Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 25.10.2025 in all areas

  1. 5 points
    Natali06

    Хала. Дуже проста і смачна

    Ингредиенты: вода-80г закваска пшенична 100% -110г яйце-1шт жовток-1 шт цукор-50г борошно-345г( Зернарі з багетом) **** сіль-6г олія без запаху-85г Метод Я роблю заміс в хлібопічці, тому, з вашого дозволу ,розпишу процес в хп В відро хлібопічки налити воду, додати закваску, яйце, жовток, цукор, борошно. Заміс 1-2 хв. До зволоження тіста. Програму замісу виключити і залишити для аутолізу на 30-60хв. Після закінчення цього часу, знову ввімкнути заміс. Додати сіль і частинами додавати олію. Під час додавання оліі обережно допомагаємо вмішувати олію в тісто. Загальний заміс близько 15 хв. По закінченні замісу тісто повинно вигляди равномірним , гладким , матовим Перекладаємо тісто в ємність і залишаємо при кімнатній температурі на 8 годин.( зручно залишати на ніч) Емність для тіста змазуємо олією мінімільно, або геть не змазуємо. Тому що тісто залишки оліі не вбирає і далі складно буде з ним працювати. вигляд тіста через 8 годин. Тісто дегазуємо, підвертаємо в кулю і залишаємо для відпочинка на 10хв далі тісто ділимо на частини, підвертаємо в форму рулетів і ще раз даємо відпочинок на 5-10хв. Я плела дві хали, по чотири джгути кожна. Якщо плануєте одну, то врахуйте, що вона виходить велика. По два джгути з кожного плетіння обвалюємо в кунжуті. Плетіння починаємо з середини. Сплетені хали переносимо на лист для випічки з пергаментом. зверху прикрити плівкою Остаточне вистаювання займає 3-4 години. Час вистоювання залежить від навколишньої температури. У мене це зайняло 3 години.( на кухні було близько 25 градусів) За 20 хв до випічки духовку включити на 170-180 градусів. Перед випіканнім халу змазати взбитим білком. Випікати при 170-180 град. 30-40 хв. Час випічки буде залежати від розміру хали.. Готову халу охолодити на решітці. Смачного! Фух! писала довше, чим робила) Трішки розкажу за джерело рецепту. Років зо три , не меньше , цей рецепт знайшла у відповідях під чиємось дописом.. Я зробила скрін. І тоді я іі пекла, а потім... просто загубила. Ви ж знаєте, скілько всього ми держмо в гаджетах) тваринки, квіти, рецепти, фотки, поздоровлення і т.д Одим словом, загубила. Періодично я все таки намагалася його знайти, але безуспішно. Але ж коли чогось хочеться, то ми гори звернемо. Знайшла! ділюсь з вами, щоб знову не загубити) тим більше, що ця хала заслуговує на те, щоб іі пекти. Україна Знам’янка Війна росії з Україною День 1341
  2. 4 points
    РАДУШКА

    Кухонні посиденьки (балачки)

    А в мене цього року виріс головач. Не стала зрізати, бо був несильно великий. Десь з голівку малюка. Дочекалася стиглості та розчавила. Може ж розмножиться? Внесу на теє місце сухого конячого гною.
  3. 4 points
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Не мухомори, але свої виросли перший раз в саду на пеньку від персика
  4. 3 points
    Olima

    Торт печінковий

    Не чекали? Я знову з печінковим тортиком, вірніше з двома. Пекла на двох пательнях з різними діаметрами, тому вийшло два торти: маленький і побільше Світлана, знов дякую за цей рецепт. Ніколи не підвів мене, смачно, швидко і всім подобається
  5. 2 points
    Natali06

    Хала. Дуже проста і смачна

    Свєтік, та закваска не проблема. Ти тільки скажи, що включили опалення і завтра будеш уже з закваскою) ☄️ Дякую за високу оцінку цієі хали! Є в мене ще одна одна хала, яка мені теж подобається і вона вже на дріжджах. Так що , спечемо щеі іі.
  6. 2 points
    Магда

    Хала. Дуже проста і смачна

    Ната, обов'язково спробую, але пізніше, бо зараз з цими клятими к@ц@пами та їхніми обстрілами маємо відключення електроенергії, я знову виключила свою духовку, закваску заховала в холодильник( Зараз поки любуюся випічкою, але то все дрібниці, не таке переживали.
  7. 2 points
    Справжня господиня

    Торт печінковий

    Оля, дякую тобі, що не забуваєш цей рецепт. Та й такі красиві тортики робиш. Я сьогодні купила упаковку курячої печінки, думала котлетки зробити, але після твоїх фоток буде тортік!
  8. 2 points
    Natali06

    Хала. Дуже проста і смачна

    Наталочко, дуже рекомендую цю халу! Без всіх тих танців з бубнами, все просто , а результат супер! Ніжна, волокниста , прямо тане в роті) Та і плетіння я вибрала саме просте. Але мені дуже воно подобається. І мені здається, що запороти його неможливо. Головне джгути роби рівні, без потовщень . Спробуй, дуже хочу почути твою думку.
  9. 1 point
    Elenka

    Соус Солодкий чилі. Версія №...

