Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 17.08.2025 in Повідомлення

  1. 7 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Трішки Того) щоб ви не забували)
  2. 3 points
    УкраІнка

    Фінський рибний суп

    Мій супчик сьогодні.
  3. 2 points
    Іннусічка, ну краса ж! Смакуй на здоровʼя! Дякую, що нагадала за цей пиріг! Треба якось повторити)
  4. 2 points
    Natali06

    Фінський рибний суп

    Ммммм, смакота!
  5. 2 points
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Сьогодні відкрили сезон кукурудзи. Тут Ракель і Оверленд. Ракель ну дуже солодка, аж занадто.
  6. 1 point
    Elenka

    Баклажаны с помидорами и базиликом

    Ингредиенты: Баклажаны - 1 кг Помидоры - 0,5 кг Базилик - 1 пучок Чеснок - 4-5 зубчиков Масло растительное рафинированное - 0,5 ст. Соль - 2 ст.л. + 0,5 ст.л. Сахар - 4 ст.л. Уксус 9% - 4 ст.л. Способ приготовления Хочу поделить вкусной заготовкой на зиму. 1.Баклажаны подготовить( помыть, обрезать плодоножку), почистить полосочками (как зебра) и порезать кусочками. У меня были небольшие баклажаны и я их резала сначала напополам, потом на сегменты. Налить в кастрюлю воду и добавить 2 ст.л. соли. Бланшировать баклажаны в кипящей воде 2-3мин. Слить воду, баклажаны на сито и дать стечь лишней воде. 2.Помидоры помыть, вырезать плодоножки и порезать или толстыми кружками, или на сегменты. (Я чищу помидоры от шкурки, но у автора это не обязательно.) 3.В кастрюлю с толстым дном сложить помидоры и поставить на средний огонь. Добавить баклажаны и помешивая, тушить пока помидоры не пустят весь свой сок. Затем к ним добавить сахар, оставшиеся 0,5 ст.л. соли, растительное масло и уксус и помешивая, варить еще минут 20. 4.В это время чеснок почистить и мелко порезать. Базилик промыть, обсушить и порвать руками. Базилик,порванный руками лучше сохраняет свой аромат. Высыпать чеснок и базилик в кипящую овощной смеси и прокипятить 2-3мин. Выключить огонь. 5.В подготовленные стерилизованные банки разложить салат и закатать стерилизованными крышками.На это количество салата нужно стерилизовать 3 банки 0,5 литровые. Банки перевернуть, укутать тепло и оставить до остывания. Примечание Рецепт nila с ХП, очень вкусно и необычно. Готовлю уже третий год. Порция маленькая, но на пробу как раз хороша. Я закрываю сразу двойную или тройную порцию.
  7. 1 point
    Наталочко, зробила і я сьогодні цей пиріг. Соди дала 1 ч.л., погасила медом. А в борошно додала 1 ч.л. розпушувача. Все інше - точно за рецептом (навіть мускатний горіх знайшовся ). Мені дуже сподобалося!
  8. 1 point
    От вам будет і сосиски в тісті, пригощайтесь¡
  9. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Похвалюся і я) Робила на грилі персики та абрикоси з сиром брі, горішками та медом. Смааачно, з легким білим вином в таку жару саме те)
  10. 1 point
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Світлана, ти герой, що в таку жару включаєш духовку. Сьогодні в рибному була ну дуже класна мова, велика і блискуча, але через жару я не ризикнула її купляти, бо останнім часом я її в духовці запекаю, а не смажу. А так у нас була піца з тіста, яке у холодильнику лежало три дні. І що я хочу сказати, що це вийшла бомбезна піца, тісто хрумтяче вийшло. Із свіжого тіста таке хрумтяче не виходило.
  11. 1 point
    борошно 550 г молоко 250 мл дріжджі свіжі 22 г (або 8 г сухих) цукор 130 г ванільний цукор 3 ч. л. (пакетик) сіль 0,5 ч. л. яйце 1 +1 білок сливочне масло м'яке 80 г Для смазки булочок: 1 жовток+ 1-2 чайна ложка молока Спочатку зробіть опару: дріжджі залити частиною теплого молока, додати 1-2 ложки цукру і 2-3 ложки борошна, ретельно перемішати і залишити на 15-20 хв. Далі замісити тісто, сливочне масло кімнатної температури вмішати в тісто в самому кінці замісу. Я частину масла замінила на маргарин. Залишити тісто підійматися в теплому місті на 1,5-2 години. Далі тісто обм'яти, трохи вимісити. Розділити на кульки, підкатати їх і залишити відпочити на 15 хв. Далі робіть хоч булками, хоч пиріжками. На деко складіть, дайте розстойку тісту приблизно 20-30 хв. Змішайте жовток з молоком і змажте вироби ретельно зо всіх сторін. Підсушіть змазку 10 хв. перед духовкою, поки вона гріється. Випікайте при 180 град. 15 хвилин, верх-низ (в мене без конвекції). Частину тіста зліпила пиріжками з повидлом 2 рядка, далі просто булки. Дівчата, що вам казати... Я навроді дама з досвідом, перепекла вже не одну тону тих пиріжків і булок. Але це ... !!!!!!!!! В мене немає слів, щоб написати свої відчуття та враження! Ця випічка неперевершена!!! Я досі не пекла такого смачного і пухкого тіста! Тепер закину всі рецепти і буду пекти тільки цей. Оті булки по 9 копійок з нашого дитинства! Тільки з'їла останню булочку з маслом з чайком. Не повірете, пройшло 2 доби, а булка майже як тільки спечена! Я заморозила половину пиріжків, цікаво, як вони будуть після розморозки.
  12. 1 point
    Світлана, мені дуже приємно, що стала корисною! Я про цей спосіб читала давно, але все якось скептично відносилася. А тепер сама, якщо жарити, то тільки так.
  13. 1 point
    Наталя, от тобі велика дяка за цей спосіб! Я сьогодні пожарила кабачки саме так, я в такому захваті! Тепер тільки так буду робити! Сковородка майже чиста, поверхня плити майже чиста, кабачки рум*яні та смачні. Правда, ота хрустка скоринка пропала, бо я їх складала стовпчиками і мазала майонезом, це під Вову. В другий раз собі скоринку зроблю, часником намащу і як нажеруся!!! Хай Вова заздрить.
  14. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    А я вчора напекла хліба, зварила рибну юшку і нажарила млинців. Купила свиняче серце на начинку, а моркви в найближчому магазині не було, десь йти шукати стало ліньки, то я замінила моркву кабачком) Піджарила цибулі, додала кабачка півкільцями, засмажила, заправила сметаною, все протушила, і разом з відвареним серцем перебила в блендері. Смачні млинці вийшли, сезон кабачків почався)
  15. 1 point
    Сьогодні псіханула і під завивання чергової сирени під вікном наробила чебуреків. Хай вони повиздихають вже!!! А я нажеруся чебуреків і будь що буде! Вийшли ну такі добрі, такі вдалі!!! Тісто тонюсеньке, слоїться, фарш смачнющий вийшов! Зробила 10 чебуреків і один з рештків останній поменше. Ото на фото все, що залишилося. Вова зараз чай собі робить і сказав, що з*їсть ще один. Гулять так гулять, бо як ракетою накриє, то буде потім жалкувати за той чебурек, що не з*їв. Тісто робила за новим рецептом, мука вода сіль олія оцет. Смачно!
  16. 1 point
    Наташшшка

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Пізно, Світланка. Хіба що свій тотик привезеш. Бо мій коханий вже все зжер. Божечки, чому в мене не такий метаболізм? Стільки жерти і бути худющим, як трІска
  17. 1 point
    Elenka

    Закуска з кабачків

    Ингредиенты: Кабачки -2 кг Болгарський перець - 1шт. Яблуко - 1 шт. Цибуля - 1 шт. Морква - 1 шт. Головка часнику - 1 шт. Перц Чилі - 2 шт. Цукор - 200г Оцет 9% - 100г Сіль - 50г Томатна паста - 70г Метод Кабачки (у мене молоденькі) порізала на 3 частини поперек і далі брусочками. Всі овочі інші (крім чилі та часнику) перемолола у блендері (можна у м'ясорубці). У каструлю поклала нарізані кабачки, мелені овочі, сіль, цукор, оцет, томатну пасту та варила 1 годину. За 15 хвилин додала перемелений часник та перець чилі. Розлила по банках і закрутила, не загортала. Мої відступи від оригінального рецепту: часник та гострий перець додала ближче до кінця і на початку додала 60 г соняшникової рафінованої олії. Варити можна було 40 хвилин, але в мене банки ще не були готові. На смак трохи гостренько, смачно. Вихід 5 банок по 0,5л. Овочі, які перемелювала, брала побільше розміром. Спочатку рідини мало, потім буде якраз, кабачки пустять сік. Україна Запоріжжя Війна росії з Україною День 926
  18. 1 point
    Я такі брізолі теж люблю. Коли замало фаршу, то роблю ці брізолі, виходить багатенько та й смачненько. А я пекла отакі коржики молочні, Вова на них робив виделкою різні узори. Потім їв і все нахвалювався! А це я готувала печінкові котлети, люблю таке. Це не оладки, це котлетки. Смачні!
  19. 1 point
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Вчора згадала студентські роки в гуртожитку як ми купляли круглі вафельні коржи, перекладали їх фаршем, обмакували в яйце і смажили. Зараз це виявилося блюдо з модною назвою брізолі .
  20. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Робила сьогодні Натині Млинці на залишках закваски з начинкою з свинячого серця, смачні вийшли, тоненькі, ніжні, прижився у нас цей рецепт
  21. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    О, ми теж полюбляємо індиче стегно) Я запікаю його при 180 градусах до температури всередині 83 градуси, мені тоді воно найсмачніше, сочне, ніжне, а шкірочка така хрустка Ось, знайшла фотку, хоч біжи в магазин тепер)
  22. 1 point
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Сьогодні мені ліниво було щось готувати, а в морозилці лежала упаковка з АТБ суміші wok, то зробила філе курки з цією сумішшю і булгуром.
  23. 1 point
    О, я зовсім недавно згадувала ті булочки по 9 копійок) У нас на сайті є схожий рецепт. Дуже давно я його тут знайшла і внадилася пекти їх майже кожні два дні. Підтверджую, це дуууже смачно. Пекла і як звичайні булочки, і крутила з них кранці з маком. За літо набрала 5 кг, аж тоді схаменулася, та з тих пір тепер сама як булочка :) Дуже раджу тим, у кого є сила волі) ось, знайшла старе фото, це було літо 2015 року, а наче сто років тому)
  24. 1 point
    Оля! Спасибо за рецепт! И от моей подруги! Она уже тоже поставила.по твоим рекомендациям Многие не любят яблочный уксус именно из-за запаха и привкуса. Я каждый год делаю пару баночек с острым перцем. Перец не достаю. Уксус очень вкусно пахнет перцем Уксус с острым перцем
  25. 1 point
    Irina1607

    Баклажаны под грибы «Любимые»

    Ингредиенты: Баклажаны - 4кг Для маринада: Вода - 5 ст. Подсолнечное масло - 1 ст. Уксус 9% - 0,5 ст. Сахар - 2 ст.л. Соль - 1 ст.л. СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ Баклажаны нарезаем кубиками Сложить в кастрюлю или любую другую глубокую посуду с уже кипящим маринадом Варить 10 мин после закипания до изменения цвета. Баклажаны быстро пустят сок и станут мягкими. Разложить в банки и закатать. Укутать до остывания. Зимой открыть баночку смазать майонезом с чесночком Попробуйте не пожалеете Блюдо рассчитано на 10 баночек 0,5 л.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×