Юлія80 10 Опубліковано: 23 серпня, 2017 Нарешті спроба 2. Робила все по рецепту. Знову не могла зробити розрізи, тісто тягнулось за лезом. Наталю, як думаєш, в чому причина? 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 23 серпня, 2017 Юльчик, доброго ранку! Ти молодець , що так легко не здаєшся!)) Знову розбираємо помилки. Але вони уже більш технічні. Перше , дивись, багети уже більш правильноі форми. Це плюс нашим багетам. Друге. Для багетів велике значення має борошно. Воно повинне добре поглинати воду і при цьому утримувати форму. Яке борошно ти використовувала? Дуже гарне " Зерносвіт"( Вінниця) Третє, не бійся іх більше потримати в духовці, щоб надати більш привабливого кольору. Але це не критично. Це хто як більше любить) Але колір , більш темніший, ще надає і гарний запах.) І це не тільки в багетах. Четверте . Четверта провина моя. Я дуже вибачаюсь, що не виконала обіцянку і не показала як правильно робити розрізи. Але я обов' язково виправлюсь. Ще одна важлива деталь, це заміс. Скажи , будь ласочка, вчому ти робила заміс? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 23 серпня, 2017 Показую приблизно( ну як змогла))) розрізи ідуть майже рівно, по відношенню до багета. Ту частину, що обвела другим кольором , то і буде та гарна перетяжка при розкриванні розрізів Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юлія80 10 Опубліковано: 23 серпня, 2017 Я використовувала київмлин муку і Манітоба. Заміс робила kitchen Aid. Ще мені здається, що дірки трохи за дрібні. Вони рівномірні, бо минулого разу були різні- і дуже великі і малі. А тут однакові. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юлія80 10 Опубліковано: 23 серпня, 2017 (змінено) Напевне мало тримала в духовці(35 хв), бо знизу біленькі. А ще - в холодильнику дуже швидко підкисло, за 6 год. Зверху були великі бульбашки, то я не тримала більше в холодильнику і взялась за формовку. Змінено 23 серпня, 2017 користувачем Юлія80 1 Юлія80 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 23 серпня, 2017 Оооо!! Маєш гарний девайс, кітчен мрія кожного)))) Значить заміс відкидаємо)) Юльчик, а чому ти вирішила, що тісто підкисло? Воно виросло, вкрилося бульбами і почало опадати? Ще ти пишеш випікали 35 хв. Як для багетів, то це і забагато. Ти ,духовку з ємкістю для води , перед посадкою ,почала за скільки розігрівати? І ще , зараз ще збільшила фото і виникли питання. На першому фото, ті два багети, що знизу. Мені здається , чи таки поверхня у них якась нерівномірна? Чому питаю. При формуванні( від цього також залежать розрізи) поверхня тіста повинна бути натягнута. Так , ще про борошно. Якщо мене не підводить пам'ять, то дівчата говорили, що Киівмлин Гарне борошно. У тебе тісто під час вимішування, мало гарну структуру ? Оптимальна кінцева температура тіста повинна бути десь приблизно 24 градуси. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юлія80 10 Опубліковано: 25 серпня, 2017 Тісто досить підросло і були великі бульбашки. Тому подумала, що вже пора. Духовку за 15 хв. розігріваю і вона мені пищить, коли нагрівається, тоді і посадила. А ємкість з водою поставила одночасно з включенням духовки. Так, ті два багети якісь зверху нерівномірні вийшли. І тісто було досить липке, підсипала борошна, бо руки липли при формовці. Мені так видавалось, що перший раз як робила багети на заквасці, тісто мало кращу структуру ніж цей раз. Я звернула на це увагу. Бо тоді було якесь однорідніше, а тут так виглядало якби ще не до мішане. Хоча досить довго місила. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 26 серпня, 2017 Духовку за 15 хв. розігріваю і вона мені пищить, коли нагрівається, тоді і посадилаЮльчик, стосовно розігріву духовки, 15 хв. це дуже і дуже замало.(( Нам портібно духовку не тільки розігріти, а дати їй " жару" ))) А ємкість з водою поставила одночасно з включенням духовки.Тепер за пар. Ставити воду разом з включенням духовки зовсім не має ніякого сенсу. Чому? Тому що спочатку нам потібно розігнати духовку до потрібної температури. Стосовно створення пару. Для цього у мене є листик з каміннім. Його розігрів я починаю разом з розігрівом духовки. Не меньш, ніж за 40 хв. до випічки. А при посадці багетів в духовку , уже на розігріте каміння я виливаю окріп. Створення пару і потрібно для розкривання надрізів і гарних альвеол в багеті. якби ще не до мішане. У мене було тісто дуже гарне. Але ,щоб було зрозуміліше, я тепер додаю відео.)Юльчик, наступного разу, спробуй додати борошно, трохи меньше.. Навіть у нас по регіонах борошно у всіх різне. Тому далі будеш дивитися по консістенції тіста. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юлія80 10 Опубліковано: 27 серпня, 2017 А лист з камінням- це як? Це на низ накласти будь-якого каміння? Напевне треба термометр купити, щоб міряти в духовці температуру. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 27 серпня, 2017 А лист з камінням- це як? Юльчик, для цього можна взяти будь яку ємкість: від не потрібної сковорідки і до дека. На дно покласти каміння. У мене невелика галька , та що для акваріумів. ( у нас область не дуже екологічно чиста, тому я місцеве каміння не резикнула) Але у вас більш чистіше,тому можна , навіть щебінь помірної фракції. Напевне треба термометр купити, щоб міряти в духовці температуру. Юля, підкажи, будь ласочка, яка в тебе духовка? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юлія80 10 Опубліковано: 27 серпня, 2017 В мене "Самсунг". Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 27 серпня, 2017 В мене "Самсунг". Юльчик, шкала или датчик температуры на ней есть? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юлія80 10 Опубліковано: 28 серпня, 2017 Так, там регулюється температура і коли нагрівається, то пищить. Але я не знаю чи вона нагрівається до такої температури. Тобто сумніваюсь, щоб вона нагрівалась за 30 хв до 240С. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 28 серпня, 2017 то пищить Юльчик, нехай пищить, головне, щоб вона нагрілась і тримала ту температуру. . Ми не профі, тому нам потрібно своії духовки пристосовувати для гарної випічки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах