Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто:

Яйця 2 шт

Цукор 90 г

Масло вершкове 90 г

Цедра 1/2 лимона

Борошно 180 г

Розпушувач 1 ч. л.

Безе:

Білки 4 шт.

Сік лимона 3 ч. л.

Цедра 1/2 лимона

Цукор 200 г

Цедра 1/2 лимона

Ягоди 450 г

Мигдальні пластівці для декору

large.IMG_20220215_220819.jpg.6d1cfc9c7571f3e575c463ea7393dda2.jpg

 

 

Яйця збиваємо із цукром, додаєм шматочками розм'якшеного масла, цедру. Ще раз все добре збиваємо. Додаємо борошно змішане з розпушувачем і замішуємо тісто. Викладаємо тісто у роз'ємну форму, ( низ та боки застеляю бумагою) розрівнюємо поверхню. Випікаємо 20 – 25 хвилин до золотавого кольору. Ягідки  чи фрукти ( смородина, вишня, слива, чорниці…) миємо та просушуємо заздалегідь. Якщо слива, ріжемо її кубиками.  Білки збиваємо в міцну піну з соком лимона та цукром, додаємо цедру. Якщо пиріг з ягодами ( смородина чорна, червона, чорниці)  їх додаємо в білки і усе разом викладаємо на підпечений корж. Зверху присипаємо пелюстками мигдалю і, по бажанню,  ягідками.  Випікати 30-40 хв.

Дуже смачний виходить! 

 

large.IMG_20220215_211341.jpg.887275e8dd997b3cb1648b9a1037cb35.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Виглядає смачненько!

Якраз маю в морозилці білки, то просто мушу спробувати спекти цей пиріг.

Оксанко, маю два питання:

в інгредієнтах зазначена і олія, то можна замість масла її використати?

ягідки з морозилки, то їх попередньо розморозити, дати стікти сокам, чи можна з морозилки відразу на тісто?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
22 години тому, Алцьона сказав:

 

в інгредієнтах зазначена і олія, то можна замість масла її використати?

ягідки з морозилки, то їх попередньо розморозити, дати стікти сокам, чи можна з морозилки відразу на тісто?

ой... дякую, що побачила, виправляю, не олія. масло вершкове! 

Ягідки даєш прямо з морозки, заморожені!!!! але, думаю тоді краще їх на тісто, не  в білки, або в  половинку білків дати ягоду заморожену, викласти, а зверху другу половину  чистих білків 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×