Ингредиенты:
Бульйон - 1 л.
М'ясо - 500 гр.
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Вершкове масло 30 гр.
Борошно - 1 ст.л.
Сир твердий - 100 гр.
Жовток яєчний - 2 шт.
Вершки 20% - 100 мл.
Сіль, перець, мускатний горіх
Метод
З м'яса, цибулі і моркви відварити бульйон. Овочі покласти цілими або розрізати пополам. Я в бульйон завжди ще кладу лавровий лист, насіння кропу і болгарського перцю, але це на любителя, опція не обов'язкова.
Відібрати окремо пару черпачків готового бульйону, дістати м'ясо, овочі перебити блендером, м'ясо порізати на дрібні шматочки.
В окремій каструлі, в якій вже і буде готуватися сам суп, розтопити вершкове масло. Піджарити на ньому борошно до золотистого кольору, зняти з вогню, розвести бульйоном, який відлили до перебивання овочей. Добре розмішати, щоб не було грудочок. Додати бульйон з перебитими овочами, посолити, викласти м'ясо, довести до кипіння, прогріти 5 хвилин.
Твердий сир (в мене гауда) натерти на крупній тертці, додати в суп, добре розмішати.
Жовтки збити з вершками, влити в суп, весь час помішуючи. Прогріти ще пару хвилин.
Приправити свіжезмеленим чорним перцем-горошком та натертим мускатним горіхом.
Подавати із зеленню та грінками. Я зверху ще потерла пармезан.
Суп смачний, ситний, вершковий-вершковий.