Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 22.11.2025 in Повідомлення

  1. 5 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ще трішки поспамлю вас, ось маю такий гарнющий глек для оливкової олії, мені його презентувала колега, каже коли побачила - відразу про тебе згадала)
  2. 5 points
  3. 5 points
    І трішки зі статуеток
  4. 5 points
    Дівчатка, обіцяла показати дещо з колекціі. Але так як ми на кухні, то мабуть покажу деякі спецівники . моі улюблені Будянські , Баба Палажка та баба Параска, Стецько , дід з люлькою а далі трохи курей різних заводів
  5. 4 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Володарі кавомашини) улюблене місце)
  6. 4 points
    Наталочко, ой не знаю … Може Оля і молодчинка, а я просто хвора людина) Вчора отримала останню трояндочку( хотілочку) Все. Місця вже 0 і тут і в селі. І що ти думаєш? Мені в подарунок добавили ще одну! Хожу два дні панікую( Ну куди мені іі посадити! Росте велика грунтопокривна( « зламаю голову» , але поки нічого не можу придумати…
  7. 3 points
    РАДУШКА

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Будете сміятися, але... рідні сестри (мої баби) були з одного роду, але... одна - 100% кацапка, то ніяких шулик ніколи не робила. А в другої (рідна моя) чоловік був українцем. То вона робила ламанці. Оце я тільки зараз взнала, що вони і є шулики. До речі, вони й борщ варили різний зовсім. І паски пекли різні!
  8. 3 points
    Natali06

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Наталочко, дуже вишукана краса!!! Листаю фото туди і назад) і розумію, що кожне фото , ні не фото, кожен набір під настрій) Кожного дня можна змінювати настрій) святковий, меланхолічний, романтичний ) От тільки сусіди не дають нам спокійно пити каву і жити своє життя( Як ти сьогодні? Ходите в укритття?
  9. 3 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Перед минулим новим роком робили фотосесію свої скарбам, люблю різні молочники, соусники, пашотниці, але ж зберігати це все вже абсолютно немає де)
  10. 3 points
    Natali06

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Наталочка, дякую! Моєму захопленню скоро буде 39 років) Першу мені подарувала мама. З цього і почалася моя колекція.. А потім ще подарувала ) Останнім подарувала уже свого Садка. Отак з мами , як завжди! все і почалося. ) на полиці тільки частина. Є ще таких дві) тепер я чекаю твого показу) Бо ти ж такий хомʼячок як і я) Буде натхнення , покажи нам трішки і свого захоплення
  11. 3 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Наталю, така прекрасна колекція! Роздивлялася довго - все таке гарне! І Одарка з Карасем, і дівчатка-балерини перед виступом, спецівники - неймовірні! Відчувається колекціонер-знаток і цінитель
  12. 3 points
    Дівчата, які ви молодці! Які гарні квіти! Я так мрію посадити і мати свої Надивлюся ваших фото - і хочу і рози, і першоцвіти, і хризантеми, і все-все. І колись я таки це зроблю
  13. 2 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Наташшшка, я теж маю 2 таких, колись давно купила в Сільпо, вони мені так подобаються, відкриваються легко, правда, я в них нічого не консервувала, лише квашу та сухі гриби зберігаю. А це вирішила, що буде зручно в них помідори консервувати, таки купила 6 шт., буду з чоловіком торгуватися за місце в кладовці) Написала, і тепер зрозуміла, що одна справа просто закрити банку з чимось холодним для зберігання, а інша - закрити гарячу консервацію, мабуть таки відкрити буде тяжко... Хоча я ж закриваю помідори у великі банки з горловиною 100мм, нормально відкриваються. В любому випадку, купила - буду пробувати) Спробуй ще, може, кришки змінити, їх можна купити окремо, може проблема в них
  14. 2 points
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Натуся, я такі(мабуть) купила. І це просто капець. ЇЇ неможливо відкрити. Ключ до неї не підходить. Гарна, так, але точно не купувала б, якби знала як відкривається
  15. 2 points
    Natali06

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ну значить Гриша з ваших краів) А в нас звучить як шуликИ, тому і різало мені слух) Я думаю, що а маленькій ступочці мак перетерти взагалі нереально. Сестра в мене була , як кажуть ширококостна і завжди здавалася великою) а може то ми були занадто малі) Але на макогоні добре працювала) Ятільки зараз зрозуміла, що з дитинства я більше шуликів і не іла(
  16. 2 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    У нас мак перетирали у великій глиняній макітрі спеціальної форми великим дерев'яним макогоном, але теж шулИки. Я мак перетирати так і не навчилася, бо це справді важко. Але змалечку пам'ятаю який смачний саме перетертий, перебитий у блендері, кавомолці, варений - це все не те абсолютно.
  17. 2 points
    Natali06

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Наталочка, пока ти шукаєш , мені дещо хотілося б обговорити. вчора , поки була зайнята на кухні, трохи дивилася « Холостяка» . Дівчата під керівництвом Гриши готували шулики. Гриша іх називав шулИки , за наголосом на другу голосну. Далі мене просто вбило перетирання маку. В маленькій деревʼяній ступочці і таким же маленьким товкачем, який він називав «макогоном»😅 У нас макогон був великий товкач.І мак перетирався в макітрі. Перетирати мак , це була робота тільки старшоі сестри) Бо робота ця була нелегка. А ми з середньою сестрою, як ті горобці , заглядали в макітру) і більше всього хотілося лизнути макогон) Але казали :не можна! Бо чоловік буде лисий😂 Може хто памʼятає , як у вас називали шулики? у нас шуликИ .
  18. 2 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Зараз пошукаю фото, похвалюся своїми скарбами. А от про хом'яка - то правда) Сьогодні після ночі обстрілів вибрала собі на наступний сезон банки-твіст 1,7 літри з горловиною 110 мм, такі класні, і хочеться купити, і зберігати немає де
  19. 2 points
    Наташшшка

    Наші улюбленці

    Які ж вони класні!
  20. 2 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Дівчатка, дякую від моіх голожопиків) Не знаю, чим вона іх приваблює, але то улюблене місце для посиденьок)
  21. 2 points
    У мене теж є таке ж захворювання) Але тепер воно стало ну занадто дороге( Так що любуюсь тим, що є покажу одненьку, щоб не засмічувати тему квітів)
  22. 2 points
  23. 1 point
    Олюшка, дякую! Ти мене так надихнула, що я в неділю збігала на базар і теж прикупила парочку великоквіткових хризантем) раніше, коли ще була мама , у нас було багато різних. Ми купували , виписували, збирали. А потім потихеньку я все розгубила( залишились самі стійкі) ось і цього року, всі малі розділила , висадила. Залишилась одна в горшку. Та думаю , не буду садити і так вже багато насадила) Стояв, стояв той горшок, не витримала, посадила і його. Серед троянд. Яке було моє здивування, коли вона розквітла. Я висадила всі білі, жовті, бордові, а ця ось така) А могла ж іі загубити)
  24. 1 point
    Olima

    Паста из соленых перцев чили

    Дівчата, як я пропустила таку пасту? І перця в цьому році у мене було дуже багато, і назакривала різні рецепти, а пасти не бачила. Тепер чекатиму наступного року
  25. 1 point
    Ингредиенты: Тісто Борошно - 450г Розпушувач - 2 ч.л. Масло вершк. - 200г (можна замінити маргарином) Жовтки - 4 шт. Сметана 20% - 2 ст.л. (можна любої жирності) Цукор - 100г Сіль - дрібка Пакетик ванільного цукру - 10г Начинка Яблука - 1,5кг Цукор - 80г Кориця Білки - 4 шт. Цукор - 100г Сіль - дрібка Крохмаль кукурудзяний - 60г Ванільний цукор Сметана 20% - 450г (можна любої жирності) Форма - 30*40 Метод До борошна натерти охолоджене вершкове масло з холодильника (попередньо його можна на 10 хвилин поставити до морозильної камери). Масло можна замінити на маргарин. Руками змішати натерте масло та борошно до утворення крихти. До крихти всипати ванільний цукор, звичайний цукор, розпушувач, дрібку солі і перемішати. Додати чотири жовтки (білки відкласти окремо, будуть потрібні для суфле), та дві столові ложки сметани. Для тіста підійде сметана будь-якого відсотка жирності. Швидко замісити тісто руками, воно виходить м'яке. Розділити тісто на дві частини. Менший шматочок (приблизно 1/3 частина тіста) перекласти у пакетик і до морозильної камери. А інший шматочок тіста розкачати між двома аркушами пергаменту, та покласти у прямокутну форму, застелену пергаментом. Рецепт розрахован на фору 30*23, але я розкатала між двома аркушами пергаменту/силіконовими килимками і виклала в форму 30*40, тіста виходить не великий шар, та і інші шари не такі високі. Сформувати бортики. Покласти форму з тістом до холодильника. Очищені яблука нарізати на невеличкі кубики або натерти на грубій терці. Щоб яблука не сильно потемніли, скропіть їх лимонним соком. Додати цукор і трішки кориці. За бажанням кількість цукру можна також коригувати, залежно наскільки кислі у вас яблука. Перемішати і тушкувати до м'якості. Вже м'якенькі яблука залишити, щоб вони трішки охололи. У мене були дуже соковиті яблука тому я додавала кукурудзяний крохмаль, коли яблука трошки охололи. Поки яблука охолоджуються, збиваємо міксером чотири яєчні білки з дрібкою солі до утворення піни, далі, поступово, всипати цукор і збити до міцних піків. Додати кукурудзяного крохмалю і сюди ж влити сметани (можна будь-якої жирності, звичайно, що 20% смачніше))), додати ванільний цукор і збити міксером. Форму з тістом витягнути з холодильника і викласти втушковані яблука. Розрівняти і зверху вилити білково-сметанкове суфле. Зверху натерти шматочок тіста з морозильної камери. Найкраще натирати зразу над пляцком, допомагаючи рівняти виделкою. Випікати пляцок у попередньо розігрітий духовки до 180° приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки. Як охолоне, можна посипати цукровою пудрою Пляцок дуже смачний. Раджу і вам його приготувати! video5190864510071634587_Vl1zBKYs.mp4 Рецепт від каналу Смаколики Юлі Україна Київ Війна росії з Україною День 1343
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×