Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 27.03.2024 in all areas

  1. 9 points
    В московському аеропорту Домодєдово водій водовозу протаранив і повністю вивів із ладу найбільший в світі пасажирський літак - Airbus A380 компанії Emirates. Вартість такого літака - 500 млн доларів. Хто ж був за кермом? Невже таджик? Невже проривався в Україну? Коментарі - вогонь!!! Рука Гур присутня..Сам Буданов за кермом був... Який молодець . Це , напевно тому що з колєн встав. Ох молодець!!! Даёшь, таджиків!!! Англосакси з Штатами посадили проукраїнського водія за кермо, пообіцяли що теракта на аеропорту скоріше всього не буде!!! Знов путлерівська ікона не допомогла... і 14 днів вже пройшло, ікону по гарантії в церкву не повернеш. Ех Буданов і малюк, угаманітєсь наканєцта! Повідрізають вуха всім хто стояв рядом
  2. 8 points
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Принесла трохи краси. Бо щось розклеююсь( Дівчата, ви все вмієте...Віртуалку хто може поставити?
  3. 6 points
    Напеку вам, друзья, пирожков. Брызги радости брошу я в тесто, Подолью аромата цветов, Чтобы выпечка пахла чудесно. Покрошу много ласковых слов, Приплюсую улыбку, терпенье. Я добавлю в опару любовь, И ещё хоть немного везенья. Я присыплю всё это мечтой, Подолью остроумия каплю. Подслащу пирожки добротой, Поцелуям местечко оставлю. И начинку вложу в пироги: Она будет из щедрости, ласки, Благородства, доверья, любви И чудес, хоть немного, из сказки. Слезой счастья слегка подсолю, Чтобы кушанье не было пресным. И добавлю чуть-чуть похвалу, Вкус от этого станет чудесный. Пирожки вам с любовью пекла, Заходите, прошу, не стесняйтесь. Отложите скорее дела. Что ж вы ждёте, друзья? Угощайтесь! Вчора вирішила зробити пиріжки не з свого звичного супершвидкого тіста. Я натрапила на канал дивної чудової дівчини Лени Попової, я захопилася єю, її цілеспрямованістю, делікатністю, вона якась неймовірна! В Бахмуті втратила все, зараз вона в Слав*янську. Вона пече пиріжки. Дуже мене захотілося спробувати її пиріжки, і я не прогадала! В неї рецепт для мене завеликий, тому перерахувала для себе. Пишу її рецепт і в скобках свій *перерахований. Рецепт: На 1 литр воды: (*330 мл) 7, 5 чайных ложек сахара (*15 г) 3, 5 чайных ложек соли (*1,2 ч.л.) 2, 5 чайных ложек дрожжей (ложки ровные) (*8 г свіжих дріжджів) 1 столовая ложка растительного масла (*1 ч.л. олії) муки 1кг 300гр можно ещё +50гр. ( количество муки смотрим при замесе) (*450 г борошна) Девчата с этим тестом очень сложно работать! Нужен навык! Вы всегда должны помнить, что от плотности зависит вкус! Чем жиже тем мягче! Так, тісто рідке!!! Не додавайте борошна!!! Стіл змастити олією, руки змастити олією і вперед! Пиріжки получилися супер!!! З мого *тіста получилося 14 нормальних пиріжків майже з мою ладошку. Подивіться ролік і все буде зрозуміло! Я тепер буду тільки ці пиріжки робити, дуже класні. Вчора робила з начинкою яйце+зелена цибуля, вони на фото.
  4. 6 points
    спокусницЯ

    Папушник ( ще один варіант)

    Вдячна за рецепт fronya40! Пекла вже не один рік. А в цьому, дякуючи науці lana19 про клейковину, вирішила трішки змінити процес замісу і ще додала закваску. Результатом задоволена але і надалі буду експериментувати, може ще краще вийде) ЗАВАРКА Можна зробити її звечора, щоб зранку зекономити час, бо увесь процес приготування пасочок досить довгий. Молоко домашнє 400 г Борошно 133 г Кількість борошна для заварки зменшила ( в рецепті основі його більше і мені не подобається, що заварна основа виходить дуже туга). Молоко доводжу до кипіння, всипаю борошно і ретельно перемішую вінчиком чи товкучкою для картоплі. Після цього пробиваю блендером-ногою. ОПАРА Уся заварка Цукор 70 г Дріжджі живі 100 г Сметана 100 г ( магазинна або домашня, та що гладишка) До заварки, що вже тепла, а не гаряча, додаю сметану, цукор і дріжджі. Якщо заварку перебивала одразу блендером, то тепер просто перемішую. Якщо ні, то тепер обов’язково пробиваю усе разом блендером, бо інакше грудочки будуть мене переслідувати в тісті. ( вважайте це моїм бзіком) Залишаю на 30 хв. Опара гарно підходить за цей час. ТІСТО Уся опара Закваска 200 г ( на манітобі) Цукор 130 г Жовтки 210 г Куркума 0,5 ч.л Ваніль 2 пакетика -------- Борошно манітоба 190 г Борошно 640-710 г -------- Цукор 300 г -------- Масло вершкове 130 г не тверде Олія 70 г ( з холодильника Сіль 1 ч.л Родзинки, журавлина, цукати 250 г Замішувала в комбайні на першій швидкості, насадкою весло. Вже після почитала розумних людей які кажуть, що вона не для цього тіста. Та як я могла її не використати, коли вона в мене з’явилась?))) Як би там не було, результатом я задоволена. Чашу і насадку перед замісом поклала в морозку на хвилин 15. Спочатку з’єднала опару, закваску, цукор 133 г, жовтки, куркуму, ваніль пару хвилин замісу. ( Жовтки з цукром перед введенням збила міксером). Потім почала додавати борошно. Але все! 150 г борошна від загальної маси залишаю, щоб додати в залежності від консистенції тіста на виході. Увесь процес зайняв 20 хв. Температура тіста стала 27 °C Тому на 25 хв чашу з тістом поставила в холодильник ( накрив плівкою) Температура тіста опустилась до 23 °C. продовжила заміс 10 хв. Додала 300 г цукру, всипаючи поступово. ( 5 хв замісу). Настав час ввести жири і сіль. Масло вершкове не тверде але і не розтоплене, температура 19 °C, олія 14 °C і ще хвилин 25 замішуємо. Після додавання жирів я вже вирішую, чи потрібно додати те борошно, що відклала від основної маси. Ось таке тісто виходить, ніби тягнеться за вінчиком. 435636590_7484315768322847_6020639797842669881_n.mp4 І в самому кінці, всипаючи потрошки, ввожу родзинки, журавлину в’ялену і цукати. Я обов’язково напередодні усе ріжу, за рахунок того, що шматочки маленькі я змогла збільшити загальну масу, тісту так легше. Цукати купляю одразу міленькі. Усе разом заливаю коньяком або вино + спирт і настоюю 2-10 годин. Потім відкидаю на сито, щоб гарно збігла рідина. І ось таке тісто на виході Перекидаємо тісто у велику миску і залишаємо підходити. У мене цей процес зайняв 3г 20 хв. Розділила тісто на чотири однакові частини з яких сформувала шарики і залишила на столі, прикриті рушничком на 10-15хв відпочити. Далі заключна формовка і посадка в паперові форми. ( 4 штуки діаметр 15 см) Як це робиться вже є за посиланням, обов'язково подивіться. Я люблю, щоб пасочка була вище паперової форми, тому якщо форма невелика роблю з силіконізованого паперу такі високі додаткові форми. Підходило тісто в формах 3 г 20 хв. Вирости повинно десь в 2,5-3 рази. Після того як пасочки підійшли, шапочки змащую збитим яйцем. Випікати ставлю в духовку, розігріту до 180 С, попередньо налив на дно ( в моїй є така заглибинка) чашку окропу. Випікаю до досягнення температури 94-96 С в середині пасочки. А ось те, що я бажала досягнути, ось ці волокна!!! 435329653_7401053286596577_5916486659758569488_n.mp4 Зверху декорую улюбленою глазур'ю. Qween, дякую, вона просто чудова!
  5. 6 points
    В квартирі, де живуть мої квартиранти і де побило скло після недавнього прильоту, то за кошти міського бюджету поміняють вікна на металопластикові. Я сьогодні подала заявку, все безкоштовно і швидко. Тільки на лоджії вони не ставлять нічого, бо застеклення лоджій то забаганка мешканців. Отак.
  6. 5 points
    lana19

