Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/19/23 in all areas

  1. 12 points
    Ингредиенты: Яйця 4 шт ( 240 г) Цукор 320 г Сметана 250 г Маргарин (масло) розтоплений 100г Сода 0,5 ч.л Борошно 360 г ( 200+160) Какао 40 г Розпушувач 2 ч.л з гіркою. (1+1) Кекс "Зебра" Для початку тару, в якій будете робити тісто, зважте і запишіть вагу. В миску вбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, маргарин( масло), соду. Все ретельно перемішати, я це роблю міксером. Отриману масу розділити на дві однакові частини, по вазі. Ось для чого ми зважували тару перед початком приготування. В одну частину додаємо 200 г борошна+1ч.л. (з гіркою) розпушувача. В другу частину додаємо 160 г борошна + 40 г какао + 1ч.л. (з гіркою) розпушувача. Форму ( 30 см в діаметрі) застелити папером для випічки. Тісто викладати по ложці, одну білого, одну шоколадного, потім на білі плямки викладаємо шоколадне... ось такий, рівненький виходить кекс на 1 порцію, в формі на 30 см діаметром А це "шмат бедра Зебри" в тій же формі, 30 см, але на 2 порції. Випікалось дуже довго, після 40 хв температуру зменшила до 165 градусів, щоб пропікся раніше, ніж згорів) Більше так не буду робити. Більше порція, більше форма! Тоді швидше пропікається, меньше висихає і вище підніметься. Смачного! Україна Житомирська область Війна росії з Україною День 618
  2. 11 points
    Ингредиенты: мука 300 г (*у меня ушло около 400г) молоко 100 мл яйца 2 (*у меня были крупные С0) сахар 50 г олия 50 мл дрожжи сухие 7 г (мокрые 21 г) соль 1/4 ч.л. Смазка - 1,5 ст.л. меда+1-1,5 ст.л. коньяка+ 30 г сливочного масла=растопить крем заварной любимый Замесить мягкое тесто, дать подойти вдвое. Обмять, вымесить, разделить на 8 кусков. Каждый кусок раскатать колбаской по длине противня. Колбаски уложить на противень. Ножом/колесиком для пиццы/ пластиковым шпателем (чем удобно) порезать колбаски из теста на кусочки длиной прим. 3 см. Я делала это пластиковым скребком для теста, удобно сразу 4 колбаски резать. Дать расстойку 25-40 минут. Подготовить смазку и обмазать все булочки. Выпекать при 180 град. около 20 минут до румяности низа и верха. Булочки разъединить и сложить на блюдо. Подача в оригинале - немного бухтичек кладут на тарелку и поливают их сверху кремом. Я крем не варила, поедим с вареньем или просто так. Они умеренно сладкие и вкусные! Это чешская кухня, я сегодня случайно увидела этих малюток и впечатлилась! Делать быстро, выпекать тоже, на выходе гора удовольствия! Попробуйте, это быстро и вкусно!
  3. 11 points
    Предлагаю в этой теме выставлять не прижившиеся у вас гаджеты, велика вероятность, что они найдут новых хозяек! Также пишите свои "жить не могу без этого" хотелки. Уверена, в наших закромах мнооого интересного и полезного!
  4. 10 points
    Я просто покажу заказ, подивіться. Ще не повезла, тому беріть скільки хочете. то не все, просто не фоткала інше.
  5. 10 points
    Вітаю в ялинковій темі. Ми вже з ялинкою. Цьогоріч Микола раніше прийшов, то і 'робочий кабінет' раніше йому треба. Ну і очікування свята набагато емоційніше, ніж післясвяття, тому саме час любуватись ялинкою і чекати дива. і куди ж нам без залізниці))
  6. 10 points
    Ингредиенты: Вода - 125мл Рослинна олія - 125мл Маргарин (Можна додати вершкове масло) - 125г Борошно пшеничне (± 1 ст.л.) - 500г Розпушувач 1ч.л. Фарш м'ясний - 250г Цибуля ріпчаста - 1 шт. Картопля 300г Вершкове масло - 50г Курячі яйця - 1 шт. Сіль - 0.5 ч.л. Хмелі-сунелі - за смаком Мелений коріандр - за смаком Куркума - за смаком Суміш перців мелених - за смаком Зелень (Сушена зелень петрушки, базиліка та кропу) Метод Тісто: В миску вливаємо теплу кип’ячену воду (125 мл), додаємо 1/3 чайної ложки солі, та рослинну олію (125 мл), все перемішуємо, додаємо розтоплений маргарин (або масло) (125 г), все ретельно перемішуємо. Додайте частинами просіяне борошно (500 г) з 1 ч.л розпушувача і ретельно вимішайте тісто. Може знадобитись більше або менше, все залежить від вашого борошна. Тісто збираємо в кулю і кладемо в пакет на 30 хвилин. В цей час робимо начинку: В глибоку миску дрібно поріжте цибулю, додайте за смаком спеції (суміш перців, коріандр, хмелі-сунелі, куркуму, сіль, те що любите) Додайте до цибулі м'ясний фарш (250-300 г) і також ретельно вимішайте. Дрібно наріжте картоплю (можна потерти на тертці або подрібнити блендером), я різала кубиком на маленькій насадці терки Berner. Робила і більшим кубиком але тоді картопля більше відчувається і наче не встигає приготуватися, хоча можливо у мене така картопля… Додайте за смаком сухі кріп, базилік, петрушку. Ретельно перемішайте начинку і залиште начинку трохи постояти, всім смакам подружитись. Приготування: Тісто розділити на 12 частин, у мене кожна вийшла десь по 73 г. З кожного шматочка катаємо колобок, потім розминаємо в плаский коржик, кладемо начинку і защипуємо пиріжок, залишаючи зверху трохи відкритої начинки. Пиріжки викладаємо на деко, вкрите пергаментом, в центр кожного пиріжка покласти шматочок масла та змастити зверху збитим яйцем. Фото інтернет. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність шпажкою, якщо вона суха - пиріжки готові. Пиріжки смачні, ситні і легкі в приготуванні. Смачного. Україна Київ Війна росії з Україною День 608
  7. 9 points
    Грудка курицы на кости 800 г (примерно) Сметана или майонез 2 ст.л. Хмели-сунели 1 ч.л. Паприка 1 ч.л. Чеснок сухой 1 ч.л. Соль 0,75-1 ч.л. Все специи смешать в плошке. Сухой чеснок можете заменить на свежий по вкусу. Соль по вкусу (мне 1 ч.л. была в самый раз). Куриную грудку обмыть, обсушить. Острым ножом сделать надрезы глубиной ок. 1,5-2 см. Надрезы сделать симметрично с двух сторон. Смесью специй натереть всю грудку, часть намазать в разрезы. Грудку закрыть пленкой и поместить на холод на ночь, можно и на сутки. Иногда я и через полчаса запекала, все получилось! Запекать мясо в духовке при 200 градусах 15 мин, затем 30-35 минут при 180 град. Если надо, подрумянить под грилем. Мясо получается очень сочное, вкусное, сама не ожидала. И красиво! Подготовка 10 минут и потом засунуть в духовку в нужное время - что еще нужно для женщины в праздничной суматохе? А если сделать 2 грудки, то можно накормить большую компанию без мороки. Простите, что фотала не слишком презентабельно, украсить сейчас совершенно нечем. Наверное, буду делать на НГ и украшу празднично, тогда поменяю финальное фото (писался пост перед НГ 2019, другое красивое фото так и не сделала). Очень, ОЧЕНЬ рекомендую!!! Муж ел сегодня из холодильника, так сказал, что ему даже больше понравилось. А он мясо типа буженины и пр. не любит, ему кАклетки подавай))) А этим проникся очень! Я делала эту грудку уже стораз с 19 года, супер! Пы.сы. Берите грудку именно на кости и с кожей, думаю, что снизу кость и сверху кожа не дают сокам вытекать и мясо остается сочным. Если филе, то я за результат не ручаюсь, возможно, что тоже будет хорошо. Пы.пы.сы. Люди делали с филе без кости - разочарование! Филе получилось сухое, совсем другой вкус. Поэтому только грудка на кости со шкурой!
  8. 9 points
    Ингредиенты: Селедка большая 1 шт. Яйцо вар. (только белок) 1 шт. Морковка маленькая вареная 1 шт. Сырок плавленный мягкий 1 шт. Луковица маленькая 1 шт. (лучше белая или синяя) Масло слив. 10 -15 г Горчица 1 ч.л. Зеленый лук 2-3 пера Селедка нужна среднесоленая и чем крупнее, тем лучше. Я для этого блюда солю сама заранее. Селедку выпотрошить, снять шкуру. Брюшко мясо не отрезать, сохранить как можно целее. Нам важна ширина селедки! Снять аккуратно 2 филе с костей, сохраняя как можно аккуратнее их целостность. Это самое сложное в рецепте, дальше пошло все проще. Удалить все реберные кости, мелкие косточки по желанию.Филе кладем на доску, очень острым тонким ножом ведем вдоль филе, срезая мясо на толщину прим. 4-5 мм. Самый тонкий край у хвоста срежем. Так же делаем со вторым филе. Т.е. должны получится 2 пласта филе одинаковой толщины по всей поверхности. Срезанное мясо измельчим в мелкий кубик. Белок яйца, половинку морковки, луковичку (можно половинку) - порезать небольшим кубиком. Луковы кубик можно немного подмариновать, еще вкуснее будет. Плавленный сырок натереть на мелкую терку. Вмешать в него мягкое масло, горчицу, раздавить вилкой до однородной пасты. В эту пасту добавить селедочный кубик и яйцо, морковку, лук, мелкопорезанный зеленый лук - все аккуратно перемешать. На столе положить пищевую пленку, сверху одно филе мясом вверх. По всей длине рыбы разложить эту массу, накрыть сверху вторым филе (мясом вниз) ВАЛЕТОМ, подправить руками форму, чтобы было красиво. Аккуратно плотно закрутить получившийся рулет в пленку как конфетку. Положить в холодильник минимум на ночь. Для подачи пленку снять, нарезать рулет тонким острым ножом на порции толщиной прим. 2-2,5 см, красиво выложить на блюдо. ЭТО ОООЧЕНЬ КРАСИВО И ОООЧЕНЬ ВКУСНО!!!!! Девочки, это один из хитовых моих заказов! Всегда по 2 селедки заказывали! Я писала дольше, чем это делать. Можно все заранее приготовить, время только на подготовку селедки надо. Завернутый в пленку рулет можно хранить в холодильнике несколько дней, проверено. Ну и яйца-овощи я беру из общего котла, все равно для праздника будете варить и яйца, и др. Рецепт подсмотрен в одном нашем ресторане, разгадан и приготовлен. Там вместо плавленного сырка был крем-чиз типа Филадельфии, я упростила рецепт. Один из вариантов подобной закуски. Выбирайте, что больше нравится. 399180926_375117475084771_4485696071434092209_n.mp4
  9. 9 points
    Прийшла похвалитися своєю обновкою. Так він мені сподобався, цей пузань, не втерпіла купила) Кераміка, 1,5 літра, виробник невідомий, але ж красень)
  10. 9 points
    Мені теж кішечку!!! Дівчатка, допомагайте!!! Купила чергового кота, а він без пари((( Може хто побаче в своєму місті( до отого рудого здоровила)) , маякніть! Ну бо дуже вже я іх люблю пробачте, що не по темі...
  11. 9 points
    Трохи похвастаюся. Оце мені давня клієнтка зробила заказ на свято, вони компанією будуть 9 людей. Рулет з оселедця, рецепт давала нещодавно. Єврейський салат, роблю як "світлофор", капсулки під нього з сріблястої фольги, красиво! Печінковий курячий паштет Форшмак Міні пиріжечки від Стели, з яйце+зелена цибуля. Заказ 20 шт, собі залишки не такі красиві. Вони рум*яні, то планшет так фото дає. Рулет з червоною рибою Ну і який же повар зостанеться голодний! Собі залишки обрізання кінцівок Не стала фотографувати квашану капусту, мариновані гливи і моркву по-корейські. Отакої. Всіх з наступаючим! П.с. ще знайшлися слойонки з грибами!
  12. 9 points
    Чехія відмовилася взяти участь в екстреному засіданні Ради безпеки ООН, яке скликає росія через вибухи в прикордонному з Україною Бєлгороді “Ми відмовляємося, щоб нас куди-небудь викликала росія. Чехія не служитиме отруєній брехнею пропаганді агресора. Коли росія захоче обговорити виведення своїх окупаційних військ на Радбезі, ми з радістю прийдемо”, – написав чеський міністр закордонних справ Ян Ліпавський.
  13. 9 points
  14. 9 points
    Яка сумна новина наші найкращі котики ЗСУ збили одразу 3 су-34 орків. Щоб ви, кацапські пі....ри, всі так передохли. Ті, хто до нас тут в гості заглядає з боліт, щоб і ви так передохли. Я з батьком по 100 гр вже прийняла, під смажену картопельку. Такий привід файний. Наші ЗСУ найкращі
  15. 9 points
    У мене Водафон, дома тільки домашній інтернет Київстар, то нічого страшного, посиділа на мобільному інтернеті Водафон. А я на днях приймала участь у лотереї для військових, розігрувався гном, то мені сьогодні подзвонили і сказали, що я його виграла .
  16. 8 points
    Этотому рецепту меня научил друг из Греции. Баклажаны 3-4 штуки испечь в духовке или микроволновке. Остудить,снять шкурку,добавить по вкусу соль,чеснок,майонез.Также я по вкусу добавила черный перец и чайную ложку уксуса. Пробить погружным блендером. Можно добавить петрушку.
  17. 8 points
    Дівчата, а у мене в Розетці пропадали бонуси, то треба було щось замовити. У мене не має напольних вагів, але подумала, що при зважуванні я кожний раз буду розстроюватися, а воно мені треба? . Тому для радості вирішила замовити собі сковорідку для млинців . У мене є одна Тефаль, але щось останнім часом вона мені здається великою з діаметром 25 см, то захотілося мені з меншим діаметром, щоб млинці були меншими. Замовила ось таку Сковорода Ringel Pesto дяя млинців 22 см (RG-1137-22 p), сподобалася, вона така акуратненька і важкенька, на дні якась вставка із метала. Тефаль хоч і більша за розміром, а по вазі легенька. Вже сьогодні трохи наколотила тіста і спробувала пекти млинці, відставали причудово. Так що до масляної готова на всі 💯.
  18. 8 points
    Всем нам известная потвора продажная, коллаборантка с Донецка жалилась что ну уж очень громкий "фейерверк" мешал им праздновать ( где смайлик с шампанским ?) *🔥 Вночі по донецькому готелю, де зібралась «еліта» окупантів на святкування, було шість прильотів* Результат: 4 загиблих та 13 поранених. Глубоко сочувствуем и соболезнуеми надеемся что т подобный фейерверк настигнет каждую продажную тварь . Весело было так же в Токмаке, Мелитополе. video-12fa98d022533faaa4efeefd9716d03d-V.mp4 video-a90462ada2c6aa86ab950450def71bd1-V.mp4
  19. 8 points
    Є в Україні таке ємке слово. Його радо й завзято повторюють іноземці за столом: Bud’mo! Хоч і не розуміють ні хрєна! Воно не перекладається! Це навіть не «паляниця». Це якась окрема хромосома з ДНК. Будьмо! Будьмо - це про те, що ми є, були і будемо. Це про те, що нас не вбити. Про те, що ми не скоримося ніколи й нікому. А радше загинемо, але не здамося. Будьмо - це воля, це Січ. Це вічний гул і вітер Дикого Степу! Будьмо! - це УКРАЇНА! Це вишиванки, й хрущі над вишнею. Це наші старі кладовища і давні могили. Це Голодомор і колективізація. Це Червона рута і Стус, і Григір Тютюнник. Тарас, Леся, Франко. Жадан і Іздрик, Козак-Систем. Драч, Павличко і Вінграновський. Червона калина. Це - Мазепа і Мотря. Богдан і Петлюра. Це - тіні забутих предків. Це Василь Симоненко і Ліна Костенко. Василь Стефаник і Нечуй Левицький. Будьмо - це мис Тарханкут і Карпати. Харків і Суми, і Полтава. І Коктебель! Лузанівка і Пересипський міст… Будьмо, це коли - ой, на горі, та й женці жнуть! І десь там Галя несе воду. І хлопці розпрягають коней. І сорочку мати вишила мені. Червоними і чорними нитками… І під копитом камінь тріснув… Будьмо - це донати і безпілотники. Будьмо - це окопні свічки і камуфляжні сітки. Будьмо - це тюльпани й хризантеми на останній дорозі Воїна. Будьмо - це українські прапори над гробками. Будьмо - це наші нерви й наші діти, й собаки в «двох стінах» під час повітряних тривог, це - наші сльози, наша гідність, честь і гонор. Будьмо - це лелеки, що вертають навесні з вирію до свого гнізда, до свого дому. І F-16 - з лелеками… чи дай, Боже, й раніше !!! Будьмо - це вранці лугом, босими ногами… І зелені лини в ятері, що переливаються проти сонця. І мед, що зі щільників тече по ліктях… і дідова коса, що дзвенить від мантачки на світанку, ще до роси… Будьмо, це бабині вареники з капустою й сиром… Будьмо, це - знов зозулі голос чути в лісі… І білий сніг на зеленому листі… Будьмо - це Ми! Ми - будьмо! БУДЬМО! БУДЬМО НАВіКИ, БРАТИ І СЕСТРИ - УКРАЇНЦІ !!!
  20. 8 points
    Ингредиенты: Тісто : Борошно - 0,5 кг Яйце 1 шт Дріжджі пресовані 25 гр Цукор 1,5 ст ложки Сіль 0,5 ч ложки Ванільний цукор 1 ч ложка Молоко 250 гр Олія 1,5 ст ложки Коньяк 2 ст ложки Крем: Молоко 250 гр Яйця 1шт Цукор 125гр Ванільний цукор 1 ч ложка Борошно 1,5 ст ложки Олія для обсмаження Принесла вам рецепт смачненних пончиків) Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час. Готується швидко, не заморочлииво Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)
  21. 8 points
    Ось мої гарбузи. На фото не всі - один ми вже з'їли, один великий жовтий ребристий пішов до сусідки на обмін за груші Бере, ще два виросли в сусіда (я йому бадилля просунула через рабицю), ще один здоровий ребристий жовтий лежить на городі і ще два на городі ростуть. Оті оранжеві то Цукерка, ще не пробували. З'їли такий, як внизу лівий. Кабаки здорові, оті Цукерки десь по 2 кг, а жовті не менше 5. В мене це перший врожай гарбузів!
  22. 8 points
    Оті попередні пиріжки вже забулися, з'їли сусіди на дачі. Завтра знову їдемо на декілька днів, тому знов напекла. Рецепт інший, пиріжки з повидлом і з тиквою і пусті булочки. Зараз не встояла перед цим і з кефірчиком зжерла одну булЬку. Як пух!!! Дуже смачна! Фотка не передає пухнастості і волокнистості тіста, воно неперевершене! Поки ще нікуди не діла, то беріть скільки хочете. Налітайте!
  23. 7 points
    Оттакі булЬкі напекла тільки що! Розмір 1,5х3 см. Є і менші. Смачні!
  24. 7 points
    ⠀ Нехай рік, що наступає, буде переможним для України!
  25. 7 points
    Света, какие чудесные пирожки. Делаете рулетом, а потом,, пилите" на кусочки? Так от Стеллы пирожки Штернамчики делали. Я пекла сегодня кексы тыквенные пряные с грец. орехом и клюквой. Приготовила джем из калины. Какой же вкусный и красивый!
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×