Akvarel 861 Опубліковано: 22 лютого, 2017 Ингредиенты: СвининаБорошноСалоЦибуляЧасник Cпосіб приготування Кількості інградієнтів не пишу оскільки завжди все роблю на око. Отже, беремо свинину, це може бути м'ясо з будь якоі частини свинки, можуть бути копчені(бужені) ребра чи кістки. Все залежить, що є у вас у холодильнику чи морозілці. Варимо бульйон. Перший відвар я виливаю. У другий відвар додаю тільки лавровий лист та духм'яний перець. Солю. Варимо до готовності м'яса.Поки вариться наш бульйон, беремо борошно і перепалюємо на сухій сковорідці до світло-коричневого кольору. Цього можна і не робити, тоді у вас буде біла печеня. Перепалене борошно пересіюємо через сито. Я завжди перепалюю півлітрову банку борошна.Коли наш бульйон готовий, вибираємо з нього м'ясо, бульйон проціджуємо. Трохи бульйону відбираємо, охолоджуємо та додаємо перепалену муку. Перемішуємо щоб не було комочків та виливаємо у бульйон що залишився. Заварюємо. Консистенція готовоі печені має бути як густа манна каша (по фото видно). Я не знаю скільки давати муки, бо завжди все роблю на око. Якщо консистенція мені зарідка то додаю муки, якщо загуста то бульйону. Тому бульйону собі відбираю трошки більше, на всякий випадок :)Якщо ви готуєте з м'яса, то рвемо його руками на шматки. Якщо з ребер чи кісток, то оббираємо і теж руками подрібнюємо.Сало ріжемо на кусочки та підсмажуємо на сковорідці до рум'яних шкварочків. Шкварки перебираємо на тарілочку, а на жирі (на масті) підсмажуємо цибульку до золотистого кольору.З часника робимо саламаху. Часник ріжемо на тоненькі пластинки, складаємо в дерев'яну ступку, солимо і дерев'яним макогоном розтовчуємо. Додаємо до цибульки зі шкварочками.На тарілку накладаємо печеню, зверхи подрібнене м'ясо, а зверху шкварочки з цибулькою та часничком!Їмо з картоплею звареною половинками та кулешею.На фото печеня з ребер домашнього коптіння. Примітки Жодне гуцульське весілля чи набуток колись не обходився без печені. Це була дуже гонорова страва. Коли на весіллі давали печеню то після того співали:"Кухарочко наша, чи вже буде по вечері, чи ще буде каша?". І після цього ще подавали кукурудзяну або рисову кашу. Салати, магазинні ковбаси і інші делікатеси ввійшли в меню гуцулів уже у після воєнні роки. 10 Kira, Natali06, LLika та 7 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 22 лютого, 2017 (змінено) Дівчатка модератори, десь зникли інградієнти Свинина Борошно Сало Цибуля Часник Виправте, будь ласка, бо я змінюю, а вони знову зникають. Дякую. Змінено 22 лютого, 2017 користувачем Akvarel 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 118 Опубліковано: 23 лютого, 2017 , бо я змінюю, а вони знову зникають Галочка , поправила. В таком случае не ищи ошибку, а обнови страницу. 1 Akvarel reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Koshka4 339 Опубліковано: 23 лютого, 2017 @Akvarel,печеня Чем-то напоминает белорусскую мачанку Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Пампушка 1 044 Опубліковано: 26 лютого, 2017 очень интересно, я такое не ела и про такое не слышала, спасибо Галочка, думала, что печеня это жаркое , вот тундра 1 Akvarel reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах