Перейти до вмісту
спокусницЯ

Хлеб с манной крупой в хлебопечке

Recommended Posts

Ингредиенты:

Дрожжи - 1,75 ч. л.

Мука пшеничная - 450г (500)

Манка - 50г (80)

Соль - 1,5 ч.л.

Сахар - 1,5 ст.л.

Растительное масло - 40г

Вода - 280мл

(Отруби - по желанию  50г)

IMG_20200427_233633.jpg

Метод

Этот хлебушек, в  рецепте от автора, назывался  "Быстрый"  Готовился на режиме - Основной быстрый 1 час 55 мин.

В моей  ХП такого нет. 

Делаю на  режиме Стандартный 3 часа (поэтому  не совсем быстрый),  но люблю его. 

Манки даю на 30г больше, чем изначально в рецепте ( 50г) 

Хлеб выходит нежный,   пушистый. Если хочу  поплотнее, то  муки добавляю еще 50г.

Люблю добавить  отруби - 50г.

На фото разрез еще тепловатого хлебушка, не дают ему остыть "голодающие".

Автор Елена Бо

 

 

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Доброго дня всім!

Намагаюсь знову задіяти свою красуню, але поки що виходить ось так:

IMG_20231108_060551.thumb.jpg.169370efb40bc3fea4a2477c58da7dac.jpg

 

Це майже по цьому рецепту. Олії трохи менше вплив, 40 гр. здалося забагато. Води довелося додати, бо тісто було дуже туге. Та замість манки зосліпу насипав кукурудзяного борошна)))

 За стільки років практики вже мав би робити хлібчик з закритими очима, а от не підіймається і все. Він смачний та гарний, але не такий пухкий як раніше (((

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
6 годин тому, Jefry сказав:

Доброго дня всім!

Намагаюсь знову задіяти свою красуню, але поки що виходить ось так:

IMG_20231108_060551.thumb.jpg.169370efb40bc3fea4a2477c58da7dac.jpg

 

Це майже по цьому рецепту. Олії трохи менше вплив, 40 гр. здалося забагато. Води довелося додати, бо тісто було дуже туге. Та замість манки зосліпу насипав кукурудзяного борошна)))

 За стільки років практики вже мав би робити хлібчик з закритими очима, а от не підіймається і все. Він смачний та гарний, але не такий пухкий як раніше (((

 Привіт! Рада бачити! 

А от скажи, які дріжджі, в якій фасовці  використовуєш? 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 Fermipan super 2in1 500g. Це стара пачка, придбана ще до війни. Але вже замовив таку саму свіжішу. І ще про всяк випадок Неваду.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В мене таке було, після отих блекаутів. Думала, що вже хп накрилась. Не виростав хлібний, хоч плач! Все вирішила нова пачка. Виявилось, що навіть лежачи в морозильній камері, оті відключення світла привели до зіпсування. І, на маленьких пакетиках саф момента теж не росте. Користуюсь тільки  Fermipan super 2in1 500g. тому, чекай свіжі і нехай удача буде з тобою! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 08.11.2023 в 19:42, Jefry сказав:

 Fermipan super 2in1 500g. Це стара пачка, придбана ще до війни. Але вже замовив таку саму свіжішу. І ще про всяк випадок Неваду.

Jefry,  вийшло? В мене знову був випадок, знайома спекла на  купленій пачці Саф момент, то виріс на пів відерця. Дала свої дріжджі, з морозки,  хлібчик просто краса! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вийшло! Справді то були дріжджі винні. Ось усі ті ж самі інгредієнти, але дріжджі з нової пачки:

IMG_20231127_052946.thumb.jpg.00d4c59047ca23079d6b30153620545e.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ура! Запрацювало!)))) Я рада! 

Чоловік, на службі, далеко від мене, відремонтував одну ХП. Я ж йому одразу рецептик. А в нього блін вийшов. Таж сама проблема, Саф-момент. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×