Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02.04.2024 in all areas

  1. 9 points
    РАДУШКА

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Я його ЗРОБИЛА! Це дуже смачно! Єдине що... колір такий собі... Зеленкуватий. То я додала куркуму. Вийшло саме те. Рецепт оформулювати нема коли. Замахуюся з щоденним поливом. Тут напишу, якщо можна. Спекла бакли, виковиряла та блендернула. На пательні спасерувала цибулю, додала туди пару падалішних яблук, потім печінку курячу (трішки порізала). Коли печінка вже була готова, посолила, дала трішки вихолонути. Потім до блендеру, потім змішала з баклами, ще раз блендернула вже з куркумою. Дуже смачно!
  2. 9 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Дівчата, трішки краси нам в стрічку. Сьогодні були у справах за містом, я помітила поле люпину. Не змогла стриматись, зупинилися, я нарвала букет. Довго ще їздили, квіти парилися в розкаленій машині в таку жару, а приїхали додому - я відразу підрізала кінчики і поставила у вазу. Вже двічі доливала воду, квіти випивали її, але піднялися і ожили. Тепер не налюбуюся, з кухні вийти не можу).
  3. 8 points
    Ингредиенты: 600 гр муки КРУПЧАТКИ 200 гр закваски на пшеничной муке 3 яйца 200 гр масла 200 мл молока 200 гр сахара 200 грамм специального крема +100-120 гр муки для подсыпания. + цедра апельсина. Соль 8 гр Специальный крем 50 желтков 50 сахара 50 крахмала 150 молока 75 сливок жирных Ваниль Варить на маленьком огне до загущения Смешать закваску, молоко, сахар, соль, яйца, цедру в ёмкости, буквально рукой и оставить на 5-12 часов. Зависит от температуры. Я в Нидерландах. Тут в доме 16-17 оставляю до утра Затем добавляю всю муку, вымешиваю до образования клейковины(10минут) и добавляю крем, вымешиваю минут 10,добавляю холодное масло. Вымешиваю до полного исчезновения масла)))) добавляю цукаты и изюм. Выкладываю тесто на стол, делаю несколько складок и оставляют на 20 минут. Были моменты, когда после складок, сразу в формы. Разницы нет, никакой Потом взвешиваю нужные кусочки, складываю, округляю, раскидываю по формам и на рас тройку. Обычно это от 5 до 10 часов. Тесто увеличивается в формах очень сильно, раз в 5-6.!1 Кто не знает, как рассчитать, сколько нужно положить теста в форму капсулу бумажную - пишу шпаргалку. Измеряем дно и высоту формы. И подставляем значение в формулу π•r•r•h Это объём формы Для пасок полученное значение умножаем на 0.35 Я умножаю для этого теста на 0.42,как для Панетоне. Выпекайте пасхи в духовке до готовности, разогретой до 180 градусов.
  4. 8 points
    Склад: Масло вершкове 200 гр (мʼяке) Сметана 200 гр Борошно 3-3,5 ст. (приблизно 450 гр) Сіль 1/2 ч.л. Цукор 1/2 -1 ст. л. Метод: Масло перетерти з борошном, додати сметану з сілью та цукром, швидко вимісити тісто. Воно еластичне, приемне, не липне до робочої поверхні та рук. Положити в холодильник приблизно на годину. Після чого можна формувати пиріжки. З цієї кількості тіста виходить 15 кружечків вагою 60 грам, діаметром 10-11см. Начинка будь-яка улюблена. Соковита, але не мокра. Зверху пиріжки змастити яйцем. Випікати при температурі 180-190*С 20-25 хвилин. Подавати краще холодними. Рецепту сто років. У моєї літньої колеги він називався її фірмовим)) Але він з книжки Лемкуль «Святковий стіл»)) Обставини змусили його згадати та він реально залетів! Якщо раптом не знаєте, спробуйте. Мої варіанти начинки: 1)фарш, обсмажений с цибулею, морквою та зірою. 2) цибуля, гриби та картопля. Картопля дрібним кубиком бланширується в гарячої солоній воді, додається в гриби, яки обсмажені з цибулею і трохи протушковується разом.
  5. 8 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    І я сьогодні гралася з перцями) Закрила тільки що аж 8 маленьких баночок Конфітюр з гострого перцю з апельсином. А потім взяла і вишкребла каструлю та облизала велику ложку, якою мішала та накладала конфітюр в баночки :) Було смачно, перших півтори хвилини... Сиджу тепер з розчепіреним ротом, сльози вже висохли, а в роті ще все пече і горить) Піду, мабуть, сметаною заїм, чи якось так)
  6. 8 points
    Ось тільки напекла! Тільки витягла з духовки і вирубили світло! Вспіла!!! Фоткала вже з ліхтариком в руці, ще гарячі. Рогалики дуже смачні, повидло малинове магазинне.
  7. 8 points
    Сьогодні на базарі набрала помідор рожевих по 20 грн! Нормальні добрі помідори, взяла що було в ящику десь 5-5,5 кг. Пішла в Варус, набрала синіх по 20 і наварила першу партію свого соте. Зазвичай я його роблю у вересні або жовтні, коли повно дешевих овочів, але по таким цінам я не встояла. Ще й огірків взяла по 35 дуже добрих, останні були, зараз закатаю в банки. В нас огірки самі красиві по 60, та хай їм грець за таку ціну.
  8. 8 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Ох, Наталочко, як я тебе розумію…. Третій день без роутера… ні інтернета , ні телевізора… хто винен пояснювати не треба) зате яка тиша) Якось пристосовуюсь до телефону.
  9. 8 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Ти не ти, коли спекотно) улюблене місце нашого Біма)
  10. 8 points
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Поки сайт працює трохи фастанусь своїм поповненням на кухні. А то вже тиждень стоїть, а як не зайду , не працюємо. Давно хотіла гриль. но як подивлюсь на ціну Phileps, утру сльозу і виходжу з магазина. 6-7 к. грн це для мене занадто. А тут зайшла на Розетку зовсім за іншим глянуть, і потрапила на гриль Cocotec. Бренд Іспанія, но зроблено Кітай для Європи. Глянула на ціну - 2 к, с доставкою 2.2. Почитала отзиви і одразу і заказала. Чоловік в шоці, каже рашисти наступають, може тікати прийдеться, що ти гриль за собою потягнеш? Побурчав і упокоївся. Оце вчора бедрушка замаріновані гриліла, як шашлик вийшло
  11. 8 points
    В мене новина. Ми сьогодні продали дачу!!! Не думали, не гадали, знайшовся покупець, все швидко вирішили. Це наш воїн, який 18 місяців був у рашистському полоні і нещодавно повернувся. З армії він звільняється, буде ковирятися у землі, влаштовувати під себе дім. Поки поживуть його дружина з мамою, а він пізніше приїде. Отак.
  12. 8 points
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Принесла трохи краси. Бо щось розклеююсь( Дівчата, ви все вмієте...Віртуалку хто може поставити?
  13. 7 points
    Ингредиенты: На 1кг готового, порізаного м’яса: Сіль нітритна – 25гр Цукор – 3гр Гірчиця(порошок) – 2гр Часник сушений –3гр Перець чорний – за смаком, десь 1-2гр Копчена паприка – 3гр Метод Перш за все нам потрібне нежирне м’ясо. Це може бути і свинина, але без сала, жиру. В мене – курятина. Зрізаю весь жир. Ріжу м’ясо шматочками товщиною десь 6-8мм. Зважую, і додаю спеції. Звичайно, спеції можна класти на свій смак. В моєму випадку немає вираженої гостроти і смаку трав – просто солоненьке, смачне м’ясо. Саме так подобається хлопцям, гострих джерок вони не хочуть. Ретельно перемішую шматочки м'яса з спеціями. Накриваю кришкою\тарілкою\плівкою і ставлю в холодильник на 12-20годин. Розкладаю м'ясо на лотки і вмикаю сушарку. Сушу 6 годин при температурі 60 і ще 1 годину при температурі 65 градусів. Орієнтуйтесь на стан шматочків, вони мають бути сухі. Даю схолонути і розкладаю по зіп пакетам. За день-два м'ясо трішки пом'якшиться, це нормально. З кілограма м'яса виходить десь 350 гр джерок. В мене на 8 лотків вміщається 4кг м'яса. Вихід видно на фото - 1392гр Запитуйте, якщо я щось провтикала і не написала. Україна Війна росії з Україною День 829
  14. 7 points
    Магда

    Юшка рибна

    Ингредиенты: Риба червона - 300 гр Корінь селери - 0,5 шт. маленького Пастернак - 0,5 шт. Корінь петрушки - 1 шт. Картопля - 3 шт. Морква - 1 шт. Цибуля - 1 шт. Часник - 2 зубчика Перець горошком чорний, білий, рожевий Насіння кропу, фенхелю, коріанндру Лавровий лист Італійські трави Зелень петрушки, цибуля зелена Метод Все дуже просто і швидко. В каструлю дрібно порізати овочі, крім часнику, залити водою, поставити варитися. Коли картопля буде напівготова - додати рибу, спеції, варити до готовності риби. Старатися варити на повільному вогні та не дуже інтенсивно помішувати, аби не поламати та не подрібнити рибу. За пару хвилин до готовності в каструлю додати подріблену зень та порізаний слайсами часник, посолити. Думаю, я ні для кого Америку не відкрию, але раптом комусь стане цікаво. Як і в любій страві тут дуже важливі приправи, вони роблять юшку насиченою, гармонійною. Ще хочу сказати про картоплю - я її можу взагалі не класти, тут мені головне пастернак і морква, вони дають дуже смачний солодкуватий присмак. Ще дуже важлива складова - піджарені грінки, натерті часником - це просто "маст хев" для юшки :) Я іноді купую цілу форель, розбираю її на філе та "супові набори" - голова, хвіст, животики. Філе засолюю, а все інше порційно морожу саме на юшку. Сьогодні знайшла в морозильці пакетик з животиками, за півгодини ми вже обідали :)
  15. 7 points
    Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
  16. 7 points
    Сьогодні поруч з моєю роботою, точніше прямо за стіною, відкрився рибний магазин. І поперлася я туди подивитися. Подивилася. От результат Їх 20 штук, і ще 3 ми з Вовою з*їли гарячими. Фарш з червоної риби 700 г + 350 г філе тріски. От навіщо я туди поперлася?
  17. 7 points
    Напеку вам, друзья, пирожков. Брызги радости брошу я в тесто, Подолью аромата цветов, Чтобы выпечка пахла чудесно. Покрошу много ласковых слов, Приплюсую улыбку, терпенье. Я добавлю в опару любовь, И ещё хоть немного везенья. Я присыплю всё это мечтой, Подолью остроумия каплю. Подслащу пирожки добротой, Поцелуям местечко оставлю. И начинку вложу в пироги: Она будет из щедрости, ласки, Благородства, доверья, любви И чудес, хоть немного, из сказки. Слезой счастья слегка подсолю, Чтобы кушанье не было пресным. И добавлю чуть-чуть похвалу, Вкус от этого станет чудесный. Пирожки вам с любовью пекла, Заходите, прошу, не стесняйтесь. Отложите скорее дела. Что ж вы ждёте, друзья? Угощайтесь! Вчора вирішила зробити пиріжки не з свого звичного супершвидкого тіста. Я натрапила на канал дивної чудової дівчини Лени Попової, я захопилася єю, її цілеспрямованістю, делікатністю, вона якась неймовірна! В Бахмуті втратила все, зараз вона в Слав*янську. Вона пече пиріжки. Дуже мене захотілося спробувати її пиріжки, і я не прогадала! В неї рецепт для мене завеликий, тому перерахувала для себе. Пишу її рецепт і в скобках свій *перерахований. Рецепт: На 1 литр воды: (*330 мл) 7, 5 чайных ложек сахара (*15 г) 3, 5 чайных ложек соли (*1,2 ч.л.) 2, 5 чайных ложек дрожжей (ложки ровные) (*8 г свіжих дріжджів) 1 столовая ложка растительного масла (*1 ч.л. олії) муки 1кг 300гр можно ещё +50гр. ( количество муки смотрим при замесе) (*450 г борошна) Девчата с этим тестом очень сложно работать! Нужен навык! Вы всегда должны помнить, что от плотности зависит вкус! Чем жиже тем мягче! Так, тісто рідке!!! Не додавайте борошна!!! Стіл змастити олією, руки змастити олією і вперед! Пиріжки получилися супер!!! З мого *тіста получилося 14 нормальних пиріжків майже з мою ладошку. Подивіться ролік і все буде зрозуміло! Я тепер буду тільки ці пиріжки робити, дуже класні. Вчора робила з начинкою яйце+зелена цибуля, вони на фото.
