Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/25/24 in all areas

  1. 11 points
    Ингредиенты: мука 300 г (*у меня ушло около 400г) молоко 100 мл яйца 2 (*у меня были крупные С0) сахар 50 г олия 50 мл дрожжи сухие 7 г (мокрые 21 г) соль 1/4 ч.л. Смазка - 1,5 ст.л. меда+1-1,5 ст.л. коньяка+ 30 г сливочного масла=растопить крем заварной любимый Замесить мягкое тесто, дать подойти вдвое. Обмять, вымесить, разделить на 8 кусков. Каждый кусок раскатать колбаской по длине противня. Колбаски уложить на противень. Ножом/колесиком для пиццы/ пластиковым шпателем (чем удобно) порезать колбаски из теста на кусочки длиной прим. 3 см. Я делала это пластиковым скребком для теста, удобно сразу 4 колбаски резать. Дать расстойку 25-40 минут. Подготовить смазку и обмазать все булочки. Выпекать при 180 град. около 20 минут до румяности низа и верха. Булочки разъединить и сложить на блюдо. Подача в оригинале - немного бухтичек кладут на тарелку и поливают их сверху кремом. Я крем не варила, поедим с вареньем или просто так. Они умеренно сладкие и вкусные! Это чешская кухня, я сегодня случайно увидела этих малюток и впечатлилась! Делать быстро, выпекать тоже, на выходе гора удовольствия! Попробуйте, это быстро и вкусно!
  2. 11 points
    Всім трям. Дивіться, який стратегічний запас я знайшла в кладовці Це ще той Чумак, до повномаштабного (кацапи, щоб ви подохли всі, наволочі) Ні смак, ні запах не змінилися, все ок. Зварила борщ.
  3. 10 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Дівчата, тільки не закидайте тапками. У нас , сфінксоманів, таке буває. Тільки витягла хліб, а Тарік подумав , що то я йому грілочку поставила) ви тільки гляньте на цей безневинний погляд)
  4. 10 points
    Я просто покажу заказ, подивіться. Ще не повезла, тому беріть скільки хочете. то не все, просто не фоткала інше.
  5. 9 points
    Тісто Борошно 500 г Вода 200 мл Олія 3 ст.л. Сіль 1 ч.л. Дріжджі свіжі 30 г Цукор 1,5 ст.л. (в тісто можна додати 1 яйце, але я додаю його рідко) Начинка Фарш з цибулею і спеціями 550 г Майонез+зелень 50 г Морква по-корейські гостра 50-60 г Тісто можете зробити своє улюблене для несолодких пирогів/пиріжків. Розкидати тісто на 15 кульок по 52-53 г. Підкатати кульки і дати відпочити під плівкою 10 хвилин. Розкачувати кожну кульку діаметром прибл. 13-15 см. На середину кружечка положити фарш прибл. 35 г, зверху повну чайну ложку майонезу і зверху додати повну чайну ложку моркви. Края пиріжка підняти і защипити зручним способом. Я заліплюю трикутником, зверху оставляю дірочку для виходу пари. Пиріжкам дати розстойку 20-30 хвилин. Змащити зверху яйцем/жовток+молоко/молоко/жовток+вода, через 5 хвилин поставити в гарячу духовку 180-190 град. і випікати 25-30 хвилин. Після випічки побрискати на пиріжки водою, накрити тканиною до охолодження. Смачного! Рецепт з ворожого форуму, давно його пригледіла и дуже часто пекла. Пиріжки виходять смачнющі, соковиті, ситні. Моркву краще брати гостреньку. Майонезу не жаліти, він дає соковитість. Такої начинки ніколи ніде не бачила, це придумка якоїсь пекарні їхньої. Ну дуже вдале поєднання! Назву придумала не я, це моя замовниця так називає.
  6. 9 points
    Дівчата, трішки краси нам в стрічку. Сьогодні були у справах за містом, я помітила поле люпину. Не змогла стриматись, зупинилися, я нарвала букет. Довго ще їздили, квіти парилися в розкаленій машині в таку жару, а приїхали додому - я відразу підрізала кінчики і поставила у вазу. Вже двічі доливала воду, квіти випивали її, але піднялися і ожили. Тепер не налюбуюся, з кухні вийти не можу).
  7. 9 points
    В московському аеропорту Домодєдово водій водовозу протаранив і повністю вивів із ладу найбільший в світі пасажирський літак - Airbus A380 компанії Emirates. Вартість такого літака - 500 млн доларів. Хто ж був за кермом? Невже таджик? Невже проривався в Україну? Коментарі - вогонь!!! Рука Гур присутня..Сам Буданов за кермом був... Який молодець . Це , напевно тому що з колєн встав. Ох молодець!!! Даёшь, таджиків!!! Англосакси з Штатами посадили проукраїнського водія за кермо, пообіцяли що теракта на аеропорту скоріше всього не буде!!! Знов путлерівська ікона не допомогла... і 14 днів вже пройшло, ікону по гарантії в церкву не повернеш. Ех Буданов і малюк, угаманітєсь наканєцта! Повідрізають вуха всім хто стояв рядом
  8. 9 points
    Останні події б'ють мені по нервах, та й не тільки мені. Сьогодні на нервах для свого вспокоєнія ото напекла. Мене це заспокоює, ото замішування теста, ото плетіння тих пиріжків... Начинка тушена квашена капуста, бо треба її кудись діти. Пригощайтесь, ще теплі. Смачні!
  9. 9 points
    Прийшла похвалитися своєю обновкою. Так він мені сподобався, цей пузань, не втерпіла купила) Кераміка, 1,5 літра, виробник невідомий, але ж красень)
  10. 8 points
    Поки сайт працює трохи фастанусь своїм поповненням на кухні. А то вже тиждень стоїть, а як не зайду , не працюємо. Давно хотіла гриль. но як подивлюсь на ціну Phileps, утру сльозу і виходжу з магазина. 6-7 к. грн це для мене занадто. А тут зайшла на Розетку зовсім за іншим глянуть, і потрапила на гриль Cocotec. Бренд Іспанія, но зроблено Кітай для Європи. Глянула на ціну - 2 к, с доставкою 2.2. Почитала отзиви і одразу і заказала. Чоловік в шоці, каже рашисти наступають, може тікати прийдеться, що ти гриль за собою потягнеш? Побурчав і упокоївся. Оце вчора бедрушка замаріновані гриліла, як шашлик вийшло
  11. 8 points
    В мене новина. Ми сьогодні продали дачу!!! Не думали, не гадали, знайшовся покупець, все швидко вирішили. Це наш воїн, який 18 місяців був у рашистському полоні і нещодавно повернувся. З армії він звільняється, буде ковирятися у землі, влаштовувати під себе дім. Поки поживуть його дружина з мамою, а він пізніше приїде. Отак.
  12. 8 points
    Принесла трохи краси. Бо щось розклеююсь( Дівчата, ви все вмієте...Віртуалку хто може поставити?
  13. 8 points
    Вчора спасала шматок бринзи, знайшла в холодильнику! Я була впевнена, що всю її з'їли, а вона затолкалася в куток. Додала залишки творога і зелень. Напекла отакі рогалики. Зранку з кавою дуже смакували! І на роботі пригостила сусідів.
  14. 8 points
  15. 7 points
    Ингредиенты: На 1кг готового, порізаного м’яса: Сіль нітритна – 25гр Цукор – 3гр Гірчиця(порошок) – 2гр Часник сушений –3гр Перець чорний – за смаком, десь 1-2гр Копчена паприка – 3гр Метод Перш за все нам потрібне нежирне м’ясо. Це може бути і свинина, але без сала, жиру. В мене – курятина. Зрізаю весь жир. Ріжу м’ясо шматочками товщиною десь 6-8мм. Зважую, і додаю спеції. Звичайно, спеції можна класти на свій смак. В моєму випадку немає вираженої гостроти і смаку трав – просто солоненьке, смачне м’ясо. Саме так подобається хлопцям, гострих джерок вони не хочуть. Ретельно перемішую шматочки м'яса з спеціями. Накриваю кришкою\тарілкою\плівкою і ставлю в холодильник на 12-20годин. Розкладаю м'ясо на лотки і вмикаю сушарку. Сушу 6 годин при температурі 60 і ще 1 годину при температурі 65 градусів. Орієнтуйтесь на стан шматочків, вони мають бути сухі. Даю схолонути і розкладаю по зіп пакетам. За день-два м'ясо трішки пом'якшиться, це нормально. З кілограма м'яса виходить десь 350 гр джерок. В мене на 8 лотків вміщається 4кг м'яса. Вихід видно на фото - 1392гр Запитуйте, якщо я щось провтикала і не написала. Україна Війна росії з Україною День 829
  16. 7 points
    Магда

    Юшка рибна

    Ингредиенты: Риба червона - 300 гр Корінь селери - 0,5 шт. маленького Пастернак - 0,5 шт. Корінь петрушки - 1 шт. Картопля - 3 шт. Морква - 1 шт. Цибуля - 1 шт. Часник - 2 зубчика Перець горошком чорний, білий, рожевий Насіння кропу, фенхелю, коріанндру Лавровий лист Італійські трави Зелень петрушки, цибуля зелена Метод Все дуже просто і швидко. В каструлю дрібно порізати овочі, крім часнику, залити водою, поставити варитися. Коли картопля буде напівготова - додати рибу, спеції, варити до готовності риби. Старатися варити на повільному вогні та не дуже інтенсивно помішувати, аби не поламати та не подрібнити рибу. За пару хвилин до готовності в каструлю додати подріблену зень та порізаний слайсами часник, посолити. Думаю, я ні для кого Америку не відкрию, але раптом комусь стане цікаво. Як і в любій страві тут дуже важливі приправи, вони роблять юшку насиченою, гармонійною. Ще хочу сказати про картоплю - я її можу взагалі не класти, тут мені головне пастернак і морква, вони дають дуже смачний солодкуватий присмак. Ще дуже важлива складова - піджарені грінки, натерті часником - це просто "маст хев" для юшки :) Я іноді купую цілу форель, розбираю її на філе та "супові набори" - голова, хвіст, животики. Філе засолюю, а все інше порційно морожу саме на юшку. Сьогодні знайшла в морозильці пакетик з животиками, за півгодини ми вже обідали :)
  17. 7 points
    Ингредиенты: Опара 15 г свіжих дріжджів 200 мл теплого молока 100 г борошна Тісто 40 г вершкового масла/маргарина 2 яйця 50 г цукру 400 г борошна 2 ст.л. олії 6 г солі Вінчиком змішати все для опари, дати піднятися за 30 хв. Одне яйце вбити в мисочку, додати сіль і збити до однорідності. Сіль розбиває білок і яйце стає однорідним. Друге яйце просто збити без солі окремо. Масло/маргарин кімнатної Т змішати з яйцем з сіллю і додати туди половину другого яйця. Всипати цукор, перемішати як получиться. Додати суміш в опару, змішати. Додати борошно і замісити тісто. Як воно стане кулею, додати олію і вимішувати хвилин 8-10. Можна на хп. Готове тісто м'яке, трошки липне до рук, але відліпає добре. Якщо треба, то додайте борошна 20-30 г. Не забийте. Тісто в теплому місті підходе годину, щоб втричі стало більше. Тісто обм'яти, вимісити. Готово. Ну а далі робіть що завгодно. Перше фото пиріжки з тушеною квашеною капустою. Посипане чорним кунжутом (нігелою) і трохи білим кунжутом. Друге фото з бринза+творог+кріп і зелена цибуля. Посипано білим кунжутом. Як розкидаєте тісто на порції, то підкатайте кульками і залиште під плівкою на 15 хв. Потім кожну кульку розкачати качалкою не сильно, залишити на 5 хв. А потім вже розкачуйте до нужного розміру, кладіть начинку. На деко всі вироби прикрити плівкою і дати розстойку десь з півгодини. Включаємо духовку на 190 град. Половинкою залишеного яйця змастити всі вироби і залишити на 10-15 хвилин, поки гріється духовка. Яйце повинно підсохнути (для блискучої красивої поверхні), але якусь посипку на кшалт кунжута/маку треба на яйце сипати зразу, щоб прилипло. Випікати 16-17 хв. без конвекції. Якщо треба, то грилем підрум'янити зверху. Після духовки я зразу на вироби бризкаю водою для тонкої м'якої корочки. Ото і все. Ну ДУЖЕ-ДУЖЕ добре тісто!
  18. 7 points
    Я дуже рада, що хожу на роботу. Хоч між людей, не вдома в чотирьох стінах. Вже познайомилася з деякими, здоровкаємося. Багато переселенців з Донбасу, Херсону, вони мені розказують про війну. Один старичок з Маріуполя жив місяць у Драмтеатрі, дуже хворів там на протягах, потім його син вивіз до Дніпра. А через 10 годин, як він виїхав, туди впала бомба. Є з Торецька, Рубіжного... жах. А в мене на роботі з*явилася не просто газована вода на розлив, а й з сиропами! Мохіто, лимонад і дюшес. Сьогодні заходила на роботу, хазяйка показала, як і скільки наливати. Випили з Вовою півлітра дюшесу, смачно! Завтра йду на три дні.
  19. 7 points
    Все нормально, світло виключали по районам, зараз уже скрізь є. Дякую за турботу.
  20. 7 points
    Все вірно, вот тіки перше слово написане х помилками
  21. 7 points
    Я готовкою їжі себе розслабляю, щоб не думати постійно за ті сирени, за ту війну... бо з глузду з'їду. Завтра їдемо на дачу дня на 3-4, сьогодні наготувала. Шампіньони вже показала вам, дуже смачні! Натушила залишки квашаної капусти, бо вже треба було її утилізувати. І спекла з нею заливний пиріг. Вова скуштував гарячий і облизав пальці! Ще нажарила сирників, половину з'їли на вечерю, ці поїдуть на дачу. Ще запікла дві тушки хеку Губсі, зверху сир. Завтра зранку ще нажарю котлет.
  22. 7 points
    Іра, і для тебе особисто принесла. Ну що тобі ті миші? Ось тобі справжня зелена мамба!
  23. 7 points
  24. 7 points
    Natali06

    О дрожжах...

    Дівчата, дивіться які я сьогодні дріжджі купила! Ще не знаю, щоб хотілося спекти, але не змогла пройти повз. Я так розумію, що це покращена версія моіх улюбених харківських дріжджів( фото 2)
  25. 7 points
    Дівчата, щось вже руки починають чесатися з городніми роботами . На днях насіння перебирала, грунт дивилася де купити, міркувала що де висаджувати. А малий по акції в АТБ купував сік, наставив біля мусорного відра пусті пакети, але ж мама просто так не може викинути їх, треба ж з них зробити лотки для розсади . І головне, що у мами є купа різних лотків, але ж саме таких ще не було, а тепер є .
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×