Перейти до вмісту

Pitochka

Модераторы
  • Публікації

    1 784
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    17

Повідомлення, опубліковані користувачем Pitochka


  1. Ингредиенты:

    Креветки 1кг

    Вершкове масло 50 гр

    Соєвий соус 2-3ст ложки

    Приправа до риби 2-3 ч ложки

    Кріп ( у мене сушений) за смаком 

    Часник 4-5 середніх зубчика

     

     

    Дуже швидкий і смачненний рецепт

    На пательні розтопити масло і висипати креветки. Можна повністю не розморожувати.

    Через хвилину - дві додаємо соєвий соус, ще тримаємо пару хвилин.

    Постійно помішуємо

    Додаємо приправи, кріп і часник через чеснокодавку.

    Даємо потомитися ще 5хвилин - і готово.

     

    InShot_20240219_185505504.jpg

    InShot_20240219_185412638.jpg


  2. Ингредиенты:

    Тісто :
    Борошно - 0,5 кг
    Яйце 1 шт
    Дріжджі пресовані 25 гр
    Цукор 1,5 ст ложки
    Сіль 0,5 ч ложки
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Молоко 250 гр
    Олія 1,5 ст ложки
    Коньяк 2 ст ложки
     

    Крем: 
    Молоко 250 гр
    Яйця 1шт
    Цукор 125гр
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Борошно 1,5 ст ложки 

    Олія для обсмаження

     

    Принесла вам рецепт смачненних пончиків)

    Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.

    Готується швидко, не заморочлииво

    Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто

    Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази

    Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг

    Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 

    Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку

    Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир

    Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

    InShot_20231126_095707854.jpg


  3. І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального))))

    єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!)))

    мабуть, найсмачніший з кексів)

    Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні!

    пішла пекти)


  4. Оксаночко, дякую, що нагадала в Телеграм про цей кетчуп. Теж бачила його у Люби на фб, але так і забула про нього🤦  Зробила, смакота неймовірна😍 робила пів порції - МАЛО!!! 

    Від себе - було занадто солодко, то додала більше оцту. Наступного разу поменше перцю - мені занадто пекучий )

    але дуже смачний, густий, яскравий. Гарний рецепт!

     

     

    IMG20230924172550.jpg


  5. 43 хвилини тому, справжня господиня сказав:

    Дякую, це цікаво. Обов*язково приготую на пробу. 

    Питання:

    - де треба зберігати, чи буде стояти в квартирі?

    -який запах і смак має ота джурджа, що треба стареньку каструльку? В мене немає такої каструльки.

    -що краще, на м*ясорубку чи блендер оту заливку?

    -який вихід літрів з рецепту?

    Користуйся на здоров'я)

    Я зберігаю в квартирі. Поправка - банки на фото закриті спеціальними капроновими кришками  для консервування.

    Запах болгарського перцю і часнику. Одного разу зробила в каструлі, якою частіше використовую, то потім готувала в ній - я відчувала легкий присмак. Тому попереджаю, що суміш досить ароматна

    Я завжди робила на м'ясорубку, вперше цього разу на блендері, за смаком - різниці не помітила.

    Вихід - приблизно 5-6 літрових банок, в залежності від  соковитості баклажан і перця.


  6. Ингредиенты:

    Перець Болгарський - 10 кг

    Помідори - 10 кг

    Оцет - 300 гр

    Цукор - 3 скл

    Олія - 3 скл

    Сіль - 6 ст ложок

    Чорний перець горошок 

     

    0-02-05-70a62e01e1d8a397164d81d41777f77700013e153ce8df2b6958ebb01eb6af0d_ee50f9cc4814a842.thumb.jpg.61e7a7246f39059e890bf5d4465343ca.jpg

     

    Метод

    Помідори перемелюємо на сік, заливаємо у велику кастрюлю. Чистимо перець, нарізаємо смужками і додаємо до соку.

    Засипаємо всі інші інгрідієнти і ставимо на вогонь. Від моменту закипання варимо 15-20 хвилин.

    На дно кладемо 2-3 горошинки чорного перцю

    Швидко розливаємо по стерилізованих банках і закривємо. Обов'язково укутуємо мінімум на 6-8 годин.

    З цієї кількості продуктів виходить 18-19 літрових банок


  7. Ингредиенты:

    Баклажани - 5кг

    Вода - 2л

    Цукор - 1 склянка

    Оцет - 0,5 л

    Часник - 200 гр

    Червоний болгарський перець - 7 шт

    Гірка перчина - 1 шт

    Олія - 0,4 л

     

    0-02-05-b47d4eb48cd6c6595f4b6279bb35aec1d301c81e415ab4ee881c706ea67a88c8_a43d4b0d24ad8e2b.thumb.jpg.3e933df1a75337b214574611d04e62b3.jpg

     

    Метод

    5 кг баклажан помити, порізати на невеликі шматочки , посолити і залишити на 2години.

     

    0-02-05-f42cfeec46eba600ce2c244e927eee97baa2636fdd4b3da19dc71a29a1096c88_1dfba75cb22e3c92.thumb.jpg.0a6e5b0608e71a19cb9b12e0865e517d.jpg

    На м'ясорубці перемолоти часник, перець та додати олію. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Вогонь прикручуємо і лишаємо томитися.

    0-02-05-d2ebfb7af7541df71ad0d54a37d96ba7d618425d0e791c79ce8bd2554fc53853_4da74cc50d22cfb8.thumb.jpg.0a96d18cafad089972f029eb029afa63.jpg

    В кастрюлі змішати воду, оцет і цукор, закип'ятити. З баклажанів злити рідину, закидуємо в окріп приблизну кількість. на 1 банку. проварюємо хвилин 8-10

    0-02-05-642d79da770433a1acabc3c312fb9a01d94f5371f440c275a3c88c50a7a7eb21_fe4b4824de69c0b1.thumb.jpg.6136d1951646a9c2a31cffa30ce159ba.jpg

    Зварені баклажани, викладаємо частинами в стерилізовані банки, злегка приминаємо і прослоюємо нашою киплячою підливкою. Закриваємо кришками і під ковдру)

    Я пришвидшила процес, і перемолола інгрідієнти на заливку в блендері і отримала мутну кашку, якщо на м'ясорубці , то буде прозора рідина з частинками перцю і часника. Дуже раджу обирати стареньку кастрюльку, бо підливка має специфічний запах і смак) 

    Має смак солодко-кислий з гостринкою і ароматом часнику. супер до м'яса чи картопельки)

    0-02-05-3bc38e6fb6f1c29639515b6da085b068b54f2929e78ad3e73eade78081bd1ada_469eab6be412c78.thumb.jpg.b91f23933b190b4396dc604598597adb.jpg

     

     


  8. Ингредиенты:

    500 мл молока теплого (кефіру, води)

    50 г живих дріжджів

     120 г цукру

     120 г олії рослинної

     1 ч. л. солі

    1 кг борошна

    IMG20230330190849.jpg

     

     

     

    Рецепт давній, швидкий і зручний.

    Опару робимо з молока, дріжджів і цукру, лишаємо хвилин 20, щоб піднялося. А потім додаємо всі інгредієнти і вимішуємо м'яке, еластичне тісто. Залишаємо на 1-1,5годин і формуємо вироби. Випечене тісто має солодкуватий смак, ніжне, м'яке. 

    Довго не черствіє. З цієї порції виходить досить багато виробів, то я зразу готую і рулети з маком, і піццу, пампушки та їн. Потім пакую в пакети і в морозилку - дуже зручно на сніданок дістати , нагріти в мікрохвильовці і маємо швидко свіжу випічку до кави)

     

     


  9. Христос воскрес!!!

    Цього року робила по Дарії Цвек, саме Львівську бабу. Але просто у вигляді пасок). З замісу на 200 гр дріжджів отримала 10 шт по 350 гр і одненьке малятко на 200 гр) 

    Третину звичайного борошна замінила на борошно з вмістом білка 12,5.

    Заміс робила вручну. Сухофрукти в мене - родзинки, курага і журавлина, вимочені в коньяку і апельсиновій цедрі

    Паски зберігала просто на столі, прикриті плівкою, то через 5 днів лишилися м'якими. Рецепт досить легкий, і смачний)

     

    IMG20230411201458.jpg

    IMG20230411211807.jpg

    IMG20230412220339.jpg


  10. Ингредиенты:

    На 2 хлібини вагою у 700 гр кожна нам необхідно:

     

    Борошно 1 кг 

    Дріжджі сухі швидкі ( в мене Львівські) 11гр

    Вода (молоко/сироватка/залишки сметани тощо) - 600гр

    Олія ( вершки/сметана/смалець) - 30гр

    Сіль - 2/3 ст ложки 

    Цукор - 2 ст ложки 

    InShot_20230118_185655707.jpg

     

    Метод

    Рецепт супер простий, можливо, буде для вас знайомим, бо інгредієнти максимально доступні ( дякую ЗСУ) і не забирає багато часу і зусиль.

    Для швидкості приготування хліба ( а швидкість у наш час дуже важлива, бо підлаштовуємося під графіки світла), я нагріваю невелику кількість води до 35' ( щоб пальцю було комфортно😄) і додаю дріжджі, гарненько розміщую і залишаю, щоб подружилися.

    В борошно додаю сіль, цукор, олію. Вливаю розведені дріжджі і залишок рідини. Змішуємо. Тісто має бути пружнім, але не "забитим", не липнути до рук, достатньо м'яким. Вимішую вручну хвилин 7-10.

    Залишаємо підходити на 1,5 години. Має збільшитися у 2 рази.

    Обминаємо, ділимо тісто навпіл, формуємо і на розстройку ,на 1 годину. 

    Я ставлю у нагріту духовку, попередньо з розприскувача роблю водяну баню

    Як тільки піднялося - духовку на 200 ', випікаю 10 хв з парою ( знову-таки розприскувача в поміч), потім зменшую температуру до 180' , на 20 - 25 хв.

