Jump to content
Sign in to follow this  
спокусницЯ

Хлеб с манной крупой в хлебопечке

Recommended Posts

Ингредиенты:

Дрожжи - 1,75 ч. л.

Мука пшеничная - 450г (500)

Манка - 50г (80)

Соль - 1,5 ч.л.

Сахар - 1,5 ст.л.

Растительное масло - 40г

Вода - 280мл

(Отруби - по желанию  50г)

IMG_20200427_233633.jpg

Метод

Этот хлебушек, в  рецепте от автора, назывался  "Быстрый"  Готовился на режиме - Основной быстрый 1 час 55 мин.

В моей  ХП такого нет. 

Делаю на  режиме Стандартный 3 часа (поэтому  не совсем быстрый),  но люблю его. 

Манки даю на 30г больше, чем изначально в рецепте ( 50г) 

Хлеб выходит нежный,   пушистый. Если хочу  поплотнее, то  муки добавляю еще 50г.

Люблю добавить  отруби - 50г.

На фото разрез еще тепловатого хлебушка, не дают ему остыть "голодающие".

Автор Елена Бо

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Доброго дня всім!

Намагаюсь знову задіяти свою красуню, але поки що виходить ось так:

IMG_20231108_060551.thumb.jpg.169370efb40bc3fea4a2477c58da7dac.jpg

 

Це майже по цьому рецепту. Олії трохи менше вплив, 40 гр. здалося забагато. Води довелося додати, бо тісто було дуже туге. Та замість манки зосліпу насипав кукурудзяного борошна)))

 За стільки років практики вже мав би робити хлібчик з закритими очима, а от не підіймається і все. Він смачний та гарний, але не такий пухкий як раніше (((

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 годин тому, Jefry сказав:

Доброго дня всім!

Намагаюсь знову задіяти свою красуню, але поки що виходить ось так:

IMG_20231108_060551.thumb.jpg.169370efb40bc3fea4a2477c58da7dac.jpg

 

Це майже по цьому рецепту. Олії трохи менше вплив, 40 гр. здалося забагато. Води довелося додати, бо тісто було дуже туге. Та замість манки зосліпу насипав кукурудзяного борошна)))

 За стільки років практики вже мав би робити хлібчик з закритими очима, а от не підіймається і все. Він смачний та гарний, але не такий пухкий як раніше (((

 Привіт! Рада бачити! 

А от скажи, які дріжджі, в якій фасовці  використовуєш? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Fermipan super 2in1 500g. Це стара пачка, придбана ще до війни. Але вже замовив таку саму свіжішу. І ще про всяк випадок Неваду.

Share this post


Link to post
Share on other sites

В мене таке було, після отих блекаутів. Думала, що вже хп накрилась. Не виростав хлібний, хоч плач! Все вирішила нова пачка. Виявилось, що навіть лежачи в морозильній камері, оті відключення світла привели до зіпсування. І, на маленьких пакетиках саф момента теж не росте. Користуюсь тільки  Fermipan super 2in1 500g. тому, чекай свіжі і нехай удача буде з тобою! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 08.11.2023 в 19:42, Jefry сказав:

 Fermipan super 2in1 500g. Це стара пачка, придбана ще до війни. Але вже замовив таку саму свіжішу. І ще про всяк випадок Неваду.

Jefry,  вийшло? В мене знову був випадок, знайома спекла на  купленій пачці Саф момент, то виріс на пів відерця. Дала свої дріжджі, з морозки,  хлібчик просто краса! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ура! Запрацювало!)))) Я рада! 

Чоловік, на службі, далеко від мене, відремонтував одну ХП. Я ж йому одразу рецептик. А в нього блін вийшов. Таж сама проблема, Саф-момент. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×