитина, без зубів. Познімала всі мости в роті і строю нові. Моя їжа зараз це пюре, супи-пюре, котлети з хліба, гречка тощо, що не треба жувати. Жую як той кролик тільки передніми зубами, точніше не жую, а відкусюю. От тому нічого не робила на стіл на день народження, і морозиво хоч можу їсти, бо його не треба жувати.
  8. 3 points
    А у нас сьогодні на обід шпинатний крем-суп з фрикадельками та грінками і кабачкові оладки з сметаною.
  9. 3 points
    Світлана, знайшла, у нас вже є цей рецепт, тільки я не додаю ні бекону, ні ковбаси: І твій би пиріг я з задоволенням скуштувала б. Кабачки - універсальний золотий продукт! А, ще згадала, минулого року робила варення з кабачків та апельсину за Клопотенком) Я скептично відношуся до таких рецептів, бо ж розумію, що тут кабачок являється просто безвкусною базою, основою, яку підсолодили цукром і ароматизували апельсином. Але ж так смачно вийшло! На сніданок до вафель чи млинців тільки мелькнуло)
  10. 3 points
    Цей тиждень в нас страшенна спека +36 +37. Я вирішила поки взяти типа відпочинок і не буду ходити на роботу. Тим паче міняю магазин, тому дуже вийшло зручно. Буду працювати в іншому новому магазинчику по продажу води, теж поруч. Це відкрила хазяйка нову точку і мене запросила. Там є кондиціонер і ще купили генератор. А в старому магазині нема кондишена, а вентилятор без струму не працює, там всередині гірше, чим на вулиці. Вчора на роботі двічі сиділи без світла, то я тушкувалася у власному соці півдня при +34 в задухі. Заболіла голова, піднявся тиск... От і добре, що піду звідти.
  11. 3 points
    Дівчата, дякую за поздоровлення! Вчора ввечері ходили до Макдональдса їсти мій улюблений Макфлурі. Вітер розтіліпав мою зачіску, нічого, мене взнаєте. Вова ще такі страшні фотки понаклацав, що ледь вибрала прілічну.
  12. 3 points
    lana19

    С Днем рождения!!!

    Справжня господиня! Светочка! З днем народження! Перемоги!
  13. 3 points
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Танюша, ось для мене із того що ти перерахувала лякає тільки 21-й поверх. Тут 4-й поверх іноді стає як підняття на Говерлу, а на 21 це вже Еверест.
  14. 2 points
    Ингредиенты: Помидоры - 1,8(1,9)кг Вода - 1,25л Соль - 3 ст. л. (55г) Сахар - 6,5 ст. л. (100г) Специи Чеснок - 1 головка Метод Расчет дан на одну 3-литровую банку. Помидоры для этого рецепта нужны мелкие, примерно с теннисный мячик. Помидоры моем, удаляем плодоножки. Зубки чеснока очистить и нарезать тонкими слайсами. Если слайсы получились большие, то разрезать пополам или на большее количество. В каждом помидоре острым тонким ножом делаем прокол со стороны плодоножки неглубоко и в получившуюся щель вставляем пластинку чеснока. В банку на дно кладем любимые специи и пряности, у меня это кусок листа хрена, 2-3 гвоздики, 3 лавровых листа, 4 горошины душистого перца, пол чайной ложки семян укропа, кусок горького перца. Готовим рассол В воде растворяем соль и сахар. Уксуса нет! Заливаем помидоры в банке, закрываем обычной крышкой и ставим в теплое место. Через 4-6-7 дней помидоры прокиснут. Когда они достигнут желаемого для вас вкуса, банку убираем в холодильник. ... если будет что убирать. В холодильнике помидоры еще немного укиснут, но не перекиснут. Очень сбалансированный вкус! Можно сделать такие помидоры в другой таре, просто пересчитать пропорции рассола под свой объем. Выход одна банка 3 л Заметки Такие помидоры делаю несколько лет, рецепт откуда-то приблудился, источник честно искала и не нашла. Для этого рецепта нужны только некрупные помидоры, можно сливки или черри. Черри проквасятся быстрее, сливки дольше из-за толстой шкурки. Закуска смаколик! Дольше писала, чем делала.
  15. 2 points
    Наталочко, виглядає дуже смачно! Давай оформи рецептом, я з задоволенням приготую. А я нещодавно з кабачків зробила вдалий експромт. Разказую. Кабачки натерла, підсолила і вони в друшляку стояли пускали сік. Віджала. Була неприкаяна половина великої моркви, натерла її на дрібній тертушці втуди до кабачка. Вбила 2 чи 3 яйця, додала борошна. Натерла ще залишки твердого несмачного сиру грам 70. Подумала і сипанула ще добрячу ложку манки. Хмелі-сунелі, перець мелений. Через 15-20 хвилин вилила це тісто на деко і запекла хвилин 20. Поки воно стигло, знайшла в холодильнику дві котлети-сиротки, що ждали свого часу вже давно. Натерла їх руцями на крупній терці і додала мазіку. Кабачковий корж розрізала на 4 частини. Нижню покрила половиною котлет, наверх другий корж просто помазала мазіком, зверху третій корж з котлетами, четвертий з мазіком і посипала кропом. Зверху трошки колечки помідора, бо він був один. Ну дуже смачно получилося!!! З*їли швидко! Не фоткала, бо планшет був розряжений. З часничком було б краще набагато, але ... але.
  16. 2 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Ось, знайшла, це виявляється з сайту sterngotovit.com
  17. 2 points
    Дякую, Світланка! Так, ми так і робимо - "мазь-мазь" і духовку! Треба спробувати, як ти написала!
  18. 2 points
    Ната, я все прекрасно розумію і захоплююся людьми, які умудряються поєднувати в житті все-все: і дім, і роботу, і сад-город, ще й мають якесь хоббі-рукоділля. Я однозадачна - за один раз роблю щось одне, тому і часу мені весь час не вистачає) У мене є колега, яка батьківське подвір'я повністю засадила різними квітами, має мільйон троянд різних сортів. Мотається вона туди майже кожні вихідні, на роботу виїжджає звідти вже в понеділок серед ночі, а це за 150 км. Весь час проводить в саду, і весь час не встигає нічого зробити. Розказує, що працює до ночі з налобним ліхтариком. Жаліється на жука бронзовку, який, гад такий, пожирає її білі троянди. Зате, коли вона показує фото свої красунь - я в екстазі! Питаюся - ти хоч встигаєш налюбуватися ними? Бо ж вирощує не на продаж, а для себе, для душі. Сміється, що таки пару раз з кавою походила поміж кущів) Я з відкритим ротом роздивляюся її фото і кажу, "коли виросту" - обов'язково посаджу хоч пару кущиків, дуже хочу плетисті Пале Рояль і Флорентину) Але поки що це все мрії)
  19. 2 points
    Lika_N

    С Днем рождения!!!

    Света,с Днем Народження!
  20. 2 points
    Я тобі розкажу, ми з Нелею про одне говоримо. Жовток розколотити з водою. В магазинний жовток треба додати 1-2 ч. л. води. Спочатку 1 ложечку, пензлик підняти і дивитися, щоб стікало не цівкою - то ще густеньке, додати ще пів ложечки води. Стікати повинно частими крапельками, то додавати ще водичку. Мені досить 2 ч.л. Якщо жовток з домашньої курки, то він густіший за магазинний. Води може і 3 ложечки піти. Ото такою рідиною мазати пиріжки, витримати їх десь хвилин 10 і тільки потім в духовку. Кірочка на них получається дуже красива, тонесенька, глянцева. Отака наука в тих пиріжках. А ми завжди мазь-мазь і в духовку. А тепер я роблю красивенні!
  21. 1 point
    Дуже рада, що могла бути корисною ❤️
  22. 1 point
  23. 1 point
    Іди читай. І спробуй тільки не напекти пиріжків!
  24. 1 point
    Ингредиенты: Баклажаны Помидоры Тертый сыр Чеснок Соль или остатки брынзы Готовый мясной фарш или бекон Метод Баклажаны помыть, отрезать хвостики, разрезать вдоль пополам. Со стороны среза сделать насечки, посолить, выдержать 10 мин., слегка отжать. Затем запечь синие в СВЧ. Все зависит от размеров самих баклажан. У меня были небольшие, поэтому время 5 мин. на полной мощности (750 Вт) было достаточно. Затем аккуратно вынуть ложкой мякоть и посечь. Добавить резаный маленькими кубиками помидор, немного тертого сыра, чеснок, заодно можно потереть туда же остатки брынзы (вместо соли). Полученной смесью начинить баклажановые лодочки и уложить их в форму, пригодную для СВЧ. Поставить в печь еще на 2 минуты. Тем временем взбить 1 яйцо, пару столовых ложек молока. Смесь вылить на баклажаны и посыпать тертым сыром. Поставить еще на 4-5 минут до расплавления сыра и готовности омлета. Заметки Очень быстро, сытно, вкусно!!! Можно к овощам добавить готовый мясной фарш или немного бекона. Будет еще вкуснее!
  25. 1 point
    Ингредиенты: Начинка: Кабачки молодые - 1 кг Лук репчатый(большой) - 3 шт. Сметана - 100г Бекон, колбаса (по желанию)- 150-200г Соль, перец - по вкусу Тесто: Мука - 300г Творог (любой жирности) - 150г Молоко - 100мл Растительное масло - 100мл Сахар - 1 ч.л. Разрыхлитель - 2 ч.л. (без горки) Соль - щепотка форма d=30 см или 20х30 см СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ Начинаем с начинки. Кабачки почистить, порезать кубиком и быстро обжарить до румяности в минимальном количестве растительного масла. Переложить кабачки в миску. Лук порезать кубиком и тоже обжарить до коричневого цвета в минимальном количестве растительного масла. Добавить к луку сметану, довести до кипения и тушить до появления " грибного " запаха. Затем добавить к луку кабачки, стараясь, чтобы жидкость из них осталась в миске. Потушить все вместе, снять с огня, немного охладить и потом только посолить и поперчить. Пока начинка остывает приготовить тесто. Муку смешать с разрыхлителем, сахаром и солью ( в рецепте автора указана щепотка соли, но мне этого количества маловато, по-этому я использую 0,5 ч.л. соли). Добавить творог, молоко и растительное масло. Быстро замесить тесто. Оно получается мягкое, не липкое. Две трети теста раскатать больше размера формы на 2-3 см ( для бортиков ). Автор рецепта это делает на пергаменте, на котором и переносит тесто в форму. Я же сразу ( без раскатки ) распределяю тесто по форме руками, тесто мягкое и делать это не составляет труда. Бекон или колбасу нарезать кубиком и выложить на тесто. В последний раз у меня был бекон полосками, по этому я просто его порезала на меньшие кусочки. Сверху равномерно выложить кабачковую начинку, стараясь, чтобы масло осталось в сковородке. Оставшуюся треть теста раскатать в прямоугольник, нарезать на полоски и выложить на начинку решеткой. ( Иногда я просто катаю из теста колбаски, расплющиваю их пальцами на полосочки и выкладываю - может и не так красиво, зато быстро, а мои домашние и так все съедают "не глядя" ) Бортики завернуть внутрь. Сверху пирог смазать взбитым яйцом. Выпекать в предварительно разогретой духовке при t 180`C до румяной корочки. В моей духовке пирог готовится 30-35 мин. ПРИМЕЧАНИЕ Обожаю этот пирог. В сезон кабачков ( и не только ) часто его готовлю. Начинка - полет для фантазии, а тесто - это вообще отдельная песня: нежное, мягкое, тающее. Каждый раз готовлю и благодарю автора за этот чудо-пирог. Пирог готовиться очень быстро, а съедается еще быстрее ( пока горячий ). Не менее вкусный и в холодном виде. С начинкой можно пофантазировать. Вместо кабачков использовала и баклажаны ( они с луком и со сметаной реально похожи на грибы :vkusno 1: ), и кабачки со сладким перцем, и смесь кабачка и баклажана. Но самая моя любимая начинка - это таки кабачки, обожаю их в любом виде Для этого пирога даже специально заготавливаю кабачки на зиму - обжариваю их, даю им стечь, раскладываю порционно по контейнерам и в морозилку. Отсутствие в пироге бекона или колбасы совершенно не умаляет его достоинства. Рецепт взят на сайте . Автор рецепта Stern. Стелла огромнейшее тебе спасибо за чудо-рецепт :
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×