Перейти до вмісту
Магда

Тісто для піци на заквасці

Recommended Posts

Ингредиенты:

60 г закваски 100% вологості

180 г води

240 г борошна вищого сорту

60 г семоли

15 г оливкової олії

5 г солі

20230427_185606.jpg

Метод

Змішати всі інгрідієнти одразу, почати заміс. Я роблю заміс в хлібопічці на режимі "Піца", головне, щоб режим був без підігріву. Думаю, комбайном теж абсолютно прекрасно можна вимісити. Та і руками буде не дуже довго і складно. Тісто виходить м'яке, але не таке живе і вологе як на фокачу, легко тримає форму, дуже приємне в роботі.

Після замісу перекласти тісто в миску, змащену олією, накрити плівкою. Бродіння 5 годин при кімнатній температурі, складання кожну годину. Після того, як тісто вибродить, поставити його в холодильник на 12 годин, можна і на довше.

Перед початком роботи, за годину, тісто дістати з холодильника. З цієї кількості тіста виходить дві великі піци. Тісто м'яке, дуже еластичне, в готовій піці тоненьке, але пористе. А головне - воно дуже смачне. Витримує багато вологої начинки. У мене тут: помідорний соус, песто (мій домашній заморожений), обжарене куряче філе, фета, моцарела, пармезан, коктейльні помідорчики.

20230427_184321.jpg

Випікати при 275 градусах 10 хвилин, я печу без ковекції.

Тісто наскільки просте, настільки й прекрасне, зараз це мій фаворит серед такого роду тіста. Я роблю його звечора, ставлю в холодильник, на наступний день після роботи печу піцу.

20230427_185937.jpg

Прихований текст

Рецепт я знайшла в інстаграмі, якийсь іноземний блог, на жаль, тепер не знаю який - на роботі швиденько з телефону заскрінила інгрідієнти та принцип приготування, вийшла обрізана картинка без автора. Я навіть не пам'ятаю чи писав автор щось про автоліз, чи ні. Я роблю без, тісто кожного разу виходить прекрасне. Абсолютно спокійно можна замінити семолу на звичайне борошно. Не збиралася виставляти рецепт, не сфоткала саме тісто, є тільки фото сирої зібраної піци та фото вже готової.

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз