Магда 2 078 Опубліковано: 11 лютого, 2023 Ингредиенты: Телятина 700 г Яблуко 2 шт. Масло вершкове 20 г Хмелі-сунелі Сіль Метод Яблука порізати на четвертинки і обжарити в мультиварці на вершковому маслі. Паралельно на сковорідці обжарити м'ясо, порізане на крупні шматочки. Яблука мають злегка карамелізуватися, їх злегка посипати хмелі-сунелі. Потім зверху викласти обжарене м'ясо. Приправити ще трішки хмелі-сунелі, посолити. Тушкувати в мультиварці на режимі "тушіння" М'ясо краще брати не пісне, я беру шийну частину, а яблука не кислі. Ще останнім часом я взагалі спростила процес. Додаю в гарячу сковорідку де обжарювалося м'ясо граминку води, пропарюю трішки і додаю цю м'ясну підливу до яблук з м'ясом, зовсім трішечки, тільки щоб можна було включити режим скороварки. 20 хвилин на режимі "м'ясо", потім пару хвилин на режимі мультиварки "плов", щоб прибрати зайву рідину і все, м'яке і смачне м'ясо готове. Весь цинус в цьому рецепті, як на мене, це поєднання саме цих простих інгредієнтів. Яблуко з хмелі-сунелі просто неймовірно доповнюють саме телятину чи яловичину. Зараз на головному фото - просто обжарене м'ясо в мультиварці перед тушкуванням. Пізніше додам фото з подачею. Прихований текст Цей рецепт я вигадала через свою лінь. Колись, сто років тому, ми відпочивали на Шацьких озерах, там в ресторані подавали фірмові крученики з телятини з яблуками "лісова пісня". Дуже вже вони нам запали в душу, вдома я експерементувала, пробувала і таки добилася того смаку і результату. Досить часто їх робила, блюдо і смачне, і виглядає ефектно. Але є в мене ще один "пунктик" - я терпіти не можу відбивати м'ясо :) З появою мультиварки я максимально спростила свою "лісову пісню" і тепер часто готую просту таке тушковане м'ясо. Я зараз перерила весь свій фото архів, але не знайшла фото готової страви, є лише фото процесу приготування. Найближчим часом приготую знову, тоді і зроблю головне фото і доповню рецепт. Але, в принципі, вигляд готової страви - так собі :) - темне тушене м'ясо в дрібних шматочках перетушених таких же темних яблук :) Тут головне смак та аромат - варто спробувати. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого, 2023 Наталя, дякую за рецепт. Я так зрозуміла, що м*ясо наприкінці виходить без рідини, тільки м*ясо і яблука? Мені таке дуже до вподоби, ала мій Вова не хоче їсти м*ясо без підливи. А неможна таке зробити з підливою? Чи то буде "не то пальто"? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 11 лютого, 2023 Свєта, так, виходить м'ясо в густому яблучному соусі. Просто ми якраз любимо таке м'ясо, коли воно добре протушене, як запечене, саме розпадається на волокна і все в густому соусі (мій чоловік не їсть підливи :) ) Але, думаю, можна і протушити з додаванням грамини води або не випарювати її, якщо готувати в скороварці. Просто буде меньш насичений смак, підлива буде або однорідний рідкий яблучний соус, або ж з маленькими шматочками, залежить від сорту яблук. О, ще подумала, що можна дати більше яблук, тоді буде багато соусу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого, 2023 А м*ясо виходить зі смаком яблук, солодкувате, чи яке? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 11 лютого, 2023 2 хвилини тому, справжня господиня сказав: А м*ясо виходить зі смаком яблук, солодкувате, чи яке? Насичене солодкувато-солоне, але тут ще головну роль грає хмелі-сунелі. Смак виходить не фруктово-солодкий, а пряний, густий, і в той же час це м'ясо сміливо можна назвати дієтичним і не жирним. Для себе я вирішила, що краще брати не кислі яблука, бо з кислими виходить різкий смак і м'ясо жорстке і сухе. Пробувала з айвою - краще все таки додати лише пару четвертинок айви, а інше солодкі яблука. 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого, 2023 Мда, треба подумати... З айвою мені не нравиться. З яблуками тушкувала курицю, але там була підлива, Вова їв. Запікала утку з Симиренко, їла сама майже всю. Отак і живу... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 11 лютого, 2023 ну, тоді тут тільки пробувати, причому в різних варіантах. Я впевнена, якийсь та й має сподобатись Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах