РАТАТУЙ-13 340 Опубліковано: 11 серпня, 2017 (змінено) Спочатку нарізаємо слайсами 3-4 мм 1 баклажан. Засолюємо та відкладаємо в сторону. Робиться для того, щоб забрати гіркоту. Далі готуємо томатний соус. Нарізаємо кубиком дрібно 1 цибулину, 1 червоний солодкий болгарський перець. Можна все перебити блендером. Але структура соуса буде цікавіша у моєму варіанті. Цибулю та перець пасируємо. Далі я добавив 1 банку уже бланшированих готових помідор та 3-4 ст ложки помідорової пасти з базиліком. Сіль та перець до смаку і тушимо 10-15 хвилин. Нарізаємо слайсами по 3-4 мм цукіні (1 шт), кабачок (1 шт) та помідори (3 шт). Баклажани промиваємо від солі та просушуємо. Соус знімаємо з плити. Томатний соус приправляю трішки прованськими травками. Для змащування овочів зверху готую соус на основі соусу песто. До 2 ст ложок песто добавляю 2-3 ст ложки оливкової олії. Дно керамічної форми заповняємо нашим томатним соусом. Трішки залишаємо для презинтації. Викладаємо слайси овочів, чергуючи їх. І так заповняємо усю форму як на відео. Змащуємо наші овочі зверху соусом песто. Присипаємо сухим базиліком або тимьяном. Запікаємо при 200 градусах у моїй духовці 55-60 хв. Подаємо з залишками помідорового соусу. В ідеалі можна прикрасити свіжим базиліком або петрушкою. Смачного! https://www.youtube.com/watch?v=t1fAwTe-XAA Змінено 11 серпня, 2017 користувачем РАТАТУЙ-13 11 РАТАТУЙ-13, Twist, lissaKi та 8 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Toxa 1 697 Опубліковано: 12 серпня, 2017 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах