-
Публікації
1 784 -
Зареєстрований
-
Відвідування
-
Days Won
17
Повідомлення, опубліковані користувачем Pitochka
-
-
Ингредиенты:
Креветки 1кг
Вершкове масло 50 гр
Соєвий соус 2-3ст ложки
Приправа до риби 2-3 ч ложки
Кріп ( у мене сушений) за смаком
Часник 4-5 середніх зубчика
Дуже швидкий і смачненний рецепт
На пательні розтопити масло і висипати креветки. Можна повністю не розморожувати.
Через хвилину - дві додаємо соєвий соус, ще тримаємо пару хвилин.
Постійно помішуємо
Додаємо приправи, кріп і часник через чеснокодавку.
Даємо потомитися ще 5хвилин - і готово.
-
Ингредиенты:
Тісто :
Борошно - 0,5 кг
Яйце 1 шт
Дріжджі пресовані 25 гр
Цукор 1,5 ст ложки
Сіль 0,5 ч ложки
Ванільний цукор 1 ч ложка
Молоко 250 гр
Олія 1,5 ст ложки
Коньяк 2 ст ложки
Крем:
Молоко 250 гр
Яйця 1шт
Цукор 125гр
Ванільний цукор 1 ч ложка
Борошно 1,5 ст ложкиОлія для обсмаження
Принесла вам рецепт смачненних пончиків)
Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.
Готується швидко, не заморочлииво
Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто
Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази
Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг
Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли.
Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку
Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир
Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)
-
-
І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального))))
єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!)))
мабуть, найсмачніший з кексів)
Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні!
пішла пекти)
fronya40, Алцьона та спокусницЯ reacted to this -
Оксаночко, дякую, що нагадала в Телеграм про цей кетчуп. Теж бачила його у Люби на фб, але так і забула про нього🤦 Зробила, смакота неймовірна😍 робила пів порції - МАЛО!!!
Від себе - було занадто солодко, то додала більше оцту. Наступного разу поменше перцю - мені занадто пекучий )
але дуже смачний, густий, яскравий. Гарний рецепт!
спокусницЯ та lana19 reacted to this -
43 хвилини тому, справжня господиня сказав:Дякую, це цікаво. Обов*язково приготую на пробу.
Питання:
- де треба зберігати, чи буде стояти в квартирі?
-який запах і смак має ота джурджа, що треба стареньку каструльку? В мене немає такої каструльки.
-що краще, на м*ясорубку чи блендер оту заливку?
-який вихід літрів з рецепту?
Користуйся на здоров'я)
Я зберігаю в квартирі. Поправка - банки на фото закриті спеціальними капроновими кришками для консервування.
Запах болгарського перцю і часнику. Одного разу зробила в каструлі, якою частіше використовую, то потім готувала в ній - я відчувала легкий присмак. Тому попереджаю, що суміш досить ароматна
Я завжди робила на м'ясорубку, вперше цього разу на блендері, за смаком - різниці не помітила.
Вихід - приблизно 5-6 літрових банок, в залежності від соковитості баклажан і перця.
-
Ингредиенты:
Перець Болгарський - 10 кг
Помідори - 10 кг
Оцет - 300 гр
Цукор - 3 скл
Олія - 3 скл
Сіль - 6 ст ложок
Чорний перець горошок
Метод
Помідори перемелюємо на сік, заливаємо у велику кастрюлю. Чистимо перець, нарізаємо смужками і додаємо до соку.
Засипаємо всі інші інгрідієнти і ставимо на вогонь. Від моменту закипання варимо 15-20 хвилин.
На дно кладемо 2-3 горошинки чорного перцю
Швидко розливаємо по стерилізованих банках і закривємо. Обов'язково укутуємо мінімум на 6-8 годин.
З цієї кількості продуктів виходить 18-19 літрових банок
-
Ингредиенты:
Баклажани - 5кг
Вода - 2л
Цукор - 1 склянка
Оцет - 0,5 л
Часник - 200 гр
Червоний болгарський перець - 7 шт
Гірка перчина - 1 шт
Олія - 0,4 л
Метод
5 кг баклажан помити, порізати на невеликі шматочки , посолити і залишити на 2години.
На м'ясорубці перемолоти часник, перець та додати олію. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Вогонь прикручуємо і лишаємо томитися.
