Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation since 12.09.2025 in all areas
-
4 points
Ікра баклажанна з овочами
lana19 and 3 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Сині 3 кг Цибуля 1 кг Помідори 1 кг Морква 600-700 г Перець болг. 1 кг Перець гіркий 1-2 шт. Сіль 2 ст.л. Цукор 4 ст.л. Оцет нуль Чорний мелений перець за смаком Часник за смаком Сині запекти або відварити, положити під гніт, щоб стік сік (можна не ложити). Почистити від шкірки. (я запікаю в мультиварці на Випічці 35-40 хв.) Цибулю порізати і піджарити до золотавості на олії. Додати потерту моркву і тушкувати до м*якості. Цибулю з морквою прокрутити на мілкої решітці на м*ясорубці, положити в каструлю/пательню/казан з товстим дном. Почищений перець прокрутити на м*ясорубці, додати до моркви, тушкувати прибл. 10 хв. Помідори прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв. Сині прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв. Додати сіль-цукор-перець-часник, якщо треба олію, тушкувати ще 3-5 хв, помішуючи. Оцет не треба! Розкласти в підготовлені банки, закатати. Можна не укутувати, я 10 років нічого не укутую. Я роблю по 1/3 рецепта, мені так зручніше. Вихід 1,5-1,7л. Навіть не пам*ятаю, де я взяла той рецепт, зазвичай в мене записано. Мабуть десь в коментах, не знаю. Але роблю цю ікру вже років 5. Дуже вдалий рецепт! От все мені за смаком! Тільки на сіль треба пробувати в кінці, бо вона зараз різної солоності. Подивилася, в нас ніхто не давав рецепту ікри з синіх, тілько є один аж 14 року. Зробіть, не пошкодуєте. Так, трохи морочитися треба, але це дуже смачно! А на хлібчик взимку... та й салка шматочок...аааа!!!!! -
2 points
Ікра баклажанна з овочами
Справжня господиня and one other reacted to Elenka for повідомлення в темі
Света, спасибо за рецепт! Очень вовремя. Понравился способ приготовления и пропоции, приготовила.Запекала баклажаны и перец на чугунной сковороде под крышкой. У помидор шкурку тоже сняла. Получилась нежная икра.Закрыла 4 баночки по 0.5 л. -
2 points
Перець гострий маринований по-турецьки. Варіант 2
Olima and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Олена, придивлюсь до перцю в нашому АТБ. Зацікавили мене своїм перцем. Я хоч і не дуже страждаю за таким, але іноді хочеться "пощекотать вкусовые рецепторы". -
2 points
Перець гострий маринований по-турецьки. Варіант 2
Olima and one other reacted to Elenka for повідомлення в темі
Оля, на доброе здоровье. У нас в АТБ и Сильпо перец нужный продают примерно с августа. Я мариную баночку, едим, потом снова готовлю. По первому варианту заготавливаю на хранение до зимы,ма вот этот нравится больше. Вот фото перца. Он слабо жгучий, более сочный чем бараний рог. У меня побежал, стал оранжевым. Ещё есть в продаже, около 50 грн за 1 кг -
2 points
Перец маринованный в сладко-кислом маринаде
lana19 and one other reacted to Elenka for повідомлення в темі
Наташа, на доброе здоровье! Надеюсь понравится. -
1 pointИнгредиенты: Перец болгарский красный - 3 кг, ДЛЯ МАРИНАДА: Вода - 4 л, Соль - 4 ст.л., Сахар - 2 ст., Масло рафинированное - 1 ст., Уксус 9% - 1 ст. Приготовление: Перец можно взять и разноцветный,главное, чтобы он был вызревший и мясистый, но вкуснее всего, конечно же, красный перец. Перец почистить от семенных коробочек, крупный разрезать на 2-3-4 части, средний и мелкий оставить целиком. Перец помыть. Банки помыть и простерилизовать паром, крышки прокипятить несколько минут. Из составляющих сварить маринад. В кипящий маринад положить подготовленный перец и проварить 4-5 минут от момента закипания. Разложить перец в стерильные банки плотно и долить кипящим маринадом, быстренько закрутить стерильными крышками. Укутать в одеяло до полного остывания. Можно закрывать любое кол-во перца. На одну закладку в маринад помещается 3 кг. Можно для меньшего кол-ва перца сварить половинную порцию маринада. Если брать банки 1 литровые и больше, то лучше перец готовить целый или разрезанный на пополам, а если поллитровые (как у меня), то разрезать перец на 2-4 части. Закрывается очень быстро, дольше его чистить. Перец хорош просто так как гарнир, можно при подаче его заправить свежим измельченным чесноком или добавлять в салаты.
-
1 point
Баклажаны с помидорами и базиликом
Elenka reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Хочу подякувати Нелі за чудовий салат і подякувати Еленці за перенесення сюди. Готую цей салат ще з ХП, дуже подобається смак и легкість приготування. Готую завжди 2 рази по 3х0,5л, нам достатньо. От на днях готувала соус Долміо, там теж базилік, а на залишках саме цей салат пішов. Дуже смачний! -
1 point
Перец маринованный в сладко-кислом маринаде
lana19 reacted to natamylove for повідомлення в темі
Леночка,сделала сегодня этот перец,получилось 9 поллитровок. Первый раз этот рецепт пробую -
1 point
Блины "Клубничное умоохлаждение!"
спокусницЯ reacted to fronya40 for повідомлення в темі
Цей десерт у нас прижився,смачнюща смакота. Як готую ,так Оксану згадую.Дякую -
1 point
Булочки з дитинства "як по 9 копійок"
Олька reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
борошно 550 г молоко 250 мл дріжджі свіжі 22 г (або 8 г сухих) цукор 130 г ванільний цукор 3 ч. л. (пакетик) сіль 0,5 ч. л. яйце 1 +1 білок сливочне масло м'яке 80 г Для смазки булочок: 1 жовток+ 1-2 чайна ложка молока Спочатку зробіть опару: дріжджі залити частиною теплого молока, додати 1-2 ложки цукру і 2-3 ложки борошна, ретельно перемішати і залишити на 15-20 хв. Далі замісити тісто, сливочне масло кімнатної температури вмішати в тісто в самому кінці замісу. Я частину масла замінила на маргарин. Залишити тісто підійматися в теплому місті на 1,5-2 години. Далі тісто обм'яти, трохи вимісити. Розділити на кульки, підкатати їх і залишити відпочити на 15 хв. Далі робіть хоч булками, хоч пиріжками. На деко складіть, дайте розстойку тісту приблизно 20-30 хв. Змішайте жовток з молоком і змажте вироби ретельно зо всіх сторін. Підсушіть змазку 10 хв. перед духовкою, поки вона гріється. Випікайте при 180 град. 15 хвилин, верх-низ (в мене без конвекції). Частину тіста зліпила пиріжками з повидлом 2 рядка, далі просто булки. Дівчата, що вам казати... Я навроді дама з досвідом, перепекла вже не одну тону тих пиріжків і булок. Але це ... !!!!!!!!! В мене немає слів, щоб написати свої відчуття та враження! Ця випічка неперевершена!!! Я досі не пекла такого смачного і пухкого тіста! Тепер закину всі рецепти і буду пекти тільки цей. Оті булки по 9 копійок з нашого дитинства! Тільки з'їла останню булочку з маслом з чайком. Не повірете, пройшло 2 доби, а булка майже як тільки спечена! Я заморозила половину пиріжків, цікаво, як вони будуть після розморозки. -
1 point
Торт "Тропиканка"
Sveta_ reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Взагалі-то цей торт це мій авторський рецепт і моя власна технологія! Цей торт я вперше показала на сайті Моя хлебопечка 30.06.2012 року. Від і досі там є. Після цієї дати торт почав ширитися інтернетом, рецепт мій перекручували, форму круглу зробили, всі як хотіли робили. Я цих Тропіканок спекла не менше як штук 200! Вночі з заплющеними очами соберу. Ось мій останній, пекла на 8 червня на Трійцю. -
1 pointИнгредиенты: Кабачки -2 кг Болгарський перець - 1шт. Яблуко - 1 шт. Цибуля - 1 шт. Морква - 1 шт. Головка часнику - 1 шт. Перц Чилі - 2 шт. Цукор - 200г Оцет 9% - 100г Сіль - 50г Томатна паста - 70г Метод Кабачки (у мене молоденькі) порізала на 3 частини поперек і далі брусочками. Всі овочі інші (крім чилі та часнику) перемолола у блендері (можна у м'ясорубці). У каструлю поклала нарізані кабачки, мелені овочі, сіль, цукор, оцет, томатну пасту та варила 1 годину. За 15 хвилин додала перемелений часник та перець чилі. Розлила по банках і закрутила, не загортала. Мої відступи від оригінального рецепту: часник та гострий перець додала ближче до кінця і на початку додала 60 г соняшникової рафінованої олії. Варити можна було 40 хвилин, але в мене банки ще не були готові. На смак трохи гостренько, смачно. Вихід 5 банок по 0,5л. Овочі, які перемелювала, брала побільше розміром. Спочатку рідини мало, потім буде якраз, кабачки пустять сік. Україна Запоріжжя Війна росії з Україною День 926
-
1 pointО, я зовсім недавно згадувала ті булочки по 9 копійок) У нас на сайті є схожий рецепт. Дуже давно я його тут знайшла і внадилася пекти їх майже кожні два дні. Підтверджую, це дуууже смачно. Пекла і як звичайні булочки, і крутила з них кранці з маком. За літо набрала 5 кг, аж тоді схаменулася, та з тих пір тепер сама як булочка :) Дуже раджу тим, у кого є сила волі) ось, знайшла старе фото, це було літо 2015 року, а наче сто років тому)
-
0 pointsДівчатка, доброго вечора! Ну на рахунок розміра Лануся прорахувалася) Бо коліщатко просто бомбезне і велике) Я як розпакувала аж ахнула! Воно таке масивне, добротне. Фоточкку звісно додаю) Я якщо чесно, навіть не розраховувала, що зможу отримати свою маленьку мрію) В краіні війна… Поламані долі людей.. Асвабадітєлі відібрали в людей ціле життя, домівки, все те, що вони любили( хай 300 раз будуть прокляті !) Вибачте, заносе. Але я як подумаю, що прийшлось Наташі пережити, як кожного разу починати все з нуля, просто не можу стриматись! І як можна серед цього всього ще памʼятати про якесь коліщатко? Як? Не можу до сих пір зрозуміти) Які підібрати слова і чи вистачить всіх слів, щоб подякувати Наталкі за такий подарунок? Наталочко, вірю, що матимеш змогу до нас заглянути. Дякую тобі від усього серця! Щиро! Бо для мене ти героіня! Хочу обняти сильно- сильно! Дякую! Аааа! ще скажу про ступор) коли прийшло повідомлення з нп, що до мене прямує посилка) Я і маршрут дивилась і відправника) і так і сяк) Знаю точно, що нічогоне замовляла, а посилка іде. Прийшла до висновку , що хтось щось переплутав і тому до мене іде чужа посилка) Добре що Лануся додумалася попередити) Отже невгамовна! І ось воно! У всій своій красі! Лануся, ти вічний наш двигун ! Дякую!
-
0 pointsІсторія одного коліщатка Це був перший рік повномасштабного вторгнення. Наташа Natali06 зателефонувала мені з проханням пошукати коліщатко для формування чебуреків. Ще давно, у минулому житті, багато хто купив такі коліщатка під час спільної закупівлі. Тоді Наташа не встигла його замовити. Я перерила весь інтернет. На AliExpress та в Україні такого товару не було. Тоді я звернулася до минулого життя й знайшла, хто з українок придбав це коліщатко. Була надія, що вже награлися і готові продати. Першою такою людиною була наша Іра Iza. Вона одразу сказала: подарую. Іра на той момент поїхала з Києва . Але ключі були у нашої Лєни Коник. Лєна пішла до Іри, довго шукала, але… коліщатка вдома не знайшлося. Тоді я написала нашій natamylove. Вона жила в російській окупації. Але на той момент була надія, що її місто звільнять. Наташа сказала — щойно з’явиться можливість, подарую і надішлю. І ось тиждень тому мені написала Наташа- natamylove: куди висилати коліщатко? Тепер коліщатко живе у нової господині. Воно пройшло величезний шлях. Пережило дві окупації — 14 р. в Луганську. 22-25 р. — у тому місті Запорізької обл., де згодом жила Наташа natamylove. Перетнуло білоруський кордон. Побувало на Західній Україні, та приїхало до Кіровоградської області! Ось таке маленьке коліщатко-мандрівник із довгою історією. Натали -natamylove ! Дякую! А продовження напише нова господиня коліщатка ...
-
Newsletter