Jump to content

Recommended Posts

 

Ингредиенты:

Для соусу:
Цибуля - 1 шт.
Часник - 2 зубчика
Помідори або томатиний соус
Мідії - 300 гр
Кальмари - 300 гр
Восьменіжки - 300 гр
Базилік, кріп, петрушка, фенхель Блендована зелень на зиму
Оливкова олія  

 

20200322_192311.jpg



Паста

Поставити варитися пасту згідно інструкцією на упаковці. В поєднанні з таким соусом я люблю пасту-гнізда. 

Паралельно цибулю і часник дрібно порізати, злегка піджарити на оливковій олії, додати мідії і протушити на невеликому вогні хвилин 5. Якщо використовувати свіжі помідори або помідори у власному соці, то додати на цьому етапі і протушити, поки трішки випарується зайва волога. Томатний же соус, як цього разу, я додаю на фінальному етапі, так як він вже в принципі готовий і досить густий. 

А поки це все піджарюється і пахне, в блендері перебити з морською сіллю і оливковою олією зелень базиліка, кропу, петрушки та фенхелю. У мене все це в заморожених оаремих заготовках, тому все значно швидше і простіше, просто відколола шматочки і мерзлими додала на сковорідку:

Добре перемішати і протушити ще пару хвилин. 

Додати почищені вісьминожки-бебіки, піджарити буквально хвилину, щоб ніжки скрутилися в колечка. 

Додати кальмари, кальмари можна купити тушками, почистити і порізати кільцями або купити відразу замороженими кільцями. Цього разу в мене саме готові кільця. Посолити-поперчити за смаком. Протушити ще 2 хвилини. 

Все, соус готовий. 

Відварену пасту викласти на сковорідку, перемішати, накрити кришкою і протушити ще буквально 1 хвилину, щоб вона добре пройшлася соусом. 

Смачного :)

Спойлер

Я не планувала викладати зараз цей рецепт, та й умовах сьогоднішнього карантину, в морозильці в мене не знайшлося восьминожків-бебіків, а швендяти лишній раз маркетами я не хотіла. Але не втрималася і оформила рецепт, і все заради того, щоб ще раз похвалитися своїми заготовками - замороженою блендованою зеленню. Я не можу нарадуватися ними, наскільки це смачно, зручно і швидко.  

 

 

 

20200322_192311.jpg

20200322_191915.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталочка, чудова паста! Тим паче, що зараз нам прийдеться готувати багато і на жаль довго(( Тому гарні ідеі потрібні , як ніколи. Дякую,  моя дорога, за рецепт!❤️

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 часов назад, Natali06 сказал:

Наталочка, чудова паста! Тим паче, що зараз нам прийдеться готувати багато і на жаль довго(( Тому гарні ідеі потрібні , як ніколи. Дякую,  моя дорога, за рецепт!❤️

Дякую, смакуйте на здоров'я )))

Ох, відчуваю, зараз ми почистимо свої морозильники та кладовки від позаминулорічних запасів. Я вже знайшла переморожений на камінь шпинат і пакет ягід бузини )))  

Доречі, хто-небудь знає, що можна приготувати із заморожених ягід бузини? (Бажано ще й пісне)

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 24.03.2020 в 11:01, Магда сказал:

Дякую, смакуйте на здоров'я )))

Ох, відчуваю, зараз ми почистимо свої морозильники та кладовки від позаминулорічних запасів. Я вже знайшла переморожений на камінь шпинат і пакет ягід бузини )))  

Доречі, хто-небудь знає, що можна приготувати із заморожених ягід бузини? (Бажано ще й пісне)

А стосовно шпинату,в мене також такий був в морозилці,я його використала протушкувавши з вершками.Додала відварену пасту і зверху пармезан і консервований тунець.😉

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 часа назад, ГалинкаМалинка сказал:

я його використала протушкувавши з вершками.Додала відварену пасту і зверху пармезан і консервований тунець.😉

Шпінат з вершками та з тунцем це, звичайно, смакота :vkusno1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ух, як все виглядає дуже смачно. Підкажіть, які спагетті  більше підійдуть для приготування пасти.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 часа назад, koral238 сказал:

Підкажіть, які спагетті  більше підійдуть для приготування пасти.

@koral238, я перепрошою, тільки побачила запитання. Я не великий спеціаліст в пасті, беру ту, яка з твердих сортів пшениці, зараз в мене, здається ось така:

 

завантаження.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×