Сусля 4 587 Опубліковано: 5 листопада, 2016 Ингредиенты: Вода - 1,5 лОвес - 1,5 скл.Мед - 1 ст.л.Лимон - 0,5 шт. Спосiб приготування Овес добре промити, залити холодною водою й довести до кипіння. Настоювати у теплому місці 3-4 години. Потім додати натерту цедру лимона. Відвар процідити, додати меду, сік лимона. Подавати теплим. Примітки Як на мене, то натерта цедра придає гіркуватий смак, наступного разу я додавала тільки сік лимона і ще взяла 2 склянки вівса, щоб відвар мав більш насичений смак, бо нам він дуже сподобався. Як все почалось В мамусиних засіках знайшла маленьку книжечку-розкладайку, назва в неї " Лікувальні та вітамінні напої". Мене це зацікавило і чоловік отримав наказ привезти з села мішечок вівса. Так що я почала експерементувати. В книжечці було написано от що : "Лікувальні напої, приготовані на основі вівсяних відварів і пшеничних висівок, можна рекомендувати людям, що страждають захворюваннями серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, порушенням обміну речовин. У напоях, до складу яких входять яблука, лимони, чорна смородина, журавлина, калина, шипшина, обліпиха, міститься велика кількість вітаміну С. Щоб уникнути руйнування вітаміну С, посуд, в якій готують напої, повинен бути щільно закритий кришкою." Цей напій дуже сподобався нам всім, і доча п'є з задоволенням, вона в нас щира "компотна" душа, відразу оцінила напій. Так що далі буде, рецептів багато :smile235: 6 Miloviza, Natali06, Пампушка та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 5 листопада, 2016 Ну це теж для мене новинка - щоб з вівса та питво варити... Треба спробувати 1 Сусля reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сусля 4 587 Опубліковано: 5 листопада, 2016 аха, для мене теж це цікаво було, яке воно на смак буде. 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Пампушка 1 043 Опубліковано: 5 листопада, 2016 Танюша, поддерживаю :f-0-183: , овес - чистое здоровье, я уже много лет ем по утрам овсяный кисель, желудок говорит спасибо 3 lana19, Алцьона та Сусля reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах