Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation since 04/21/25 in all areas
-
5 pointsТаке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося.
-
5 points
Рибний хлібець
Natali06 and 4 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Побачила в ютубі такий рецепт від французького шефа і засів мені в голові. А на днях була нагода щось рибне приготувати, от і зірки зійшлися, все було в наявності. Звісно, я трошки відійшла від рецепту, але все вийшло добре. Ну дуже добре! Хек 500 г (філе без шкірки з 2 рибин) Червона риба 150 г (обрізь) Яйця 3 шт. Сливки 200 мл (в мене 10%) Панірувальні сухарі 60 г Молоко 50 мл Кетчуп 2 ст.л. (можна томатпасту, помідори) Цибуля 1 шт. Сіль, перець Укрушка, петроп, мускатний горіх, чорний перець, інше. Желатин 2 ч.л. На сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю. Додати туда дрібно порізане філе і жарити до готовності риби, підсолити трохи. Подавити толкачкою до пюре ту рибу, щоб була майже однорідна. Можна просто щоб маленькими кусочками, не в кашу. В миску вбити яйця, додати кетчуп, сіль, всипати сухарі( намочити їх молоком), влити сливки, ретельно перемішати. Додати остиглу рибу з пательні, додати желатин, зелень спеції, перемішати. Сіль за смаком. Довгу прямокутну форму вистлати пергаментом, який ретельно змастити (!!!). У форму вилити половину маси. Зверху посередині на всю довжину розложити смужкою червону рибу, залити зверху остальною масою з миски. Запікати у духовці при 200 град. приблизно 40-45 хвилин. Хлібець витягти з форми разом з пергаментом і на решітці остудити повністю. Потім зняти пергамент. Нарізати краще після холодильника. Смакує як теплим, так і холодним. Тепер враження. Француз робив цей хлібець в духовці на водяній бані. Я не схотіла морочитися і просто запекла. Додавання желатину це моя ініціатива, для страхування. Француз робив хлібець в формі меншого розміру і риби в нього було всього 300 г. Я збільшила рибу вдвічі, бо інакше було б дуже рідке і не пропеклося (я так вважала). І правильно зробила! Ну і саме цікаве. Цей хлібчик можна робити з любої риби з любою серединкою! В нього була сама червона риба. Серединку можна робити з копченої риби, з оселедця, з білої риби... наприклад фесь фарш з червоної, а серединка біла. Тобто тут дуже багато варіантів! От що завалялося, те й пускайте в діло. Можна взагалі брати не сиру рибу, а вже готову солону, яйця все закріплять! Простір для творчості! Хлібець дуже, дуже смачний! Вова мій в захваті, хоч не дуже любить рибу. -
4 points
Пиріжки смажені Ідеальні
цифра and 3 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
"Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий" 2007г. рецепт №1050 Тесто дрожжевое для пирожков жареных простое мука 605 сахар 39 маргарин 20 соль 10 дрожжи 19 вода 332 ___________ итого 1000 г Ось такий рецепт. Я вже тричі робила пиріжки і кожен раз в захваті! Єдине, я маргарин заміняю олією, бо роблю то половину рецепта, то 3/4, і розтоплювати оті грами незручно. З цілого рецепта виходить 20 штук середніх пиріжків. До цього я вже які тільки рецепти не пробувала! І кожного разу от щось мені було не так, смачно, гарно, але не так. А зараз все просто ідеально!!! Єдине мені треба краще заліпляти края, бо з рідким тістом це було швидко і просто, а тут треба інакше. Тісто пухке, смачне, в роботі приємне. Жарю на 6 з 9 (в мене електроплита, тобто на середньому вогні). Сьогодні робила на 3/4 рецепта, вийшло 16 штук. І ми з Вовою влупили ввечері по 3 пиріжка, хотіли ще, але я заборонила, і так ще паски з боків не струсили(((( Не дивіться на начинку, її в пиріжках небагато і вона трохи потаяла, то ковбаска паштетна печінкова. Але ж смаааачнооо!!! -
4 pointsОце прям про мене, але я роблю геть по-лінивому: у велику скляну каструлю викладаю курячі стегенця, замариновані в сметані з гірчицею в зернах, накриваю її рідною перевернутою кришкою, а в кришку висипаю пакет заморожених овочів, збризкую їх оливковою олією, підсолюю і в духовку. За пів години у мене вечеря з м'ясом і гарніром) Але отакої суміші я не купувала, треба буде зайти, спробувати, дякую за наводку
-
4 points
Кухонні посиденьки (балачки)
lana19 and 3 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Зробила новий рецепт Бачу я одна щось готую, всі тільки лайкають. -
3 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
цифра and 2 others reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Я сьогодні наварила супу з хребта лосося, Вова його дуже любить. А самі гарні шматки того хребта запекла в духовці по-новому. В мене було півкіла хребтів, полила 3 ст.л. соєвого соусу, паприка, чорний перець - перемішала і постояло десь 20-30 хв. Форму з хребтами закрила фольгою і запекла 20 хв. при 180 град, потім без фольги 5 хв. Це набагато смачніше, ніж я раніше просто запікала. Вова взагалі був дуже здивований, що так смачно вийшло. Буду так часто запікати, тим паче в мене рибний за стінкою на роботі і там в мене вже блат (вони до мене бігають по дрібні гроші). І ще в них буває в брикетах обрізь лосося по 176 грн, так вони мені вибирають тихенько самі гарні кусочки. Нажарила котлет, варю рис на гарнір. Салат з яблука, моркви і селери з майонезом. Зробила смажених пиріжечків, Вова купив якусь нову ковбаску паштетну, смачна! пішла на начинку. -
3 pointsІ ще я) У нас перший в цьому сезоні зелений борщ з молодою кропивою і шпинатом) смачноооо
-
3 points
Карамелізована морква
Natali06 and 2 others reacted to Магда for a post in a topic
Ингредиенты: Морква - 3 шт. Оливкова олія доя жарки Вершкове масло - 30 гр Мед рідкий - 1 чайна ложка повна Чебрець, орегано, мускатний горіх, свіжезмелений чорний перець горошок, Сіль Лимонний сік Крем-сир - 100 гр Фета - 100 гр Часник (у мене зелений) Розігріти велику сковорідку, у мене 28 см, бризнути оливкової олії, моркву порізати на брусочки і викласти на гарячу сковороду одним шаром. Обжарити з усіх сторін, накрити кришкою і смажити на маленькому вогні доки не пом'якшає та не зарум'яниться, у мене це зайняло на кожен бік хвилин по 20, але все залежить від моркви і розміру брусочків. Далі додати вершкового масла, воно має добре пройтися морквою, а після цього полити зверху рідким медом, струсити сковорідку аби все добре перемішалося, додати спеції і закаремелізувати моркву. Готову моркву на сковороді збризнути лимонним соком. В блендері перебити крем-сир з фетою та часником, викласти на пласке блюдо, зверху розкласти моркву і полити соусом зі сковорідки. Це дуже смачно як закуска чи гарнір до м'яса. -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
цифра and one other reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Дівчата, я знайшла таки свій ІДЕАЛЬНИЙ рецепт смажених пиріжків! Які я вже не жарила, все було трііішечки не те. А це воно! Зроблю фото і дам рецепт. Чекайте. Це був анонс. Так, я інтриганка. -
2 pointsВсі вже пишуть хто що готував, а я напишу що на завтра планую варити борщ, бо вчора пахали город, то повикопувала цибулю і часник, що з того року залишилися невибраними, а зараз ця зелень рак гарно наросла. То буде завтра борщ з зеленою цибулею і часником зеленим з салом .
-
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Магда and one other reacted to РАДУШКА for a post in a topic
То ви просто не дуже любите смак перцю. Хоча, я дуже перець поважаю. Правда, не цей сортотип (білозірка), а капі чи ротунду. В них зовсім інший смак. Роблю айвар. Тільки з печеного перцю. А печений робити треба товстостінний. Білозірка не підходить. -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
РАДУШКА and one other reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Чогось згадала про той соус, напишу. Наробила я його десь літра півтора. Розходувала всюди і сину давала. Знайшла що зветься таке айвар. Ну шо казати. Навроді непогано, але в їжі ну дуже сильно смак перцю, додавати треба зовсім небагато. Не знаю, буду таке робити в цьому році чи ні. Син мішав його з томатпастою магазинною, теж не в сильному захваті. Може треба якісь травки-муравки додавати. Чи то просто люди з дитинства таке їдять і їм смачно, десь там на Кавказі чи де... Ну таке... -
2 points
Куряче філе в вершковому соусі
Natali06 and one other reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Куряче філе 500 г Вершки (молоко) 200 мл Сир твердий 50-70 г Сіль, перець за смаком Зелень Куряче філе нарізати невеликими кусочками, підсмажити на сковороді майже до готовності. Підсолити, перемішати. Залити вершками, як закипіть посипати тертим сиром і на малому вогні під кришкою потушкувати десь хвилин 5, поки сир розтане. Посипати нарізаною зеленню за смаком. Це ТАААК смачно!!! Мій Вова з раптовим загостренням панкреатиту потребував дієту, я нашвидкуруч зробила йому таке блюдо. Він був в захваті! Дуже сподобалось! Взагалі перед філе можна підсмажити до золотавості одну цибулину і далі по рецепту. Я не робила, дієта, і вершки замінила на молоко. Дуже швидко, дуже смачно! Ще й філе з домашньої курки, в нас у Варусі воно продається на 10 грн. дорожче за філе звичайних кур. -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Наташшшка and one other reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Дівчата, зробила дуже смачний рецепт, готуйте! -
1 pointкусочек сыра с голубой плесенью просится в соус
-
1 point
Рибний хлібець
Olima reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Якщо рибка підморожена, то здирати шкіру легко з цілої рибини. А я тоді прогавила і хек в мене розмерзся, тому прийшлося відшкрябувати м*ясо з філешек, бо з цілої м*якої рибини я б вже шкіру не здерла. -
1 point
Рибний хлібець
Olima reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Оля, ні, не замочувала, сипанула з пакетика залишки. Він швидкодіючий, набухнув поки з яйцями стояв, потім поки випікався. Ну я так сподіваюся, що так і треба було. Можеш трошки його намочити і потім додати, гірше не буде. Роби той хлібець, не сумлівайся. І недовго робити, я довше того хека розбирала та шкіру здирала. -
1 point
Христос Воскрес! З Великоднем!
Natali06 reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Всіх з Великоднем! Бажаю всім миру, здоров*я, щастя! -
1 point
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Наташшшка reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Мій Вова так чекав на свято, мріяв попоїсти смаколиків всіляких... накупив смачної ковбаски, м*ясо замаринувала, грибочки мариновані зробила, рибку смачну посолила, пасок напекла... а в нього раптом панкреатит про себе нагадав. Накрилися всі смаколики. Дієта. І вчора я знайшла цікавий рецепт і приготувала. Отака рибна запіканка, чи як її ще звуть? Зайшла Вові дуже добре, він її і вчора і сьогодні тільки і їсть. Рецептом зроблю завтра, на роботі ж треба чим-то займатися, не тільки роботою))) -
1 point
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
inucya reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Робила на замовлення, трошки і нам перепало. Од Одного вже немає, ну ви поняли... -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Олька reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Дівчата, в мене поруч з домом є фірмовий кіоск від підприємства АЛАН. Вони продають свою продукцію і м*ясо, м*ясо тільки свинина, бо курятину не беруть у виробництво. Виробляють всілякі ковбасні вироби і тільки вищого сорту по ДСТУ, там нема навіть 1 сорту і нема ТУ. Вся продукція дорога, бо якісна и смачнюща. І от в них появилося нове - отака нарізка в упаковці десь біля кіло, ціна 184 грн/кг. Смачнюща!!! Там і куски буженини, і нарізка бекон, і ковбаса буває. Подивіться, може й у вас таке продають, то беріть без вагань, дуже смачно! А от така буженина, як шматами лежить, продається більше 400 грн за кіло. -
1 point
Баклажани по-Грузинськи
lana19 reacted to Справжня господиня for a post in a topic
Так це моє соте, може пропорції трішки відрізняються і варю 20 хвилин. Так, це дуже смачно! Я таке закриваю років 15 чи більше. -
1 point
Український капусняк з м'ясом. Рецепт якому понад 100 років
fronya40 reacted to My Ukraine Cook for a post in a topic
Ингредиенты: (каструля на 5л) 3,5 л води 700 г квашеної капусти 100 г пшоно 5 шт середньої картоплини 400 г м'яса 1 шт цибуля 1 шт морква 3 ст.л. томатної пасти 2 зубчики часнику сіль, перець до смаку зелень 50 г вершкового масла олія для смаження засмажки Метод Замочуємо у воді м’ясо на 3-4 години, та пшоно промиваємо і теж намочуємо на 20 хвилин. - В каструлю наливаємо (5л) 3,5 л води холодної, кладемо м’ясо(для капусняку я беру свинину, м’якиш та кістки). Ставимо на вогонь доводимо до кипіння і проварюємо 15 хвилин( не забуваємо знімати шумівкою пінку , яка буде утворюватися від м’яса) - Як провариться м’ясо, додаємо квашену капусту(рекомендую руками віджати зайвий маринад з квашеної капусти), продовжуємо варити 30 хвилин. - Далі додаємо пшоно та цілу очищену картоплю, зменшуємо вогонь і варимо 1 годину, але упродовж цієї години слідкуємо, за картоплею, і коли вона звариться, виймаємо і робимо з неї пюре. - Коли пройшла 1 година, додаємо пюре, засмажку, нарізану зелень, часник, сіль, перець мелений чорний, вершкове масло. Все гарно перемішуємо, і далі проварюємо після закипання 5-10 хвилин на маленькому вогні. Далі вимикаємо вогонь(можна накрити рушником, щоб капусняк настоявся) і подаємо до столу Український капусняк з квашеної капусти та м’ясом готовий) Процес приготування у відео рецепті: -
0 pointsКоли ці тварюки напʼються нашоі крові?! Коли вони виздихають !??? Боже, хіба ти не бачиш, що расєі немає місця на планеті Земля!?
-
Newsletter