Ингредиенты:
	
	
		
			Тісто: 
			Борошно пшеничне сильне 175гр 
			Вода холодна 100гр 
			Сіль екстра 2 грн 
			Олія 30 гр 
			 
			Начинка: 
			Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг 
			Горіх волоський 50 гр 
			Вишня 200 гр  
			Цукор 100 гр  
			Масло вершкове 40гр 
			Крохмаль кукурудзяний 25 грн 
			Кориця 2 гр  
			Ванільний цукор 10 гр  
			Сік лимона 30 гр  
			 
			Олія для змащування 50-70 гр.
		 
	
	 
	 
 
	Метод
 
	 
	Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок. 
	В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше) 
	На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник. 
	На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).  
	Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою) 
	На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж  змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв 
 
	
		video5350364975376390530.mp4
	
 
	 
 
	Україна
 
	Війна росії  з Україною
 
	День 1009