Jump to content
Sign in to follow this  
My Ukraine Cook

Картопля з овочами та гомілками запечена у фользі

Recommended Posts

Ингредиенты:

1 кг картоплі
300 г шампіньйон
2 шт солодкого перцю
300 г кабачків
2 шт помідора
1 шт цибуля
8 шт гомілок
100 мл олії
2 зубчики часнику
160 г вершкового масла
зелень петрушка
сіль, перець, паприка, базилік

фольга

зображення_viber_2022-08-03_13-53-59-622.jpg

Метод

Овочі перемити, очистити від шкірочки та насіння. Картоплю, кабачок, помідор – невеликими шматочками. Цибулю, півкільцями. Перець – смужками. Шампіньйони – слайсами. Всі овочі з’єднуємо у мисці, до них додаємо олію (50 мл), сіль, перець, базилік або італійські трави, до смаку. Перемішуємо й залишаємо поки на столі, щоб овочі промаринувались у спеціях.
- Курині гомілки, промиваємо й обсушуємо. Робимо пару надрізів ножем на кожній гомілці. До них додаємо спеції, сіль, паприку, чорний перець, перемішуємо. Розігріваємо пательню наливаємо 50 мл олії, кладемо розрізані зубчики часнику, просмажуємо, щоб часник напитав олію. Викладаємо гомілки й на середньому вогні, обжарюємо їх по 5 хвилин з обох боків до золотистого кольору.
- Нарізаємо вершкове масло на шматочки по 20 г.
- Дрібно нарізаємо зелень.
- Коли все готово, відриваємо шматок фольги, по середині кладемо овочі, зверху гомілку, вершкове масло шматочок і присипаємо зеленню. Збираємо краї фольги й утворюємо таку собі торбинку, щільно притискаємо, щоб не було дірочок. Викладаємо на протвінь, і так формуємо зі всією картоплею.
- Розігріваємо духовку на 180 градусів і випікаємо 50 хвилин.
Готову картопельку подаємо до столу зразу після приготування)
Процес приготування у відео:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×