Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09.04.2025 in Повідомлення

  1. 9 points
    Палич

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    За масло(маргарин)...не треба мені було його ростопляти в микроволновці. При додаванні почало, хлюпати тісто при замісі. Прийшлось негайно зупинити процес і додати ще 35 гр. борошна. Молоко розвів з домашніми вершками, густими. Не знаю яка в них жирність...200+50 на око. Підкажіть як було треба по пропорціям, по науки. Жалкую що полінився гарно округляти порції. Так, отщіпнув кусок , кинув в бумажняну форму на вагах, і тоді скільки потрібно добавляв маленькими шматочками, чи відщіпув лишку ...форми змастив с початку трохи олією, пальцем. Сьогодні знайшов і продивився тему на "другому" форумі, з впн. Неля писала, що робила паски і свої, і от Светти, і Месоєдівську, а більший сподобалась їй і гостям як раз ЦЯ.! Спробую скоро, напишу свою думку, по чесному.
  2. 8 points
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Ну, наче, слава Богу, цього разу вдалися) такі пухкі, що бочка відразу приминаються, доводиться гарячими крутити їх на подушках щоб не деформувалися. Ну от що їм не так першого разу було?
  3. 7 points
    Прикрашав внук, я зробив глазур з пудри та цукру. Ще покрасили яйця в цибулевих шкарлупках, кракаде, та куркумі. Фі г ня якась((.
  4. 7 points
    Палич

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Перший - пішов. Все як по рецепту майже. Вилучив з опари 50 г цукру, замінив на молоко. Гарно розчинилися дріжджі зато + сметана і залишок цукру. І + один жовток, бо яйця невеличкі, рівно 103 г всі 6 штук. Ізюм і курага по 50, вдвічі більше за рецептом, замочив у коньяку, обсушив, присипав мукою... По росчету 11.5 шт. форм 120 грамових, в останню, 12ту кинув лиш 85 грн. Полінився розгладить шапочки((( Дуже швидко підходило все. 30" опара, і по 30" тісто з 1 обминкой. В формах у духовці десь 45-50 хвилин. Випічка з холодної 15"+15". Завтра верх покрасю глазур'ю.
  5. 5 points
    Справжня господиня

    Рибний хлібець

    Побачила в ютубі такий рецепт від французького шефа і засів мені в голові. А на днях була нагода щось рибне приготувати, от і зірки зійшлися, все було в наявності. Звісно, я трошки відійшла від рецепту, але все вийшло добре. Ну дуже добре! Хек 500 г (філе без шкірки з 2 рибин) Червона риба 150 г (обрізь) Яйця 3 шт. Сливки 200 мл (в мене 10%) Панірувальні сухарі 60 г Молоко 50 мл Кетчуп 2 ст.л. (можна томатпасту, помідори) Цибуля 1 шт. Сіль, перець Укрушка, петроп, мускатний горіх, чорний перець, інше. Желатин 2 ч.л. На сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю. Додати туда дрібно порізане філе і жарити до готовності риби, підсолити трохи. Подавити толкачкою до пюре ту рибу, щоб була майже однорідна. Можна просто щоб маленькими кусочками, не в кашу. В миску вбити яйця, додати кетчуп, сіль, всипати сухарі( намочити їх молоком), влити сливки, ретельно перемішати. Додати остиглу рибу з пательні, додати желатин, зелень спеції, перемішати. Сіль за смаком. Довгу прямокутну форму вистлати пергаментом, який ретельно змастити (!!!). У форму вилити половину маси. Зверху посередині на всю довжину розложити смужкою червону рибу, залити зверху остальною масою з миски. Запікати у духовці при 200 град. приблизно 40-45 хвилин. Хлібець витягти з форми разом з пергаментом і на решітці остудити повністю. Потім зняти пергамент. Нарізати краще після холодильника. Смакує як теплим, так і холодним. Тепер враження. Француз робив цей хлібець в духовці на водяній бані. Я не схотіла морочитися і просто запекла. Додавання желатину це моя ініціатива, для страхування. Француз робив хлібець в формі меншого розміру і риби в нього було всього 300 г. Я збільшила рибу вдвічі, бо інакше було б дуже рідке і не пропеклося (я так вважала). І правильно зробила! Ну і саме цікаве. Цей хлібчик можна робити з любої риби з любою серединкою! В нього була сама червона риба. Серединку можна робити з копченої риби, з оселедця, з білої риби... наприклад фесь фарш з червоної, а серединка біла. Тобто тут дуже багато варіантів! От що завалялося, те й пускайте в діло. Можна взагалі брати не сиру рибу, а вже готову солону, яйця все закріплять! Простір для творчості! Хлібець дуже, дуже смачний! Вова мій в захваті, хоч не дуже любить рибу.
  6. 5 points
    Мій Вова так чекав на свято, мріяв попоїсти смаколиків всіляких... накупив смачної ковбаски, м*ясо замаринувала, грибочки мариновані зробила, рибку смачну посолила, пасок напекла... а в нього раптом панкреатит про себе нагадав. Накрилися всі смаколики. Дієта. І вчора я знайшла цікавий рецепт і приготувала. Отака рибна запіканка, чи як її ще звуть? Зайшла Вові дуже добре, він її і вчора і сьогодні тільки і їсть. Рецептом зроблю завтра, на роботі ж треба чим-то займатися, не тільки роботою)))
  7. 5 points
  8. 5 points
    Natali06

    Христос Воскрес! З Великоднем!

    Христос Воскрес! З Великодніми святами! Нехай воскреслий Христос принесе перемогу всій нашій немовірній Україні – перемогу світла над темрявою, добра над злом! зі святом!
  9. 5 points
    Я в тихенькому шоці! Палич, ВИ МІЙ ГЕРОЙ! Стільки було питань, а в результаті, гарнюні які вийшли! А фраза про те, що "Дуже швидко підходило все" просто мене вибила! В цьому році в мене був рекорд. Замісила тісто, і от від цього моменту, до витягнутої пасочки пройшло 13 годин... Я робила грузинську і цю, так син все ж таки сказав, що ця рулить!
  10. 4 points
    Всіх з Великоднем! Бажаю всім миру, здоров*я, щастя!
  11. 4 points
    lana19

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Палич! Ви неймовірний! Сам освоїв та відтворив такий складний рецепт! Пишаюся Вами!
  12. 3 points
    Моя цьогорічна пасочка. Замісила пів порції, вийшло 4 штуки: 2 по 750 грам та по одній 900 та 650 грам. Великі трішки недоростоювалися - вони злегка "вишкірилися", але прикрашати нічим не хочу, будемо з такими святкувати
  13. 3 points
    fronya40

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Я в шоці! Так все гарно вийшло ❤️. Палич,я білки по баночкам. По 4 шт. І роблю меренговий рулет,або творожна запіканка. В мене білки завжди в ходу,а жовтки по баночкам.... Масло вершкове. Я його добавляю,а колись маргарин. Я з маргарином нічого не роблю давно.
  14. 3 points
    fronya40

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Це м'яко сказано... Рідкі [****]и..
  15. 3 points
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Світлана, рекомендую спробувати! Цей папушник заслуговує бути в святковій великодній корзинці! Якщо цікаво, з моїх власних вражень та висновків: - тут, як ні в якому жодному рецепті, відчувається різниця між ручним замісом та замісом в хлібопічці. Крюком в комбайні не місила, тому не скажу. При ручному замісі паска виходить більш збитіша, важча, але ніколи не осідає, я навіть пекла один великий папушник з кілограма тіста. А при замісі в хлібопічці тісто дуже пухке, але ж і дуже здобне. Якщо пекти маленькі пасочки, то можливо, вони швидко пропечуться і не осядуть. Я ж люблю великі паски, то і печу в великих формах. В одну форму вкладаю десь 710 грамів тіста. Готова пасочка дуже ніжна, м'якусінька, але дуже здобна, важка все ж трішки зменьшується в об'ємі. На виході у мене виходить пасочка приблизно 670 рам. Найсмачніша вона через пару днів після випікання. - кожного року печу за двома рецептами: папушник та паску з олександрійського тіста. Це дві кардинально різні паски. Олександрійська дуже пухка і легка. Печу в тих самих формах, олександрійська виходить в двічі більша за розміром, ніж папушник з того ж самого об'єму тіста. Але вони наскільки різні, що відмовитись від якоїсь одної я не можу)
  16. 3 points
    lana19

    Коврига духмяная из муки 2 сорта

    Від Анжели
  17. 3 points
    РАДУШКА

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Я для довгого зберігання поливала плавленим цукром. Просто по ньому посипала кольоровою посипкою. Так баба робила, так і я колись робила. зараз не печу. Цукор плавиш, як для льодяників (на кожні 3 ложки цукру одну ложку води). з лимонкою. Можна без неї
  18. 2 points
    Закладка тіста за порадою Ігоря Лаврєшина
  19. 2 points
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Ого, оце ти герой! Я руками скільки здобного тіста не вимішу. Я максимум, що можу вимісити - це 3 кілограми тіста на хліб тартін. Там я мішу виключно руками, мішу повітряним замісом і води додаю в процесі замісу ще грам 100-150 поверх рецепта. І там у мене руки відпадають і в спині кілок. А здобне тісто я так добре руками не вимішу, мій ручний заміс не порівняти з замісом у хлібопічці. Тут я краще зроблю два заміси в хлібопічці, ніж один руками. Це правда, сил і бажання щось робити немає. На фоні загального треша і війни я ще у березні похоронила маму. Депресія і стрес накрили, але я зрозуміла, що ніхто, крім мене, мене в пучок не збере. Тому сім'я, робота, паски, крашанки, віра у вищу справедливість тримає нас на плаву. Колись все має стати нарешті добре, тримаймося.
  20. 2 points
    Наталя, дякую за подробиці. Я свою паску замішую тільки руцями, бо мій комбайн таке важке глиняне тісто не візьме, що там говорить про хлібопічку. В мене ж тіста на 1 заміс 2,5 кг!!! Це як раз на протвінь без різниці розміру форм. Я знову буду пекти на замовлення свою паску. Якщо получиться, то може спробую щось інше.
  21. 2 points
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    8Пекла сьогодні папушник. У мене кожного разу це лотерея( Цього разу пекла на львівських дріжджах, бо ніколи було бігати шукати "духмяну хату". Все інше як завжди, а, ще борошна дала на 20 грамів більше. І знову у мене осіли мої пасочки( Так гарно підійшли, пекла при 160 градусах годину, температура м'якуша 99 градусів. Зараз поставила нову порцію, цього разу борошна дала вже на 40 грамів більше, опару зробила на топленому молоці. Подивимось... Я вже схиляюся до того, аби почати пекти в паперових формах на шпажках, і потім підвішувати їх по типу панетоне. Але у мене якесь внутрішнє неприйняття паперових форм, мені дуже не подобається паска в папері, та і розміри у тих форм маленькі Ось мої невдахи(
  22. 2 points
    спокусницЯ

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Привіт! Так, проти. Хоча сама по собі, це улюблена глазур. Але, коли доходить діло до останнії пасок, ми її знімаємо і викидаємо, бовіддчуття, що їй вже не добре. Ось цю не робила, але так як воно печеться, думаю краще буде. А я, коли передавала хлопцям, то робила або мокре безе ( йому на пасочках потрібно дати час підсохнути) або звичайний айсинг.
  23. 2 points
    lana19

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Оксана СпокусницЯ против желатиновой. (хотя у Анечки она получается долгого хранения) .Счс Оксана прибежит и все напишет. Лично мне нравится макорнад. Вместо миндальной - любую ореховую муку
  24. 2 points
    lana19

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Глазурь для паски, папушника, панеттоне 40 г миндальной муки 60 г сахара 6 г крахмала 2 г какао — порошка 8 г подсолнечного масла 25 г белка Смешайте все ингредиенты до однородности. После того, как тесто для Панеттоне подойдет в форме, с помощью ложки нанесите глазурь так, чтобы она полностью покрыла поверхность теста. Декорируйте миндальными хлопьями, цельным миндалем и жемчужным сахаром. В нижней части проколите формы насквозь двумя длинными шпажками. Разогрейте духовку до 170С. Выпекайте около получаса до равномерного золотисто-коричневого цвета. Достаньте Панеттоне из печи и подвесьте в перевёрнутом виде до полного остывания. Варианты глазури Вариант 1 100г мука ореховая (лесной) 300г сахар 100г мука Т65 120г белок Вариант 2 100г миндальная мука 300г сахар тростниковый 17г крахмал кукурузный 17г крахмал картофельный 125 г белок Лучше наносить так Смешайте все сухие ингредиенты. Добавьте белки, хорошо перемешайте, оставьте в холодильнике на сутки. Перед использованием согрейте массу, перемешайте венчиков или металлическим шпателем, чтоб довести ее до нужной консистенции. Поместите в кондитерский мешок, наносите на поверхность изделия по спирали от центра к краю, не касаясь краев формы. Посыпьте рубленным миндалем или миндальными хлопьями и жемчужным сахаром. В завершении присыпьте через сито сахарной пудрой. Прекрасно переносит заморозку уже на пасочках
  25. 2 points
    valuhka

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    А мне еще и комментарии в Ютубе подняли настроение. Девочки, вы умнички! А Анжеле отдельное спасибо за видео!
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×