Перейти до вмісту
Коник

Лоранський пиріг з грибами та куркою

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто:
Пшеничне борошно 200 гр
Розпушувач 0.5 чайн. ложки
Цукор 1 чайн. ложка
Сіль 1 чайн. ложка
Коріандр мелений 1/3 чайн. ложки
Вершкове масло 100 гр. (м'яке)
Курячі яйця 1 шт.

Начинка:
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Куряче філе 200 гр
Печериці 200 гр
Рослинна олія 3 стол. ложки

Заливка:
Сметана 200 гр
Крохмаль 10 гр.
Сіль за смаком
Суміш перців мелених за смаком
Кріп за смаком
Перець чорний мелений за смаком

large.129190936_photo1676153756(1).jpg

Метод

Готуємо пісочне тісто:
У велику миску просійте 200 г пшеничного борошна додайте 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. цукру і додайте трохи коріандру
Додаємо до сухих інгредієнтів 100 г розм'якшеного вершкового масла, перетираємо між собою всі інгредієнти до отримання пісочної крихти.
Розбиваємо в миску з пісочною крихтою 1 куряче яйце і швидко перемішуємо всі інгредієнти до однорідного тіста (1-2 хвилини), збираємо в шар, обертаємо плівкою і кладем в холод на 30 хвилин (можна більше).
Готуємо начинку:
Можна обсмажувати все окремо, а можна разом поступово додаючи інгредієнти. 
Смажимо на великому вогні.
Спочатку смажимо 1 цибулину, нарізану кубиком, до золотавого кольору, додаємо 200 г нарізаного кубиком курячого філе, солимо, перчимо і додаємо коріандр, обсмажуємо і додаємо 200 г порізаних печериць, теж обсмажуємо.
Мені більше подобається смажити все окремо але це не принципово.
Робимо заливку:
У велику миску викладіть 200 г сметани, додайте до неї за смаком сіль, чорний мелений перець, кріп, 10 г крохмалю, 1 куряче яйце, потім перемішуйте всі інгредієнти між собою до однорідної маси.

У форму 24-26 см викладаємо тісто, можна просто розрівняти руками, воно дуже податливе, робимо не великий бортик, намагаємось тісто зробити дуже тонким шаром, наколюємо виделкою. 
Далі можна зразу викласти начинку, а можна, щоб край був більш хрумким, на тісто покласти пергамент, насипати горох (груз) і поставити в духовку 225 градусів на 12 хв. 
Начинка: викладаємо готову начинку з цибулі, курки і грибів в миску зі сметанною заливкою і добре все перемішуємо.
Дістаємо форму з приготованим пісочним коржем для заливного пирога з духовки і викладаємо начинку, розподіляємо рівномірним шаром.
Випікаємо 190 град  15-20 хв.
Дайте трохи охолонути і можна діставати з форми. Коли він буде охолоджуватись, пиріг наче «відстане» від форми і дуже легко з неї вийде.

Нарізаєте порційними шматочками і насолоджуєтесь.

large.photo1676153756.jpg

 

Україна

Війна росії  з Україною

День 355

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лєна, підкажи  будь- ласка, який розмір форми? Бо хочу зробити невеличкий, то на скільки можу зменшити? 

Дякую за рецепт! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
12 години тому, Natali06 сказав:

Лєна, підкажи  будь- ласка, який розмір форми? Бо хочу зробити невеличкий, то на скільки можу зменшити? 

Дякую за рецепт! 

26-28 см в діаметрі, чим тонше тісто-тим смачніше

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лєночка, дякую! Буду творити))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
19 годин тому, Natali06 сказав:

Лєночка, дякую! Буду творити))

удачі, він дуже смачний:smilie_essen:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×