    Россия напала на россию!!!

    А вы знали, что герб Оренбурга, которому прямо сейчас грозит затопление из-за разрушившейся дамбы, выглядит вот так? Предки явно о чём-то догадывались и пытались предупредить потомков. Ну и без украинского следа, судя по всему, тоже не обошлось. Так, по последним данным, в прорыве дамбы в Орске нашли украинский след. Есть три основные зацепки! Первое: три участка прорыва, три дыры, соответственно, - след от трезубца. Второе: были взяти образцы воды, судя по всему, вода направлялась в реку Днепр, а точнее - Киевский Днепр. Третье: агрессивный характер течения указывает на причастность к нацизму. Следим за развитием событий.
  7. 5 points
    Ланочка, бесполезно и бессмысленно тратить на этих щизанутых свои нервы Достучаться до них невозможно .Я этого долго не понимала .Но за 2,5 года войны и я наконец поняла что там массовое зомбирование. И что самое смешное , что при этом они все в один голос кричат что это нас зомбировали, типа настроили бедных украинцев против рашки. Ага, уничтожают нашу страну - вроде все нормально, так и должно быть . А тут включила телек, а там марафон . Послушала и резко стала ненавидеть рашку Наверно так в их мозгах это происходит? Когда рашка запускает каждый божий день по Украине ракеты, кабы и обстреливает с ЗРК или РСЗО - это ничего, это так и надо. А когда по ним прилетают наши беспилотники к ним -это ужас, хохлы террористы ! Вот и сегодня уже с ночи вой поднялся в их чатах - кошмар, на аэродромчики их прилетело. Интересно что у этой шизанутой анки в голове? Солома или тырса? Или мозги расплавились окончательно? Подло напали на мирное государство, убивают людей, разрушают города и села , а теперь ей правила нужны по использованию БПЛа Это вам бумеранг прилетел, ловите и не скавчите свинячье стадо!
  8. 5 points
    lana19

    Россия напала на россию!!!