    Хліб м'який, тонка, хрумка скоринка,  легко-солодкий смак.

    Загальний час приготування 3-3,5 години.

    Довго не черствіє, ну, а сухарі з нього - бомбезні)))

    Якість фото бажає кращого, але робилося під час вимкнення світла, під фонарики двох телефонів)

    Але все одно - Слава Україні!!!!🇺🇦

     

    InShot_20230118_190000966.jpg


  11. Поділюся своїм досвідом сушіння картоплі.

    Процес затратний за часом, але того варте. Сушу в електричній духовці, з трохи відкритими дверцятами.

    Одже, на два листа потрібно приблизно 3кг картоплі. Кажу приблизно, бо, десь так поміщається у моє "мірне" відерце).

    Чистимо, гарненько миємо і нарізаємо слайсами. Я це роблю вручну. Пробувала на комбайні - занадто тонко. Картопля в мене постійно у воді - необхідно вимити максимально крохмаль, бо при сушці буде сіріти. Але тут багато залежить від сорту. Якщо багато крохмалю - лишаю у воді на ніч, а вже потім остаточно промиваю.

    IMG20220505131827.thumb.jpg.d823eb4c93f365e29aaf7c04bf6e7d9b.jpgIMG20220505131855.thumb.jpg.8e6975830e9dd919a6437ecac97f7361.jpg

    Далі - промиваемо нарізані скибочки 3,4,5 рази до чистої водички. Промивати потрібно під проточною водою. З друшляком добре не вийде, перевірено.

    Поки промиваю, на плиту ставлю каструлю води. Як закипить - засипаю картоплю у окріп і проварюю до напівготовності, хвилин 5. Але знову ж таки, час залежить від сорту. Можливо знадобиться менше часу. Слайси стають трохи м'якші.

    Проціжуємо.

    Деко застилаю пергаментом і висипаю картоплю ще гарячою. Вона буде волога, але то нічого страшного, все висохне.

    Ставимо в духовку на 125 градусів, на 1,5 годин. Трохи відчиняємо дверцята. Потім перемішуємо. Ставимо температуру на 100. І сушимо ще 5 годин. Кожну годину  перемішуємо картоплю. Фото десь з середини процесу

    IMG20220505114559.thumb.jpg.f5f63e0bdff7f5c2e768a48f568d158d.jpg

    IMG20220505114720.thumb.jpg.117e47bd7412f55c34891723bbb8b889.jpg

    І в результаті маємо ось таку красу)

    IMG20220505155435.thumb.jpg.57250312b2210509c33a90a45b9d294a.jpg

    IMG20220505191618.thumb.jpg.b12d6b1bb9eecc1459564835d5ec5883.jpg

    Спойлер

     

     

    В мішечку -1,2кг сушеної. Це десь біля 6 кг свіжої .

    Чому я так наголошую на якісному промиванні картоплі - різні сорти, різні по якості на виході. З права - саме крохмальна картопля, яка відстоювалася ніч у воді. І все одно, на жаль має відтінок сіруватий(

    IMG20220505191700.thumb.jpg.9c8aa7f1f5d5affb2048a360402e1a57.jpg

     


  12. @Юлия, как говориться - на вкус и цвет, а также на наличие-отсутствие зубов - сало разное)))) Кому пожеще, кому помягче)))  Такое. Я лично, люблю ВКУСНОЕ сало!)))) А моя мама тоже так солила в банке сало. Только я как то не понимала вкус..))) А сейчас - за милую душу!!!!  Да только вечная диета не позволяет наесться от пуза))))

     

    @fronya40, Танюша, ну, скажи - ВЕСЧЬЬЬЬЬ!!!!!!))))


  13. Салат - сильно!!!!))))

     

    Отчитываюсь - составляющие были в наличии почти все....грудки не было(((   Но были куриные гомилки.... Я себе прикинула, что разницы , наверное, никакой и замариновала эти самые гомилки, правда яйца не добавляла в маринад. Отлежались ножки почти сутки в холодильнике (боюсь наш ташкент в квартире им бы не понравился). Запекала в рукаве в духовке.

    И что я вам скажу?.....  Вкуснее курятины никогда не ела!!!! Это ж праздник желудка какой то!!. Уж настолько вкусно, сочно, нежно и абсолютно по новому заиграло. Маринад - на высоте!!! А французская горчица - такая пикантная нотка!!!!!  

     

    Но это ж еще не все!!!  Остался у меня маринад от тех гомилок))) Ну не пропадать же добру!! Я в него яйцо и прикупленные по такому случаю 2 грудки))) Вот, стоят, маринуются))) Мои зайцы после гомилок уже с вечера облизываются на завтрашнее меню))))

    В общем - завтра еще отчет и по грудке!)))


  14. Александр, ваш пиитический настрой настолько завораживает, что рецепт считаю просто необычайно приятным бонусом)

     

    А делать надо, мало того, что при чтении чуть язык не проглотила, так последнее фото - просто гипнотически действует)

×