  18. 7 points
  19. 7 points
    Справжня господиня

    Фезелек

    Ингредиенты: Кабачки Цибуля Сметана магазинна 100г або більше Сіль Борошно або крохмаль Часник Кріп Метод На сковорідці присмажуємо цибулю до легенької рум'яності, не даючи засмажити. Як цибуля дійшла до потрібної кондиції, вивалюємо до неї натертий на великій тертці кабачок-кабачки, солимо і на середньому вогні тушкуємо це хвилин 25-30. Туди додаємо магазинської ріденької сметани грам 100 або більше. Залежить від бажання. Сметана потрібна саме магазинна з кислинкою, всякі там прісні йогурти-шмогурти не дуже звучать. Ну, або йогурт із кислинкою. Тушимо далі, зрідка помішуючи, хвилин 5-10. Якщо вийшло дуже багато рідини, то можна додати трохи борошна або крохмалю для зв'язування. Але страва повинна бути доволі рідкою, бо її в Угорщині їдять ложкою. Охочі можуть для пікантності всипати часник. І в кінці обов'язково кріп, ось неодмінно кріп! Жодних там петрушок, тільки кріп! Все. На фото це ще ніхто не їв! Просто у страви такий непрезентабельний вигляд, що не скажеш про його смак. Я спеціально поклала порцію на тарілку яскравішу для привернення уваги, інакше всі просто пройдуть повз. Страва з Угорщини популярна на Західній Україні, звідки мене з нею і познайомили багато років тому. Кабачки. Вони самі, моїм чоловіком палко кохані. Рецепт дуже простий. Здавалося б, фігня фігней. Але це тааак смачно! Готую цей Фезелек уже років 10, чоловік їсть, як підірваний! Навіть нелюбителі кабачків це їдять, тільки треба змусити зняти пробу. На фото я сьогодні утилізувала туди 4 величезні печериці. Вова сказав, що сковорідку він їстиме завтра один. Смачно ж! Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 855
  20. 7 points
    Ще покажувам юну» інтригантку») Ви тільки подивіться, що накрутила) Тоффі.Перша квітка.
  21. 7 points
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Я в відпустці з завтрашнього дня. А 22. 06 на поїзд і до Києва!
  22. 7 points
    Я дуже рада, що хожу на роботу. Хоч між людей, не вдома в чотирьох стінах. Вже познайомилася з деякими, здоровкаємося. Багато переселенців з Донбасу, Херсону, вони мені розказують про війну. Один старичок з Маріуполя жив місяць у Драмтеатрі, дуже хворів там на протягах, потім його син вивіз до Дніпра. А через 10 годин, як він виїхав, туди впала бомба. Є з Торецька, Рубіжного... жах. А в мене на роботі з*явилася не просто газована вода на розлив, а й з сиропами! Мохіто, лимонад і дюшес. Сьогодні заходила на роботу, хазяйка показала, як і скільки наливати. Випили з Вовою півлітра дюшесу, смачно! Завтра йду на три дні.
  23. 7 points
    Хай в кошик вам ляжуть баранчик і паска, Шматочок сальця, запашная ковбаска І писанок пару з корінчиком хрону, Хай плине достаток до вашого дому! Смачної Паски, довгої ковбаски, Твердого холодця, крутого яйця, Смачного хрону, міцного самогону! Христос Воскрес!
  24. 7 points
    Дівчата, мені то взагалі не можна на сонці після онко в 2000 році (меланома на нозі). На пляжах раніше була тільки вранці та ввечері, на море їздила тільки вересень, влітку ніколи. На дачі стали жити тільки з 2015, як поміняли дачу. Влітку я теж там щось робила тільки до 10 ранку, потім закривалися в будинку і виходили не раніше 5 вечора, коли вже прохолоднішало. Але все одно як не ховайся, ти на сонці даже під деревами, це не квартира. Почалися всілякі папіломи, мені вони зовсім не потрібні. Та і тиск в мене теж не дає нормально працювати на городі, не можу наклонятися, зразу лице бурякове. Так що мені дача вже не для здоров*я стає, а навпаки. Вова теж став дуже маятися г..роєм, нічого підіймати важче 5кг не може. А ми ж постійно туди воду возили бутлями, бо Вовин шлунок не прийняв воду дачну. Постійно тягали ті бутлі та баклаги ... Тому ми з Вовою довго не вагалися, продавати чи ні. Життя далі покаже, може, ще десь і купимо для відпочинку, а не для роботи. Поки відпочинемо від всього. Розсаду свою я подарила по сусідкам, а город ще не вспіла засіяти, крім буряків. Дуже добре нав*язалися черешні та абрикоси, аж шкода. Зате сливи майже не цвіли, пусті. Часник мій стоїть таке шикарне бадилля, товстенні стовбури, буде дуже добрий! Але вже не мій.
  25. 7 points
    Я готовкою їжі себе розслабляю, щоб не думати постійно за ті сирени, за ту війну... бо з глузду з'їду. Завтра їдемо на дачу дня на 3-4, сьогодні наготувала. Шампіньони вже показала вам, дуже смачні! Натушила залишки квашаної капусти, бо вже треба було її утилізувати. І спекла з нею заливний пиріг. Вова скуштував гарячий і облизав пальці! Ще нажарила сирників, половину з'їли на вечерю, ці поїдуть на дачу. Ще запікла дві тушки хеку Губсі, зверху сир. Завтра зранку ще нажарю котлет.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×