    У Севастополя упал истребитель ВКС россии Самолёт загорелся после объявления тревоги. Видео публикуют местные ресурсы. Судя по кадрам, летчик смог катапультироваться. Некоторые местные ресурсы пишут, что причина в который раз - френдли-файр (сами себя), а другие ресурсы утверждают, что самолёт упал из-за технических неполадок. 434786291_25283805667900457_3045622833456718191_n.mp4
  9. 4 points
    Зробити гарне тісто – це вже півсправи. Але знаєте, скільки помилок та страждань трапляється від неправильного формування заготовок? Сделать_хорошее_тесто_это_уже_полдела_Но_знаете,_сколько_ошибок.mp4
  10. 4 points
    Ще теплі! Знов кращі з цих поїдуть до замовниці.
  11. 4 points
    Уважаемые жители временно оккупированных территорий (особенно Херсонской и Запорожской областей) пожалуйста, помните о мерах безопасности мы отрабатываем руснявые объекты каждый день в том числе, которые находятся внутри населенных пунктов когда вы видите какое-нибудь скопление временной живой руснявой силы, которая "тусит" на трассе или где-то возле вас - держитесь в минимум километре подальше от них когда вы видите, что куда-нибудь прилетело, и вам вполне может казаться, якобы ваша помощь там нужна и вы должны там находиться - ваша помощь не нужна, подходить туда не нужно, потому что ещё может прилететь ваша задача беречь себя и перебежками дойти до безопасного места, пока 100% не станет тихо никто вас не считает коллаборантами, если вы из-за жизненной ситуации остались на временно оккупированных территориях, никто не будет по вам прицельно работать, если вы держитесь вдалеке от этих руснявых утырков работают по ним, исключительно по ним весь этот пиздьож про "обстрелы мирных" пусть оставят для своих тупорылых рыбок, они в это верят, когда в сети уже тысячи видео, как эти же горевояки из отжатых домов делают пункты дислокации, СП и прочее мы всё понимаем и видим, в какой мусор за 2 года "руснявые хозяева" превратили тот же левый берег Херсонской области некогда живые и полны отдыхающих населенные пункты как Скадовск, Железный Порт или Лазурное сейчас полны руснявых тушек, которые лазят, бухают, и их явно больше чем местных жителей и это очень грустно молчу уже про "посевную", которой не будет, потому что просто никто людей не обеспечил всем что нужно, чтобы они дальше могли вести свой бизнес - всё полностью отжали за самих коллаборантов не беспокойтесь - их отрабатывают любыми средствами, все они известны, базы коллаборантов полны и пополняются информацией каждый день но ещё раз, УБЕДИТЕЛЬНАЯ ПРОСЬБА не лазить возле руснявых баранов, учитывая что обстрелы будут усиливаться, а вы можете "попасть под руку" и тем самым навредить себе не надо себе вредить вы - мирные всё что с ними происходит после прилёта - это не ваше дело, они всегда запрашивают в панике эвакуацию или ещё какое-нибудь дерьмо, по которому непременно может прилететь, учитывая что наши дальнобойные средства расширяются пожалуйста, берегите себя. Николаевский Ванек
  12. 4 points
  13. 4 points
    Прочитала сегодня. -Всем тем, кто крокус-слезки с сердечками выставляет в своей ленте, посвящается. Как человек дааалеко не религиозный, позволю себе адресовать вас к известому талмудическому (да? нет? а хз, но известному) выражению, которое на иврите звучит так: "כל שנעשה רחמן על האכזרים, לסוף נעשה אכזר על רחמנים" что в переводе приблизительно означает: "Всякий, кто становится милосердным к жестоким, в конце концов становится жестоким к милосердным" Поэтому, порой, проявляя жесткую позицию, мы делаем мир лучше. И это тот самый момент. Не благодарите.( Zion Alon)
  14. 4 points
    fronya40

    Форуму Борошно 10 років!

    Як швидко летить час...я пам'ятаю дуже добре ,коли я прийшла. Я дуже вдячна за все. Тут у мене найкращі люди.
  15. 3 points
    Довідка: клейковина - це комплекс білкових речовин борошна, здатних при набуханні у воді утворювати пов'язану еластичну масу. Говорячи простою мовою, клейковина – це плівка. Чим вона міцніша і еластичніша, тим більше газу, що виділяється дріжджами в процесі бродіння, буде утримано всередині виробів, що випікаються. Тим самим здобні вироби будуть пишнішими, смачнішими, довше збережуть свою свіжість. 1️⃣ Пам'ятаємо про руйнівників клейковини: ❗️Цукор. Це дуже гігроскопічний інгредієнт. У здобному виробі може бути цукру від 10 до 50%. Якщо висипати весь цукор на початку замісу, то клейковину можна ніколи не отримати, тому що цукор убере всю рідину і білкам борошна не дістанеться нічого. Якщо цукру в тісті більше 10% і борошно використовується із вмістом білка 10-12%, то 2/3 цукру краще вмісити в тісто (порціями) тоді, коли клейковина вже добре розвинена. ❗️Масло. У здобне тісто може йти від 10% олії чи маргарину. Олія, внесена на початку замісу, обволікає молекули білка і не дає утворитися міцній плівці клейковиною. Якщо олії більше 20%, клейковина може не сформуватися (залежить від сили борошна). Олію слід вносити тоді, коли клейковина вже середньо розвинена. ❗️Тверді частинки (цукати, горіхи тощо). Вносяться в тісто в самому кінці замісу, так як внесення їх на початку або в середині замісу тіста зашкодить тонку плівку клейковину. ❗️Рідина: молоко, вода, яйця, жовтки, рідка олія. Внесення на початку замісу всіх рідких компонентів може спровокувати загибель клейковини на корені. 2️⃣ Використовуємо багатофазний спосіб замісу тіста (на опарах, спеціальних п/ф, заквасках). В опарах і заквасках вже розвинена клейковина та міститься кислота, яка сприяє еластичності клейковини. Тісто на опарах вимішується швидше, клейковина міцніша. 3️⃣ Використовуємо відлежку. Відлежування - це витримування тесту протягом певного часу для перебігу фізико-хімічних процесів. У разі замісу здобного тесту вручну або на слабкому міксері можна на стадії зволоження тесту рідкими компонентами (вода, молоко, яйця, жовтки, частина рецептурної олії) або після перших 10-15 хвилин замісу дати тесту полежати 30-60 хвилин. За цей час клейковина утворюється і подальший замісний процес буде більш швидкоплинним. Сіль та дріжджі при подібному способі замісу краще вносити в середині або наприкінці. 4️⃣ Використовуємо отсдобку. Тобто. вносимо олію після деякої відлежки або вже короткого бродіння тіста. Поради від К. Сваровської. Фото та відео з особистого архиву від Pitochka video5231083713407762859.mp4
  16. 3 points
    lana19

    Россия напала на россию!!!

    Малочисленно IMG_4230.MP4
  17. 3 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ги-ги, не я це почала) А тепер сама нагадала собі про цей сайт - сиджу корзину набираю добра всякого) І я дуже люблю посуд, люблю гарні сервірування, а зараз так це майже основний мій антидепресант. Якось мені психологічно купувати посуд - ознака стабільності.
  18. 3 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Там дуже часто бувають різні акції, іноді можна вхопити знижку до 50%. Якщо замовляти дрібний і не крихкий товар, то можна замовити доставку на поштомат чи на укрпошту, буде дешевше. А ще можна скооперуватися з кимось - доставка вийде ще дешевше. Я якось підсіла на цей магазин, дуже давно, ще років 7-8 тому, ще у нас Ікеї не було, назамовляла у них по акціях в різний час всього дуже багато. Особливо мені запав в душу скляний салатник, величезний, люблю його дуже, він у мене в сезон весняних зелених салатів кожен день використовується, як зараз пам'ятаю - коштував він тоді 27 гривень.
  19. 3 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ось ця рукавичка https://home-club.com.ua/ua/ikea-10464382
  20. 3 points
    lana19

    Россия напала на россию!!!

  21. 3 points
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    А мені сподобалась багетниці. Давно собі придбати хотіла, да все ніяк.
  22. 3 points
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ось таких дрібничок прикупила. Нічого особливого, в принципі. Багетницю вже й випробувала. Трохи переживала, бо прочитала, що є якісь китайські і до них страшенно липне тісто. Але все вийшло прекрасно. Багети просто випали з форми) Шпателі - то випадково мені попали з ковриком антипригарним. Я їх і не замовляла і навіть не помітила, коли вперше коврик розгорнула) Ще лопатку недорогу, ікеївську купила, забула покласти, як фоткала. В мене вже одна така є - зручно нею користуватись, то взяла ще одну.
  23. 2 points
    Магда

    Россия напала на россию!!!

    Цікаво, як пройшла акція
  24. 2 points
    От і добре, дякую. Я згадала, що то писали про прихватки з тонкого силікону як оті жабки та собачки. А твоя прихватка дебела, я роздивилася. Якщо побачу такі, то куплю.
  25. 2 points
    Toxa

    Форуму Борошно 10 років!

    Вітаю! ))))
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×