My Ukraine Cook 178 Опубліковано: 5 грудня, 2022 Ингредиенты: 300 мл картопляного відвару 7 г сухих дріжджів 1 ч.л. цукру 1 ч.л. солі з гіркою 3 ст.л. олії 500-550 г борошна форма для хліба Метод - Всі інгредієнти для рецепта повинні бути кімнатної температури, в мисці з’єднуємо картопляний відвар, сіль, цукор, олію. Все гарно перемішуємо. - Окремо в просіяне борошно додаємо дріжджі, перемішуємо. Далі невеликими частинами додаємо його до рідини й починаємо заміс тіста, вимішуємо його 10-15 хвилин, воно повинно бути м’яке й еластичне. - Замішане тісто кладемо у миску присипану борошном, звершу накриваємо плівкою або рушником. Ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно збільшилось у 2 рази. - Коли тісто підійшло, виймаємо його з миски, поверхню присипаємо борошном, обминаємо, щоб вийшли зайві пухирці. Далі розкачуємо тісто в пласт(прямокутник), довжиною як форма для хліба, закручуємо у рулет, защипуємо гарно краї. Форму змащуємо олією, викладаємо тісто швом до низу, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Потім присипаємо сформований хліб трішки борошном, ножем робимо не глибокий надріз вздовж посередині. - Розігріваємо духовку на 160 градусів і випікаємо 40-45 хвилин до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці. - Готовий спечений хліб, виймаємо з форми на решітку, накриваємо рушником, і так залишаємо до повного охолодження. Смачний домашній хліб на картопляному відварі готовий) Процес приготування у відео рецепті: 1 Віктор reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 118 Опубліковано: 10 грудня, 2022 @My Ukraine Cook, дякую за рецепти і вашу працю ! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах