Соус солодкий чилі — домашній рецепт на зиму
Домашній солодкий чилі з солодкого й гострого перцю, часнику, цукру та оцту, загущений кукурудзяним крохмалем. Вариться 20 хвилин: 10 після закипання з цукром і сіллю, і ще 10 — з крохмалем і оцтом. Смак помірно гострий, солодкість урівноважена кислинкою; найкраще пасує до м’яса.
Інгредієнти
- Солодкий перець — 700г
- Гострий перець — 300г
- Часник — 100г
- Цукор — 700г
- Сіль — 50г
- Яблучний або винний оцет 6% — 400мл
- Вода — 200мл
- Крохмаль кукурудзяний — 50г
Чистимо і миємо перець. У гострого перцю зрізаємо лише зелений хвостик, насіння не прибираємо.
Пропускаємо через м'ясорубку разом із часником.
Додаємо цукор та сіль. Після того, як закипить, варимо 10 хвилин. Додаємо крохмаль розведений у воді та оцет. Варимо після закипання 10 хвилин.
Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками. Банки перевернути та вкутати рушником.
Смачного!
Оцінка рецепта
Питання й відповіді
Як приготувати соус «Солодкий чилі» з крохмалем?
50 г кукурудзяного крохмалю розвести в 200 мл води і влити разом з оцтом, коли перець з цукром уже 10 хвилин поварився. Після цього варити ще 10 хвилин — соус загусне.
Як зробити соус менш гострим?
Авторка радить брати гострий і болгарський перець порівну та прибрати більшу частину насіння — саме воно дає гостроту.
Чи треба чистити гострий перець від насіння?
За основним рецептом — ні: зрізають лише зелений хвостик. Якщо хочеться м’якшого смаку, насіння прибирають.
Як закрити на зиму?
Гарячий соус розкласти в стерилізовані банки, закрити кришками, перевернути й укутати рушником. Учасниці фасують його в маленькі баночки на 100–200 мл.
Схожі рецепти
Лена, от ти знаєшся на ці гострі перечні соуси. Скажи, який саме тобі смакує найбільше. Я не по ціх ділах, але хочу зварити трохи для сина. Щоб не дуже "дим з попи", але смачний.
Світлана, цей соус дуже цикавий на смак. В нем є помірна гостринка, солодкість равноважена з кіслинкою, смак натуральний. Порція не багата. Росклала по маленьких баночках.
Я готувала в пропорции 50/50 гострого перцю і болгарського, але насіння майже все видалила, бо вона дає гостроту і ще мені воно заважає.
Готою кожен рік аджику грузинську тильке з гострого перцю зі спеціями, зберігаю у холодильнику, вона смакує до борщу, а цей чилі-соус більш до м'яса, хоча хто нам що запрещає)))
Доречі гостра аджика згодом стає менш гострою.
Лєночка, несу тобі величезну подяку за рецепт! Не розмінювалася на дрібниці і зробила відразу дві порціі!) Бо це смачно! Мммм) раніше купувала цей соус, а зараз , завдяки тобі буду мати свій) та ще й набагато корисніший і смачніший. Дякую, моя люба! 😘
зараз трохи на роздоріжжі… думаю чи ще зробити дві порціі🤔😂
Наталочка, дякую тобі за довіру! Соус дійсно дуже смачний, з магазинним ні в яки порівняння не йде.
Лєночка, несу тобі звіт по- дорослому) бо що там розмінюватися на дрібниці. Казала тобі, що планую ще 2 порції, а ні - зробила 4! ( довелось дістати мого улюбленого казанчика) Бо мала необережність пригостити сестру) Вона спочатку сказала :» ой, яке пекуче!» А через пару днів баночку прикінчила) І сказала, що добрезне, хочу ще! Тож довелося готувати і на неі)
але самий великий квест, це все розфасувати в 100 мл баночки( Я ще той хомяк), все закрила ! Тепер ми с сестрою смачнючим соусом забезпечені)
Дякую , моя хороша, за вивірений рецепт! 😘
Дякую Наталочка за фотозвіт! Смачно та яскраво виглядає! Буде вам в зиму смачно! Я теж у неділю приготувала ще порцію. Так и є, не такий уж цей соус і гіркий, всього в міру в нем.
Ооо, бачу що 100 мл і твоя улюблена тара) Хоча ти знаєш, я думаю і з 0,5 л такий соус швиденько зникне) дякую!
Natali06 написав(-ла):Ооо, бачу що 100 мл і твоя улюблена тара) Хоча ти знаєш, я думаю і з 0,5 л такий соус швиденько зникне) дякую!
Наталочка, ці баночки дійсно у мене саме маленькі, а в об'ємі майже 200 мл.
В зимку будемо с гостреньким соусом до столу.)
Лєночка, з новими можливостями форуму , поставила 5 твоєму рецепту! В цьому році мала небагато гіркого перцю, але в улюбленому рецепті не змогла собі відмовити) Дякую за рецепт!