Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation since 16.11.2024 in all areas
-
6 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Живчик and 5 others reacted to Магда for повідомлення в темі
Хочу поділитися маленькою радістю від покупки, на тому тижні надибала такий гарнюній глечик в інтернеті, так він мені сподобався, такий милий) І я таки його купила, сьогодні після відбою тривоги забрала на пошті. Так і бачу в ньому букет польових квітів -
3 points
Квашана капуста від Справжньої господині
Магда and 2 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Розсол гарантує наявність рідини в капусті. Буває сухувата капуста, дає мало соку. Також на спадаючий місяць капуста виділяє менше соку. А при заливці росолом завжди однаковий, прогнозований результат. Ігор, оті забобони про якісь дні мене вже давно не колишуть. Бо одні пишуть - по жіночим дням, інші по чоловічим дням, кому вірити. А як бути тій бідосі-капусті, якщо в іншій країні ці дні називаються зовсім протилежно? От що їй тоді робити??? Кваситься чи ні??? І хто ж їй про це розкаже, хто правду донесе до неї??? Ігор, Ігор, ну ти ж навроді думаючий чоловік, а в таке віриш. Просто не кажи своїй капусті, що зараз вівторок, а запевни її про середу і ВСЕ ВИЙДЕ!!! Вона ж тобі повірить як рідному, бо вона ж на календар не дивиться! А без жартів, то повна маячня про якісь там дні. Єдине, що може впливати на капусту, то сорт и найголовніше це Місяць. Ми всі живемо під впливом Місяця, приливи-відливи, зміни пори року тощо... То і капуста на сходячий місяць соковита, на спадаючий більш суха. Саме краще її квасити на 5-6 місячний день, а на який день тижня це прийдеться не має значення. Мене так бабуся моя вчила, мудра жінка була 1902 р.н. А тому що мені для базару треба було робити капусту постійно, то я і робила її в росолі, щоб не залежати ні від чого! Все, я більше не вертаюся до теми про дні з капустою. -
2 points
Паста из соленых перцев чили
Наташшшка and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
І я таки сьогодні поставила ще подвійну порцію цього соусу! Цей раз ідеально підійшла моя улюблена 2-х літрова ікеївська банка з широкою горловиною, як гніт знову виступає пляшка Просеко) Після сьогоднішніх обстрілів мені захотілося зробити якісь заготовки, щось з прицілом на майбутнє, тож у мене сьогодні день ферментованих заготовок: заквасила трішки капусти і обов'язкова прграма - цей перчик) -
2 points
росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
Дяна and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Жива, вранці спала і нічого не чула. Вова каже, що було 3 вибухи о 7-30. Все працює, на моєму хуторі тиша. -
2 points
росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
Дяна and one other reacted to lana19 for повідомлення в темі
Перекличка. Одеса. Живі. Мінус світло води опалення. Незабаром пропаде інтернет. У нас поки що тимчасовий видих Чтобы эта поганая русня вместе с хуйлом сдохла в страшных долгих муках -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Оля, в нас на базарі був рядок з безоплатними пільговими місцями. Оказується, є якесь положення, що кожен базар повинен мати 10% таких безоплатних місць - пільговики, інваліди, герої радянського союзу тощо. І в нас на базарі такі місця окупувалися пенсіонерами з самого ранку, влітку вже з 5 ранку займали. Бо місць не так багато, а пільговиків куча. Я сама бігла займати місце о 6 ранку, потім верталась додому снідати, взяти товар, тепліше одягнутися. Ну так ще можна було торгувати, бо з дачі привозили яблука-груші-сливи багато ящиків, я стояла за прилавком, а Вова з гаражу на кравчучці підвозив. В мене ж все поруч, 100-300 метрів від базару. А з восені до весни я продавала квашану капусту, в мене були свої покупці, я довго не стояла. Та з капустою мені і місця треба було набагато менше, та й взимку вже мало пільговиків було, то не влітку з овочами. А в цьому році ми продали дачу, вже торгувати нічим. І почали реконструкцію базару, ряди перенесли в інше місце, пільг немає. Тому я з капустою зав*язала, бо буде виторг копійки з тим містовим, одна морока. -
1 point
Вафли в электровафельнице
Дяна reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Яйцо 1 шт. Масло сливочное/маргарин/спред 50 г Сахар 0,5 стак. Молоко 1 стак. Мука 1 стак. Соль щепотка Ваниль Все составляющие для теста хорошо размешать венчиком и оставить на 20-30 мин. Вафельницу разогреть, смазать один раз пластины олией и выпекать вафли. Я наливала по 1 ст.л. Из этого количества ингредиентов у меня получилось 27 вафелек. Средний диаметр 15 см. почти одинаковых, просто лежат неровно. У меня вафельница Ласунка еще советская, подарила давно Надя из Ялты (кто помнит с ХП Надя nvk). На днях вспомнила о ней и откопала в гараже, отмыла и пеку. Быстро получается, за полчаса управилась. Вафли очень вкусные, хрустящие, мне на сахар в самый раз, а мужу бы чуть слаще. Муж сказал трубочки не крутить, поедим и так. Рецепт взят на ютубе, автор мужчина пост выложил года 3 назад и после этого много благодарностей за рецепт. Со слов автора рецепт можно увеличить вдвое, но увеличивать ТОЛЬКО муку и молоко, остальное оставить. Вафли получатся хрустящие, вкусные, но менее сладкие. Если их сделать трубочками и начинить сладким кремом, то будет в самый раз. Я пока не пробовала увеличивать рецепт, не скажу. Лайфхак от меня. Когда налили тесто и опустили верхнюю пластину, то через 2-3 сек тесто внутри начинает расширяться и пластину приподнимает на 1-1,5 мм. Это можно почувствовать рукой, держась за 2 ручки, и даже увидеть. Если в этот момент не дать пластине подняться, а удержать ее на месте секунд 5, то тесто внутри расползется вширь и вафля по итогу получится тоньше. А если ничего не трогать, то вафелька будет толще и чуть меньше. Мне захотелось тонких ваХель))))) Надо будет еще трубочками сделать с начинкой. 2) Добавлю еще рецепт с ютуба от Татьяны Литвиновой. яйца 3 шт. (120 г) масло 100 г сахар 150 г мука 150 г ваниль Я неделю назад пекла этот рецепт, ооочень вкусные хрустящие вафли получились, муж сказал, они вкуснее, чем основной рецепт. Но для меня неэкономные((( 3) Рецепт Оли Олимы 150 гр сахара 1 пак. ванильного сахара 60 гр слив. масла 3 яйца 150 мл молока 200 гр муки Я тоже его когда-то делала, было вкусно, хрустяще. 4) и еще с ютуба, но пока не делала яйца 2 сахар 160 г вода 60 мл растит. масло 60 мл мука 140 г соль, ваниль -
1 pointИнгредиенты: Картофельное пюре охлажденное - 2 стакана с горкой(250мл) Яйцо - 2 шт. Мука - до желаемой консистенции Соль - по вкусу Перец черный молотый - по вкусу Масло растительное для жарки Способ приготовления: Для этого рецепта я всегда использую "вчерашнее" пюре . Добавить яйца в картофель. Посолить , поперчить. Тщательно перемешать. Добавить муку. Точное количество ее назвать сложно. Этот рецепт из серии "на глаз". Картошка после добавления яиц и муки должна иметь первоначальную густую консистенцию "вчерашнего" пюре. Разогреть сковороду на среднем огне. Добавить растительное масло . Прокалить его . Взять миску с водой . Окунуть руки в воду. И влажными руками сформировать шарик из картофельной массы, положить его на горячую сковородку с маслом и приплюснуть. Таким образом заполнить всю рабочую поверхность сковороды. Жарить картофельники под крышкой до образования румяной корочки. Перевернуть и зажарить другую сторону. Примечание: Что дает смачивание рук водой : - легко и быстро формировать картофельники ; - на сковороде не остается зажаренной муки ; Не волнуйтесь , никаких брызг от соприкосновения картофельников с горячим маслом, не будет. Подавать со сметаной или другим любимым соусом. Мои помощники: - Овощечистка BORNER( металлическая с плавающим лезвием) - чистить картофель одно удовольствие. Вооружившись ей , практически достигаю скорости электрокартофелечистки. - Блендер BOSCH MSM 66155 с насадкой картофелемялкой - очень вкусное и нежное пюре . Тающие во рту ,пышные и без комочков картофельники. - Сковорода Stoneline - самая лучшая сковорода изо всех , что я пользовалась. Ничего не прилипает . Можно жарить даже без масла или с минимальным его количеством. Толстое дно и каменное покрытие сковороды позволяют долго держать температуру. Можно отключать нагрев и доводить пищу до готовности просто в сковороде , тем самым экономя газ или электроэнергию. Смачного !
-
1 pointСуми, це жах. Тупо в спальний район. К@ц@пи виродки. І воно ж знало куди цілить, коли задавало координати для тої ракети. Бажаю таку ракету кожному виродку в хату.
-
1 point
росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
Дяна reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Мені зараз подруга з Білорусі написала, що ніби влучили у Світловодську ГЕС... вона сама зі Світловодська, їй написала подруга. от сс[****]и, коли вони вже всі повиздихають!!!!!!! -
1 pointПривіт! Я взагалі усе проспала. Ха жахали шахедами, але обстрілу міста не було. В нас вже немає ніякої генерації, усе давно вибили, може тому.
-
1 pointДякую за рецепт.Саме думала,що треба вже і капусти наквасити.Спробую цього року за вашим рецептом.🤗
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
В нас перший сніг.... вночі був з дощем, зранку де-не-де ще лежав, і на деревах на листях теж. Холодно, на роботі сиджу теж не курорт. А на лоджії квітне моя петунія! Досі ще квіточки вибрасує, не так рясно, як влітку, але є. Я її купила на початку травня вже квітучою і от досі вона нас радує. -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
А в нас вчора опалення включили! Батареї зранку вже тепленькі, покращало. -
1 pointЩоб мати постійних покупців на капусту треба щоб капуста була дуже смачна, Світлана, ділись рецептом смачної капусти
-
1 pointОсь моя маленька порція цього перчику. І це найкраще, що я робила з гіркого перцю! Мабуть, докуплю перцю та зроблю ще, це неймовірно смачно!
-
1 pointМої щирі вітання БПЛА подавлены, упали обломки. Но эвакуацию проводим, детонацию и пожар фиксируем Як виглядає прозріння ( как выглядит прозрение) Пізно, хохли вже озверели
-
1 pointНарешті в цьому році і я дійшла до цієї пасти) Зробила одну порцію, перець розробляла без перчаток - руки тепер печуть, жах!) А ще я маніяк різних банок-склянок і тому їх у мене завжди дефіцит. Перець нарізала, а куди скласти немає) Знайшла одну з своїх улюблених з широкою горловиною на 1.7 літра. Пресувала перець в банку макогоном, зате гніт підійшов - краще не придумаєш!) Поставила на столі, чекатиму ферментації, дуже цікавий мені цей процес. Ось, звітую!
-
1 pointНе моэ, але сподобалось: Нищіти всіх, тільки нищіти. Все те брехливе ненажерливе тварюччя, по всьому світу, де б воно не розбіглося. І це не буде геноцидом, бо потвори тільки зовні схожі на людей. Це інший вид, який несе тільки руйнацію всього, до чого торкнеться. Чи це фізичні об'єкти, чи духовні орієнтири, чи надбання цивілізаційної моралі. Ні вік, ні стать, ні віра, ні національність не мають значення - москалі мімікрують під усіх. Іноді здається, що Чужий з Хижаком ближче до людей, чим москалі. Нищіти.
-
1 pointНаташа, я не знаю. Посолить можно отдельно. Потом расскажешь. Смешать будет никогда не поздно. А вот моя паста уже готова. Солененькая, остренькая в меру. Разложила в баночки по 200 мл от детского питания. Получилось 900 мл. Сверху залила масло тонким слоем и поставила в холодильник.
-
1 pointСвета, спасибо за рецепт. Подтверждаю, очень удобно. К тому же он универсальный, можно в толченку добавить и сыр, и зелень, и прочие заваляшки из холодильника, тем самым все подчистив Картофельные оладьи с чеддером
-
0 points
росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
Olima reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Та ти ж! Ну і славабогу. -
0 pointsЯ нормально. Чи ще яка Оля?
-
0 points
-
0 points
-
Newsletter