Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/26/24 in all areas

  1. 6 points
    А мені сьогодні так росольника закортіло, що прям зранку і зварила .
  2. 6 points
    Сьогодні в нас не було світла з 10 до 17, а в сина є. Так я не гаяла часу, пішла до нього і наварила супу, нажарила печінки та натушила гомілок. Прийшов ввечері з роботи, довольний. А я бігом додому, дали світло о 17 до 19. В мульті зварила кашу Артек, м*ясо ще зранку тушкувала. І так захотілося мені жарених пиріжків! А начинки ніякої, і готувати часу нема. Так я зробила з густим варенням, в холодильнику давно банки тіліпалися. Одне айвове як повидло, друге так і не змогла разгадати, наче слива. Вийшло 10 пиріжків, я зразу 2 влупила з чаєм. Завтра йду на роботу, три дні робити, пиріжечки візьму з собою. А позавчора знову пекла Вові ваХлі, це за 3 дні друга порція. Вже з*їв.
  3. 5 points
    В нас сьогодні вчорашній борщ. І я вже так обнагліла, що на вечерю чоловіку тупо відкрила банку покупного паштета, зробила бутики і все. Мені соромно, але шо вже...
  4. 4 points
    А я б оце капусняка з'їла б. Такого, як варила мама: з пшоном, дрібно натертою капустою, розвареною в пюре картоплею і обов'язково багато свіжезмеленого чорного перцю в тарілці
  5. 3 points
    А я сьогодні хОзяйка)) Налісничків з лівером накрутила, картопельку з мНясом запекла, медяника спекла і кекс різдвяний. От!
  6. 3 points
    Pitochka

    Пиріг "Лія"

    Ингредиенты: Тісто : Масло вершкове 180 грн Жовток 3шт Цукор 3 ст ложки Ванільний цукор 1 пакетик Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л. Борошно 2 скл Начинка : Апельсин 2 шт Лимон 1 шт Цукор 0,5 склянки Білки 3 шт + цукор 0,5 скл Метод Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод. Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка. Начинка: Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром. Білки збити з цукром на міцну піну. Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно))) Чого він Лія - не знаю)))) Україна Війна росії з Україною День 1009
  7. 2 points
    Ингредиенты: Тісто: Борошно - 2 склянки з гіркою від хлібопічки Сіль - щіпка Маргарин чи олія - 200 г Жовтки - 3 шт. Сметана - 300 г Розпушувач - 1 ч. л. Начинка: Яблука - 1,5 кг Цукор та кориця - за смаком Манка - 2 ст. л. Обмазування: Білки - 3 шт. Цукор - 1 склянка звичайна Маргарин або масло розтопити змішати зі сметаною і жовтками, трохи посолити. Розпушувач змішати із борошном і замісити м'яке тісто. Довго місити не треба. Зібрали в колобочок і вистачить. Відправляємо його в холодильник, а самі в цей час чистимо яблука. Видаляємо серцевину. Зрізати чи не зрізати шкірку – це справа смаку. Ріжемо яблучка не дрібно. Кожну четвертинку на 2-3 частини, залежно від розміру яблука. Охолоджене тісто (його можна зробити напередодні ввечері) ділимо не дві нерівні частини. Ту частину, що трохи більше, на підпиленому борошном столі розкочуємо за розміром листа. На тісто розсипаємо 1 ст. л. манки та викладаємо яблука. Зверху до смаку сиплемо цукор і корицю і знову манку. Розкочуємо меншу частину і прикриваємо начинку зверху. До речі, розкочене тісто зручно переносити, накрутивши його на качалку. Якщо верхній шар тіста подекуди порвався - нічого страшного. Краї пирога щільно защипуємо. Білки збиваємо з цукром до суміші м'яких піків, або трохи м'якше, і обмазуємо ними пиріг. Останні 15-20 хвилин я вогонь зробила трохи тихіше. Програма: Випікаємо за 200 градусів Час приготування: 40 хв. Україна Київ Війна росії з Україною День 1010
  8. 2 points
    Ингредиенты: Перець слабогострий типу цицак Часник Оцет 4,5% яблучний або виноградний - 50мл Сіль - 1 ч.л Цукор - 0.5 ч.л. Лимонна кислота - 1/4 ч. л. Олія -50мл Метод Перець маринується в 0,5 л пластиковій пляшці, потім пляшка розрізається і перець перекладається в баночку в холодильник на зберігання. Перець помити, дати обсохнути. У перця обрізати плодоніжку, нарізати його шматочками по 3-4 см. Закласти перець в пляшку разом з часником, наскільки можливо щільно. Засипати у пляшку 1ч.л. солі, 0,5 ч. л цукру, 1/4 ч. л. лимонної кислоти, влити 50 мл винного (у мене яблучний) оцет, 50 мл олії. Закрити пляшку кришечкою, струсити пляшку для розчинення солі, цукру. Покласти пляшку горизонтально, перекочувати кілька разів на день. Перець пожовкне. Через 3 дні поставити пляшку в холодильник. Якщо пляшку відкрили, то перекласти перець у скляну банку. Маринується без води. Я перець маринувала у скляній пляшці від соусу, можна й у банку, звісно. Смак перцю за цим рецептом мені подобається більше, ніж у Варіанта 1. Україна Запоріжжя Війна росії з Україною День 1010
  9. 2 points
    Ингредиенты: Перець слабогострий типу цицак - 1кг Часник - 1 головка Оцет 4,5% яблучний або виноградний - 120мл Окріп Сіль - 1 ст.л (з невеликою гірочкою) Цукор - 1 ч.л. Лимонна кислота - 1/4 ч. л. 1 кг перцю міститься у 2 банки по 1 л Метод Перець помити, обрізати плодоніжку. Дати просохнути перцю. Нарізати шматочками по 3-4 см. Часник почистити, нарізати слайсами. Укласти перець в 1л банку, додати часник. Потім всипати в банку солі, цукор, лимонної кислоти. Влити оцту і долити окріп до верху. Закрити закаточними кришками. Банки поставити на кришки, дати охолонути під рушником. Через 5 днів перець готовий, можна відкривати та куштувати. Зберігати відкриту банку у холодильнику. Я один раз використала 9% оцет, розводила кип'яченою водою 1:1. Лимонну кислоту додавати обов'язково, завдяки їй перець хрумкий. На фото у банку перець за цим рецептом, а в піалі – за другим. Другий мені смачніший. Україна Запоріжжя Війна росії з Україною День 1010
  10. 2 points
    Ингредиенты: Борошно пшеничне 400гр Сіль 0,5 ч.л Цукор 2 ст Масло вершкове 200гр Яйця 2 шт Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом Ванільний цукор 1 пакетик Сметана - 250-300гр Банани перезрівші 4 шт Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+кефір- залишки))) і подавлені в пюре банани. Ввести сухі. Вимішати швиденько. Форму змастити олією Випікати при 180' до сухої шпажки Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт не маленьких мафінів і один великий кекс). М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був) Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки) Україна Війна росії з Україною День 1009
  11. 2 points
    Ингредиенты: Тісто: Борошно пшеничне сильне 175гр Вода холодна 100гр Сіль екстра 2 грн Олія 30 гр Начинка: Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг Горіх волоський 50 гр Вишня 200 гр Цукор 100 гр Масло вершкове 40гр Крохмаль кукурудзяний 25 грн Кориця 2 гр Ванільний цукор 10 гр Сік лимона 30 гр Олія для змащування 50-70 гр. Метод Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок. В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше) На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник. На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою) На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв video5350364975376390530.mp4 Україна Війна росії з Україною День 1009
  12. 2 points
    Захотілося дуже шкідливої їжі. Ось! Пообідали з пивом. Така тарілка кожному, пиво добре. Дуже смачно!
  13. 1 point
    Іруська -норм.
  14. 1 point
    Добре мати гарних сусідів у прямому сенсі цього слова . Ось що мені подарувала моя сусідка щоб у мене всю зиму була петрушка, ще й цибульку вона туди встромила .
  15. 1 point
    Ингредиенты: Тепла вода - 300 мл Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.) Цукор - 1 ст.л Пшеничне борошно - 270 г Житнє борошно - 230 г Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно) Сіль - 1,5 ч.л. Яблучний оцет 2 ст.л. Олія - 3 ст.л. Метод Дріжджі змішати з водою Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією Залишити на 1 годину для підйому. Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години. Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'. Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз. Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин. На смак солодкувато- кисленький, смачно) Україна Війна росії з Україною День 1002
  16. 1 point
    Це називається "сковорідка"! Студентське минуле, коли отаку сковорідку брали одну на компанію і пиво. Хлібчиком полірували до сяйва! Вова захотів згадати минуле, он сидить і мліє під стопарик. Дуже смачно!!! А це я зварила борщ свій, без капусти, на свинячих реберцях, смачнющий! Тільки фотка якась дивна вийшла. Борщ відмовився фотографуватися.
  17. 1 point
    А у нас гарбузовий манник. Зранку з міцною кавою І трішки вечірнього осіннього вейбу, як тепер модно говорити) з гарячим молоком
  18. 1 point
    Я сьогодні вперше в житті скуштувала салат з селери. Виростила у себе в саду, вирішила спробувати і якщо б не сподобалося, то я б її не викопувала, а так перед морозами поїду рвати. Сину не сподобався, чоловіку і мені зайшов салат, іноді можна приготувати. Робила з морквою, яблуком, лимонним соком та олією.
  19. 0 points
    Я норм. Але ((( В результате утренней атаки пострадали: 25 жилых многоквартирных домов • Повреждена 71 квартира. • Выбито 118 окон в квартирах жителей и 73 окна в местах общего пользования. • В одном из домов разрушено более 100 кв. м кровли. • В некоторых домах временно прекращены поставки газа.
  20. 0 points
    Все норм поки що. Поки від дітей відповіді дочекалася, думала серце стане
  21. 0 points
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×