Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Хліб домашній на молоці

Recommended Posts

Ингредиенты:

тісто:
500 г борошна
300 мл молока
100 г вершкового масла
7 г сухих дріжджів
1 ст.л. цукру
1 ч.л. солі
для змащування:
1 ст.л. молока
1 ст.л. олії
30 г борошна
Всі інгредієнти для рецепта повинні
бути кімнатної температури.
 

изображение_viber_2022-09-14_10-55-17-856.jpg

Метод

- Готуємо тісто. Молоко і масло кладемо у каструльку, ставимо на вогонь, починаємо нагрівати, поки масло повністю не розчиниться, але молоко повинно бути ні в якому разі не гарячим(якщо при нагріванні молоко таки нагрілось дуже вище 30°, то дайте йому охолонути до теплого стану). Окремо в миску просіюємо борошно, до них додаємо дріжджі(в цьому рецепті я використовую сухі швидкорозчинні), перемішуємо ложкою. Далі до борошна виливаємо тепле молоко з маслом, починаємо заміс тіста. Його потрібно вимішувати 10-15 хвилин, до стану поки тісто перестане липнути та стане м’яким й еластичним(дуже важливо не забийте тісто борошном, у кожного виробник борошна різний, тому дивіться по тісту, можливо кількість борошна потрібно більше для замісу, або менше). Коли тісто замісили, кладемо його до миски присипану борошном, накриваємо і ставимо в тепле місце на 60 хвилин, щоб тісто підійшло.
- Далі коли тісто підійшло, викладаємо його на поверхню, обминаємо, розкачувати його у прямокутник, по довжині трішки меншій за протвінь на якому ви будете випікати. Потім тісто скручуєте в рулет й гарно защипуєте краї. Далі сформований хліб викладаєте швом вниз на протвінь застелений пергаментом. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити на 30 хвилин. Хліб повинен збільшитись у 2 рази(кількість часу який потрібно для того, щоб підійшов хліб залежить від температури у вашій оселі).
- Після того, як хліб підійшов, робимо розріз вдовж хліба ножем або кулінарними ножицями, не глибокий. Потім розводимо у місткісті, молоко й олію, перемішуємо й змащуємо зверху хліб. Борошно (30 г), пересипаємо у ситце і присипаємо зверху на хліб. Розігріваємо духовку на 160° і ставимо випікатись хліб на 50-60 хвилин до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці.
- Після випікання хліб накриваємо рушничком і залишаємо до повного охолодження. Далі смачний хліб подаємо до столу)
Процес приготування у відеорецепті:

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×