Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Шулики з маком/Ламанці/Традиційна українська страва на свято Маковія/Українська Кухня

Recommended Posts

Ингредиенты:

500 мл кефіру

2 шт яйця

1 ч.л. соди

3 ст.л. цукру

1/з ч.л. солі

800 г борошна

200 г мак

1 л води

5 ст.л. меду

Олія для смаження

-          Готуємо шулики(коржі): кефір та яйця повинні бути кімнатної температури, в мисці з’єднуємо, яйця, сіль, цукор. Все перемішуємо до однорідності.  Далі додаємо кефір, теж перемішуємо. Окремо просіюємо борошно, до нього додаємо соду, перемішуємо. Потім борошно невеликими порціями додаємо до рідини й замішуємо м’яке тісто. Кладемо його у миску, накриваємо полотенцем і залишаємо відпочити на 20 хвилин.  Далі тісто ділимо на 6 частинок, поверхню присипаємо борошном, кожну частинку розкатуємо  в коло по розміру вашої пательні, проколюємо виделкою  по всьому тісту. Нагріваємо пательню(також можна коржі випікати у духовці на протвині), наливаємо не велику кількість олії. Обсмажуємо шулики з обох сторін до золотистого кольору під кришкою. Готові шулики викладаємо на блюдо. І так готуємо все тісто. Залишаємо їх до повного охолодження.

-          Готуємо заливку, за традицією до неї входить вода, мак та мед. Її готували як приходили з церкви, бо воду, мак та мед використовували тільки освячений, і так : мак потрібно промити дуже гарно у воді, щоб він не гірчив. Викладаємо його у каструлю, заливаємо 150 мл води , ставимо на плиту і на середньому вогні, помішуючи, проварюємо , до моменту поки не википить вода.  Далі залишаємо, щоб мак похолов, після, потрібно його перетерти, для цього можна використати макітру, м’ясорубку, блендер.  В миску наливаємо воду 850 мл, додаємо до неї мед, перемішуємо, щоб мед розчинився. До рідини додаємо розтертий мак, все перемішуємо. Заливка готова.

-          Формуємо страву: у  миску руками рвемо шулики, на шматочки, зверху заливаємо заливкою, гарно перемішуємо і даємо 10 хвилин настояться. Далі подаємо до столу.

Шулики з маком до вашого столу на свято готові) Пам’ятаємо та шануємо наші українські традиції)

Процес приготування у відео рецепті:

Безымянныйi.png

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×