Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 19.06.2025 in Повідомлення

  1. 7 points
    Собі на дн приготувала торт Тропіканка. Стотисяч разів готувала людям, а сама толком і не їла. Ну маленьких цих тропіканок я не вмію робити, тому знов вийшов величезний. Розрізала і більший торт на 1,9 кг подарувала своїй хазяйці з роботи, менший на 1,6 кг і всі обрізані края це нам з Вовою. В обід зробила в духовці шашлик, є в мене така шашличниця за 7р.50коп. Отаку красу мені подарувала хазяйка, дуже гарна бегонія! А це Вова раніше купив, квітне гарно. А сьогодні пішов обірвав всі зав*язі, каже це вже отквітло. Я його ледь не прибила... Ну і розріз тортика. Пригощайтесь!
  2. 6 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    А я вчора напекла хліба, зварила рибну юшку і нажарила млинців. Купила свиняче серце на начинку, а моркви в найближчому магазині не було, десь йти шукати стало ліньки, то я замінила моркву кабачком) Піджарила цибулі, додала кабачка півкільцями, засмажила, заправила сметаною, все протушила, і разом з відвареним серцем перебила в блендері. Смачні млинці вийшли, сезон кабачків почався)
  3. 6 points
    Сьогодні псіханула і під завивання чергової сирени під вікном наробила чебуреків. Хай вони повиздихають вже!!! А я нажеруся чебуреків і будь що буде! Вийшли ну такі добрі, такі вдалі!!! Тісто тонюсеньке, слоїться, фарш смачнющий вийшов! Зробила 10 чебуреків і один з рештків останній поменше. Ото на фото все, що залишилося. Вова зараз чай собі робить і сказав, що з*їсть ще один. Гулять так гулять, бо як ракетою накриє, то буде потім жалкувати за той чебурек, що не з*їв. Тісто робила за новим рецептом, мука вода сіль олія оцет. Смачно!
  4. 5 points
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Вчора цілий день йшов дощ, то замість того щоб поїхати в сад, готувала на кухні. Зварила молодої картоплі з салатом із капусти, млинців з творогом накрутила, а ще печінковий торт зробила. Фотку тільки торта зробила
  5. 5 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    А я тільки що жарила кабачки. Вже давно читала в фейсбуці та інстаграмі спосіб жарки, коли кабачки вивалюють в борошні, а потім опускають в стакан з водою, і далі жарять в олії. Сьогодні вирішила спробувати. Я в захваті! Борошно не горить, кабачки не набирають в себе олії, виходить хрумка скоринка і ніжний, аж солодкий, кабачок всередині. Жарила на великій стальній сковорідці 28 см за чотири підходи - взагалі немає горілого борошна, олія звичайно розбризкувалася, але навіть менше ніж при звачайному способі. Тепер тільки так жаритиму, з часничком, така смакота, не можна зупинитися їх поїдати)
  6. 4 points
    Пропоную в цій темі ділитися хитрощами, які допомогають нам в процесі консервування. Посуд, приладдя, спеції, зберігання, способи закаток та закруток тощо.
  7. 4 points
    Справжня господиня

    С Днем рождения!!!

    Дівчата, дорогенькі мої, дякую вам всім за поздоровлення, дуже приємно!
  8. 4 points
    В мене все нормально. Що вчора трапилося, то геть дуже далеко від мене.
  9. 4 points
    Рецепт привожу полный Тесто: 6 желтков взбить с 1.5 ст.сахара, добавить 250 г мягкого маргарина, 1 ст.л. майонеза, 1 ч.л. соды гашенной лимонным соком, ваниль, 3 стак. муки. Замесить мягкое тесто. Разделить на 3 шара и на полчаса в холодильник. В это время готовим белковую массу: (см. уточнение ниже) 6 белков взбиваем до крепкой пены,постепенно добавляем 2 стак. сахара. Берем 1 часть нашего теста, руками распределяем на противень, тесто очень пластичное и корж получается тоненький. У меня размер торта 30х40, хватило и угостить и налопаться вдоволь! Наносим 1/3 часть белковой массы,"надёргиваем" ложкой и печём при температуре 160 град. примерно полчаса(*надёргивать ложкой достаточно только один корж, который будет верхним. Совет - белковый крем наносите не доходя до края теста 1 см, а то белок увеличивается в размерах и вылазит за край. Также поступаем с остальным тестом. Должно получиться 3 коржа. Крем: 200 г масла взбиваем с банкой варёной сгущёнки. Можно в крем добавить пару ложек сметаны 20% для смягчения вкуса. Половину крема мажем на первый корж, посыпаем 2-3 ст.л. рубленых орехов (я делаю только с поджаренным арахисом, чтобы как настоящий Сникерс). Сверху кладем второй корж и также мажем остальным кремом и посыпаем орехами. Далее кладем сверху третий корж. На него наносим хаотично шоколадную глазурь и посыпаем орешками.(*я только шоколадом украшаю) Теперь мои поправки. Такой большой торт я пекла в офис на ДР и пару раз на заказ. В основном делаю половину рецепта по упрощенной технологии. Если позволяет размер протвиня из духовки, то лучше на нем разместить сразу все три коржа с белками и выпечь, так гораздо быстрее. Если не получается, т.е. вы хотите коржи сделать немного больше, тогда печь по одному. Но из практики - белки лучше всего сбивать для каждого коржа отдельно прямо перед выпечкой (т.е. все поделить на 3 части и по очереди сбивать). Это правило и для большого рецепта, тогда белки не осядут, пока дойдет очередь до последнего коржа. Крем тоже делать половину, его хватает! Я торт с боков не украшаю никак, вот он так и выглядит аля "голые торты", есть в нем какая-то брутальность. Торт надо печь за 1-3 дня до употребления, он должен настояться. Держу его в квартире, в пакете, ничего ему не делается. Мои попытки делать торт не таким сладким пресекались мужем на корню. Пробовала этот торт с вариациями крема и вариациями с сахаром. Ну вот на мой вкус - самый вкусный он именно в родном варианте. Это же Сникерс, а батончик же сладкий и с арахисом. Делала на заказ этот торт в 90% мужчинам, ну очень они его любили. Я сама люблю этот торт, он реально вкусный и необычный. Пробуйте, не пожалеете!!! Тем более, он не очень трудоемкий, и удобно, что можно сделать заранее. К огромному сожалению, утрачены мои пошаговые фото и фото с разрезом. Когда снова буду делать, то нафоткаю. Рецепт взят на ХП, автор Лека, которой уже нет давно.
  10. 4 points
    Трохи квітів від мене
  11. 4 points
    Ось зробила тему, печіть!
  12. 3 points
    lana19

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Історія одного коліщатка Це був перший рік повномасштабного вторгнення. Наташа Natali06 зателефонувала мені з проханням пошукати коліщатко для формування чебуреків. Ще давно, у минулому житті, багато хто купив такі коліщатка під час спільної закупівлі. Тоді Наташа не встигла його замовити. Я перерила весь інтернет. На AliExpress та в Україні такого товару не було. Тоді я звернулася до минулого життя й знайшла, хто з українок придбав це коліщатко. Була надія, що вже награлися і готові продати. Першою такою людиною була наша Іра Iza. Вона одразу сказала: подарую. Іра на той момент поїхала з Києва . Але ключі були у нашої Лєни Коник. Лєна пішла до Іри, довго шукала, але… коліщатка вдома не знайшлося. Тоді я написала нашій natamylove. Вона жила в російській окупації. Але на той момент була надія, що її місто звільнять. Наташа сказала — щойно з’явиться можливість, подарую і надішлю. І ось тиждень тому мені написала Наташа- natamylove: куди висилати коліщатко? Тепер коліщатко живе у нової господині. Воно пройшло величезний шлях. Пережило дві окупації — 14 р. в Луганську. 22-25 р. — у тому місті Запорізької обл., де згодом жила Наташа natamylove. Перетнуло білоруський кордон. Побувало на Західній Україні, та приїхало до Кіровоградської області! Ось таке маленьке коліщатко-мандрівник із довгою історією. Натали -natamylove ! Дякую! А продовження напише нова господиня коліщатка ...
  13. 3 points
    fronya40

    С Днем рождения!!!

    Наталка,з днем народження!!! Перемоги, щастя, вільної України.
  14. 3 points
    Lika_N

    С Днем рождения!!!

    Наталочка,С Днем Народження! Сил і здійснення мрій!
  15. 3 points
    Справжня господиня

    С Днем рождения!!!

    Дорогенька наша НАТАШШШШКА! Поздоровляю тебе з ювілеем! Хай здійснюються всі твої мрії, хай всі твої рідні завжди будуть поруч, здоров*я тобі та наснаги. щось я не можу поставити красиву листівку, на роботі глючить планшет дарую тобі віртуальний букет на 50 троянд (і ще одну на майбутне для нерівного рахунку)
  16. 3 points
    Так, це заварне тісто як на еклери. Таня, тут на форумі є вже Тропіканка, навіщо плодити рецепти. Ну в мене інакший рецепт і інакша форма, але суті це не міняє. Натуся, ну не можу я просто так робити торти, це і продукти, і мій мораторій на солодке. Вчора рилася в своїх фотках, але іменно покрокових не знайшла! Саме за цей день, коли я їх робила, немає жодного фото. Опис є, фото немає. Сьогодні ввечері ще пошукаю розріз і загальне фото. Там торт нескладний, можу опис дати, якщо так вже треба. Доречі, а в мене день народження в суботу, ми з тобою майже разом будемо святкувати.
  17. 3 points
    Наталочко, я ж не знаю, який тортик для тебе новий. От я Вові на дн пекла Бостонський торт, дуже смачний попри вдану простоту. Можеш спекти Воздушный Сникерс, не знаю, чи є в нас такий. Він невеликий і не складний, але дуже смачний і трохи солодкий (за це його полюбляють всі чоловіки). Я зараз на роботі, більш нічого в голову не лізе.
  18. 2 points
    Natali06

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Дівчатка, доброго вечора! Ну на рахунок розміра Лануся прорахувалася) Бо коліщатко просто бомбезне і велике) Я як розпакувала аж ахнула! Воно таке масивне, добротне. Фоточкку звісно додаю) Я якщо чесно, навіть не розраховувала, що зможу отримати свою маленьку мрію) В краіні війна… Поламані долі людей.. Асвабадітєлі відібрали в людей ціле життя, домівки, все те, що вони любили( хай 300 раз будуть прокляті !) Вибачте, заносе. Але я як подумаю, що прийшлось Наташі пережити, як кожного разу починати все з нуля, просто не можу стриматись! І як можна серед цього всього ще памʼятати про якесь коліщатко? Як? Не можу до сих пір зрозуміти) Які підібрати слова і чи вистачить всіх слів, щоб подякувати Наталкі за такий подарунок? Наталочко, вірю, що матимеш змогу до нас заглянути. Дякую тобі від усього серця! Щиро! Бо для мене ти героіня! Хочу обняти сильно- сильно! Дякую! Аааа! ще скажу про ступор) коли прийшло повідомлення з нп, що до мене прямує посилка) Я і маршрут дивилась і відправника) і так і сяк) Знаю точно, що нічогоне замовляла, а посилка іде. Прийшла до висновку , що хтось щось переплутав і тому до мене іде чужа посилка) Добре що Лануся додумалася попередити) Отже невгамовна! І ось воно! У всій своій красі! Лануся, ти вічний наш двигун ! Дякую!
  19. 2 points
    Оце так пригоди коліщатка! В мене таке є, я теж тоді купила. Але мені чомусь краще коліщатко, яке купила за 3 грн. наше українське. От таке не можу поставити посилання, наберіть ролік для чебуреків, воно як рогатка і коліщатко посередині
  20. 2 points
    Наталя, цікавий спосіб. Завтра спробую. Вова любить кабачки іменно в борошні обжарені, а я не люблю, коли воно горить в олії. Зараз набадяжила паштет, ох і смачнющий! Ще 2 дні тому пожарила кусками свинячу печінку, купила по акції розморожену. Руки до неї ніяк не дійшли, стояла в холодильнику. Там же поруч в кастрюльці скучала в бульоні відварна свинина 2 шмата, яку я випадково розморозила замість фаршу і прийшлося її зварити. Вчора мене за це вже заїла совість (вона в мене є, оказується!) і я натушила трошки цибульки і моркви. Сьогодні прийшла з роботи і прокрутила все це боХатство на мілкій решітці м*ясорубки. Додала бульончику, ляпнула добряче майонезу свого, підсолила, десь півчайної ложки мускатного горіху (правда, дууууже старезного) і ще полила розтопленим вершковим маслом. Перемішала все це і як спробувала... ледь зупинилася! Ну така смакота!!! Ще відварила зараз два величеньких свинячих язика, я їх люблю. Не знаю, що з ними буду робити, придумайте мені. Саме легше просто з*їсти з майонезом, можна зробити заливний язик. А ще?
  21. 2 points
    Магда

    С Днем рождения!!!

    @Наташшшка! З Днем народження!!! Бажаю здійснення всіх мрій! Купи планів, часу для їх виконання, сил фізичних та енергії душевної! А ще, аби джерки ти свої робила виключно для задоволення, або щоб це був маленький прибутковий приємний бізнес, а всі твої рідні були поряд і допомогали вгамувати твою неспинну енергію!
  22. 2 points
    lana19

    С Днем рождения!!!

    Наташшшка !
  23. 2 points
    "Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий" 2007г. рецепт №1050 Тесто дрожжевое для пирожков жареных простое мука 605 сахар 39 маргарин 20 соль 10 дрожжи 19 вода 332 ___________ итого 1000 г Ось такий рецепт. Я вже тричі робила пиріжки і кожен раз в захваті! Єдине, я маргарин заміняю олією, бо роблю то половину рецепта, то 3/4, і розтоплювати оті грами незручно. З цілого рецепта виходить 20 штук середніх пиріжків. До цього я вже які тільки рецепти не пробувала! І кожного разу от щось мені було не так, смачно, гарно, але не так. А зараз все просто ідеально!!! Єдине мені треба краще заліпляти края, бо з рідким тістом це було швидко і просто, а тут треба інакше. Тісто пухке, смачне, в роботі приємне. Жарю на 6 з 9 (в мене електроплита, тобто на середньому вогні). Сьогодні робила на 3/4 рецепта, вийшло 16 штук. І ми з Вовою влупили ввечері по 3 пиріжка, хотіли ще, але я заборонила, і так ще паски з боків не струсили(((( Не дивіться на начинку, її в пиріжках небагато і вона трохи потаяла, то ковбаска паштетна печінкова. Але ж смаааачнооо!!!
  24. 2 points
    Куряче філе 500 г Вершки (молоко) 200 мл Сир твердий 50-70 г Сіль, перець за смаком Зелень Куряче філе нарізати невеликими кусочками, підсмажити на сковороді майже до готовності. Підсолити, перемішати. Залити вершками, як закипіть посипати тертим сиром і на малому вогні під кришкою потушкувати десь хвилин 5, поки сир розтане. Посипати нарізаною зеленню за смаком. Це ТАААК смачно!!! Мій Вова з раптовим загостренням панкреатиту потребував дієту, я нашвидкуруч зробила йому таке блюдо. Він був в захваті! Дуже сподобалось! Взагалі перед філе можна підсмажити до золотавості одну цибулину і далі по рецепту. Я не робила, дієта, і вершки замінила на молоко. Дуже швидко, дуже смачно! Ще й філе з домашньої курки, в нас у Варусі воно продається на 10 грн. дорожче за філе звичайних кур.
  25. 2 points
    Чомусь не можу дати посилання, набери в пошуку Торт Бостонський, автор vilapo. А мого Снікерса тут немає, ніхто його не викладав. Треба зробити і викласти. Дуже смачний торт і робити нескладно.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×