-
Content Count
6859 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
129
Posts posted by Алцьона
-
-
В 15.12.2023 в 13:40, Магда сказав:А ми якось майонез взагалі не їмо, я його і не купую, і не роблю. Дівчата, а куди ви його кладете, крім салатів? Салати олів'є, шубу, мімозу у нас не йдуть, я їх ніколи і не роблю. Всі інші салати заправляю або олією, або роблю легенький такий соус а ля майонез, але олії зовсім трішки, гірчиця в зернах, лимонний сік і різні травички, все перетерти і злегка взбити.
Щасливі люди))
Мої діти майонез може і з чаєм би їли)) До супу, борщу на хліб обов"язково треба майонезом намалювати щось. На бутери під ковбаску, щоб масніше... До пельмешок виберуть майонез замість сметани ((
Хоча, я і сама його люблю, смачненький, але їм мало...хз чому)
Сама робити пробувала, все виходило. Але останнім часом я і смажені яйця не можу в себе запхнути, то що можна сказати про яйце в майонезі.
Хто дуже вразливий, не розгортайте))
Прихований текстОтой білок сопливенький... мене просто трясе від нього, та то ще пів біди. Ну треба ж мені було натрапити на яйця з мега канатиками...такі великі, білі, покручені нитки, що тягнуться з білком... і припаяні до жовтка... я їх тягну, відриваю, викидаю...
То ж останній місяць можу лише у випічці їх їсти, коли гарно відділені від зайвих фракцій і гарно збиті
inucya and Магда reacted to this -
В 14.12.2023 в 21:22, Olima сказав:Вітаю з виграшем!! Гном гарненький. Я спочатку подумала, що то костюм на людину))
-
В 19.12.2023 в 12:39, спокусницЯ сказав:Погодьтесь, мої нинішні умови життя, мої турботи, ота ялинка, яку я прикрасила, можуть здатися пустими, недоречними для людей, які живуть біля лінії фронту.
І в мене це постійно в голові. Саме тому цього (та і минулого) року на вікна гирлянди не вішали. Щоб не блимало на вулицю.
Але пообіцяла сину, що як тільки війна скінчиться, то будемо прикрашати і з вулиці будинок, як у Кевіна з Сам вдома!!
-
Насмажила сьогодні пончики сирні. Ще в планах спекти гомілки бройлерські, заготувала собі була в морозилку вже мариновані, щоб тільки в духовку залишилось.
А вчора робила швидкотушкованукартоплю. До обсмаженої картоплі з м"яском додала супову заправку, пів годинки в мультиварці і все готово.
Дуже самчна і зручна штука - ця заправка!!
-
35 хвилин тому, справжня господиня сказав:картопляники з грибами, теж не знаю, як і Наташшшка. Думаю, що то такі зрази,
Скоріш за все, що вони.
Бо в нас теж ніхто їх зразами не називає, а картопляниками.
Пам'ятаю, малою дивилась мамин зошит з рецептами, і там був рецепт зразів, і назва ж була ресторанна - "Зрази", а не звичні картопляники. То я спитала: а що це таке: "три рази"?
До речі, у нас найпоширеніша начинка- смажена або тушкована капуста. Як не в піст, то туди ще варене яєчко кубиками.
inucya, Справжня господиня and Магда reacted to this -
Я поки меню не продумувала, але мимоволі ходивши в магазин скуповую акційні штучки, от із них і зготую щось. Це обов'зково щось крабопаличкове, грінки зі шпротами(ностальгія), бутєри з рибкою.
Як на мене, то і хватить, бо дітям все одно пюреху з котлеткою зготуєш - і весь святковий стіл)
Справжня господиня reacted to this -
Вітаю в ялинковій темі.
Ми вже з ялинкою. Цьогоріч Микола раніше прийшов, то і 'робочий кабінет' раніше йому треба. Ну і очікування свята набагато емоційніше, ніж післясвяття, тому саме час любуватись ялинкою і чекати дива.
і куди ж нам без залізниці))
-
Декілька днів пропадала на кухні))
Накрутила млинців у морозилку- половина просто із сирим фаршем, для решти фарш обсмажила з цибулькою і картоплею, порізаною дрібними кубиками - привіт Оленці))
Млинці сюди пекла на сироватці - привіт Іннусі))
https://mooka.com.ua/forums/topic/2230-блины-на-сыворотке/
Ще робила цими днями крученики із салом і часничком, салат з крабочками і плавленим сирком, картоплю в горщиках, котлети рибні рублені, вінегрет.
А із солодким розслабилась, бо попала в центрі міста на шкільну ярмарку, збирали кошти звісно нашим зсу-котикам, і я нагребла купу домашніх смаколиків)
-
1 година тому, справжня господиня сказав:Купи х/б тонкі перчаточки, як ото офіціанти носять. Чи просто якісь тонкі з пупиришками для всяких робіт. В мене такі синтетичні тонесенькі, теж одягаю як пеку млинці.
Дякую за пораду. Спробую. Проблема, що я не люблю працювати в рукавичках. Знаю, що рукам шкідливо, але мені важливо відчувати все на дотик((
Але ж пече...ось печу четверту порцію, то пальці вже горять.
Справжня господиня reacted to this -
-
36 хвилин тому, справжня господиня сказав:Алла, побачила в твоєму рецепті печива ссилку на антипрігарний коврик від Інтерпромторга. Не дивуйся, але мені той самий Олександр ще років 10 назад подарував такий свій коврик великого розміру, я йому на сайті відгук-рекламу писала. Дуже гарна річ!
"Тесен мир..."
Мені цей коврик і досі слугує. Просто ванлав)))
Маю ще два силіконові, щоб медовики пекти по три коржі за раз. Так вони хоч і класні, але з антипригарним - небо і земля!!
-
вечір неділі...
мааам, на завтра тре щось на ярмарку благодійну.
Колочу тісто на печенюхи з передбаченнями)
https://mooka.com.ua/forums/topic/3918-печенье-с-предсказаниями/
irysska, Наташшшка and Магда reacted to this -
У нас то сніг, то перевернеться на дощ. На дорозі склянка. Вітер здійнявся.
-
В 04.05.2023 в 16:39, справжня господиня сказав:Зробіть половину рецепта, це як раз на один противень.
Зрозуміло, замішую на півтори порції))
Наташшшка reacted to this -
Я сьогодні наробила картопельки в горщиках. Дітям без грибочків, дорослим із шампіньйонами.
Завтра перемажу коржі Спартака сметанкою і буде ще і тортик на десерт.
Облюбувала напікати гору коржів медовика і спартака на зберігання. А тоді так швидко тортика можна зробити, коли солоденького припече.
Наташшшка, Магда and irysska reacted to this -
10 годин тому, irysska сказав:корейську моркву,
Виглядає вітамінненько! Така жовтогаряча
Наташшшка and irysska reacted to this -
І я в корейську морковку приправи поокремо всі наміряю. Так легше скоригувати під свій смак.
-
І про цю смакоту я сьогодні думала.
На наступному тижні хочу спекти, як думаєте, не рано?
-
Ех, пізно я згадала про цей кекс((
Хтось цього року робить його?
Я можливо половинку порції все ж замочу...ну дуууже хочеться! Відколупаю на Різдво недолежаного, а як не піде, то буде в мене кекс на Масляну))
Наташшшка reacted to this -
1 година тому, irysska сказав:Всім я знову з вами і рада всіх бачити
Привіт!! І ми раді поверненню))
irysska reacted to this -
1 хвилину тому, Olima сказав:Вас не має точки видачі Розетка
Я і не знаю. Укрпошта може? Там якісь вивіски бачила, про точки видачі, але не звертала уваги, чиї.
-
Дякую, що б я без тебе, Нелю, робила! Ми ж хіба ше не стрибали на тих циферках))
Трубочку з набору засувала до самого краю, а воно лиш всередину дає дути.
І коли взяла коктейльну, вдвічі довшу, і запхнула її всю, от тоді пішло діло.
-
1 хвилину тому, Olima сказав:Мабуть чим менший кусок, тим він бистріше в'ялиться .
Скоріш за все, що так.
Об'єм менший, менший шлях солі до центру шматка і вологи назад
Olima and musinka reacted to this -
1 година тому, Olima сказав:хамон мені здався наче розмазня.
То точно не хамон. Він тверденький.
І мені такий вонючий... Чоловік привозив, коли в Іспанію їздив. Цілим шматком. Порізали ми затовсто, як для хамона, то ледве вжували.
А як нарізку фабричну відкрили, то нічого так, можна поласувать) тільки я ніс закривала))
1 година тому, Olima сказав:Алла, приготуй його. Дуже легко робиться, а результат пречудовий. Тим паче, що зараз погодні умови як раз для цього м'яса.
Умовила) гляну, де взяти сіль. І нескромне питання))шия -це ошийок?
Кухонні посиденьки (балачки)
in Сарафанное радио
Posted
Прочитала вголос мамі))
Вона сказала - постав від мене лайк