Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто:

Яйця 2 шт

Цукор 90 г

Масло вершкове 90 г

Цедра 1/2 лимона

Борошно 180 г

Розпушувач 1 ч. л.

Безе:

Білки 4 шт.

Сік лимона 3 ч. л.

Цедра 1/2 лимона

Цукор 200 г

Цедра 1/2 лимона

Ягоди 450 г

Мигдальні пластівці для декору

large.IMG_20220215_220819.jpg.6d1cfc9c7571f3e575c463ea7393dda2.jpg

 

 

Яйця збиваємо із цукром, додаєм шматочками розм'якшеного масла, цедру. Ще раз все добре збиваємо. Додаємо борошно змішане з розпушувачем і замішуємо тісто. Викладаємо тісто у роз'ємну форму, ( низ та боки застеляю бумагою) розрівнюємо поверхню. Випікаємо 20 – 25 хвилин до золотавого кольору. Ягідки  чи фрукти ( смородина, вишня, слива, чорниці…) миємо та просушуємо заздалегідь. Якщо слива, ріжемо її кубиками.  Білки збиваємо в міцну піну з соком лимона та цукром, додаємо цедру. Якщо пиріг з ягодами ( смородина чорна, червона, чорниці)  їх додаємо в білки і усе разом викладаємо на підпечений корж. Зверху присипаємо пелюстками мигдалю і, по бажанню,  ягідками.  Випікати 30-40 хв.

Дуже смачний виходить! 

 

large.IMG_20220215_211341.jpg.887275e8dd997b3cb1648b9a1037cb35.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Виглядає смачненько!

Якраз маю в морозилці білки, то просто мушу спробувати спекти цей пиріг.

Оксанко, маю два питання:

в інгредієнтах зазначена і олія, то можна замість масла її використати?

ягідки з морозилки, то їх попередньо розморозити, дати стікти сокам, чи можна з морозилки відразу на тісто?

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 години тому, Алцьона сказав:

 

в інгредієнтах зазначена і олія, то можна замість масла її використати?

ягідки з морозилки, то їх попередньо розморозити, дати стікти сокам, чи можна з морозилки відразу на тісто?

ой... дякую, що побачила, виправляю, не олія. масло вершкове! 

Ягідки даєш прямо з морозки, заморожені!!!! але, думаю тоді краще їх на тісто, не  в білки, або в  половинку білків дати ягоду заморожену, викласти, а зверху другу половину  чистих білків 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×