Перейти до вмісту
Люлёк

Рогалики дружби

Recommended Posts

Ингредиенты:

на 14 рогаликів вагою по 60г

200г стиглої французької закваски
100% гідратації (100г борошна, 100г води)

350г хлібопекарської муки в.с.
9г свіжих дріжджів
50г молока
1 ч.л.солі
75г цукру

2 яйця
(85г в тісто, інше - на змащення рогаликів)

0.5г ваніліну

1 ст. спиртової настойки шафрану
(маленька дрібка шафрану в порошку)

100г вершкового масла

5434119153095741985 (1).jpg

Метод

Поклала всі інгредієнти для тесту (крім вершкового масла) в хлібопічку і включила 4 програму «Солодкий хліб» ( 10хв. попереднього замісу, 5хв. відпочинок, 18хв.
Під час остаточного замісу додала в тісто вершкове масло кімнатної температури.
Тісто перед додаванням масла було щільним і пружним (як на щільний батон «часів застою»). До кінця замісу (після додавання масла) колобок стає м'яким, але форму тримає гарно.

5431867353282057971 (1).jpg

Перед випіканням дістала тісто та сформувала рогалики за чіткими описами у ЖЖ Людмили.
Спочатку розділила тісто на 14 однакових шматочків, скачала кульки та дала відпочити їм протягом 10 хвилин. Якщо чесно, то поки зважила та накатала всі кульки, пройшло 15 хвилин. За цей час перші встигли відпочити.
Кожну кульку добре присипала борошном і розкачала в тоненький язичок (близько 20-25см завдовжки).
Є один нюанс (виробився в процесі відпрацювання скочування рогаликів):
Язички потрібно розкачувати так, щоб основа (початок скочування) було трохи ширше кінця.
При цьому бажано, щоб кінець язичка прилип до столу (дошці, килимку), тоді скручування  буде легшим.

5431867353282057969 (1).jpg

При скручуванні рогалика відтягуйте кінці на себе.

5431867353282057968.jpg
У мене вийшло 2 листи. Деякі рогалики сформувала у крендельки.

5431867353282057966.jpg

Поставила на вистоювання на 1год в духовку при температурі 45С, попередньо загорнувши лист у великий целофановий пакет (для упаковки одягу).
Змастила сумішшю яйця і молока, що залишилося, посипала мигдальними пластівцями.
Посадила у прогріту до 180С духовку на 20 хвилин.
Після випікання обсипала їх цукровою пудрою.
Прошу любити і шанувати: пахучі смачні жовтенькі рогалики Дружби.

Рогалики можна робити з начинкою, наприклад, змастити пласт тіста розтопленим маслом і присипати корицею з цукром.
Або додати шоколадні дропси, присипати какао із цукром.

P.S.
Таку назву цим рогаликам я дала перед поїздкою на зустріч Василіс до Одеси.
Так як готувати коровай у мене не було часу, а з порожніми руками їхати совість не дозволяла, то я спекла напередодні поїздки ці рогалики (справжня назва їх «Рігас Радзіні»).
Оригінал рецепту в ЖЖ Людмили з Торонто:
http://mariana-aga.livejournal.com/114118.html#cutid1

А все починалося так безневинно. Lisss пригостила мене таким рогаликом.
А в мене тим часом гостювали знайомі.
Рогалик я з'їла сама (просто не могла відірватися), а ось гостям приготувала цілий лист. За лічені хвилини від 8 штук не залишилося нічого. Було зроблено замовлення на приготування рогаликів на завтра, а потім на післязавтра, тож щодня протягом тижня.
Дякую гостям: я «набила» руку на згортанні рогаликів.
А потім трохи змінила рецептуру: почала робити їх на французькій заквасці, зменшивши кількість дріжджів.
Від цього рогалики стали трохи «гумовішими», але все одно дуже смачні.
Отже,  це мій дещо змінений варіант РОГАЛИКІВ.

На жаль, фото процесу зникли. У рецепті використано фотографії процесу виготовлення рогаликів Олени Коник
Головна фотографія з рогаликами автора
Рецепт редаговано та перекладено українською 25.04.2026

Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1522

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Боже, какой разрез слоистый! :10: Лиля, а ты язычки чем-то смазывала-подсыпала? Или это на фотке так кажется, что начинка есть?

Лиля, у меня к тебе просьба :girl_blush: А выложи ты, плиз свои пироженки, трюфели, кажись, ну, те что ты в форме "бриллиант" делала, у меня они в закладках остались, сама знаешь где :mocking:

Поділитися повідомленням

Боже, какой разрез слоистый! :10: Лиля, а ты язычки чем-то смазывала-подсыпала? Или это на фотке так кажется, что начинка есть?:

Да, на последнем фото рогалики были с начинкой из корицы и сахара. Сейчас допишу.

Лиля, у меня к тебе просьба :girl_blush: А выложи ты, плиз свои пироженки, трюфели, кажись, ну, те что ты в форме "бриллиант" делала, у меня они в закладках остались, сама знаешь где :mocking:

Так уже они вот тут есть:

Пирожное «Трюфель»

Поділитися повідомленням

Ліля! Дякую за рецепт. Роблю рогалики щоразу з великим задоволенням!

5434119153095742047.thumb.jpg.de2d8c70938adffd454f78bd22a8fd09.jpg

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз