Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 28 грудня, 2015 (змінено) Все! Я спекла ! І ці коржі таки вже мої-такі надутенькі,шарами,такі,як мають бути-наполеонівські!. Я прийшла до висновку,що це моє борошно домашнє не підходить для випічки. Сьогодні навіть відчувала,яке ніжне і приємне в роботі тісто і коржі легенько розкачувала. Ось вони-такі,як і мають бути. Діаметр-24см, Сьогодні сім коржів. Печіть,дівчата! Це той "Наполеон" Дарії Цвек,який мені найбільше сподобався з усіх і який я ж інтерпретувала і витлумачувала сама собі. Та не помиляється той,хто нічого не робить,а я вже три дні підряд "онаполеоніюсь".(словечко яке!) Змазувати буду ближче до Нового року. Змінено 28 грудня, 2015 користувачем Уляна-ляна 2 lissaKi та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 928 Опубліковано: 29 грудня, 2015 Уль, я гадаю,що його треба не так тонко розкачати. По рецепту ж не треба було? 1 Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 29 грудня, 2015 Так,його не потрібно так тонко розкачувати,але я люблю ,щоб коржі були тоненькими. Я навмисне не проколюю перед випіканням,щоб утворювались подушечки.Нижні коржі з дирочками,а верхні - без. На першій фотографії видно. А коли я змащую кремом,то беру коржі догори дном,крем,знову корж,крем і так до кінця.А потім рівненькою дощешкою легенько придавлююю весь торт і всі ці надуті подушечки ламаються і просочуються з кремом.Тоді торт виходить і не масткий і не сухий.Але це на мій смак,а Ви робіть так ,як Ви завжди робите. Сам рецепт зовсім не складний і швидко все готується.Я вчора навіть не робила всіх маніпуляцій з холодильником-вистачило і двох разів,на третій я вже розкачувала коржі.Результат-відмінний! :10: 2 fronya40 та lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 928 Опубліковано: 31 грудня, 2015 @Уляна-ляна,Оксанка!!!несу огромное Дякую!!! Долго сопротивлялась с собой и решила все таки его! Тесто делать- было страшно,но совсем легко. Крем- не решалась,зачем масло растопить? А оказался крем просто чудо из чудес! Спасибо! 3 Уляна-ляна, Vilapo та Izvarina reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 7 січня, 2016 Таня,де я була,що не побачила твій пост? Це чудово,що ти все-таки вирішила ризикнути і спекти "Наполеон" після всіх моїх експериментів. Він ,направду, не важкий в роботі і крем смачний. Крем- не решалась,зачем масло растопить? Коли я читала рецепт з книги Дарії Цвек,то перше питання теж було:навіщо розтопити масло і жарити в ньому борошно? Але всі питання відпали після того,як скуштувала готовий торт. Дякую! Відверто скажу: думала,що ти не будеш за нього братися (адже на свято не хочеться невдач,нема часу на випробовування).А ти відважилася! 2 fronya40 та lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 928 Опубліковано: 7 січня, 2016 @Уляна-ляна,Оксанка,я неудачи не боялась,не помню,что б что то не получалось после так подробно описаных рецептов я больше боялась физич.затрат. Оказалось,що все это просто. Тесто шикарное! За крем отдельный восторг. Кто мог подумать? Вроде мелочь- растопить слив. масло...а как вкус получился... словами не описать. 2 Уляна-ляна та lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах