Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation since 05/22/25 in all areas
-
7 points
Кухонні посиденьки (балачки)
fronya40 and 6 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Ой, дівчата, та я згодна хоч кожній по цілому торту спекти, коли будемо святкувати Перемогу! Сьогодні всіма отіми зрізаними боковушками з торту пригостила свою хазяйку з роботи, там чималенька коробочка вийшла. Вона радіє, любить мої пригощання. Каже, що від мене згодна їсти хоч пиріжки з гірким перцем! Подарувала мені пакунок кави Маккофе арабіка на 280 г. Я тепер буду пити свою єдину чашку кави зі сливками на роботі, а не вдома. Отака змучена сиджу на роботі. По хорошому треба б було сьогодні ще поспати цілий день. -
7 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N and 6 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Ой, Наталочко, та де ж ті сили беру і сама не розумію. То я раніше була зайчик-енерджайзер, зараз вже не та стала, ой не та... Ну і от той тортик, вага 3,4 кг, ще й обрізані боковини десь на грам 600 є. І мисочка для Вови з залишків крему і спечених паличок з залишків тіста. На другому фото я показала як запхала торт в коробку з печення, ото розмір торта. -
6 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N and 5 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Фух, тільки закінчила торт, поставила в холодильник, приїдуть за ним після сьомої. То моя зубна фея мені замовила, до неї завтра гості на Трійцю приїжджають. Торт вийшов завеликий, аж на 3,4 кг, вона замовляла на 3 кг. Я вчора ввечері його попекла і перемазала, поставила в холодильник на просочування. А сьогодні вже оздоблювала фруктами-ягідками і желе заливала. За 2 години вправилася. Ще й поспати вспіла, бо була після ночі нікакашка. Покажу фотки як заберуть, красивий вийшов! -
5 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N and 4 others reacted to Natali06 for a post in a topic
А де видно, що ти змучена? Красуня наша! Ще й наш енерджайзер! -
5 points
росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
fronya40 and 4 others reacted to lana19 for a post in a topic
Отсюда летали бомбить Украину. Оленегорск, авиабаза международного класса Оленья. По стоимость одного взлета эскадрильи с ракетами Х-101, тротуары можно было покрыть сусальным золотом. Но коль скоро тротуаров нет (и не будет), то продолжают жить в великоимперском говне. SnapTikZ.App_7512157672888749334.mp4 -
5 points
росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
Наташшшка and 4 others reacted to Natali06 for a post in a topic
-
5 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Lika_N and 4 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Я змалку знала тільки одну окрошку - на квасі, бо батьки в мене сильно руські були. І зовсім вона мені не смакувала, їла, бо всі їли. Але досі не люблю. А іншу окрошку, на сироватці, я вперше побачила вже як заміж вийшла в 20 років! Свекруха (перша) зробила "щось незрозуміле", якесь не таке... але поїла, ну таке... І всі такі окрошки з сироватки, з кефіру, з мінералки тощо я вже почала їсти після 30 років, як стала часто по командіровках їздити і у різних їдальнях бувати. Ото і розпробувала. А айран вперше попробувала як напій у Туреччині в 2006, він взагалі не зайшов! Рідке, солоне... беее... Зато цієї восени мене як пробило на той айран!!! Аж трясе, як хочу його пити! Вже перепробувала весь асортимент з наших магазинів, щось смакує, щось ні. Хочу сама зараз зробити той айран, начиталася ютуба, все купила. Окрошку на айрані ще не робила, мабуть сьогодні накалапуцаю. А моя мама замість окрошки робила влитку як вона казала "свекольник", ото я дуже люблю і часто готую влітку. І Вову на нього підсадила. І тільки в прошлому році в одній кулінарній групі я дізналася, що це правильно називається шалтібарщяй! Це прибалтійська страва. Дуже смачна! (Доречі, в моїй першої свекрухи я їла борщ з баночною кількою в томаті. Вперше в житті (мені 21 рік!) я побачила у себе в ложці риб*ячу голову з очками!!!! ШОК!!!!! Досі пам*ятаю свої відчуття!!! ну не смійтеся ) -
4 pointsОх, дівчата, де ті сили брати, я не знаю. Останнім часом я як повітряна кулька, з якою випустили повітря. Запустила геть усі домашні справи. Вистачає мене на найпростіші і найшвидші страви, але стараюся хоч їх красиво падати, сервірую кожного разу стіл як на свято. А, ще квіти регулярно купую, роблю малесенькі букетики на стіл. Здорово додали сил новини в минулу суботу, але всі вони були витрачені на цілодобовий перегляд новин та емоційне обговорення такої неймовірної операції наших воїнів. Але сил поборотися за третину тортика у мене вистачить
-
4 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N and 3 others reacted to Natali06 for a post in a topic
Свєтік, та ти і зараз повна енергіі! Скільки всього готуєш! А тортик прямо смакота! А я останнім часом не можу себе заставити готувати( Ще нарослини мене хватає, а на щось інше взагалі енергіі не має… Олю , не будь жадіною! Тобі половинка в мені половинка. Я теж такого тортика хочу!) -
4 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N and 3 others reacted to Natali06 for a post in a topic
Света, де ти скільки сил береш? Мені здається , що в тебе енергіі, на нас всіх вистачить) це я так, заздрю подоброму), пока чекаю тортика. -
4 pointsЗавидуйте виродки кацапські, ви нас ракетами з шахедами, бо ви на інше не здатні окрім вбивати, а ми, українці, торти печемо та квіти садимо, бо ми нація, а ви ГНІЙ.
-
4 pointsОля! Вона спить, мабуть. Всю ніч були з чоловіком у ванній кімнаті. Ми о 6.30 попрощалися
-
4 pointsAQOsPI8mLTc36VxGrxix_onR1yr91bHp4_ETPa2A6NfsRVsnJlHMqFlwR9vJ8ZTHhWN5yXr44qGId.mp4
-
4 points
Вот мой сад и огород, а в горшке цветок цветет!
lana19 and 3 others reacted to Natali06 for a post in a topic
Олічка, краса! Нас, украінців, не переробиш) Ми посадимо квіти де тільки зможемо! На відміну від русьнявих орків. 😉 я теж трохи фотографувала своіх королев. А придивилась і побачила іржу на листях( Прийдеться лікувати… -
4 points
Вот мой сад и огород, а в горшке цветок цветет!
Natali06 and 3 others reacted to Olima for a post in a topic
Трохи квітів для Вас -
4 points
Вот мой сад и огород, а в горшке цветок цветет!
Справжня господиня and 3 others reacted to Natali06 for a post in a topic
Якщо потерпите, покажу ще свого «слоника» . Це хоста Gunter Prize. Ох і лаповуха) -
4 points
Гідратація тіста
fronya40 and 3 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
«Зволоження (Гідратація ) – ключовий фактор хлібопечення, і якщо ви коли-небудь замислювалися, що це означає і чому це важливо, ви не самотні. Давайте розберемося просто. Що таке зволоження тесту? Зволоження тесту означає відсоток води у тесті щодо кількості борошна, розрахованого за вагою (не об'ємом). Формула: (Вага води ÷ Вага борошна) × 100 = відсоток зволоження Наприклад: 500г борошна + 250г води → 50% зволоження 500г борошна + 340г води → 68% зволоження 500г борошна + 400г води → 80% зволоження Вимірювання за вагою забезпечує точність, так як вимірювання чашки можуть відрізнятися в залежності від того, як мука упаковується. Чому має значення зволоження? Зволоження впливає на все, від текстури тесту до обробки та кінцевої структури крихти: Низьке зволоження (50%-60%) → Міцний, легко в користуванні, добре тримає форму. Підходить для бутербродних хліба, бубликів або тіста для піци. Середнє зволоження (65%-75%) → Більш розширювальна, м'яка крихта. Використовується для класичного ремісничого хліба, обідніх булочок або м'яких бато. Високе зволоження (80%-100%) → Липкий, вимагає техніки розтяжки та складки. Виробляє відкриті повітряні крихти, такі як чіабатта або фокачча. У міру підвищення гідратації тісто стає м'якшим, розширюється і потребує різних технік обробки. ••• Зволоження застосовується лише на заквасці? Ні, зволоження - загальний термін у хлібопекарі, а не тільки для закваски! Він поширюється на весь дріжджовий хліб від бутербродів до сільського, ремісничого хліба. Однак пекарі на заквасці часто більше обговорюють зволоження, тому що воно впливає на ферментацію, розвиток глютену та остаточну текстуру хліба. ••• Ось що взяти з цієї посади. Розуміння гідратації допомагає контролювати консистенцію тесту, усувати проблеми та покращити навички випічки. Наступного разу, коли захочете тісто підтягнуте чи м'яке, просто відповідно скоригуйте рівень гідратації. Кінець посту.» а автора не зберегла, соррі. "Відкриття закваски" - назва серії книг Терези Л. Грінуей (Teresa L. Greenway). Серія складається з чотирьох томів, кожен з яких присвячений різним аспектам випікання хліба на заквасці. Джерело: ФБ -
4 points
Вот мой сад и огород, а в горшке цветок цветет!
Наташшшка and 3 others reacted to Natali06 for a post in a topic
Привіт моі хороші) принесла звіт, про те, що не ледарювала( а ви так думали? Правда ж?😉) В селі заклала новий розарій .бо в місті вже навіть см вільного немає) тільки зараз зрозуміла, що треба було сфотати місце до і після. Після-це те що ви зараз бачите. А до цього була бочка на 6 кб, пристройка , великий горіх, виноград, який уже падав, опори згнили( І купа сміття. Ледве вивезла( . Зате тепер заходжу в двір і душа моя співає) Мабуть я того, хвора )🤪 На зараз новеньких троянд 12, брала пересортом. Не можу вжедочекатись квітування) щоб хоча би побачити, які кольори мені дісталися) далі буде… IMG_6865.mov -
4 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Наташшшка and 3 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Синок скучив за маминою їжею, заказав зробити смачненьке. Курка на банці, велика, аж на 2,2 кг, леть впихнула стоячи в духовку. Бита редиска і мариновані гливи -
3 points
Пиріжки смажені Ідеальні
Lika_N and 2 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
"Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий" 2007г. рецепт №1050 Тесто дрожжевое для пирожков жареных простое мука 605 сахар 39 маргарин 20 соль 10 дрожжи 19 вода 332 ___________ итого 1000 г Ось такий рецепт. Я вже тричі робила пиріжки і кожен раз в захваті! Єдине, я маргарин заміняю олією, бо роблю то половину рецепта, то 3/4, і розтоплювати оті грами незручно. З цілого рецепта виходить 20 штук середніх пиріжків. До цього я вже які тільки рецепти не пробувала! І кожного разу от щось мені було не так, смачно, гарно, але не так. А зараз все просто ідеально!!! Єдине мені треба краще заліпляти края, бо з рідким тістом це було швидко і просто, а тут треба інакше. Тісто пухке, смачне, в роботі приємне. Жарю на 6 з 9 (в мене електроплита, тобто на середньому вогні). Сьогодні робила на 3/4 рецепта, вийшло 16 штук. І ми з Вовою влупили ввечері по 3 пиріжка, хотіли ще, але я заборонила, і так ще паски з боків не струсили(((( Не дивіться на начинку, її в пиріжках небагато і вона трохи потаяла, то ковбаска паштетна печінкова. Але ж смаааачнооо!!! -
3 pointsЕх, цю коробочку та до мене би відправити.
-
2 points
-
2 points
Вот мой сад и огород, а в горшке цветок цветет!
Наташшшка and one other reacted to Магда for a post in a topic
Збігала подивилась що ж то чудо таке гонорове) Боже, яка вона гарна має бути! Заради такої краси звичайно можна і похвилюватися. Мені поки що немає де садити, але я вже дуже хочу таку троянду! ) -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Справжня господиня and one other reacted to Магда for a post in a topic
І я на вихідних окрошку робила, у чоловіка це найулюблініша страва, може з'їсти все скільки буде. Я раніше робила тільки на сироватці і заправляла сматаною, тому у мене була відмова, що немає в продажу сироватки, тому, вибачте, окрошки не буде) То чоловік як бачив десь сироватку - закупляв літрами, доводилося робити окрошку) А потім якось спробувала розвести її айраном - і це нереально смачно. З тих пір роблю тільки на айрані, приловчилася нарізаю всього відразу величезну порцію, половину перекладаю в супницю на 3 літри, в ній солю, розвожу все айраном, в ній же і подаю на стіл. Іншу частину перекладаю в мискую затягую плівкою і зберігаю в холодильнику, її розвожу айраном вже на наступний день. Так маю два дні свіжу окрошку, чоловіку два дні щастя) А з роками і я вже полюбила цю страву, сама з задоволенням їм. -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Наташшшка and one other reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Оля, биті редиска та огірки дійсно зараз в тренді всюди. Син десь спробував і заказав йому зробити. Я продивилася декілька рецептів у ютубі, вони різняться тільки кількістю солі-цукру-оцту, а так маринад та зелень всюди. Я зробила на свій смак, на півкіла редиски додала трохи менше ч.л. солі, столову оцту і столову цукру, ну олія та кріп і зелена цибуля. Що тобі казати... щось в цьому є, піде добре під шашличок та інше. А маринована редиска є маринована редиска, ті ж яйця вид збоку. Зроби собі трошки, зрозумієш. Заздрю тобі про окрошку, я ще не робила в цьому році.
-
Newsletter