Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Домашній хліб на картопляному відварі

Recommended Posts

Ингредиенты:

300 мл картопляного відвару
7 г сухих дріжджів
1 ч.л. цукру
1 ч.л. солі з гіркою
3 ст.л. олії
500-550 г борошна
форма для хліба

зображення_viber_2022-12-05_12-33-29-062.jpg

 

Метод

- Всі інгредієнти для рецепта повинні бути кімнатної температури, в мисці з’єднуємо картопляний відвар, сіль, цукор, олію. Все гарно перемішуємо.
- Окремо в просіяне борошно додаємо дріжджі, перемішуємо. Далі невеликими частинами додаємо його до рідини й починаємо заміс тіста, вимішуємо його 10-15 хвилин, воно повинно бути м’яке й еластичне.
- Замішане тісто кладемо у миску присипану борошном, звершу накриваємо плівкою або рушником. Ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно збільшилось у 2 рази.
- Коли тісто підійшло, виймаємо його з миски, поверхню присипаємо борошном, обминаємо, щоб вийшли зайві пухирці. Далі розкачуємо тісто в пласт(прямокутник), довжиною як форма для хліба, закручуємо у рулет, защипуємо гарно краї. Форму змащуємо олією, викладаємо тісто швом до низу, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Потім присипаємо сформований хліб трішки борошном, ножем робимо не глибокий надріз вздовж посередині.
- Розігріваємо духовку на 160 градусів і випікаємо 40-45 хвилин до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці.
- Готовий спечений хліб, виймаємо з форми на решітку, накриваємо рушником, і так залишаємо до повного охолодження.
Смачний домашній хліб на картопляному відварі готовий)
Процес приготування у відео рецепті:

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@My Ukraine Cook, дякую за рецепти і вашу працю !:flowerss:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×