В кастрюлі змішати воду, оцет і цукор, закип'ятити. З баклажанів злити рідину, закидуємо в окріп приблизну кількість. на 1 банку. проварюємо хвилин 8-10
Зварені баклажани, викладаємо частинами в стерилізовані банки, злегка приминаємо і прослоюємо нашою киплячою підливкою. Закриваємо кришками і під ковдру)
Я пришвидшила процес, і перемолола інгрідієнти на заливку в блендері і отримала мутну кашку, якщо на м'ясорубці , то буде прозора рідина з частинками перцю і часника. Дуже раджу обирати стареньку кастрюльку, бо підливка має специфічний запах і смак)
Має смак солодко-кислий з гостринкою і ароматом часнику. супер до м'яса чи картопельки)
-
Добрий ранок! Дівчата, а підкажіть, чи є у кого в Борисполі знайомі кондитери, які роблять фігурки з мастики?
-
Ингредиенты:
500 мл молока теплого (кефіру, води)
50 г живих дріжджів
120 г цукру
120 г олії рослинної
1 ч. л. солі
1 кг борошна
Рецепт давній, швидкий і зручний.
Опару робимо з молока, дріжджів і цукру, лишаємо хвилин 20, щоб піднялося. А потім додаємо всі інгредієнти і вимішуємо м'яке, еластичне тісто. Залишаємо на 1-1,5годин і формуємо вироби. Випечене тісто має солодкуватий смак, ніжне, м'яке.
Довго не черствіє. З цієї порції виходить досить багато виробів, то я зразу готую і рулети з маком, і піццу, пампушки та їн. Потім пакую в пакети і в морозилку - дуже зручно на сніданок дістати , нагріти в мікрохвильовці і маємо швидко свіжу випічку до кави)
-
Цього року робила по Дарії Цвек, саме Львівську бабу. Але просто у вигляді пасок). З замісу на 200 гр дріжджів отримала 10 шт по 350 гр і одненьке малятко на 200 гр)
Третину звичайного борошна замінила на борошно з вмістом білка 12,5.
Заміс робила вручну. Сухофрукти в мене - родзинки, курага і журавлина, вимочені в коньяку і апельсиновій цедрі
Паски зберігала просто на столі, прикриті плівкою, то через 5 днів лишилися м'якими. Рецепт досить легкий, і смачний)
-
Це щось неймовірне! В мене постійно біда з тими дрібними детальками! Знали б ви, скільки ріжок і носиків залишилися у формах, коли я виймала з форм...
Дякую за класний рецепт!😍
-
О!!! Оце я розумію - взяв у руки - маєш вєщ!)))) Гарненькі, акуратні, видно, що тісто ніжне!
Дякую за рецепт, обов'язково спробую😍
справжня господиня reacted to this -
Дякую, дівчатка😘 маю надію, вам смакуватиме😍
Дякую, що допомогли оформити рецепт, бо зараз лише з телефона, а в ньому багато функцій чомусь не видно... 😏
-
Ингредиенты:
На 2 хлібини вагою у 700 гр кожна нам необхідно:
Борошно 1 кг
Дріжджі сухі швидкі ( в мене Львівські) 11гр
Вода (молоко/сироватка/залишки сметани тощо) - 600гр
Олія ( вершки/сметана/смалець) - 30гр
Сіль - 2/3 ст ложки
Цукор - 2 ст ложки
Метод
Рецепт супер простий, можливо, буде для вас знайомим, бо інгредієнти максимально доступні ( дякую ЗСУ) і не забирає багато часу і зусиль.
Для швидкості приготування хліба ( а швидкість у наш час дуже важлива, бо підлаштовуємося під графіки світла), я нагріваю невелику кількість води до 35' ( щоб пальцю було комфортно😄) і додаю дріжджі, гарненько розміщую і залишаю, щоб подружилися.
В борошно додаю сіль, цукор, олію. Вливаю розведені дріжджі і залишок рідини. Змішуємо. Тісто має бути пружнім, але не "забитим", не липнути до рук, достатньо м'яким. Вимішую вручну хвилин 7-10.
Залишаємо підходити на 1,5 години. Має збільшитися у 2 рази.
Обминаємо, ділимо тісто навпіл, формуємо і на розстройку ,на 1 годину.
Я ставлю у нагріту духовку, попередньо з розприскувача роблю водяну баню
Як тільки піднялося - духовку на 200 ', випікаю 10 хв з парою ( знову-таки розприскувача в поміч), потім зменшую температуру до 180' , на 20 - 25 хв.
Хліб м'який, тонка, хрумка скоринка, легко-солодкий смак.
