Jump to content

Olima

Пользователи
  • Content Count

    810
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    54

Posts posted by Olima


  1. Та, я туточки. Сьогодні зробила картоплю в горщиках зі свининою, останнім часом мої підсіли на такі горщики. А так як сьогодні взяла м'яса більше ніж треба, то зараз піду ліпити пельмені, давно вже хотіла, але не було місця в морозилці. 

    Ще залишилося 4 печінкових коржа, то сьогодні ще посмажила цибулю з морквою і торт готов

     

    IMG_20250117_192250.jpg


  2. В холодильнику лежала минулорічна гречка, то я сьогодні йшла біля м'ясного магазину, то купила шматочок м'яса і зробила гречаників. 

    Гречка врятована, гречаники майже з'їдені:0_8e0d2_28d964f1_S:

     

    IMG_20250104_154154.jpg


  3. У мене хлібопічці, мультиваркам Панасонік вже 14 років. Поки працюють, але в хлібопічці ведро протікати почало. Чоловік там щось полагодив, але іноді все ж таки тече, нове відро коштує туєву кучу грошей, поки буде так. У маленькій мультиварці при натисканні кнопки буває що перескакує на іншу програму, також поки терпимо. Добре що у великій до війни замінила покриття чаши, зараз би не робила таке. Пральна машина в тому році зламалася, яка відпахала 15 років, купила в оплату частинами, що дуже виручило, бо відразу дуже треба було піднапрягтися на таку суму.   


  4. 1 година тому, Магда сказав:

    Просто потрібно самій собі усвідомити, що в житті все можливо, а там дивись - і попадеться якесь вигідне оголошення. 

    Ось це 💯 %. Повихваляюсь і я своїм надбанням. Любимо ми пити чай з великих чашок гігантів. Сучасні чашки всі якісь незграбні, а чашки радянських часів коштують як крило літака. І ось 2 тижні тому мені випадково  попалася об'ява про продаж таких чашок за символічну плату, плюс вони не були у споживанні, сервантне зберігання і до того ж жіночка продавала їх аж 6 штук. Я купила всі 6, тепер у мене буде запас, можливо пару штук на подарунок піде. 

    Коли шукала, то дешеві не попадалися, а коли вже рукою махнула і ось така вдача. Дуже задоволена такими чашками, хоть щось зараз принесло задоволення.

     

    IMG_20241228_200131.jpg


  5. Наташа, колись раніше я робила щось схоже на таке в мультиварці на режимі пар в корзинці для пару. Маринувала сало, потім його в пакет для запікання відправляла і в пакеті режим на пару 1 годину. А тоді витягти з пакету, витерти салфеткою і трохи в духовці запекти чи в мікро під гриль трохи для кольору. Кусочки робити невеликі, тоді було нам смачно,  потім забулося про таке приготування, зараз з цим рецептом згадала той забутий. 


  6. Світлана, у нас в цьому році ціни на м'ясо свинини щось підозріло низькі. Ось я вчора м'якоть на фарш взяла по 170 грн., підчеревина - 140, балик -190, вирізка 200-220, а сало-адідас по 200 грн. Раніше таке було по 250 грн. Це домашні свині, не магазинні.

    Зате молочка дуже дорога, домашній творог 160грн, банка 3-л.молока 120.

    Не можу зрозуміти чому м'ясо по ціні творога.

     


  7. А ми вже сьогодні півшмата з'їли. Вчора купила пузанину якраз 800 грам як в рецепті, разрізала на дві частини, наготовила спеції, сухого часнику не знайшла, мабуть у джерки останній раз використала, тому сало обмазала звичайним давленим часником. І сухого кропу у мене взагалі ніколи не має, обсипала з морозилки сирим. Все інше по рецепту і у мене чимало ще спецій залишилося, чому не зрозуміло. І це ще без кропу і часнику, а то б ще більше залишилося. Ще забула, солі мені здалося малувато, то я зверху ще присолила. 

    IMG_20241207_124400.thumb.jpg.bf1319a96f491481837637e792bafbdb.jpg

    Ніч в холодильнику, з ранку в скороварку, ще толком сало не вистигло, салко ще таке не застивше, але мені таке більше наравиться, тому вже відсмакували пів шматка :smilie_essen:.

    Спеції залишилися, тому треба знов купляти підчеревену і готувати. Тим більше що її ціна 140 грн кілограм, а смачно дуже за невеликі кошти.

     

    IMG-bf6196bc048bdaffa4f6037530982152-V.jpg


  8. Дякую, а за рецептом Марії Михальченко я готую ліниві голубці. От наче всі їх вміють готувати, і я їх також робила по різному, а після того як спробувала за її рецептом, то готую тепер тільки такі голубці. 

     


  9. Добре мати гарних сусідів у прямому сенсі цього слова :ukr:. Ось що мені подарувала моя сусідка щоб у мене всю зиму була петрушка, ще й цибульку вона туди встромила :f-0-183:.

     

     

    IMG_20241123_075622.jpg


  10. Наталочка, оце ти молодець, хай хлопцям смакує :ukr:.  22 кг м'яса це ж треба день сидіти нарізати його :animashki-myshy:, я ось 5,5 кг  у неділю зробила так і то мені напряжно було. Зате зараз смачно. 5,5 кг якраз влізло на 10 лотків, але сушилося м'ясо в цей раз 10 годин бо трохи товще нарізала ніж в перший раз і лотків добавила, то довше і вийшло. 

     

     

    IMG_20241112_095731.jpg


  11. Прийшла звітувати за джерки. Все вийшло супер, пропорції ідеальні, солі не мало і не багато, зря хвилювалася. У мене було 2,1 кг куриного філе, наступний раз можна брати 2,5 кг, якраз буде на 5-ть лотків. Сухі не важила, бо джерки почали тягати з сушарки ще в процесі сушіння. 

    IMG_20241103_184421.jpg

    IMG-edfcd7ee49003a4d84302a949d37552f-V.jpg


  12. Треба шукати інструкцію до Ізідрі. Мало нею користуюся, в основному тільки яблука сушила, але вже два роки не доставала її з коробки.

    Поки спробую для себе приготувати, як все вийде, то і брату зможу передавати їх. Те що солоного хлопці не хочуть, то я про це знаю, бо йдуть на позиції і воду з собою несуть лише для того щоб пити, все тягнуть на собі і не лише одну воду :ukr:.


  13. Наталочка, підкажи у тебе сушарка Ізідрі? Якщо так, то температура 60 градусів це на 2-му положенні? 

    І ще, колись пробувала сушену курку терияки, то м'ясо з нітриткою замочити в соусі терияки? Як ти гадаєш? 

    Завтра іду за м'ясом, не виходять у мене з голови джерки.

×