    Наталочка, ці баночки дійсно у мене саме маленькі, а в об'ємі майже 200 мл. В зимку будемо с гостреньким соусом до столу.)
  10. 1 point
    Elenka

    Соус Солодкий чилі. Версія №...

    Ингредиенты: Солодкий перець - 700г Гострий перець - 300г Часник - 100г Цукор - 700г Сіль - 50г Яблучний або винний оцет 6% - 400мл Вода - 200мл Крохмаль кукурудзяний - 50г Чистимо і миємо перець. У гострого перцю зрізаємо лише зелений хвостик, насіння не прибираємо. Пропускаємо через м'ясорубку разом із часником. Додаємо цукор та сіль. Після того, як закипить, варимо 10 хвилин. Додаємо крохмаль розведений у воді та оцет. Варимо після закипання 10 хвилин. Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками. Банки перевернути та вкутати рушником. Смачного!
  11. 1 point
    Elenka

    Соус Солодкий чилі. Версія №...

    Дякую Наталочка за фотозвіт! Смачно та яскраво виглядає! Буде вам в зиму смачно! Я теж у неділю приготувала ще порцію. Так и є, не такий уж цей соус і гіркий, всього в міру в нем.
  12. 1 point
    Natali06

    Соус Солодкий чилі. Версія №...

    Лєночка, несу тобі величезну подяку за рецепт! Не розмінювалася на дрібниці і зробила відразу дві порціі!) Бо це смачно! Мммм) раніше купувала цей соус, а зараз , завдяки тобі буду мати свій) та ще й набагато корисніший і смачніший. Дякую, моя люба! 😘 зараз трохи на роздоріжжі… думаю чи ще зробити дві порціі🤔😂
  13. 1 point
    Лена, от ти знаєшся на ці гострі перечні соуси. Скажи, який саме тобі смакує найбільше. Я не по ціх ділах, але хочу зварити трохи для сина. Щоб не дуже "дим з попи", але смачний.
  14. 1 point
    Палич, от ти і сам без мене все зробив. Вибач, в мене зараз не все добре, тому не можу відповідати вчасно і розгорнуто. Дякую тобі, що написав свої вражння. Якщо ікра сподобалася, то вже сам можеш зробити собі корективи.
  15. 1 point
    Елена, дякую за довіру. Сподіваюсь, що взимку буде смачно.
  16. 1 point
    Elenka

    Ікра баклажанна з овочами

    Света, спасибо за рецепт! Очень вовремя. Понравился способ приготовления и пропоции, приготовила.Запекала баклажаны и перец на чугунной сковороде под крышкой. У помидор шкурку тоже сняла. Получилась нежная икра.Закрыла 4 баночки по 0.5 л.
  17. 1 point
    Мені цікаво - як відреагував би Трамп на меседж [****]ла "Аляска - це росія!"?
  18. 1 point
    Natali06

    Солов'їна пісня

    100%!
  19. 1 point
    AlenaT

    Торт печінковий

    Завжди мріяла навчитися робити печінковий торт, да все руки не доходили) Тепер обов'язково навчуся))) Заздалегідь вдячна)
  20. 1 point
    Справжня господиня

    Торт печінковий

    Оля, дуже красиво зробила. Хай смакує!
  21. 1 point
    Olima

    Торт печінковий

    Відкрила сезон по печінковому торту, спекла два коржа. Один змастила, а інший може завтра, а може і в морозилку кину. Хоча після того як вже з'їли за один присіст пів торта, то завтра намащу інший корж.
  22. 1 point
    Справжня господиня

    Торт печінковий

    Оля, дякую за гарне фото. Дуже приємно, що рецепту не зраджуєш. Я цей рецепт знайшла на якомусь сайті дуууже давно і пам*ятаю, що там була приписка знизу "гости мои стонут над ним, как чайки!"От ця приписка і вирішила, що я ризикнула і зробила рецепт. І таки правда, "стонут как чайки"!
  23. 1 point
    Фросина232

    Торт печінковий

    Дуже гарна у вас подача. Зазвичай я їм такий пиріг тільки коли мама готує. Ніякий мені більше не подобається. Але коли є така подача, це дуже круто.
  24. 1 point
    Наташа, супер кубане, прямо крафины получились! Наши йеменцы так тонко не растягивают, хотя тесто у них вкусное получается и воздушное. А у тебя просто необыкновенное слоистое, глаз не оторвать!
  25. 1 point
    Svetlanaur

    Пирог "Сахарный"

    А вот я про него забыла.)) Надо вспомнить в ближайшее время.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×