Jump to content
Магда

Теляча печінка на цибулевій подушці

Recommended Posts

Інгредієнти:

Цибуля - 2 шт. великі

Печінка теляча - 1 кг

Сіль, свіжезмелений перець

Олія для жарки

 

 

 

 

Найважче в цьому рецепті - це купити гарну печінку )))

Отже, печінку промити, обсушити паперовим рушником, зняти пліву, вирізати жили і порізати на велеченькі шматочки, десь розміром 3/4 долоні і 2 -2,5 см. товщиною. 

Цибулю почистити, нарізати кружальцями в 1 см. товщиною. 

На такий об'єм продуктів потрібна велика сковорода - у мене 28 см. - з кришкою. 

Сковорідку накалити, налити олію, щільно викласти цибулю. Зайві маленькі кільця викласти на бортики сковорідки. Вогонь весь час тримати досить сильний (у мене це передостання позначка на найпотужнішій конфорці). Зверху на цибулю викласти шматки печінки, старатися, щоб печінка не торкалася ні дна, ні бокових стінок сковороди. 

Зверху посолити, поперчити.

Так жарити десь хвилин 5 - поки не стане видно, що печінка знизу трішки побіліла. Тоді потрібно її перевернути (я роблю це щіпцями, щоб не проколювати і не випускати сік з шматочків печінки). Зверху посолити, поперчити.

В цей час цибуля може починати пригорати до сковорідки, не зважаючи на олію. Я тоді просто беру широку лопатку, і нею потихеньку підіймаючи всі шари цибулі й печінки запускаю на низ олію та сік, який утворився від смаження. Почекати поки інший бік, на який перевернули, печінки теж побіліє.

Коли шматки печінки будуть на вигляд посвітлілі з обох боків - накриваємо кришкою і жаримо ще хвилин 15. Вогонь в цей час потрібно регулювати в залежності від кількості рідини в сковорідці. Цибуля і печінка дають багато соку, тому я вогонь не зменьшую. Цибуля повинна карамелізуватися, а печінка пройти паром і приготуватися, але залишитися м'якою і ніжною. Готовність перевіряю дивлячись, щоб коли надрізати - з печінки йшов світлий сік. 

Все дуже просто і, що головне, швидко. Поки жарилася печінка то зварився рис, з цибулі фийшов класний соус. На обід, та з томатним соком - саме те. Смачного. 

Спойлер

Рецепт я підслухала колись дуже давно у своєї вчительки англійської))) Англійська мені дається досить складно, а от рецепт схопила відразу і користуюся ним із задоволенням)))

 

20200126_154057.jpg

20200126_141359.jpg

20200126_143856.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Магдочка, як же добре, і швидко!!

А мене тільки і зупиняє жарка, а тут  на цибулів. подушці!

Завтра вранці куплю печінку і приготую. Дякую!

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 часов назад, fronya40 сказал:

Магдочка, як же добре, і швидко!!

А мене тільки і зупиняє жарка, а тут  на цибулів. подушці!

Завтра вранці куплю печінку і приготую. Дякую!

Таня, Фроня, дуже сподіваюся, що сподопається.

А мене завжди стримувала паніровка в бороші. Не люблю ні кляру, ні паніровки, мені чогось здається, що вона лишній жир натягує. Та й в паніровці легше пережарити, зробити печінку сухою (ну мені, по крайній мірі :) ) А тут видно готовність печінки відразу, і карамелізована цибуля дуже смачна виходить. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×