-
Публікації
1 519 -
Зареєстрований
-
Відвідування
-
Days Won
355
Тип публікації
Профілі
Статьи
Форум
Галерея
Календар
Усі публікації користувача Справжня господиня
-
В мене в сім'ю додався один поціновувач маминих страв - мій дорослий синок, тому готування добавилося. Готувала в суботу, бо йшла на 3 дні на роботу та ще синові но роботу треба тормозок щодня збирати. Котлети рибні. Разом з хеком прокрутила залишки відварного рису, цибулю і шматок сала. Дуже сподобалися котлети¡ Рис як наповнювач і не псує смак риби. Завжди тепер буду додавати. Ще наварила сину каструлю горохового супу, хай смакує, бо ми з Владою таке їсти не можемо, тільки один раз і мало. Ще була піца на все деко, жаркое, сирники, тушкована капуста з рисом, вчора ввечері на старому йогурті оладки з яблуком. Отак.
-
Лена, от ти знаєшся на ці гострі перечні соуси. Скажи, який саме тобі смакує найбільше. Я не по ціх ділах, але хочу зварити трохи для сина. Щоб не дуже "дим з попи", але смачний.
-
росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
Справжня господиня відповів в тему Natali06 в Сарафанное радио
Наталя, і мої сусіди бачили по теліку і мене, і Вову, а я навіть не знаю де. Що це за канал був, яка передача? Знайду. Нас знімала саме та дівчина, що брала інтерв*ю в мого Льоші. Його я бачила, є ролик. -
росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
Справжня господиня відповів в тему Natali06 в Сарафанное радио
Наталя, не питай. Майже була істерика, як змогла зайти в квартиру, пустили на 15 хв. забрати саме необхідне. Нас зараз не пускають, наші два під*їзда зараз оглядають різні комісіі, можливо, признають аварійними чи на відновлення. Сина поки забрала до себе в квартиру, поживе з нами, доки проясниться все. Бігаю по всяким службам (ЦНАП, СБУ, поліція, виконком тощо), бо треба велику купу всього. Отак "брати" піклуються, щоб мені не нудно було тихо і спокійно жити. СУКИТВАРИНЕНАВИЖУ!!!!!!!!! -
росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
Справжня господиня відповів в тему Natali06 в Сарафанное радио
Это моя квартира, в ней живёт зачеркнуть жил мой сын. Слава богу ни царапины¡ 20 сентября 2025 года 6-10 утра -
Сині 3 кг Цибуля 1 кг Помідори 1 кг Морква 600-700 г Перець болг. 1 кг Перець гіркий 1-2 шт. Сіль 2 ст.л. Цукор 4 ст.л. Оцет нуль Чорний мелений перець за смаком Часник за смаком Сині запекти або відварити, положити під гніт, щоб стік сік (можна не ложити). Почистити від шкірки. (я запікаю в мультиварці на Випічці 35-40 хв.) Цибулю порізати і піджарити до золотавості на олії. Додати потерту моркву і тушкувати до м*якості. Цибулю з морквою прокрутити на мілкої решітці на м*ясорубці, положити в каструлю/пательню/казан з товстим дном. Почищений перець прокрутити на м*ясорубці, додати до моркви, тушкувати прибл. 10 хв. Помідори прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв. Сині прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв. Додати сіль-цукор-перець-часник, якщо треба олію, тушкувати ще 3-5 хв, помішуючи. Оцет не треба! Розкласти в підготовлені банки, закатати. Можна не укутувати, я 10 років нічого не укутую. Я роблю по 1/3 рецепта, мені так зручніше. Вихід 1,5-1,7л. Навіть не пам*ятаю, де я взяла той рецепт, зазвичай в мене записано. Мабуть десь в коментах, не знаю. Але роблю цю ікру вже років 5. Дуже вдалий рецепт! От все мені за смаком! Тільки на сіль треба пробувати в кінці, бо вона зараз різної солоності. Подивилася, в нас ніхто не давав рецепту ікри з синіх, тілько є один аж 14 року. Зробіть, не пошкодуєте. Так, трохи морочитися треба, але це дуже смачно! А на хлібчик взимку... та й салка шматочок...аааа!!!!!
-
Палич, от ти і сам без мене все зробив. Вибач, в мене зараз не все добре, тому не можу відповідати вчасно і розгорнуто. Дякую тобі, що написав свої вражння. Якщо ікра сподобалася, то вже сам можеш зробити собі корективи.
-
Игорь, на дно стелю пергамент и все хорошо.
-
Дівчата, завалялися в мене від приготування ікри чималенько тушкованої моркви з цибулею. Захотілося квашених синеньких, але йти в магазин не хотілося, знайшла в себе всього 2 синіх, ні туди, ні сюди. І я зробила ліниві квашені¡ Сині порізали кружальцями, відварила в підсоленій воді хвилин 4_5. На дно посуди виклала шар синіх, зверху шар моркви, часник слайсами (щоб краще Вова бачив його), знов шар синіх і шар моркви. Добре б ще селери листя для запаху, але не було. Накрила все добро тарілкою і стояло 2 доби в теплі, підкисло. Тоді полила олійкою, притрусила петрушкою і в холодильник. Ну дуже смачно¡ тепер часто буду так робити, ще хочу заморозити так для удобства взимку.
-
Елена, дякую за довіру. Сподіваюсь, що взимку буде смачно.
-
Перець гострий маринований по-турецьки. Варіант 2
Справжня господиня відповів в тему Elenka в Овощные
Олена, придивлюсь до перцю в нашому АТБ. Зацікавили мене своїм перцем. Я хоч і не дуже страждаю за таким, але іноді хочеться "пощекотать вкусовые рецепторы". -
Хочу подякувати Нелі за чудовий салат і подякувати Еленці за перенесення сюди. Готую цей салат ще з ХП, дуже подобається смак и легкість приготування. Готую завжди 2 рази по 3х0,5л, нам достатньо. От на днях готувала соус Долміо, там теж базилік, а на залишках саме цей салат пішов. Дуже смачний!
-
Перець гострий маринований по-турецьки. Варіант 2
Справжня господиня відповів в тему Elenka в Овощные
Олю, може де й є в продажу, я пишу по нашому базару. Скільки разів питала про цицак, ніхто таке не знає. Одного разу фермери сказали, що колись виростили небагато, але попиту майже не було. В наших .бенях таке не популярне. І всеж ці перці різні на вигляд, я б не сплутала. Ось цікава інфа, читати до кінця https://graf-semena.com/product/tsitsak-tsitsac/ -
Перець гострий маринований по-турецьки. Варіант 2
Справжня господиня відповів в тему Elenka в Овощные
Оля, це різні перці. Цицак в нас не вирощують. Він слабогострий, скоріш пікантний, а Ріг набагато гостріший. Вони і виглядають по-різному. -
Ингредиенты: Баклажаны крупные - 5 шт. Помидоры мясистые - 4 шт. Перец сладкий - 3 шт. Лук - 2 шт. Соль - 1 ст. л. Сахар - 3 ст. л. Уксус 9% - 25(30)мл - 1.5 ст.л. Масло подсолнечное (лучше пахучее) - 150(200)мл Метод Все овощи порезать крупно и сложить в казанок или кастрюлю с толстым дном по порядку (как написано). Сверху соль, сахар, масло (можно вообще грамм 70-100 налить), уксус. Не перемешивать! Можно добавить в овощи лавр. лист и горький перец по вкусу. На небольшом огонечке тушить гивеч 30 минут под крышкой, затем перемешать, можно добавить чеснок, тушить еще 10 минут. Блюдо готово!!! Вкусно как горячим, так и холодным. Заметки Гивеч (гювеч) - блюдо общебалканской кухни, готовится из овощей, мяса и овощей, иногда и риса. Мне достался такой рецепт, ооочень нравится!!! Пы. сы. Я его всегда делаю в мультиварке на Тушении, время выставляю такое же. В мульте получается немного больше жидкости, чем в казанке. Я просто беру крупные баклажаны и тогда не так жидко. Пы. пы. сы. В горячем виде я гивеч закатываю в банки, стоит прекрасно в квартире. Поистине универсальный рецепт! Готовлю его до поздней осени, пока синие продают. Попробуйте, это так просто и так вкусно!!
-
Дівчата, а що ви з такою кількістю того укусу робите¿ От стоїть в мене пляшка магазинного яблучного оцту, то вона в мене роки два і ще є.
-
Вчора обідали чебуреками з пивом, Вова ще взяв ікру з синіх, любить.
-
Ингредиенты: Филе красной рыбы — 500 г (*у меня красивый скелет лосося на 500г) Картофель (средний) — 4-5 шт Лук красный (средний) — 1 шт (*я кладу белый) Молоко (6%) — 400 мл или сливки 10% разведенные пополам (*у меня молоко 2,5%) Мука пшеничная — 1 ст. л. Перец белый (*черный) Соль Сок лимона (несколько капель) или дольку лимона Зелень Вода 1 л (*от меня 1 маленькая морковка) Метод Прямо в кастрюле я пассерую 1 небольшую морковку кружочками и лук, вливаю воду, закипятила и всыпала картошку, порезанную крупными кубиками. Варить 10 минут. Посолить картошку, добавить сок лимона, рыбу крупными кубиками(как картошка), перец белый. Варить еще 10 минут. Пока варится суп, в молоке размешать без комков 1 ст.л. муки с горкой. Молока обычно лью меньше, около стакана, но муку не убавляю. Молоко влить в суп, дать закипеть, поварить 1 минуту и снять с огня. Подавать обязательно с зеленью. (*при наличии не мяса рыбы, а хребта, я сначала варю при слабом кипении хребет минут 25-30, а затем вынимаю, снимаю мясо с костей и возвращаю в кастрюлю). Иногда могу добавить немного тонкой мелкой вермишельки или маленькую горсточку орзо (это такие макаронные изделия по форме и размеру риса). ОООЧЕНЬ-ОООЧЕНЬ ВКУСНО!!! Мой муж, нелюбитель рыбы, пожирает этот суп как подорванный!
-
Таня, може так само і зварю. Спитаю сина, що хоче. В нас на півміста відключають воду на 2 доби. Ото буде мені сьогодні і завтра веселуха на роботі... хоч би не впасти...
-
Воно шматочками невеликими, десь 1х1,1х2 см. Чи треба взагалі скибочками нарізати? Думаю ще синові зварити, но то вже не раніше вівторка, завтра на роботу на 3 дні.
-
Сьогодні спробували це варення. Ну не знаю, солодка маса, жовтенька, густенька. Такі смачні персики і якесь незрозуміле варення. Чи я просто чекала чогось неземного, а "вон оно че, Михалыч".
-
Коротше, шкірочка знялася дуже добре, сама здивувалася. Вже наварила варення і варю компот з залишків. Завтра ще куплю персиків і ще хочу варення і закатаю компотом на зиму. Персики по 40 грн набагато вигідніше малини по 200.
-
Дівчата, підкажіть - з персиків для варення шкірку знімати??? Купила дешеві смачнющі соковиті персики, хочу зварити варення з Желфіксом. З них шкірочка знімається частково, кісточка відходить легко. Їх буду дрібнити шматочками. Так як, знімати? Бо прийдеться їх чистити як картоплю...
-
Баклажаны и перец жареные, в маринаде
Справжня господиня відповів в тему Справжня господиня в Овощные
Дякую, теж спробую додати цибульку. -
Ингредиенты: Баклажаны - 1 кг Перец болгарск. красный - 1 кг Сахар - 200 г Соль - 1 ст. л. Уксус 9% - 180 мл Перец горький - по вкусу Чеснок - по вкусу Растительное масло для жарки Метод Баклажаны порезать кружками, слегка посолить, выдержать 0,5-1 час, слить выделившуюся жидкость. Баклажаны обжарить на растительном масле до мягкости. Болгарский перец порезать полосками и обжарить на масле. После обжарки накрыть крышкой, чтобы легко было снять кожицу. Перец очистить, жидкость от перца сохранить. Готовим маринад. Сахар, уксус, соль поместить в кастрюльку, довести до кипения, не кипятить. Добавить туда мелко порезанный горький перец и измельченный чеснок. В маринад сольем жидкость от перца, не более 100 мл. В отдельную емкость выкладывать слоями баклажаны и перец, поливая их остывшим маринадом. Емкость оставить на сутки в комнате. В простерилизованные банки 0,5 л раскладываем баклажаны и перец, поливая маринадом. Банки стерилизуем 15 минут после закипания. Ну и остатки. ВКУСНОООО!!! Количество баклажанов и перца можно менять, кому что больше нравится. Маринад после укладки банок остается, его можно использовать куда угодно. Но меньше маринада варить не советую, овощи должны сутки мариноваться в большом количестве маринада. Выход: 3 банки по 0,5л Заметки Рецепт случайно подсмотрен на сайте SAY7. Рискнула приготовить и просто влюбилась в этот рецепт. Делала и для еды, и для хранения. Очень, очень вкусно!!! Автор предлагает после суточного маринования просто разложить овощи в банки, залить маринадом и закатать. Уверяет, что нормально хранится. Но я не очень доверяю такому хранению, тем более храню в квартире, поэтому сама решила простерилизовать банки. Стоят уже 2 недели, полет нормальный. Я не очень люблю подобные морочные рецепты, да еще стерилизацию ненавижу, но обязательно сделаю еще несколько банок. Уж очень вкусно! Для чего нужно сутки выдерживать в маринаде автор не пишет. Я так и готовила, ну может, меньше суток. Маринад получается очень ядреный, там нет воды, но после настаивания все чудесным образом преображается. Добавление в маринад сока от перца моя отсебятина, так маринад смягчился дополнительно. Очень советую!