Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/03/24 in all areas

  1. 9 points
    Захотілося дуже шкідливої їжі. Ось! Пообідали з пивом. Така тарілка кожному, пиво добре. Дуже смачно!
  2. 7 points
    В нас перший сніг.... вночі був з дощем, зранку де-не-де ще лежав, і на деревах на листях теж. Холодно, на роботі сиджу теж не курорт. А на лоджії квітне моя петунія! Досі ще квіточки вибрасує, не так рясно, як влітку, але є. Я її купила на початку травня вже квітучою і от досі вона нас радує.
  3. 7 points
    Це називається "сковорідка"! Студентське минуле, коли отаку сковорідку брали одну на компанію і пиво. Хлібчиком полірували до сяйва! Вова захотів згадати минуле, он сидить і мліє під стопарик. Дуже смачно!!! А це я зварила борщ свій, без капусти, на свинячих реберцях, смачнющий! Тільки фотка якась дивна вийшла. Борщ відмовився фотографуватися.
  4. 7 points
    А у нас гарбузовий манник. Зранку з міцною кавою І трішки вечірнього осіннього вейбу, як тепер модно говорити) з гарячим молоком
  5. 5 points
    Оля, вибачай! Була не на зв'язку півтора тижні Треба було мені в вайбер, або ТГ писати, якщо терміново. Солі так і повинно бути) В мене ще інші пропорції є, але саме за цим рецептом хлопцям найбільш подобаються. Ура, ура! Я дуже рада! Нехай смакує) Наталя, якщо можеш забезпечити в духовці 60-65 градусів, не більше, то можна і в духовці. А в мене міні - заводик знову працює. По 22кг м'яска двічі на тиждень...Запитів море на всі напрямки.
  6. 4 points
    Наталочка, оце ти молодець, хай хлопцям смакує . 22 кг м'яса це ж треба день сидіти нарізати його , я ось 5,5 кг у неділю зробила так і то мені напряжно було. Зате зараз смачно. 5,5 кг якраз влізло на 10 лотків, але сушилося м'ясо в цей раз 10 годин бо трохи товще нарізала ніж в перший раз і лотків добавила, то довше і вийшло.
  7. 4 points
    А в нас вчора опалення включили! Батареї зранку вже тепленькі, покращало.
  8. 3 points
    Капуста піздніх сортів біля 3 кг Сіль 1,5 ст.л. Цукор 2 ст.л. Вода 1 л Морква 1 шт. Капусту піздніх сортів вибрати ретельно, щоб була вся біла, на смак не гірчила, листя не грубі і не товсті. Я завжди беру капусту в Варусі, вона там краща за АТБ (поставщики різні, мабуть, різні сорти). Капусту нашаткувати тонко, я це роблю спец.сікачем для капусти, він в мене вже років 20 або більше. Саме тонка нарізка це вже половина успіху. Ріжу качан по довгому зрізу, щоб довга лапша получалася. Нашатковану капусту складаю у пластикове відро 5л, не тру, не мну, просто скласти. Мені у відерцях більше нравиться, чим в банках, нічого зверху не витікає. В мене таких відерець штук 5 чи 6, дуже вони зручні для всього. Приготувати розсіл - у 1 л води з під крана розчинити 1,5 ст.л. солі з гірочкою. Цим розсолом залити капусту, трохи придавити зверху. Через 10-15 хвилин капуста почне давати сік, тоді ставлю зверху тарілку, на тарілку груз (1л банка консервації). Все, відро ставлю в куток кухні на квашення. Треба дивитися, щоб вся капуста була покрита росолом. Якщо його зверху багато, то роблю менше груз, банка 0,7. Ну і далі як ви звикли робити - протикати капусту як почала пінитися. Я не протикаю, а ворушу її великою виделкою, так краще. І тут треба не пропустити момент, як піни вже майже не стане, капуста ще не зовсім скисла, але вже не смакує, як свіжа. Це зазвичай буде на 3 чи 4 день, залежить від Т в кухні. Тоді з капусти треба через друшляк злити в миску розсол, додати в нього цукор, розмішати добре і знову залити в відро. Ставимо ще на добу в кухні. Ну і далі - капусту у велику миску викладаємо без розсолу. Одну невелику морквину натираємо на тонкій терці і змішуємо з капустою. Капусту з морквою знов складаємо в відро, але вже розсол нам майже не треба, я його зливаю в банку і поки не виливаю. Капусту щільно складаю у відра і держу вже на балконі в холодку. Це вже для базару готова. З капустини на 3 кг виходить десь 2,2-2,3 кг квашаної (відійшов качан і сік). Тепер про терміни. В неділю-понеділок купляю капусту і ввечері ріжу, чи у вівторок зранку в 9-10 годин, не пізніше. У четвер ввечері заправляю цукром, або якщо не зовсім готова, то зранку п*ятниці. Ну і у п*ятницю пізно ввечері зливаю розсол, додаю моркву і фасую. На базар я ходила завжди в суботу, стояла на одному місці, люди знали де я і коли я. Стояла з 8 до 10-11, не довше. Майже завжди продавалася капуста в суботу, а якщо не продала, то дома заливала її отім розсолом, що оставляла, ще ходила на базар в неділю. Але якщо там зовсім мало оставалося, то відвозила синові. Поясню фокуси з морквою. В нас люди чомусь полюбляють купувати білу-білесеньку капусту. Якщо її квасити зразу з морквою, то вона стає трішки жовтіша, а от морква наприкінці не красить капусту, вона білосніжна. В нас ще продають капусту зовсім без моркви, тільки натертою морквою притрушують зверху відра. Ну така в нас мода! А от розмір натертої моркви теж впливає на вид. Якщо морква натерта на звичайній тертці (буряковій), то вигляд має грубий. Я натираю на більш тонкій тертці, виглядає дуже привабливо і іменно коли її небагато! А шо ж, товар спочатку купують очами! Я на базар завжди вдягаюся красиво, зачіска, макіяж, губки, сережки і обов*язково акуратні нігті з нейтральним лаком! Всім посміхаюся, розмовляю, даю спробувати, виделочка, салфеточка, мішечки, одноразові перчатки, білесенькі відерця, красива клейоночка постелена на прилавок... Ото до мене люди й стоять в черзі! Написала все як роблю, як що неясно, то питайте. Капусти можете робити скільки завгодно, тільки перера[****]те під свою вагу.
  9. 3 points
    Розсол гарантує наявність рідини в капусті. Буває сухувата капуста, дає мало соку. Також на спадаючий місяць капуста виділяє менше соку. А при заливці росолом завжди однаковий, прогнозований результат. Ігор, оті забобони про якісь дні мене вже давно не колишуть. Бо одні пишуть - по жіночим дням, інші по чоловічим дням, кому вірити. А як бути тій бідосі-капусті, якщо в іншій країні ці дні називаються зовсім протилежно? От що їй тоді робити??? Кваситься чи ні??? І хто ж їй про це розкаже, хто правду донесе до неї??? Ігор, Ігор, ну ти ж навроді думаючий чоловік, а в таке віриш. Просто не кажи своїй капусті, що зараз вівторок, а запевни її про середу і ВСЕ ВИЙДЕ!!! Вона ж тобі повірить як рідному, бо вона ж на календар не дивиться! А без жартів, то повна маячня про якісь там дні. Єдине, що може впливати на капусту, то сорт и найголовніше це Місяць. Ми всі живемо під впливом Місяця, приливи-відливи, зміни пори року тощо... То і капуста на сходячий місяць соковита, на спадаючий більш суха. Саме краще її квасити на 5-6 місячний день, а на який день тижня це прийдеться не має значення. Мене так бабуся моя вчила, мудра жінка була 1902 р.н. А тому що мені для базару треба було робити капусту постійно, то я і робила її в росолі, щоб не залежати ні від чого! Все, я більше не вертаюся до теми про дні з капустою.
  10. 3 points
    Дякую за рецепт.Саме думала,що треба вже і капусти наквасити.Спробую цього року за вашим рецептом.🤗
  11. 3 points
    Прийшла звітувати за джерки. Все вийшло супер, пропорції ідеальні, солі не мало і не багато, зря хвилювалася. У мене було 2,1 кг куриного філе, наступний раз можна брати 2,5 кг, якраз буде на 5-ть лотків. Сухі не важила, бо джерки почали тягати з сушарки ще в процесі сушіння.
  12. 3 points
    Я сьогодні вперше в житті скуштувала салат з селери. Виростила у себе в саду, вирішила спробувати і якщо б не сподобалося, то я б її не викопувала, а так перед морозами поїду рвати. Сину не сподобався, чоловіку і мені зайшов салат, іноді можна приготувати. Робила з морквою, яблуком, лимонним соком та олією.
  13. 2 points
    Ингредиенты: Риба Сіль Спеції для риби Густа томатна паста - 1-2 ст.л. Борошно Олія для смаження Метод Ви хочете риб? Їх є у мене! Розкажу вам дуже смачний спосіб смаження риби, причому будь-якої риби. Ну крім дуже шляхетних риб, яким не потрібні такі додаткові смакові прикраси. У мене був великий лящ. Рибу очистити, випатрати і розрізати на порційні шматки. Рибу посолити, додати приправи до смаку. Додати 1-2 ст. густої (це важливо!) смачної томатної пасти та обмазати нею шматки риби. Залишити на 15-20 хвилин для просолювання. Далі шматки риби разом з пастою обваляти в борошні. Ось як є на них паста, так і беріть обвалювати. Смажити на сковороді в олії як завжди, тільки вогонь робіть менше, ніж звичайно. Паста може підгоріти на сильному вогні, стежте. Ну і потім на тарілках – найсмачніша риба! Томатпаста дасть невелику кислинку, так доречну до риби, та й гарно. Всім смачного! Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 829
  14. 2 points
    І я таки сьогодні поставила ще подвійну порцію цього соусу! Цей раз ідеально підійшла моя улюблена 2-х літрова ікеївська банка з широкою горловиною, як гніт знову виступає пляшка Просеко) Після сьогоднішніх обстрілів мені захотілося зробити якісь заготовки, щось з прицілом на майбутнє, тож у мене сьогодні день ферментованих заготовок: заквасила трішки капусти і обов'язкова прграма - цей перчик)
  15. 2 points
    Жива, вранці спала і нічого не чула. Вова каже, що було 3 вибухи о 7-30. Все працює, на моєму хуторі тиша.
  16. 2 points
    Перекличка. Одеса. Живі. Мінус світло води опалення. Незабаром пропаде інтернет. У нас поки що тимчасовий видих Чтобы эта поганая русня вместе с хуйлом сдохла в страшных долгих муках
  17. 2 points
    Нє, 5 з половиною годин) Ну і потім два рази по дві години розкладаю на лотки. Довго, заррраза, але що робити? Тут більше хвилює питання, що дорого. Мені по закупівельній ціні рахують м'ясо, але все одно немало виходить( Пішла розкладати чергову партію в сушарку. А завтра знову по 22кг м'яска поїду. Такий собі кругообіг...
  18. 2 points
    Вчора напекла пиріжків з рис+яйце+зел.лук Спекла пиріг з яблуками і кремом, не фоткала, бо вже спакувала. В мого синочка сьогодні день народження, зараз йду до нього з подарунками. Він народився в 15-00, от всі роки поздоровляємо в цей час.
  19. 2 points
    Оля, в нас на базарі був рядок з безоплатними пільговими місцями. Оказується, є якесь положення, що кожен базар повинен мати 10% таких безоплатних місць - пільговики, інваліди, герої радянського союзу тощо. І в нас на базарі такі місця окупувалися пенсіонерами з самого ранку, влітку вже з 5 ранку займали. Бо місць не так багато, а пільговиків куча. Я сама бігла займати місце о 6 ранку, потім верталась додому снідати, взяти товар, тепліше одягнутися. Ну так ще можна було торгувати, бо з дачі привозили яблука-груші-сливи багато ящиків, я стояла за прилавком, а Вова з гаражу на кравчучці підвозив. В мене ж все поруч, 100-300 метрів від базару. А з восені до весни я продавала квашану капусту, в мене були свої покупці, я довго не стояла. Та з капустою мені і місця треба було набагато менше, та й взимку вже мало пільговиків було, то не влітку з овочами. А в цьому році ми продали дачу, вже торгувати нічим. І почали реконструкцію базару, ряди перенесли в інше місце, пільг немає. Тому я з капустою зав*язала, бо буде виторг копійки з тим містовим, одна морока.
  20. 1 point
    Ингредиенты: Яйцо 1 шт. Масло сливочное/маргарин/спред 50 г Сахар 0,5 стак. Молоко 1 стак. Мука 1 стак. Соль щепотка Ваниль Все составляющие для теста хорошо размешать венчиком и оставить на 20-30 мин. Вафельницу разогреть, смазать один раз пластины олией и выпекать вафли. Я наливала по 1 ст.л. Из этого количества ингредиентов у меня получилось 27 вафелек. Средний диаметр 15 см. почти одинаковых, просто лежат неровно. У меня вафельница Ласунка еще советская, подарила давно Надя из Ялты (кто помнит с ХП Надя nvk). На днях вспомнила о ней и откопала в гараже, отмыла и пеку. Быстро получается, за полчаса управилась. Вафли очень вкусные, хрустящие, мне на сахар в самый раз, а мужу бы чуть слаще. Муж сказал трубочки не крутить, поедим и так. Рецепт взят на ютубе, автор мужчина пост выложил года 3 назад и после этого много благодарностей за рецепт. Со слов автора рецепт можно увеличить вдвое, но увеличивать ТОЛЬКО муку и молоко, остальное оставить. Вафли получатся хрустящие, вкусные, но менее сладкие. Если их сделать трубочками и начинить сладким кремом, то будет в самый раз. Я пока не пробовала увеличивать рецепт, не скажу. Лайфхак от меня. Когда налили тесто и опустили верхнюю пластину, то через 2-3 сек тесто внутри начинает расширяться и пластину приподнимает на 1-1,5 мм. Это можно почувствовать рукой, держась за 2 ручки, и даже увидеть. Если в этот момент не дать пластине подняться, а удержать ее на месте секунд 5, то тесто внутри расползется вширь и вафля по итогу получится тоньше. А если ничего не трогать, то вафелька будет толще и чуть меньше. Мне захотелось тонких ваХель))))) Надо будет еще трубочками сделать с начинкой. 2) Добавлю еще рецепт с ютуба от Татьяны Литвиновой. яйца 3 шт. (120 г) масло 100 г сахар 150 г мука 150 г ваниль Я неделю назад пекла этот рецепт, ооочень вкусные хрустящие вафли получились, муж сказал, они вкуснее, чем основной рецепт. Но для меня неэкономные((( 3) Рецепт Оли Олимы 150 гр сахара 1 пак. ванильного сахара 60 гр слив. масла 3 яйца 150 мл молока 200 гр муки Я тоже его когда-то делала, было вкусно, хрустяще. 4) и еще с ютуба, но пока не делала яйца 2 сахар 160 г вода 60 мл растит. масло 60 мл мука 140 г соль, ваниль
  21. 1 point
    Ингредиенты: Картофельное пюре охлажденное - 2 стакана с горкой(250мл) Яйцо - 2 шт. Мука - до желаемой консистенции Соль - по вкусу Перец черный молотый - по вкусу Масло растительное для жарки Способ приготовления: Для этого рецепта я всегда использую "вчерашнее" пюре . Добавить яйца в картофель. Посолить , поперчить. Тщательно перемешать. Добавить муку. Точное количество ее назвать сложно. Этот рецепт из серии "на глаз". Картошка после добавления яиц и муки должна иметь первоначальную густую консистенцию "вчерашнего" пюре. Разогреть сковороду на среднем огне. Добавить растительное масло . Прокалить его . Взять миску с водой . Окунуть руки в воду. И влажными руками сформировать шарик из картофельной массы, положить его на горячую сковородку с маслом и приплюснуть. Таким образом заполнить всю рабочую поверхность сковороды. Жарить картофельники под крышкой до образования румяной корочки. Перевернуть и зажарить другую сторону. Примечание: Что дает смачивание рук водой : - легко и быстро формировать картофельники ; - на сковороде не остается зажаренной муки ; Не волнуйтесь , никаких брызг от соприкосновения картофельников с горячим маслом, не будет. Подавать со сметаной или другим любимым соусом. Мои помощники: - Овощечистка BORNER( металлическая с плавающим лезвием) - чистить картофель одно удовольствие. Вооружившись ей , практически достигаю скорости электрокартофелечистки. - Блендер BOSCH MSM 66155 с насадкой картофелемялкой - очень вкусное и нежное пюре . Тающие во рту ,пышные и без комочков картофельники. - Сковорода Stoneline - самая лучшая сковорода изо всех , что я пользовалась. Ничего не прилипает . Можно жарить даже без масла или с минимальным его количеством. Толстое дно и каменное покрытие сковороды позволяют долго держать температуру. Можно отключать нагрев и доводить пищу до готовности просто в сковороде , тем самым экономя газ или электроэнергию. Смачного !
  22. 1 point
    Мені зараз подруга з Білорусі написала, що ніби влучили у Світловодську ГЕС... вона сама зі Світловодська, їй написала подруга. от сс[****]и, коли вони вже всі повиздихають!!!!!!!
  23. 1 point
    Привіт! Я взагалі усе проспала. Ха жахали шахедами, але обстрілу міста не було. В нас вже немає ніякої генерації, усе давно вибили, може тому.
  24. 1 point
    Нарешті в цьому році і я дійшла до цієї пасти) Зробила одну порцію, перець розробляла без перчаток - руки тепер печуть, жах!) А ще я маніяк різних банок-склянок і тому їх у мене завжди дефіцит. Перець нарізала, а куди скласти немає) Знайшла одну з своїх улюблених з широкою горловиною на 1.7 літра. Пресувала перець в банку макогоном, зате гніт підійшов - краще не придумаєш!) Поставила на столі, чекатиму ферментації, дуже цікавий мені цей процес. Ось, звітую!
  25. 1 point
    Наташа, я не знаю. Посолить можно отдельно. Потом расскажешь. Смешать будет никогда не поздно. А вот моя паста уже готова. Солененькая, остренькая в меру. Разложила в баночки по 200 мл от детского питания. Получилось 900 мл. Сверху залила масло тонким слоем и поставила в холодильник.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×