Pitochka 3 342 Опубліковано: 17 квітня, 2023 Ингредиенты: 500 мл молока теплого (кефіру, води) 50 г живих дріжджів 120 г цукру 120 г олії рослинної 1 ч. л. солі 1 кг борошна Рецепт давній, швидкий і зручний. Опару робимо з молока, дріжджів і цукру, лишаємо хвилин 20, щоб піднялося. А потім додаємо всі інгредієнти і вимішуємо м'яке, еластичне тісто. Залишаємо на 1-1,5годин і формуємо вироби. Випечене тісто має солодкуватий смак, ніжне, м'яке. Довго не черствіє. З цієї порції виходить досить багато виробів, то я зразу готую і рулети з маком, і піццу, пампушки та їн. Потім пакую в пакети і в морозилку - дуже зручно на сніданок дістати , нагріти в мікрохвильовці і маємо швидко свіжу випічку до кави) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 397 Опубліковано: 19 квітня, 2023 Підтверджую - тісто чудове! Я практично таке роблю вже років 15 або довше. Тільки на 0,5 кг борошна. Для несолодкої випічки додаю 3 ст.л. цукру, для солодкої 5. Тісто замішую без опари, даю піднятися і виробляю потрібне. Ще раз підходить вже у виробах и далі випікаю. Pitochka, дякую, що нагадала про це тісто, воно дійсно універсальне. 1 Pitochka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах