Перейти до вмісту
Pitochka

Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тепла вода - 300 мл
Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
Цукор - 1 ст.л
Пшеничне борошно - 270 г
Житнє борошно - 230 г
Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
Сіль - 1,5 ч.л.
Яблучний оцет 2 ст.л.
Олія - 3 ст.л.
 

5316663900764236869 (1).jpg
 

Метод

Дріжджі змішати з водою
Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
Залишити на 1 годину для підйому.
Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.

 

На смак солодкувато- кисленький, смачно)

 

 

Україна

Війна росії  з Україною

День 1002

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×