Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/03/24 in all areas

  1. 11 points
    Ингредиенты: мука 300 г (*у меня ушло около 400г) молоко 100 мл яйца 2 (*у меня были крупные С0) сахар 50 г олия 50 мл дрожжи сухие 7 г (мокрые 21 г) соль 1/4 ч.л. Смазка - 1,5 ст.л. меда+1-1,5 ст.л. коньяка+ 30 г сливочного масла=растопить крем заварной любимый Замесить мягкое тесто, дать подойти вдвое. Обмять, вымесить, разделить на 8 кусков. Каждый кусок раскатать колбаской по длине противня. Колбаски уложить на противень. Ножом/колесиком для пиццы/ пластиковым шпателем (чем удобно) порезать колбаски из теста на кусочки длиной прим. 3 см. Я делала это пластиковым скребком для теста, удобно сразу 4 колбаски резать. Дать расстойку 25-40 минут. Подготовить смазку и обмазать все булочки. Выпекать при 180 град. около 20 минут до румяности низа и верха. Булочки разъединить и сложить на блюдо. Подача в оригинале - немного бухтичек кладут на тарелку и поливают их сверху кремом. Я крем не варила, поедим с вареньем или просто так. Они умеренно сладкие и вкусные! Это чешская кухня, я сегодня случайно увидела этих малюток и впечатлилась! Делать быстро, выпекать тоже, на выходе гора удовольствия! Попробуйте, это быстро и вкусно!
  2. 10 points
    Я просто покажу заказ, подивіться. Ще не повезла, тому беріть скільки хочете. то не все, просто не фоткала інше.
  3. 9 points
    Прийшла похвалитися своєю обновкою. Так він мені сподобався, цей пузань, не втерпіла купила) Кераміка, 1,5 літра, виробник невідомий, але ж красень)
  4. 7 points
    Оттакі булЬкі напекла тільки що! Розмір 1,5х3 см. Є і менші. Смачні!
  5. 6 points
    Сьогодні наварила супчику з каркасу домашньої (фермерської)курки, заправила тим, що знайшла в морозильнику, бо чистила ящики. Картопля, морква, цибуля, кукуруза, горошок, перець, квасоля спаржева, тоненька вермішелька, зелень. Вова такий супчик називає польський.Смачно, легенько на шлунок. Зварила кашу пшоняну, є тефтелькі в соусі. На вечерю нажр поїла цілу сілетку матіас, яку купила вчора в Варусі. При мені винесли новий лоток і мені вибрали самі великі, 3 штуки більше півкіла. От жеж смачна та сілетка! Я б їх всі три лупанула, але побила себе по руках і губах і залишила на завтра.
  6. 6 points
    А я в суботу хрустиків нажарила. Багато. Жарю і думаю: от навіщо я скільки того тіста замісила, що тепер з ними робити? Доведеться в понеділок брати на роботу і вмовляти колег аби поїли. Вийшло в мене 2 отаких здоровенних блюда, кожне розміром десь 38 х 27 см. І що? До вечора неділі вже й пудру з тих блюд позлизували. Все, більше робити не буду, згадали дитинство, і досить, а то ж їси їх поки бачиш)
  7. 6 points
    Ируся, я тех роблю такі котлети. Раніше хліб крутила разом з рибою і салом. Но он тоді ставав якийсь слизкий, що мені не дуже подобалось. Потім я стала робити так - рибу і сало на м'ясорубці, а хліб в измельчителі с ножами (блендером ). Получались розсипчаті крихти, які я висипала в фарш. Ці крихти мені здається робили фарш пухнастим і впитували в себе усю вологу.
  8. 6 points
    На вихідних робила торт Бите скло. Робила його в скляній формі, щоб не виймати його, а відразу з неї нарізати і їсти.
  9. 6 points
    Лаваш з тунцем, його полюбляє синок, саме він його і замовив.
  10. 6 points
    Дівчата, щось вже руки починають чесатися з городніми роботами . На днях насіння перебирала, грунт дивилася де купити, міркувала що де висаджувати. А малий по акції в АТБ купував сік, наставив біля мусорного відра пусті пакети, але ж мама просто так не може викинути їх, треба ж з них зробити лотки для розсади . І головне, що у мами є купа різних лотків, але ж саме таких ще не було, а тепер є .
  11. 6 points
    Значить робила я сьогодні ліниві голубці про запас у морозилку. Все приготувала, цибулю із морквою посмажила, капусту подрібнила і обдала кип'ятком, рис промила, м'ясо покрутила на м'ясорубці. Намішала фарш, наліпила голубці і відправила їх до морозилки. Заходжу на кухню і бачу, що капуста для голубців лежить собі спокійнесенько на столі прям перед носом де я ліпила голубці . Можна було з морозилки витягти і переліпити голубці, але я полінувалася і вирішила, що я сьогодні готую тЮХтелі . А так ще їли тушковане м'ясо, гарбузяну кашу і млинці з творогом ще зробила до чаю. А хто що готує, бо їдей на завтра щось не має .
  12. 5 points
    Наступного разу (а він буде обов*язково!) я зроблю тісто по рецепту "Булочки по 9 копеек", воно мені більше смакує. Половину булочок заморожу, будемо їсти потроху. Я і ці булочки більше половини заморозила, бо джинси хоч і стрейчеві, але теж не безрозмірні.
  13. 5 points
    А в нас сьогодні суп майже як у Светы тільки з фрикадельками. І вареники з картоплею та грибами.
  14. 5 points
    Магда

    Хрустики

    Ингредиенты: Яйця - 2 шт. Сметана - 100 г Цукор - 1 столова ложка без чубчика Сіль Борошно - 320 г Горілка - 1 столова ложка Масло вершкове - 30 г Олія рафінована для фритюра Цукрова пудра для посипки Яйця злегка збити вінчиком з сіллю та цукром, додати сметану та горілку, розмішати. Додати борошно, вимісити, потім додати вершкове масло кімнатної температури. Замісити тісто, загорнути в плівку, поставити в холодильник на пів години, годину. Тісто розкатати максимально тонко, порізати на ромбики чи довші полоски шириною десь 2 см, довжиною від 5 см, а там як вийде чи сподобається) Всередині полоски зробити невеликий надріз, протягти один край полоски через цей отвір. Пожарити хрустики у фретюрі, готові викласти на паперовий рушник. При жарці хрустики мають вирости в об'ємі, стати пусті всередині. Готові хрустики посипати цукровою пудрою. Всім відоме печиво з дитинства, дуже швидко робиться і так само швидко з'їдається :)
  15. 5 points
    На який? На ось цей?
  16. 5 points
    Мені посилання на рецепт НЕ ДАВАТИ!!!
  17. 5 points
    Пішла вчора на роботу, знову буду воду продавати, вже в іншому місці. А чого дома сидіти безоплатно? От на робочому місці Ще і кохве буду робити, отакої.
  18. 5 points
    Ось такий єврейський салатик я роблю такими кульками. Смачно і красиво. Сьогодні знову жарила рибні котлети з хека, Вова заказав. Зараз плов приготую, завтра вінегрет покрошу.
  19. 5 points
    І в мене є старенькі. Скільки років не знаю, але так як то сестри бабулі, то думаю точно до 1970 . Плями, то від віку, не бруд.
  20. 5 points
    А я сьогодні хліб пекла. Я якось писала, що ніяк не можу відновити свою закваску, так от - я її таки відновила! Вичитала у Оленки Желєзняк про те, що, можливо, заквасці не вистачало кислоти - додала пару розморожених вишеньок, тиждень десь ще погралася з нею, і в суботу замісила відразу подвійну порцію, а сьгодні спекла три гарненькі чималенькі тартіни. За тиждень зібралося чимало залишків закваски, то ж на сніданок сьогодні були вафлі на залишках закваски. А з обідом я взагалі не панькалася, запекла ковбаски-гриль, разом до ковбасок кинула в духовку пару картоплин, квашена капуста - швидко, ситно, смачно.
  21. 4 points
    А я івасі купила, ну от наравиться ця рибка мені. А тепер то чай попиваю, то водичку .
  22. 4 points
    irysska

    Дукатовые бухтички

    Булочки дуже заманливі, але....я собі оголосила програму "не жрати булки, а смажену картоплю можна " бо джинси не тягнуться безкінечно
  23. 4 points
    Наталя, ото у тебе колеги балувані, ще й вмовляти треба щоб пригостилися смаколиками. Висилай мені. Мене вмовляти не треба, їм майже все
  24. 4 points
    Та вилий ти його, щоб ще не спати через ту кислятину. Це не той привід, щоб не спати.
  25. 4 points
    Света, ты правильный вывод сделала - эту кислоту ты ничем не уберешь. И даже сахар не спасет. Можно оставить как соус чтобы мариновать куриные буедрышки на шашлык. А можно добавить в этот соус буряк для борща, проварить и закрыть или заморозить маленькими порцайками. Побавлять понемногу в борщ добавлять. Но не весь томат использовать, а разбавлять нормальным томатом. Есть любители кислого морса для борща, но не все его воспринимают. Мой муж кислый морс в борще есть не будет. Я когда варю борщ, свеклу нарезанную уже перемешиваю с сахаром, солью и заливаю десертной л. уксуса. Даю постоять, потом в сковороде поджариваю на олии, и заливаю морсом. Тушь под крышкой до готовности свеклы. Добавляю в борщ в последнюю очередь. Но у меня морс не кислый. Один год я сделала кислый морс, квасила перемолотые помидоры по советам бывших наших орчих с известного форума, так меня муж чуть не убил. Пришлось этот кислый морс мешать с томатным соком, но все равно кислота была. Вот и ты можешь вместо моего уксуса заменить его на кислый морс.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×