Перейти до вмісту
Pitochka

Тісто на все що завгодно

Recommended Posts

Ингредиенты:

500 мл молока теплого (кефіру, води)

50 г живих дріжджів

 120 г цукру

 120 г олії рослинної

 1 ч. л. солі

1 кг борошна

IMG20230330190849.jpg

 

 

 

Рецепт давній, швидкий і зручний.

Опару робимо з молока, дріжджів і цукру, лишаємо хвилин 20, щоб піднялося. А потім додаємо всі інгредієнти і вимішуємо м'яке, еластичне тісто. Залишаємо на 1-1,5годин і формуємо вироби. Випечене тісто має солодкуватий смак, ніжне, м'яке. 

Довго не черствіє. З цієї порції виходить досить багато виробів, то я зразу готую і рулети з маком, і піццу, пампушки та їн. Потім пакую в пакети і в морозилку - дуже зручно на сніданок дістати , нагріти в мікрохвильовці і маємо швидко свіжу випічку до кави)

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Підтверджую - тісто чудове! Я практично таке роблю вже років 15 або довше. Тільки на 0,5 кг борошна.  Для несолодкої випічки додаю 3 ст.л. цукру, для солодкої 5.  Тісто замішую без опари, даю піднятися і виробляю потрібне. Ще раз підходить вже у виробах и далі випікаю.

Pitochka, дякую, що нагадала про це тісто, воно дійсно універсальне.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×