Загальний час приготування 3-3,5 години.
Довго не черствіє, ну, а сухарі з нього - бомбезні)))
Якість фото бажає кращого, але робилося під час вимкнення світла, під фонарики двох телефонів)
Але все одно - Слава Україні!!!!🇺🇦
Наташшшка та Дяна reacted to this -
-
Поділюся своїм досвідом сушіння картоплі.
Процес затратний за часом, але того варте. Сушу в електричній духовці, з трохи відкритими дверцятами.
Одже, на два листа потрібно приблизно 3кг картоплі. Кажу приблизно, бо, десь так поміщається у моє "мірне" відерце).
Чистимо, гарненько миємо і нарізаємо слайсами. Я це роблю вручну. Пробувала на комбайні - занадто тонко. Картопля в мене постійно у воді - необхідно вимити максимально крохмаль, бо при сушці буде сіріти. Але тут багато залежить від сорту. Якщо багато крохмалю - лишаю у воді на ніч, а вже потім остаточно промиваю.
Далі - промиваемо нарізані скибочки 3,4,5 рази до чистої водички. Промивати потрібно під проточною водою. З друшляком добре не вийде, перевірено.
Поки промиваю, на плиту ставлю каструлю води. Як закипить - засипаю картоплю у окріп і проварюю до напівготовності, хвилин 5. Але знову ж таки, час залежить від сорту. Можливо знадобиться менше часу. Слайси стають трохи м'якші.
Проціжуємо.
Деко застилаю пергаментом і висипаю картоплю ще гарячою. Вона буде волога, але то нічого страшного, все висохне.
Ставимо в духовку на 125 градусів, на 1,5 годин. Трохи відчиняємо дверцята. Потім перемішуємо. Ставимо температуру на 100. І сушимо ще 5 годин. Кожну годину перемішуємо картоплю. Фото десь з середини процесу
І в результаті маємо ось таку красу)
СпойлерВ мішечку -1,2кг сушеної. Це десь біля 6 кг свіжої .
Чому я так наголошую на якісному промиванні картоплі - різні сорти, різні по якості на виході. З права - саме крохмальна картопля, яка відстоювалася ніч у воді. І все одно, на жаль має відтінок сіруватий(
-
Девочки, привет) подскажите, пойдет мокрое безе в серединку торта? Если прослоить его фруктами- ягодами, как думаете растает? Стоит ли добавлять желатин?
lana19 reacted to this -
-
-
@Юлия, как говориться - на вкус и цвет, а также на наличие-отсутствие зубов - сало разное)))) Кому пожеще, кому помягче))) Такое. Я лично, люблю ВКУСНОЕ сало!)))) А моя мама тоже так солила в банке сало. Только я как то не понимала вкус..))) А сейчас - за милую душу!!!! Да только вечная диета не позволяет наесться от пуза))))
@fronya40, Танюша, ну, скажи - ВЕСЧЬЬЬЬЬ!!!!!!))))
Юлия та valuhka reacted to this -
Наташа, очень давно не пекла твой хлебушек, аж руки чешутся!!! Пойду ка, замешу!!))))
Natali06, fronya40 та lana19 reacted to this -
Салат - сильно!!!!))))
Отчитываюсь - составляющие были в наличии почти все....грудки не было((( Но были куриные гомилки.... Я себе прикинула, что разницы , наверное, никакой и замариновала эти самые гомилки, правда яйца не добавляла в маринад. Отлежались ножки почти сутки в холодильнике (боюсь наш ташкент в квартире им бы не понравился). Запекала в рукаве в духовке.
И что я вам скажу?..... Вкуснее курятины никогда не ела!!!! Это ж праздник желудка какой то!!. Уж настолько вкусно, сочно, нежно и абсолютно по новому заиграло. Маринад - на высоте!!! А французская горчица - такая пикантная нотка!!!!!
Но это ж еще не все!!! Остался у меня маринад от тех гомилок))) Ну не пропадать же добру!! Я в него яйцо и прикупленные по такому случаю 2 грудки))) Вот, стоят, маринуются))) Мои зайцы после гомилок уже с вечера облизываются на завтрашнее меню))))
В общем - завтра еще отчет и по грудке!)))
-
Кекс "Зебра"
в Кексы, маффины, капкейки
Опубліковано:
Я зі своїм полосатиком) зазвичай не встигаю з фото, а сьогодні - як ніколи)))
Смачно!)